Dierentuin awards & prijzen topic

Algemeen subforum over dieren en dierentuinen. Van de natuur, tot in een kooi, van een huisdier tot een wild dier.
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2503
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Laafsekikker »

Diamond Themepark Awards 2016

Afbeelding

Binnenkort start alweer de zesde editie van de Diamond ThemePark Awards. Aan de hand van een publieke stemcampagne én de mening van een vakjury gaan we dan opnieuw op zoek naar de beste parken, attracties en dierenverblijven.
Traditiegetrouw betrekken we ook nu de fansites weer bij het gebeuren. Vorig jaar verkozen we nog de beste actie van een fan. Dit jaar gaan zetten we de leukste ‘short movies’ in de kijker, gemaakt door fans. Het kan dan gaan om een spectaculaire onride, sfeerbeelden van een park, enz.

Om in aanmerking te komen voor een nominatie zijn er weliswaar enkele richtlijnen:

 • De opnames moeten dateren van 2015.
 • Geen compilatie van verschillende parken. De video moet gerelateerd zijn aan 1 park.
 • De deelnemer moet de eigenaar zijn van het aangeleverde beeldmateriaal. Houd rekening met eventuele muziekrechten.
 • De video moet online beschikbaar zijn op bv. YouTube, Vimeo, ...
 • Tip van de jury : Beter een korte video met voldoende actie, dan een lange saaie aaneenschakeling van beelden.
 • Deadline aanleveren : 6 december 2015
Deelnemen is eenvoudig!
Stuur de link van je video door naar info@diamondthemeparkawards.com.
Uit de inzendingen selecteert de vakjury de beste video’s die het vervolgens tegen elkaar zullen opnemen tijdens de stemcampagne van de Diamond ThemePark Awards.

De winnaars worden op 10 mei 2016 bekend gemaakt tijdens een speciaal uitreikingsevenement in Walibi Holland[/quote_pers].

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

6de editie Diamond Themepark Awards

Ook dit jaar kunnen bezoekers van pretparken en dierentuinen hun stem uitbrengen op hun favoriete park dankzij de Diamond ThemePark Awards. In diverse categorieën kunnen ze hun voorkeur laten blijken en de parken belonen voor hun investeringen van de afgelopen jaren. Het is ondertussen reeds de zesde editie van de Diamond ThemePark Awards. Jaarlijks brengen meer dan 40.000 mensen hun stem uit op hun favoriete park, in maar liefst 20 verschillende categorieën. Op dinsdag 10 mei 2016 worden de verschillende winnaars bekend gemaakt tijdens een speciaal evenement in Walibi Holland.

In totaal werden 52 verschillende parken genomineerd (fansites niet meegerekend). Zij kunnen in een van de volgende categorieën een prijs winnen:

Voor de regio België en Nederland:

