Entreeprijzen, vergelijken & voordelen

Algemeen subforum over dieren en dierentuinen. Van de natuur, tot in een kooi, van een huisdier tot een wild dier.
Gebruikersavatar
Harald
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 433
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:14

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Harald »

je schrijft; Vrees zelfs dat Artisklas en ZieZoo wanneer deze zijn dierentuin vergunning hebben.

Ik neem dus aan dat je het volgende wilde schrijven: Vrees zelfs dat Artisklas en ZieZoo, wanneer deze zijn dierentuin vergunning heeft

klein detail maar een wereld van verschil. ;)

En ook over 5 jaar zullen wij niet op de €7,50 zitten.

Gerald
Laafsekikker (CR)
Laafsekikker (CR)
Berichten: 4573
Lid geworden op: 11 nov 2010, 15:07
Favoriete dierentuin: 1

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Gerald »

@Indianrhino: Je dwaalt een beetje af van dit topic maar je doet ook flinke uitspraken. Je verwacht geen financiële problemen bij enkele grotere tuinen. Werk jij daar op de boekhouding? Hoe kan je dat nu beweren? Er zijn zoveel factoren die meewegen bij het gezond houden van een bedrijf. Er hoeft maar een kink in de kabel te komen en het kan mis gaan. Het is natuurlijk positief om te denken dat de dierentuinen blijven bestaan maar er worden geen garanties gegeven.

Verder zou je graag zien dat bij Ziezoo en Artisklas alvast wordt gewerkt aan het inwerken van de opvolgers van de huidige leiding. Lijkt mij leuk om te horen als ik daar zou werken: "begin maar vast je opvolger in te werken want je staat binnenkort op straat."
Laatst gewijzigd door Gorilla Gust op 15 okt 2011, 22:02, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Post gesplitst

Gebruikersavatar
Harald
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 433
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:14

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Harald »

Gerald schreef: Verder zou je graag zien dat bij Ziezoo en Artisklas alvast wordt gewerkt aan het inwerken van de opvolgers van de huidige leiding. Lijkt mij leuk om te horen als ik daar zou werken: "begin maar vast je opvolger in te werken want je staat binnenkort op straat."
Daar heeft hij echter wel een punt want, zowel Ziezoo (Eeg zelf hier even ten dele uitgezonderd) als wij werken geheel op vrijwillige basis.
Je hebt dan ook geen salaris om nieuwe mensen aan te trekken.
Je zal dan ook eerder aan je eigen opvolging moeten gaan werken.

Dit is voor ons momenteel echter geen rede om de toegang te verhogen.

Theo
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 938
Lid geworden op: 11 nov 2010, 16:08
Favoriete dierentuin: meerdere
Locatie: Zwitserland
Contacteer:

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Theo »

Dus binnen 5 jaar hebben grote dierentuinen hun toegangsprijs met 50% verhoogd..... Dat lijkt me sterk.

Limburg vooruit
Laafsekikker (EW)
Laafsekikker (EW)
Berichten: 5729
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:12
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza, Walsrode, Burger's
Locatie: Limburg (België)

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Limburg vooruit »

Als grote dierentuinen blijven stijgen in hun toegangsprijzen gaan ze een zware terugval in bezoekers krijgen (zie Pairi Daiza vorig jaar). Je ziet waar de economie heen gaat, steeds meer mensen raken hun werk kwijt en het dagelijks leven blijft maar duurder worden.

Tuinen zoals Antwerpen die toegangsgelden van over de 20€ hebben gaan volgens mij zeer moeilijke tijden te gemoed. En dan spreek ik nog niet van eventuele bezuinigingen in de torenhoge subsidie's die ze krijgen.

Situatie's zoals in Blijdorp zie ik de komende jaren nog opnieuw gebeuren, en ze kunnen niet zeggen dat ze het niet zagen aankomen. Iedereen kent het geval Blijdorp, je weet nu dat de politiek onbetrouwbaar is. Maar de meeste tuinen blijven boven hun stand leven en veel te dure projecten uit de grond stampen.
Je weet pas wat je mist als het er niet meer is!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13099
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Gorilla Gust »

