Logo kikkerlaafse kikkers

Over de Laafse Kikkers

oprichter LK

De Laafsekikkers is een dierentuinforum dat zijn start reeds in 2006 kende. Dit persoonlijke initiatief door dierentuinliefhebber Brebels Bart (zie ook brebart.be) groeide ondertussen uit tot een stevige forum- gemeenschap.

Het is niet alleen een dierentuinforum voor dieren(tuin)liefhebbers, maar is vooral een dierentuinforum door dieren(tuin)liefhebbers. Zonder al die leden, alsook jullie, hadden het nooit het grootste openbare Nederlandstalige dierentuinforum kunnen worden. Desondanks de stevige groei en sociale verankering blijft het een uit de hand gelopen hobby-project zonder commericeel oogmerk.

Het door de Laafsekikkers geboden PHPbb forum is gemakkelijk en intuïtief in zijn gebruik waarbij een registratie niet verplicht is om mee te lezen. Iedereen kan op een groot deel van het forum meelezen met de talrijke nieuwsberichten en weetjes welke de meer dan 300 leden iedere keer weer weten te delen met ons. Weetjes en feiten waar de passie voor de dierentuinwereld werkelijk kan van afdruipen.

Voor de geregistreerde leden biedt het forum hierbovenop nog enkele exclusieve zaken zoals:
Reisverslagen van en voor de Laafsekikkers & dierentuinfoto's.

Occasionele dierentuinliefhebbers zijn uiteraard meer dan welkom binnen onze forumgemeenschap, doch zijn velen van onze geregistreerde leden meer dan enkel maar occasionele dierentuinbezoekers. Het zijn vaak werkelijk doorwinterde dierentuinliefhebbers, dierentuinliefhebbers welke soms zelfs meerdere dierentuinabonnementen op zak hebben. Hun soms unieke ervaringen en meningen zijn daarom niet zomaar de minste. Wat tevens aanleiding geeft toch op een totaal andere manier waarop een dierentuin kan bekeken worden. Daarom bekijken we hier bij de Laafsekikkers de dierentuinen ook eens op een andere manier. We kijken verder dan het recreatieve karakter van de meeste dierentuinbezoekers, en nemen alles onder onze loep. Nieuwe verblijven, uitbreidingsplannen, natuurbehoud en zelfs wetenschappelijk onderzoek, dierentuinfans houden het vaak allemaal in de gaten als het om hun favoriete dierentuin gaat. Alles wordt onderworpen aan onze vaak lovende, maar ook soms kritische blikken. Desondanks de soms zware kritische blikken van onze leden, houden we allemaal gepassioneerd van de dierentuin(wereld). De talloze kritieken vallen dus soms wel hard, maar dat is enkel maar omdat we allemaal graag het beste willen voor de vele dierentuinen (en hun bewoners). De dierentuinen en hun bewoners vormen voor ons, als bewonderaars, werkelijk de hoeksteen van dit forum.

Welk park is nu het beste dierenpark?

Welk dierenpark is nu het beste dierenpark? Welke zoo is de mooiste zoo? En welk wildpark heeft nu de mooiste verblijven? In welk park vinden de leukste dierengeboortes plaats? Dat zijn allemaal vragen waarop het niet makkelijk is om te antwoorden. Daarom was Laafsekikkers in 2012, 2013, 2014 en in 2015 als dierentuinexpert lid van de vakjury bij de gekende Diamond ThemePark Awards.

De Diamond Theme Park Awards is een initiatief van twee pret- en dierenparken gerelateerde fansites (Parkworld & Pretparkbeest) waarbij vooral Belgische en Nederlandse parken beoordeeld worden in verschillende categorieën. Sinds 2010 is deze verkiezing uitgegroeid tot één van de belangrijkste referenties voor pretparken en dierenparken uit België en Nederland. Via voorgestelde nominaties van een heuse vakjury kunnen liefhebbers een stem uitbrengen op hun favorieten. De vakjury, waaronder dus ook de Laafsekikkers, bestaat uit diverse fansites met een sterke reputatie, verschillende personen met een jarenlange ervaring in de pretparkwereld en een in pretparken gespecialiseerd reisbureau. Meer hierover kan u terugvinden op de website van Diamond Themepark Awards.

Op zoek naar een dierentuin?

Er zijn héél wat mooie dierentuinen, maar enkel u kan daarover het beste oordelen. De dierentuinsfeer, de dierencollectie, de verblijven en thematisatie worden door alle bezoekers anders gewaardeerd en ervaren. Daarom kunnen we jullie enkel maar aanraden om er zoveel mogelijk dierentuinen op te bezoeken, en een zo breed mogelijk vergelijkingsveld op te bouwen. Mede hiervoor geven we u op bovenstaande wereldkaart door gebruiker trebaruna een zeer breed overzicht van de dierentuinen in de wereld. Gaan jullie mee op reis?

Tot op het forum!

Na deze kennismaking laten u met plezier deelnemen aan deze diverse discussies op het forum, en nodigen u bij deze ook uit om vrijblijfend eens een kijkje te nemen op het forum van de Laafsekikkers. Bekijk de dierentuin samen met ons op een andere manier, een 'kijk' voor en vooral door dierentuinliefhebbers. Bekijk de dierentuin op een manier zoals u dat voorheen nog niet hebt gedaan!

Lees, deel en discussieer mee met de Laafsekikkers. We verwelkomen je graag op het Forum! Wat kunnen we nog meer zeggen? Tot binnenkort in de dierentuin?