 • Beste Dierentuin
  Met kanshebbers zoals Apenheul, Burgers' Zoo, Dierenpark Amersfoort, Dierenpark Emmen, Diergaarde Blijdorp, GaiaZOO, Ouwehands Dierenpark, Pairi Daiza, Planckendael en Safaripark Beekse Bergen.
 • Mooiste Dierenverblijf
  Met kanshebbers zoals Amazonica in Diergaarde Blijdorp, Burgers' Bush of Ocean, het nijlpaarden- en krokodillenverblijf in Safaripark Beekse Bergen, het okapiverblijf van Diergaarde Blijdorp, de olifantentempel van Planckendael, de reuzenpanda's of de tijgertempel in Pairi Daiza, het Tapir|Terrarium in GaiaZoo of het rifaquarium van Zoo Antwerpen.
 • Mooiste Geboorte
  Met kanshebbers zoals de Aziatische olifant in Blijdorp, Pairi Daiza of Planckendael. De ijsbeertjes van Dierenrijk, de kuifmangabeys in GaiaZoo, de reuzenmiereneter in Artis, de secretarisvogel van Safaripark Beekse Bergen, de wolaap uit Apenheul of de Senegal Galago van Dierenpark Amersfoort.
 • Beste Beleving in de zoo
  Met kanshebbers zoals Aqua Bella of de Snor(rrr)show in het Dolfinarium, de roofvogelvoorstelling of het bad van de Heilige olifanten in Pairi Daiza, de Jungle Mission of de Bengal Express in Bellewaerde, het Gorilla Adventur in Ouwehands Dierenpark, de dolfijnenshow van Boudewijn Seapark of kiezen jullie voor de bus- of bootsafari van Safaripark Beekse Bergen?
 • e-Award (Websites, socmed,...)
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Bellewearde, Dierenpark Emmen/ Wildlands, GaiaZoo, Pairi Daiza of Planckendael & Zoo Antwerpen.
 • Mooiste Park
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Bellewaerde, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, GaiaZoo, Kasteeltuinen Arcen, Mondo Verde, Pairi Daiza of Safaripark Beekse Bergen.
 • Beste Show
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Aqua Bella in het Dolfinarium, de dolfijnenshow van Boudewijn Seapark, Gold Rush & Nightmares in Bellewaerde, of de roofvogelvoorstelling van Pairi Daiza.
 • Best F&B
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Bellewaerde, Burgers' Zoo, GaiaZoo, Planckendael of Safaripark Beekse Bergen.
 • Beste Halloween
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Bellewaerde, GaiaZoo en Mondo Verde.
Maar ook buiten de dierentuinen om zijn er dit jaar heel wat categorieën terug te vinden. Voor meer informatie daarover verwijzen we jullie door naar viewtopic.php?f=107&t=5067

Efteling en de Plopsa-groep kapen de meeste nominaties weg, namelijk 15. Toverland volgt met 12 nominaties, vervolgens Bellewaerde met 11 en Walibi Belgium met 10. Gastpark Walibi Holland heeft 9 nominaties beet. Bij de dierentuinen leidt Pairi Daiza de dans met maar liefst 10 nominaties. De dierenparken van de KMDA hebben er 8, terwijl GaiaZOO en Safaripark Beekse Bergen met 7 nominaties de strijd om de kiezer zullen aangaan.

De mensen kunnen hun stem uitbrengen tot en met 29 februari 2016. De website is naast het Nederlands ook in het Frans en het Engels ter beschikking. Stemmen kan op http://www.diamondthemeparkawards.com/

De winnaars worden op 10 mei 2016 bekend gemaakt tijdens een speciaal uitreikingevenement in Walibi Holland.[/quote_pers]
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Black Rhino
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 412
Lid geworden op: 04 aug 2015, 10:38
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Locatie: Amstelveen

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Black Rhino »

Vind het toch wel apart dat de vogeldemonstratie van Avifauna en Beekse Bergen missen, dat waren echte genieters in mijn ogen.

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

Vele opties, vele keuze's, veel zaken die net niet genomineerd zijn geraakt... Het lot van elke wedstrijd. ;)

Sowieso is deze wedstrijd bekijken vanuit een bredere hoek, ook andere dagattracties zoals Pretparken bepalen hier mee de focus. Toch wel een verschil met de meeste standaard dierentuin-wedstrijden op dat vlak. Het bepaald immers ook je doelpubliek, en het verschil in hoe iets gewaardeerd wordt bij het (doel)publiek.
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2503
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Laafsekikker »

Officiële lancering van de GIANTPANDAGLOBAL awards

De online stemming voor de jaarlijkse Giant Panda Global Awards (voorheen Giant Panda Zoo Awards) is recent geopend. De Giant Panda Global Awards worden georganiseerd door http://www.GiantPandaGlobal.com, een website over reuzenpanda's in de hele wereld, welke tevens de conservatie van de diersoort wil bevorderen in China en het buitenland.

Pandafans van over de hele wereld worden uitgenodigd om te stemmen voor hun favoriete panda's, mensen en instellingen tot 3 februari 2016.