Even kijken naar de huidige dagticketprijzen voor volwassen in mijn eigen landje...
 • Serpentarium: €10
 • Aquatopia: €13,95
 • Olmense Zoo: €16
 • Monde Sauvage: €17
 • Planckendael: €21
 • Antwerpse Zoo: €21
 • Pairi Daiza: €22
 • Boudewijn Seapark: €23,50
 • PlopsaCoo: €24
 • Bellewaerde: €28
 • Plopsaland de Panne: €29
 • Bobbejaanland: €31
 • Walibi: €32
Dan zie ik dat er grofweg tussen de attractieparkensector en de dierenparksector (al zijn er een paar overlappende parken zoals het Boudewijnpark en Bellewaerde) toch steeds een verschil van om en bij de 10 euro zit. Persoonlijk denk ik dat we met de attractieparken stilaan een plafondprijs hebben bereikt. Toch als we daar de evolutie van de bezoekerscijfers gaan vergelijken tegenover de entreeprijzen. Zolang dat zij niet exponentieel stijgen, zie ik het persoonlijk nog niet direct gebeuren dat al de grote dierentuinen dergelijke prijzen zouden kunnen hanteren.

Op die manier moeten gezinnen gaan kiezen. Het is niet meer de dierentuin en het pretpark, maar beide. En wat kiezen gezinnen dan vaak? Het pretpark, want de dierentuin kan het kind mogelijk toch zien via de school. En een achtbaan of wildwaterbaan blijft voor veel kinderen net attractiever dan een slapende leeuw... Toch? :s
Steeds weer onderweg enzo(o)!

vermillio

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door vermillio »

Dat is inderdaad een pijnlijke, maar terechte waarneming, GG. Vandaag de dag kiezen gezinnen al sneller, ondanks het vrij grote prijsverschil, voor de attractieparken ipv de dierenparken. Dierenparken worden misschien eens één keer per jaar bezocht, terwijl toch veel gezinnen meermaals per jaar naar een pretpark gaan.
Desondanks trekken dierenparken toch een mooi aantal bezoekers. Als men dan, zoals de KMDA een week geleden heeft gekend gemaakt, gaat trachten om educatie, entertainment, wetenschap en ontspanning dichter bij elkaar gaat brengen, en zeker voor (jonge) gezinnen dierenparken aantrekkelijker gaat maken (vb. door een binnenspeeltuin, of enkele kleine speelmogelijkheden in het park) dan denk ik dat er meer mensen gaan kiezen voor het dierenpark, aangezien je dan zowel het goedkope hebt, als het attractieve.

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13099
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Gorilla Gust »

Je ziet al zo een dergelijke evolutie, al is het dan eerder vanuit de pretparken. Bellewaerde en Boudewijn Seapark wedden namelijk op beide markten. Maar volgens mij ligt het meeste potentieel momenteel in de erlebnis dierentuinen.

Denk dan maar aan het Duitse ZOOM Zoo. Al weet ik dat er een heel deel dierentuinliefhebbers het hier niet zo smaakt. Toch kan je door middel van attracties zoals ZOOM zoo een dierentuin snel een attractiever karakter geven, zonder echt een pretpark kaart te moeten trekken...
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Indian rhino
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 349
Lid geworden op: 18 feb 2011, 16:36

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Indian rhino »

De mening is dat ik flinke uitspraken doe. Ik geef aan hoe ik de toekomst zie van dierentuinen in Nederlanden wat mijn mening daar over is. Veel van mijn meningen worden gevormd door wat ik uit de media lees en hoor. Daarbij hoor je links en rechts ook eens iets van een medewerker van een dierentuin.
Gerald schreef:Verder zou je graag zien dat bij Ziezoo en Artisklas alvast wordt gewerkt aan het inwerken van de opvolgers van de huidige leiding. Lijkt mij leuk om te horen als ik daar zou werken: "begin maar vast je opvolger in te werken want je staat binnenkort op straat."
Heeft niets te maken met het binnenkort op straat staan. Deze parken maken met weinig geld mooie verblijven waar gelet wordt op het dierenwelzijn. Wil je dit in deze parken in de toekomst ook zo doen. Dan dien je nu al te beginnen met één of meerdere opvolgers in te werken.

Deze inwerk periode zal ruim 15 jaar inbeslag nemen. Gezien de details van deze mensen ook over genomen moeten worden. Zeker op het gebied van de juiste mensen aanspreken zullen deze opvolgers veel moeten leren.

Als het gaat om het houden van de de dieren en het verzorgen is het snel veel te leren. Het andere is moeilijker. Ik zeg dit niet om indruk te maken, maar omdat ik helaas uit het verleden kleine parken heb zien verdwijnen. Daar was de opvolging niet geregeld of verkeerd geregeld.

