Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Al het nieuws van de overige dierentuinen binnen Europa (buiten België & Nederland).
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2309
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker » augustus 14, 2019, 12:21

LA GRANGE AUX COYOTES
Een uitzonderlijk (natuur)hotel! Een onvergetelijk avontuur om te beleven, beleef het authentieke kader van de Amerikaanse droom!
Dit uitzonderlijke natuurhotel is geïnspireerd door de architectuur van een traditionele Noord-Amerikaanse schuur.
De rode planken van de gevel biedt een echte en eerbiedwaardige Canadese schuur.

Met een oppervlakte van 600 m² heeft de 'Grange aux coyotes' voldoende ruimte. Ze bestaat uit 11 kamers van 38m² met een groot tweepersoonbed op de begane grond, alsook een mezzanine (twee eenpersoonsbedden) waardoor er per kamer plaats is voor 4 personen. Steeds voorzien van een eigen badkamer en toilet. Twee kamers zijn ook rolstoelvriendelijk gemaakt. Daarnaast biedt elke kamer ook een inkijk in het opmerkelijke leven van de coyotes, zwarte beren alsook wasberen die jij kan observeren vanuit je kamer en teras(sen). De buitenruimtes, de speeltuin en de "vuurpit" onder de sterren beloven reeds dat je er uitzonderlijke momenten zal kunnen delen als een stel, of met vrienden en/of familie!

Stel je een schuur voor in het hart van de wildernis, authentiek met 600 m² gewijd aan een gezellig hotel en de natuur. Achter zijn prachtige authentieke rode houten gevel en zijn enorme ramen, herbergt de schuur leefruimtes en comfortabele kamers. De 11 ruime kamers zijn steeds apart en privaat gemaakt voor 4 personen, inclusief mezzanine. Bij binnenkomst verwelkomt de warme en vriendelijke sfeer van de gastheer jouw. Net zoals een indrukwekkende bibliotheek, een pooltafel, een woonkamer met open haard, een eetkamer in vintage stijl. Deze bieden je een uitgeruste sfeer van gezelligheid en onvergelijkbare charme. Het hotel heeft verschillende private-uitkijkpunten op de dieren, zodat de gasten de tijd van een kijkje kunnen nemen en oog in oog kunnen staan met de zwarte beren, de coyotes of zelfs de ondeugende wasberen. In de van het wandelpark gescheiden tuin kan je bovendien onder de sterren genieten van de "vuurpit", en samen met je partner, vrienden en/ of familie onvergetelijke momenten opbouwen binnen het kader van de 'nieuwe wereld'.

Het dierenpark bied daarnaast ook diverse evenementen aan. Van de feeërieke herfst en Halloween activiteiten tot de winter, ontmoetingen met de dierentuinverzorgers alsook andere mogelijkheden met de levende natuur. Steeds op het ritme van de seizoenen!

Het dierenpark

Parc Animalier de Sainte-Croix is een referentie in Europa als een bestemming waarbij je ondergedompeld wordt in de natuur en de biodiversiteit. Volgens Trip-Advisor is het tevens gerangschikt onder één van de vijf mooiste dierenpark van Frankrijk. Het park neemt je mee voor een ontdekking bij meer dan 1500 wilde dieren welke in semi-vrijheid leven op de 120ha ongerepte natuur van het domein, in het hart van het natuurgebied van Lotharingen. Het werd opgericht in 1980 door de visionaire en enthousiaste boeren Gerald en Liliane Singer, waar ze hun passie voor de natuur op zoveel mogelijk mensen wensen over te brengen. Aan de ene kant profiteert u hier van de ecologisch opmerkelijke omgeving, maar ook van de diversiteit van de landschappen. Pierre en Laurent Singer nemen later het beheer van dit familiepark over en behouden waarden alsook 'missie' die werd aangegeven door hun vader.