Tijdens de vorige editie wist men maar liefst 258,490 stemmen te verwerken. Het hoogste aantal stemmers kwam uit China, inclusief Hong Kong, Macau, Taiwan, de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk, België, Thailand, Maleisië, Canada, Frankrijk, Australië, Spanje, Duitsland, Japan, Singapore, Nederland, Oostenrijk, India, Italië en Brazilië.

De lancering van de vierde editie van de Giant Panda Awards volgt amper een uur na de rebranding van een van de bekendste reuzenpanda-website, http://www.GiantPandaZoo.com. Welke nu verdergaat als http://www.GiantPandaGlobal.com.

"Ik deel mijn passie voor de reuzenpanda sinds de lancering van mijn eerste reuzenpanda website in oktober 2000. "aldus panda expert Jeroen Jacobs, de man achter http://www.GiantPandaGlobal.com. "Onze online ervaringen, het conservatieprogramma en de wereld zijn zo veel veranderd in de afgelopen 15 jaar. Als ik mijn passie omtrent de reuzenpanda wilde delen, was het tijd voor een verandering. http://www.GiantPandaGlobal.com wordt daarom voor de nieuwe plek om alle informatie terug te vinden over deze iconische soorten. "

Alle functies van de vorige website werden bewaard en nog veel interessante informatie over de reuzenpanda, zijn natuurlijke habitat, de beschermde gebieden waar ze in het wild leven, hun buren, het herintroductie programma, het kweekcentra, de dierentuinen en parken waar nu en straks reuzenpanda's zijn, werder toegevoegd.

Er zijn nog maar 1.864 reuzenpanda's in het wild. De populatie in gevangenschap vandaag bestaat uit 425 dieren. Het werk van de Chinese panda experts op ex-situ en in-situ pandaconservering is een teken dat er hoop is voor deze bedreigde soort en voor vele anderen. De reuzenpanda is een echte ambassadeur voor wilde dieren en vele andere soorten halen voordeel uit de inspanningen die worden gedaan op het gebied van instandhouding voor de reuzenpanda.

U kan online stemmen tot 3 februari 2016 via http://www.giantpandaglobal.com/giant-p ... al-awards/

De tijdelijke resultaten, de tussenstand zal uitgebracht worden op woensdag 20 januari 2016 waarna de Gold, Silver en Bronzen winnaar bekend zal gemaakt worden voor worden bekend gemaakt net voor de Lente Festival. De locatie van de Award Ceremony zal worden bekendgemaakt op woensdag 27 januari 2016.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2503
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Laafsekikker »

Bij de GiantPandaGlobal-awards valt Pairi Daiza dit jaar niet in de prijzen, maar andere tuinen zoals onder meer het Franse Zoo Parc de Beauval, het Oostenrijkse Tiergarten Schönbrunn of Zoo Edinburgh (Schotland) gaan binnen Europa met de prijzen lopen. Bekijk het volledige overzicht hieronder:

Afbeelding

http://www.giantpandaglobal.com/giant-p ... e-winners/


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

Hoera! DierenPark Amersfoort heeft vanmiddag de derde prijs ontvangen voor 'Het Leukste uitje van Nederland 2016' (LandvanANWB). GaiaZoo kreeg de tweede prijs, en het goud was dit jaar voor Apenheul!

https://www.facebook.com/DierenParkAmer ... =3&theater

Voor het eerst drie dierentuinen op het podium bij het LandvanANWB... :)
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Black Rhino
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 412
Lid geworden op: 04 aug 2015, 10:38
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Locatie: Amstelveen

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Black Rhino »

Gorilla Gust schreef:

Hoera! DierenPark Amersfoort heeft vanmiddag de derde prijs ontvangen voor 'Het Leukste uitje van Nederland 2016' (LandvanANWB). GaiaZoo kreeg de tweede prijs, en het goud was dit jaar voor Apenheul!

https://www.facebook.com/DierenParkAmer ... =3&theater

Voor het eerst drie dierentuinen op het podium bij het LandvanANWB... :)
Op basis waarvan is deze prijs in deze tuinen gevallen?