Bij één weet ik veel doordat ik daar geregeld kwam. Was bevriend met de stuwende kracht van het parkje. Deze had niet aan de opvolging gedacht. Hierdoor liep het fout. De stuwende kracht overleed onverwachts bij een ongeluk. Het bestuur van de stichting kwam er toen achter dat er veel sponsoring en donaties binnen kwamen door één persoon. Deze was beeld bepalend doet het natuurlijk niet alleen.

Het moet wel zijn dat de opvolgers weten wat er moet gebeuren en vooral hoe om aan goedkope of gratis materiaal te komen. Natuurlijk moeten deze ook sponsors aan kunnen spreken en werven. Ze moeten ook met media om kunnen gaan en vooral weten hoe. Dit is bij kleine parkjes van belang.

Het zou jammer zijn als juist parkjes als Artisklas en ZieZoo zouden verdwijnen door onbekendheid bij de opvolgers. Deze opvolgers moeten wel natuurlijke leiders zijn en geen managers. Ze moeten er ook ingroeien en niet voor de leeuwen gegooid worden.

Daarom vind ik dat er nu al aan de opvolging gewerkt moet worden. Deze mensen moeten wel een bevlogenheid hebben. Deze bevlogenheid voor het park moet wel door een lange inwerkperiode in juiste en goede banen geleid worden. Een goed bestuur zal bij deze parken onvoldoende zijn. Bevlogen mensen maken terugkerende bezoekers.

Bij organisaties die op vrijwilligers draaien is het van belang dat er op tijd aan opvolging gedacht wordt. Heb in het verleden vaker gezien dat door het missen van goede opvolging dingen verdwenen ook buiten de dierentuinen.

Gerald schreef:Werk jij daar op de boekhouding? Hoe kan je dat nu beweren? Er zijn zoveel factoren die meewegen bij het gezond houden van een bedrijf. Er hoeft maar een kink in de kabel te komen en het kan mis gaan. Het is natuurlijk positief om te denken dat de dierentuinen blijven bestaan maar er worden geen garanties gegeven.
Ik werk niet op de boekhouding, maar ben wel boekhoudkundig onder legt. Veel informatie haal ik zoals gezegd uit de media en wat ik hoor binnen de dierentuinen uit de mond van de medewerkers. Daarbij zijn er organisaties die melden dat ze hun begroting niet of moeilijk rond krijgen. Wanneer dat nu al zo is zal dat over vijf jaar alleen maar versterkt worden.

Zeker door het feit dat bedrijven en organisaties steeds minder geld kunnen vrij maken voor sponsoring. Daar zullen de culturele instellingen, waar ik dierentuinen toe reken, de eerste zijn die dit gaan merken. Deze hebben weinig exposure in de media.
Daarbij door de voortdurenden prijsstijging van de entreegelden zullen de bezoekers met een dagkaart steeds minder worden. Tevens zullen door de daling van de koopkracht bespaard worden op de uitgave van de dagrecreatie. Tevens zal het aanbod in de dagrecreatie verbreden en wijzigen.

Dierenparken zullen over moeten naar meerdaagse bezoekers door hotels of vakantiewoning in directe buurt van hun parken of binnen hun parken. Daarmee ook de verkoop van entreekaarten gekoppeld aan de verblijven aldaar. Tevens zullen de verkopen van abonnementen bij dierenparken verhoogd moeten worden.

Wat nu al gebeurd maar in de toekomst meer zal moeten worden is het organiseren van evenement in of bij de dierentuin. Verder zal er samengewerkt moeten worden met theaters door combikaarten verkoop van theatervoorstelling en dierentuin bezoek.

Tevens zal er beter gekeken moeten worden naar nieuwe verblijven en hun bewoners. De trend in de dierentuinen zal zijn dat ze kijken naar goedkope diersoorten in verzorging en onderhoud. Dit zal helaas ten kosten gaan van diersoorten die met uitsterven bedreigd worden of bedreigd gaan worden. Het behoud van diersoorten zal steeds verder naar de achtergrond verdwijnen.

Dit zie je nu al bij de nieuwe verblijven die gerealiseerd worden of gaan worden. Goedkope diersoorten in onderhoud of publicitaire interessante diersoorten. Daarbij zullen de groten meer last krijgen bij het rond krijgen van hun begrotingen en verkrijgen van voldoende inkomsten om dierentuinen op de huidige groten te onderhouden.