In de ruim 39 jaar aan atypische keuzes en innovaties, heeft Sainte-Croix een park gebouwd van een uitzonderlijke oppervlakte, erkend en gewaardeerd door zijn collega-parken en door het publiek. Publiek dat elke jaar groter wordt, tot 335.000 bezoekers in 2018. Voortbouwend op deze successen en enthousiast om de droom van de oprichters waar te maken ontdekken we ook in 2019 nog een grotere onderdompeling in de natuur, meer grote verblijven en leefgebieden, meer ervaringen met de natuur en meer ruimte voor emotie en toewijding (schenkingsfondsen, conservatie, wetenschappelijk onderzoek, ...).
In Sainte Croix bied de sereniteit je tot staat om terug contact te maken met de essentiële waarden en het ritme van de natuur. Een actieve, meeslepende ervaring in het hart van het park.

Meer info vinden we terug op onder meer:
https://parcsaintecroix.com/hebergement/grange & https://parcsaintecroix.com/lodges-nature


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2309
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker » augustus 30, 2019, 12:30

Een uniek evenement!
Sinds 2013 organiseert Parc Animalier Sainte Croix in samenwerking met de vereniging van jagers uit de Moezel het nationale imitatie-hertenburlen kampioenschap.

Tijdens de eerste vijf edities waren er reeds veel bezoekers, jagers, dierenliefhebbers en natuurliefhebbers waren aanwezig om deze voorouderlijke kunst te ontdekken en aan te moedigen. Sinds de eerste editie heeft dit unieke evenement in Frankrijk impact gehad en ongelooflijke media-aandacht gekregen dankzij de aanwezigheid van een groot aantal lokale, nationale alsook internationale deelnemers. Dit jaar concurreren de deelnemers op verschillende evenementen om te weten wie de beste burler zal zijn van Frankrijk. Ze zullen een diverse typerende burls waarheidsgetrouw moeten nabootsen, van een 'aanwezigheidsburl' tot een 'overwinningsburl'.

Verspreid over twee dagen (7 en 15 september) zullen veel natuuractiviteiten worden voorgesteld aan het publiek om deze geweldige discipline en het burlen van het hert te ontdekken.

Zaterdag 7 september vanaf 15.00 uur
Deze dag is georganiseerd voor het grote publiek en zelfs toegankelijk voor de jeugdige bezoekers. Bezoekers kunnen de voorouderlijke kunst van het Burlen ontdekken en zichzelf testen in navolging van de echte 'brameurs'.

Zondag 15 september vanaf 10.00 uur
Een uitzonderlijke verkoop van hertengeweien uit het gebied van Sainte-Croix! Deze zal georganiseerd worden ten behoeve van de het dierenpark haar biodiversiteitsprogramma.

Het dierenpark van Sainte-Croix is gerangschikt onder de 10 beste locaties in Frankrijk voor het observeren, luisteren en ontdekken van dit natuurlijke fenomeen. Elk jaar, tussen september en oktober, kunnen we de burl van het hert horen in de bossen. Dit is het hert zijn kweekperiode, de fokperiode. Gedurende ongeveer 1 maand zal het hert zijn sterkte peilen, intimideren en uiteindelijk vechten om dominante hert (proberen) te worden. De winnende herten zullen het voorrecht hebben om met de hertenkudde te fokken. Het dierenpark van St. Croix biedt de mogelijkheid om dit natuurverschijnsel te observeren, te begrijpen en te horen in alle veiligheid voor de bezoekers, alsook in betrekking tot dierenwelzijn.

Van zaterdag 21 september tot zondag 13 oktober 2018 stelt het dierenpark van St. Croix diverse natuuractiviteiten voor om dit uitzonderlijke natuurverschijnsel te ontdekken (alleen op reservering, beperkt aantal plaatsen). In de schemering is het spektakel van het burlen nog magischer. Kom naar het park, en ontmoet elkaar reeds bij een authentiek houthakkers menu in het parkrestaurant voor de (avond)rondleidingen starten.