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

Online stemmen die onder meer via Facebook en Twitter werden binnen gehaald.
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2503
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Laafsekikker »

Oproep aan alle Haarlemmers, stem op Artisklas Haarlem.

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Zoosite Awards en ook dit jaar is Artisklas Haarlem genomineerd in de categorie "Mooiste Dierentuin – niet lid van EAZA".
(EAZA staat voor European Association of Zoos and Aquaria)
De ZooSite Awards zijn in het leven geroepen door de website "Zoosite.nl", o.a. een forum voor dierentuinenthousiastelingen.

Afbeelding

De beheerders van dit forum vonden het in 2007 tijd om de dierentuinen van Nederland en België eens in het zonnetje te zetten en bedachten hiervoor de ZooSite Awards.
In 2012 en 2013 werd Artisklas al eerder verkozen tot mooiste dierentuin.
Net als voorgaande jaren is de concurrentie weer erg groot en moet Artisklas het opnemen tegen enkele zeer grote dierentuinen.

Het wordt voor ons zeer lastig om deze award te winnen, aangezien deze concurrenten groter zijn én elke dag geopend voor publiek.

Artisklas kan dan ook alle hulp gebruiken om ook dit jaar weer deze prachtige titel behalen.
Wij hebben hiervoor uw stem hard nodig.

Stemmen kan van 3 t/m 24 april 2016 via deze link:
www.zoosite.nl/site/awards/2016/stemmen2016


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

Elk jaarbezoeken meer dan 20 miljoen bezoekers de Franse dierentuinen. Maar welke dierentuin is daar nu dé dierentuin van het jaar? Of het meest opmerkelijke, welke doet het meeste aan natuurbehoud? En welke wist zich met diverse nieuwtjes het interessants in de aandacht te brengen?

Dankzij Zoonaute weten we het, Zooparc Beauval werd de dierentuin van het jaar. Op de voet gevolgd door Bioparc Doue-la-Fontaine en La Flèche. We lezen er hieronder bij onze Franse collega's meer over:

http://www.zoonaute.net/zoonaute-2016-04-07-award.html
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

Vind jij de Taman ook leuk voor kids?

Taman Indonesia is genomineerd voor 'gaafste plek in de regio' Erg tof natuurlijk, helemaal nu we weer leuke kinderactiviteiten op stapel hebben, met het thema Bamboe. Zoals de bamboe experience, bamboestieken en bamboestapelen. Dat wordt leuk. Vind jij ook dat we wat extra aandacht hiervoor verdienen? Stem dan ook ons bij deze leuke verkiezingen via deze link:

https://go-kids.nl/gaafsteplek/new?location_id=118

Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2503
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Laafsekikker »

ZooSite-Awards voor Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk
Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk (beiden onderdeel van Libéma) zijn in de prijzen gevallen in de strijd om de ZooSite-Awards. Dierentuinbezoekers beoordelen daarbij parken in de Benelux.

Dierenrijk won de felbegeerde prijs in de categorie ‘Leukste geboorte zoogdier’ met de ijsbeertweeling Nick & Simon die in november het levenslicht zag. Safaripark Beekse Bergen ging met twee Awards aan de haal. In de categorieën ‘Leukste Geboorte Niet-Zoogdier’ en ‘Mooiste nieuwe verblijf’ behaalde het Hilvarenbeekse park de meeste stemmen met respectievelijk de secretarisvogel en het in 2015 geopende onderkomen van de olifanten.

IJsberen
Bij de verkiezing in de verschillende categorieën werden ruim 14250 stemformulieren ingezonden. Dierenrijk troefde in de finaleronde met de ijsberen GaiaZoo in Kerkrade (geboorte drie wisenten) en de Belgische dierentuinen Bellewaarde (twee kuifmangabeys) en Planckendael (Indische neushoorn) af.