De gespecialiseerde dierentuinen zoals de apenheul, avifauna en dolfinarium Harderwijk zullen minder last hebben van deze terugloop. Ze zijn uniek in het dierentuinen landschap en kunnen zich daardoor onderscheiden.

De klein en middel groten dierenparken zullen steeds meer regionale parken worden. Waar ook hun kracht zit. Ze kunnen lokaal makkelijker bezoekers trekken door lagere entree prijzen. Daarbij zullen ze maar een dagdeel bezocht worden. Hier moet je dan denken aan (groot)ouders met kinderen.

In zijn geheel staar ik mij ook niet blind op de bezoekers aantallen. Zou graag eens zien wat er binnen komt bij een dierentuin aan betalende bezoekers. Zeker als je weet dat een abonnementhouder meermaals wordt geteld als bezoeker. Terwijl deze maar eenmaal per jaar geld betaald voor zijn abonnement. Dan heb ik nog niet over bezoekers die gratis binnen mogen vanuit afspraken gemaakt door de dierentuinen.

Denk wel eens aan de woorden van een oude leraar van mijn. Attractieparken en dierentuinen zouden moeten stoppen met entreegeld te laten betalen. Hun openingstijden verruimen na het avondeten. Tevens de kwaliteit van hun restaurants en cafetaria's verbeteren. Zodat ze bij marktconforme prijzen meer omzet maken. Daarbij zullen dan mensen minder eten en drinken van thuis meebrengen hierdoor zal er vaker gekocht worden in het park. Dit zorgt voor meer omzet wat weer meer winst betekend.

Dit is in het verleden al een aantal keer getest. Hierbij bleek dat bezoekers meer geld uitgaven in het park, waardoor er ook meer winst werd gemaakt.

Natuurlijk is de omzet te verhogen van een dierentuin door de entreeprijs te verhogen met een bedrag van tien of vijftien euro. Terwijl dan de uitgifte van alcohol vrije dranken zoals koffie, thee, melkproducten en limonade gratis te maken. Hierbij ook de mogelijkheid om gratis friet met saus, snacks (beperkt aanbod kroket, frikandel, gehaktbal, nasibal en bamibal), belegde broodjes (met kaas, ham, snijworst, kroket of frikandel), pasta met bolognaise en slaatjes.

Terwijl er voor uitgebreid eten zoals schnitzels, biefstuk en visgerechten, maar ook voor alcoholische dranken extra betaald moet worden. Natuurlijk ook voor de candybars, ijsproducten, zakken chips en zakken snoep moet er extra betaald worden.

Op dit principe draaien ook al enkele attractieparken die ook nog winst maken. Denk dat er creatief omgesprongen moet gaan worden om meer geld binnen te krijgen. Daarbij houd je je bezoekers langer in je park, wat tot omzet verhoging lijdt bij de verkoop van souvenirs.

Natuurlijk zullen groten dierenparken meer moeite hebben met het behalen van positieve inkomsten, dan kleinere parken. Tevens zullen dierenparken flexibelere om moeten gaan met hun mogelijkheden om omzet te kunnen maken. Kleinere parken zullen hier makkelijker mee om kunnen gaan.

Natuurlijk geld ook dat de leiding van een park goede beslissingen wil en kan nemen.
Harald schreef:En ook over 5 jaar zullen wij niet op de €7,50 zitten.
Denk dat je mee moet in de vaart de volkeren. Tevens denk ik dat je een prijs van €7,50 kan rechtvaardigen. Je zal door strategische wijzigingen bij andere parken mee moeten. Daarbij zullen bezoekers makkelijker komen als je €7,50 rekent. Zeker als je dan zegt dat de mensen gratis één gratis alcohol vrij drankje krijgen. Dit in de vorm van koffie of thee. Voor de kinderen een glas limonade, fristi of chocomelk.

Wanneer andere parken “gratis” dingen doen zal je mee moeten. Veel mensen zullen na een periode niet eens door hebben dat ze het gratis drankje zelf betalen door een hogere entreegeld. Daarbij blijven ze langer in je park.
Harald schreef:je schrijft; Vrees zelfs dat Artisklas en ZieZoo wanneer deze zijn dierentuin vergunning hebben

Ik neem dus aan dat je het volgende wilde schrijven: Vrees zelfs dat Artisklas en ZieZoo, wanneer deze zijn dierentuin vergunning heeft
Ik had het misschien beter zo kunnen schrijven:

Vrees zelfs dat ZieZoo wanneer deze zijn dierentuin vergunning hebben en Artisklas rond de zeven en half euro komen.

i.p.v. Wat ik schreef:

Vrees zelfs dat Artisklas en ZieZoo wanneer deze zijn dierentuin vergunning hebben rond de zeven en half euro komen.