Nieuw is de formule om reeds bij het luiken van de dag (6u) een rondleiding te krijgen, gevolgd door een gezellig aperitief. Bij het ochtendgloren baadt de vlakte van herten in een opvallend licht. De frisheid van de ochtendmist biedt een uitzonderlijke show. Deze ochtendlijke ontdekking wordt vervolgd met een stevig ontbijt in het restaurant van het park.

Speciale voor ochtendfotografen (zaterdag vanaf 07.00 uur) biedt het park de mogelijkheid om de herten in semi-vrijheid te fotograferen

Slapen bij de herten
In slaap vallen bij het geluid van het burlen in het hart van het dierenpark van Sainte-Croix ... het is mogelijk!

4 Lodges bieden uitzicht op de vlakte van herten. Een bevoorrechte manier van het uitzonderlijke uitzicht te genieten en de trots van het dierenpark: de vlakte van herten! In totaal leven hier 150 herten, herten en moeflons in veiligheid binnen een beschermde natuur (vlakte, bos, vijver)

Deze 4 lodges bieden heel wat comfort, in alle seizoenen, en zijn ideaal om dichter bij het hert te leven tijdens het burlen. Twee van deze vier lodges zijn voor elkaar toegankelijk via een loopbrug dus ook ideaal om kleine groepen te verwelkomen: familie, vrienden, zakelijk seminar, etc.

De yurts van St. Croix hebben hun tenten opgezet voor de vlakte van herten! Geniet van een uniek verblijf in een Mongoolse steppe-atmosfeer. Slechts een paar stappen verwijderd van de weelderig natuurlijk schouwspel van de plaat is in volle gang op de grote vlakte van herten. Ook de overnachtingen in de Coyote-barn zal een speciaal aanbod kennen tijden het seizoen van het burlen.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2309
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker » oktober 1, 2019, 12:20

Het burlen van de herten in Sainte Croix
Uitzonderlijk natuurverschijnsel van half september tot half oktober!

Het dierenpark van Sainte-Croix biedt diverse manieren aan om dit fenomeen te ontdekken. Speciale avondtours, ochtendwandelingen, fotografie-tour, er zijn diverse opties om te genieten van dit natuurlijke en jaarlijks wederkerende fenomeen. Afgezien van deze activiteiten, is dit uitzonderlijke natuurlijke evenement ook zichtbaar en hoorbaar als onderdeel van een klassiek bezoek aan het dierenpark.

Meer info over het hertenburlen lezen we terug op https://parcsaintecroix.com/experience/le-brame-du-cerf


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2309
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker » november 8, 2019, 10:05

Dierenpark Sainte-Croix werd verkozen tot beste "Zoo en Dierenpark" van Frankrijk door Capital magazine na een nationale enquête onder consumenten.

Voor de editie van november 2019 werkte Capital magazine samen met het Statista Institute of Studies om de 4e editie van de exclusieve lijst van de beste merken in Frankrijk te bereiken.Het dierenpark van Sainte-Croix komt nu voor het eerst in deze lijst en kreeg de 1e plaats in de categorie "Dierentuinen en dierenparken"!

Om dit onderzoek uit te voeren werd er een online-enquête gehouden onder een panel van 20.000 Franse consumenten. Dit om hun tevredenheid te meten over de kwaliteit van de dienstverlening bij de bezochte merken in de afgelopen 3 jaar.

In de categorie "Dierentuinen en dierenparken" kwam Sainte-Croix bovenaan de ranglijst met een gemiddelde score van 8,57 op 10, nog voor de ZooParc de Beauval (8,44 op 10).Naast deze 1e plaats is het een eerste inzending voor St. Croix in deze ranglijst! Dit onderscheid is een teken van erkenning van de bezoekers voor de dagelijkse inzet van zijn teams.