Secretaris
Safaripark Beekse Bergen versloeg met de bijzondere geboorte van de secretarisvogel de collega’s van Artis (gordelstaarthagedissen), Dierenpark Amersfoort (Egyptische landschildpad) en Avifauna (grote jaarvogel).

AquaZoo Friesland
In de innovatieve categorie ‘Mooiste nieuwe verblijf’ kaapte Safaripark Beekse Bergen de prijs met het fraaie onderkomen van de olifanten weg voor de neus van de andere genomineerden AquaZoo Friesland (reuzenotters en overigens ook onderdeel van Libéma), Avifauna (Oosterse tuin), Ouwehands Dierenpark (sidderalen) en Planckendael (ringstaartmaki’s).

Negende editie
De ZooSite Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt door ZooSite: de grootste, onafhankelijke dierentuininformatie-website van de Benelux.


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

Eerder lazen we ook al in het AD dat Diergaarde Blijdorp de mooiste dierentuin van de Benelux was aldus deze online wedstrijd. Eenderde van de stemmen naar Blijdorp ging. Tweede werd Pairi Daiza in Wallonië, met dik 28 procent.
http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/a ... elux.dhtml

En over exact één week weten we ook welke dierentuin aldus de Diamond Themepark Awards de mooiste van het afgelopen jaar was. ;)
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Limburg vooruit
Laafsekikker (EW)
Laafsekikker (EW)
Berichten: 5696
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:12
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza, Walsrode, Burger's
Locatie: Limburg (België)

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Limburg vooruit »

Onbegrijpelijk dat pairi daiza minder stemmen heeft dan Blijdorp. Hoe mooi Rotterdam ook is, geen enkele tuin in de Benelux raakt aan de knoesels van pd
Je weet pas wat je mist als het er niet meer is!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

Alles hangt af van het publiek dat je met je wedstrijd bereikt. Als je een sterke Nederlandse fanbasis als uitgangspunt hebt, dan vertaalt zich dat ook in de stemmen. Het zelfde met zowat alle andere online wedstrijden. Daarom heeft elke wedstrijd steeds ook andere winnaars. ;)
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Geert
Laafsekikker dikkopje (LC)
Laafsekikker dikkopje (LC)
Berichten: 246
Lid geworden op: 11 aug 2011, 20:17
Favoriete dierentuin: Burgers'

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Geert »

Niet helemaal mee eens. Zoosite heeft degelijk een sterk Nederlandse fanbasis, toch won Pairi Daiza vorig jaar. Voor mij is het persoonlijk om het even welke tuin er wint.

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2503
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Laafsekikker »

De kogel is door de kerk, de winnaars zijn bekend van de zesde editie van de Diamond ThemePark Award. Elk jaar opnieuw wordt een queeste gestart, op zoek naar het beste pretpark, de beste zoo, … Dit jaar kregen we de uitslag te horen in Walibi Holland.

Dit jaar bepaalden bijna 45.000 stemmers mee het resultaat. Hun stemmen telden voor 50% mee, de andere helft werd bepaald door de Vakjury, die bestaat uit fervente fans die bijna haast wekelijks vanuit hun passie de parken bezoeken en aandacht hebben voor alle aspecten, waar de parken voor beloond worden tijdens de Diamond ThemePark Awards.

We lichten hier even de meest 'beestige' prijzen van de wedstrijd toe, een overzicht van alle prijzen vinden we terug op http://www.laafsekikkers.be/forum/viewt ... 144#p69144

Afbeelding
Prijs voor Beste Dierentuin aan Pairi Daiza en Safaripark Beekse Bergen, uitgereikt door Giant Panda Global

Afbeelding
Prijs voor het mooiste dierenverblijf, uitgereikt door Laafsekikkers

De prijs voor de Beste Dierentuin ging wederom naar Pairi Daiza binnen België, waar in Nederland Diergaarde Blijdorp werd afgelost door Safaripark Beekse Bergen. Het Mooiste dierentuinverblijf van België wisten we vorig jaar ook in Pairi Daiza te terug te vinden. Maar in Nederland waren we duidelijk diep onder de indruk van de desondanks haar leeftijd nog steeds prachtige Burgers' Bush in Burgers Zoo.

