Diamond Themepark Awards 2017 - DTPA 2017/2018

In dit subforum staan onze uitgelichte reportage's over de Diamond Themepark Awards. Reageren in dit subforum is niet mogelijk. Na een (vrijblijvende) registratie kan u reageren op de andere delen van dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2596
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Diamond Themepark Awards 2017 - DTPA 2017/2018

Bericht door Laafsekikker »

De Diamond ThemePark Awards is ondertussen aan de achtste editie toe. Na zeven edities is deze poll een heus begrip geworden in de Lage Landen. Het is een erkenning naar de dierentuinen en pretparken toe, van enerzijds een samengestelde vakjury met doorwinterde fans en dit jaar de parken zelf, en anderzijds de reguliere bezoeker. Vorig jaar stemden bijna 50.000 mensen op hun favoriete park.

Ook dit jaar hebben de parken uit België en Nederland fors geïnvesteerd om de bezoekers te verwennen. De ene investering bleef misschien net iets meer onopgemerkt dan de andere, of was iets kleinschaliger, maar met de Diamond ThemePark Awards willen we graag al die parken in de kijker zetten, niet alleen op het einde als winnaar, maar ook bij aanvang van de stemmen, bij de nominaties.

Zoals elk jaar worden categorieën herwerkt, of worden nieuwe categorieën geïntroduceerd. Dat is ook bij deze achtste editie het geval. Na rondvraag hebben we ook meer kandidaten per categorie toegelaten.

Er zijn heel wat attractieve categorieën, maar deze zijn alvast de 'beestigste'.
We overlopen:
 • Beste Dierentuin Be/Ne
 • Mooiste Dierenverblijf Be/Ne
 • Beste Nieuw Dierenverblijf Be/Ne
 • Mooiste Geboorte Be/Ne
 • Leukste Avontuur / Beleving in de Zoo Be/Ne
 • Educatie-Award Be/Ne
 • Beste Restaurant Be/Ne
 • Beste Evenement Be/Ne
 • Beste Themamuziek Be/Ne
 • Mooiste Park Be/Ne (=> landscaping, theming).
 • Beste Personeel Be/Ne
 • e-Award Be/Ne
 • Leukste Actie op SocMed Be/Ne
 • Beste Show in een park Be/Ne
 • Beste Europese Dierentuin

De Vakjury bestaat dit jaar uit een FANjury en een PARKjury. Net als bij bvb Profvoetballer van het Jaar, kunnen de parken zelf (de genomineerde parken uit België en Nederland) vanuit hun professionele kijk een stem uitbrengen op de beste kandidaten.
De combinatie van hun stemmen bepalen voor de helft de uitslag van de Diamond ThemePark Awards. De andere helft wordt bepaald door het publiek.

De website is opgebouwd in vier talen : Nederlands, Engels, Frans en Duits.
Stemmen kan tot zondag 4 maart.

De bekendmaking van de winnaars zal gebeuren tijdens een speciaal evenement in Safaripark Beekse Bergen.

http://www.diamondthemeparkawards.com/n ... te-2018-nl

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2596
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Diamond Themepark Awards 2017 - DTPA 2017/2018

Bericht door Laafsekikker »

Diamond ThemePark Awards Editie 8

Afbeelding

Deze week is het de laatste week dat men zijn stem kan uitbrengen voor de Diamond ThemePark Awards: wat vind jij het beste pretpark of beste dierentuin. Op dit en vele andere zaken proberen we elkjaar opnieuw een antwoord te vinden. Reeds voor de achtste keer organiseren twee pretparkfan-vrienden, Patrick Joossens en Vincent De Vriendt, deze verkiezing. “Met de Diamond ThemePark Awards willen we graag de parken in België en Nederland in de kijker zetten. Uiteraard krijgen vooral de winnaars de meeste aandacht, maar tijdens de stemperiode proberen we alle parken aan bod te komen via onze social media kanalen.”, vertelt Patrick.

In Nederland bestaan er verschillende verkiezingen in de recreatiesector, maar in België is dat eerder beperkt. Daarom is het belang van de Awards niet te onderschatten. “Ons initieel doel was om op een positieve manieren de sector in de kijker te zetten. We hadden nooit verwacht dat ons initiatief zo populair zou worden, en vooral zo belangrijk zou zijn voor de parken zelf. We zijn daar best trots op.”, aldus Vincent.

Het systeem is eenvoudig: mensen beantwoorden een uitgebreide enquête. Daarnaast is er een jury, die bestaat uit enerzijds verschillende gerenommeerde fansites en gepassioneerde mensen die jaarlijks meer dan 20 parken bezoeken. Vanuit hun passie en ervaring hebben zij een specifieke kijk op de verschillende parken. Anderzijds bestaat de jury ook uit de parken zelf. Zij hebben uiteraard een heel andere invalshoek.
Al die scores worden samengebracht en het eindresultaat levert dan de winnaar op. En die kennen we pas op 16 mei. Tijdens een speciaal evenement in Beekse Bergen worden dan de winnaars bekend gemaakt. Het gastpark staat bekend om haar prachtige Safaripark en het nabijgelegen Speelland, en sinds dit jaar opent men ook het Safari Resort waar gasten een unieke slaapbeleving tegemoet gaan.