Sainte-Croix en zijn 120 hectare ongerepte natuur met 1500 dieren trekken elk jaar ongeveer 350.000 bezoekers (in voortdurende vooruitgang). De verblijven in de 46 lodges in het hart van het dierenpark hebben van het gebied een uitzonderlijke natuurbestemming gemaakt met een Europese dimensie. Deze eerste plaats bevestigt het dierenpark van Sainte-Croix in zijn wil om de mens opnieuw met de natuur te verbinden door waarden en een verbintenis voor het behoud van de biodiversiteit.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2309
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker » november 21, 2019, 10:01

Nieuwe wolven in Parc Animalier Sainte-Croix

Er is een nieuwe roedel Canadese zwarte 'Timber' wolven in het park, welke zonet voor het eerst hun verblijf konden betreden. De 7 Canadese zwarte wolven komen uit het Deense uit de Givskud Zoo, en werden in de loop van 2018 en 2019 geboren. Met de komst van deze nieuwe bewoners versterkt het dierenpark van Sainte-Croix zijn Europese referentieplaats als educatiecentrum voor de wolf.

In 1986 kwamen de eerste 3 grijze wolven uit Europa vanuit Gramat Zoo.
In 1999 kwamen vervolgens de eerste 6 witte wolven uit het Canadese Quebec Zoo.
In 2013 kwamen ook de eerste zes zwarte 'timber'wolven uit Tierwelt Herberstien in Oostenrijk.

Momenteel heeft Sainte-Croix maar liefst 35 wolven, waaronder 2 roedels grijze wolven (in totaal 25, 13 in een roedel aan het groene pad, 12 in de tweede roedel), een roedel zwarte wolven van 9 dieren (het park had reeds twee jonge dieren), en 8 witte wolven.

Meer over de zwarte wolven lezen we terug op:
https://parcsaintecroix.com/animal/loup ... t-canadien


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2309
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker » februari 10, 2020, 12:19

Winter opening
Ook dit jaar opent even voorbij de Franse grens het wildpark van Sainte-Croix zijn deuren voor het publiek tijdens de wintervakantie! Dit doet het park reeds voor het vijfde jaar op rij.

Van 15 februari tot 1 maart kunnen bezoekers de vele paden van het park verkennen en de schoonheid van de winter volop observeren. Hun natuurgidsen zullen elke dag speciale winteractiviteiten (onder meer bij de wolven, vossen, kleine rode panda's, ...) voor het hele gezin verzorgen, zodat de bezoekers meer te weten te komen over het gedrag van de soorten die ze ontmoeten in het park tijdens deze bijzondere tijd van het jaar. In deze mooie wintertijd maken ze op die manier kennis met een andere zijde van vele dieren. Zoals bij de rendieren, de poolvossen, de wolven, of de beren in hun winterrust. Met een beetje geluk zorgt een wit sneeuwdeken zelfs voor prachtige feeërieke beelden!

Met een ritje van 1u15 op de safari-trein leer je meer over hoe de dieren zich aanpassen op de winterse temperaturen. En ook om terug op krachten te komen werd er aan de bezoekers gedacht. Diverse punten in het parken zorgen ervoor dat je zo weer kan opwarmen in onder meer la Grange aux Spectacles, le refuge de l’ours, Logigrouille, la maison Viking des gloutons. Ook zijn er diverse Nature-lodges beschikbaar voor overnachtingen in deze periode. Zo kan je overnachten in het park met vol pension én genieten van bijzondere animaties gedurende twee dagen samen met een natuurgids alsook de vele paden van het park verkennen. Er zijn hiervoor 9 lodges voorzien bij de wolven alsook bij de Grange aux coyotes.

Let wel, niet alle diersoorten zich zichtbaar tijdens de winteropening.

Nieuw

Afbeelding

De 7 Canadese wolven uit het Deens Givskud-dierentuin ontdekken sinds eind november hun nieuwe verblijf in het wildpark van Sainte-Croix. Tijdens de winteropening zijn ze voor het eerst zichtbaar voor bezoekers. Momenteel heeft Sainte-Croix hierdoor maar liefst 35 wolven, waaronder 2 roedels grijze wolven (in totaal 25, 13 in een roedel aan het groene pad, 12 in de tweede roedel), een roedel zwarte wolven van 9 dieren (het park had reeds twee jonge dieren), en 8 witte wolven.


Plaats reactie