Afbeelding
Prijs voor Mooiste geboorte aan Dierenrijk, uitgereikt door Parkworld, Zoo.be

De Mooiste geboorte had bij iedereen een streepje voor, en zeker binnen België. Deze prijs ging immers naar het okapi-jong dat in Zoo Antwerpen geboren werd vorig seizoen. De schattige ijsbeertjes Nick & Simon uit Dierenrijk wisten dan weer de Nederlandse gasten te bekoren. Maar met de komst van nieuwe dierenparken en termen zoals 'Belevingsparken' keken we dit jaar ook uit naar de categorie voor Beste beleving in de Zoo. Deze prijs ging in Nederland verdiend naar de educatieve beleving die de bus-safari van Safaripark Beekse Bergen ons steeds weer weet aan te bieden. In België kaapte de avontuurlijke familie-attractie Jungle Mission deze prijs weg.

Afbeelding
Prijs voor Mooiste park, uitgereikt door Pretwerk.nl

Maar ook in andere categorieën zoals Beste F&B (Food en Beverage) wist Pairi Daiza binnen België te scoren, daar waar ze eveneens de E-award (voor beste website/ sociale media) binnen wisten te halen. Pairi Daiza wist zich als Mooiste park binnen België ook naast de Efteling te plaatsen in deze categorie. Binnen de vele pretparken zien we ook jaarlijks vele prachtige shows... de Efteling wist ook daarmee te scoren binnen Nederland met haar Aquaruna (fonteinenshow), maar binnen België ging ook de prijs voor de Beste Show naar Pairi Daiza, of beter gezegd naar de roofvogels van het park.

We lezen er meer over terug op http://www.laafsekikkers.be/forum/viewt ... 144#p69144


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

Zevende editie van de Diamond ThemePark Awards
De Diamond ThemePark Awards is na zes edities een heus begrip geworden in de Lage Landen. Het is een erkenning naar de dierentuinen en pretparken toe, van enerzijds een samengestelde vakjury (waaronder wederom Laafsekikkers.be) met doorwinterde fans, en anderzijds de reguliere bezoeker. Vorig jaar stemden bijna 45.000 mensen op hun favoriete park.

Nominaties
Ook dit jaar hebben de parken uit België en Nederland fors geïnvesteerd om de bezoekers te verwennen. De ene investering bleef misschien net iets meer onopgemerkt dan de andere, of was iets kleinschaliger, maar met de Diamond ThemePark Awards willen we graag al die parken in de kijker zetten, niet alleen op het einde als winnaar, maar ook bij aanvang van de stemmen, bij de nominaties.

De genomineerden zijn ondertussen bekend. Efteling en Plopsa voeren de lijst aan met elk 11 nominaties. Bellewaerde volgt kort op de voet met 9 nominaties.
Bij de dierenparken scoren Pairi Daiza en Safaripark Beekse Bergen met respectievelijk 6 en 5 nominaties.

Zoals elk jaar worden categorieën herwerkt, of worden nieuwe categorieën geïntroduceerd. Dat is ook bij deze zevende editie het geval. We lichten de categorieën binnen België en Nederland met de dierentuinen alvast voor jullie uit op viewtopic.php?f=107&t=5115

Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13047
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Dierentuin awards & prijzen topic

Bericht door Gorilla Gust »

De stemming bij de Diamond Themepark Awards is ondertussen geopend, laat je stem horen via http://www.diamondthemeparkawards.com/n ... te-2017-nl
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Plaats reactie