Stemmen kan via: http://www.diamondthemeparkawards.com/n ... te-2018-nl

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2596
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Diamond Themepark Awards 2017 - DTPA 2017/2018

Bericht door Laafsekikker »

Winnaars 8e editie Diamond ThemePark Awards bekend
Reeds voor de achtste keer worden de prijzen van de Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Dit jaar was Beekse Bergen het gastpark. Eerder dit jaar openden zij nog de unieke vakantiebestemming Safari Resort Beekse Bergen.

Mede-organisator Patrick Joossens licht toe: “Wij zijn enorm blij en dankbaar om te gast te mogen zijn in Beekse Bergen. Het park werd de afgelopen edities geregeld uitgeroepen tot Beste Dierenpark van Nederland, zo ook dit jaar. Net als bij de vorige edities konden de mensen een bepaalde periode stemmen, en ook dit jaar werd de oproep massaal opgevolgd, met maar liefst 35.000 stemmers. Hun stem telde voor de helft mee, de andere helft werd bepaald door een FANjury (bestaande uit fervente parkbezoekers waaronder ook Laafsekikkers.be) en een PARKjury (elk genomineerd park uit België en Nederland kreeg de kans om te stemmen. Met de Diamond ThemePark Awards willen we alle parken op een positieve manier in het daglicht zetten. We richten ons vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar we hebben ook enkele categorieën specifiek voor Europa.”

Dit jaar is Efteling de grote winnaar met maar liefst 12 awards. Het park werd onder meer bekroond als Beste Pretpark uit de Benelux en hun nieuwste attractie Symbolica: Paleis der Fantasie werd bekroond met de award beste nieuwe attractie in Europa.

De strijd bij de dierenparken in Nederland was ook bijzonder spannend en de scores lagen heel dicht bij elkaar. Gastpark Beekse Bergen scoorde maar liefst 4 awards, waaronder Beste Dierentuin van Nederland. Stichting Wildlife mag trots de Educatie-Award in ontvangst nemen.

Diergaarde Blijdorp (Rotterdam) scoorde 2 awards, waaronder Beste Restaurant en Mooiste geboorte (neushoorn Karuna), en Burgers’ Zoo (Mooiste Nieuwe Dierenverblijf) en Wildlands Adventure Zoo Emmen (Mooiste Dierenverblijf) kregen elk 1 award mee naar huis.

Bij de dierenparken in België werd Pairi Daiza dit jaar niet alleen bekroond tot het Beste Dierenpark van de Benelux maar ook van Europa. Daarnaast scoort Pairi Daiza nog drie andere awards.

Planckendael kreeg een award voor de Mooiste geboorte (Aziatische olifantje) en ZOO Antwerpen haalde dankzij hun Centre for Research and Conservation een welverdiende prijs in ontvangst: de Educatie-Award van België.

Ook Bellewaerde mocht 2x op het podium: ze slaagde er onder meer in om opnieuw in om de prijs voor Beste Personeel van België te winnen.

Afbeelding
 • Een beestige kijk op de awards:
Beste Dierenpark
 • 1 Pairi Daiza
 • 2 Safaripark Beekse Bergen

Beste Dierenverblijf
 • 1 Gorilla-vulkanen, Des Plaines de l’Ouest (Pairi Daiza)
 • 2 Rimbula (WILDLANDS Adventure Zoo Emmen)

Beste Nieuw Dierenverblijf
 • 1 Le Temple des Fleurs voor de orangs-outans (Pairi Daiza)
 • 2 Mangrove (Burgers' Zoo)

Mooiste Geboorte
 • 1 Indische neushoorn (Diergaarde Blijdorp)
 • 2 Aziatische Olifant (Planckendael)

Leukste Avontuur/beleving in de Zoo
 • 1 Bus Safari (Safaripark Beekse Bergen)
 • 2 Jungle Mission (Bellewaerde)

Educatie-Award
 • 1 Stichting Wildlife (Libema)
 • 2 CRC (ZOO Antwerpen)

Beste Personeel
 • Bellewaerde*
  (*2de tegenover de Efteling in Nederland)
Beste Restaurant
 • Terraszaal in Diergaarde Blijdorp
Mooiste Park
 • Pairi Daiza
Beste Europese dierentuin
 • Pairi Daiza
 • Safaripark Beekse Bergen
 • Zoom Erlebniswelt
Alle overige (attractieparken)winnaars vinden we terug http://www.diamondthemeparkawards.com/nl/

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13158
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Diamond Themepark Awards 2017 - DTPA 2017/2018

Bericht door Gorilla Gust »

Praat mee over deze Awards in het Prijzentopic op viewtopic.php?f=94&t=4437&p=80105#p80105
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Plaats reactie