Theo schreef:Dus binnen 5 jaar hebben grote dierentuinen hun toegangsprijs met 50% verhoogd..... Dat lijkt me sterk.
Door het wegvallen van andere inkomsten bronnen zullen ze het wel doen. Zeker nu een dierenpark als Emmen gaat roepen dat ze de prijzen gaan verhogen naar €30. Daarbij zullen er meerdere kortingsacties gaan komen via supermarkten, drogisterijen, discounters en warenhuizen e.d. Het is voor de dierenparken dan van belang dat ze het bedrag wat ze per bezoeker krijgen hoog houden.

Denk eens aan de acties van het tweede kaartje gratis, of zoals bij ondermeer Veronica magazine 10% korting op de entreeprijs of zelfs de spaaracties voor gratis kaartjes. De gratis kaartjes zullen voor een flinke reductie prijs aan de bedrijven verkocht worden.

De dierentuinen krijgen veel meer bezoekers door deze acties. Wat weer inkomsten opbrengt door neven verkopen in de horeca en souvenirwinkels. De bezoekers die de 100% entreeprijs betalen zullen sterk verminderen. Daarbij kun je kaartjes via internet voor een lagere prijs verkopen. Wat weer kosten verlagend is.

Het enigste nadeel van deze prijsstijgingen is dat je dan ook automatisch meer voor je abonnement moet betalen. Terwijl ik daar ook in de toekomst mogelijkheden voor acties zie. Kijk maar naar Zodiac vorig jaar en de Apenheul nu.

Dierenparken zullen te eerste door hun abonnementen moeten zien mensen aan hun park te binden. Terwijl ze door mee te doen aan acties extra betalende bezoekers moeten trekken. Daarbij zullen ze meer tijdelijk evenementen moeten houden voor hun publiciteit.


*Was mijn antwoord al aan het schrijven terwijl er andere reacties kwamen. Mijn antwoord is in meerdere keren geschreven. Helaas was in één keer te vermoeiend. Schrijf op dit moment ook mijn verslagen eerst voor ik ze op het forum plaats.
Fouten van een ander ziet men vlugger dan eigen fouten.
"Er is geen weg naar Vrede. Vrede is de weg." Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Harald
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 433
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:14

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Harald »

Indian rhino schreef:
Harald schreef:En ook over 5 jaar zullen wij niet op de €7,50 zitten.
Denk dat je mee moet in de vaart de volkeren. Tevens denk ik dat je een prijs van €7,50 kan rechtvaardigen. Je zal door strategische wijzigingen bij andere parken mee moeten. Daarbij zullen bezoekers makkelijker komen als je €7,50 rekent. Zeker als je dan zegt dat de mensen gratis één gratis alcohol vrij drankje krijgen. Dit in de vorm van koffie of thee. Voor de kinderen een glas limonade, fristi of chocomelk.

Wanneer andere parken “gratis” dingen doen zal je mee moeten. Veel mensen zullen na een periode niet eens door hebben dat ze het gratis drankje zelf betalen door een hogere entreegeld. Daarbij blijven ze langer in je park.
Hier ben ik het niet helemaal met je eens.
Wij willen juist heel erg laagdrempelig blijven. er zijn behoorlijk wat mensen die financieel gezien niet naar een dierentuin kunnen.
Door de zeer lage entree kunnen ook deze mensen meerdere malen met dierentuindieren in aanraking komen.
En waarom zouden we de entreeprijs zo sterk verhogen? Aangezien wij 100% met vrijwilligers werken, redden wij het prima met onze inkomsten.
Het is voor ons niet nodig om met de grote stroom mee te gaan. Ons concept is behoorlijk uniek en we zien de bezoekersaantallen nog steeds omhoog gaan.

Limburg vooruit
Laafsekikker (EW)
Laafsekikker (EW)
Berichten: 5729
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:12
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza, Walsrode, Burger's
Locatie: Limburg (België)

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Limburg vooruit »

Ik ben het eens met Harald, als ik 2 parken in de toekomst juist niet in de problemen zie komen zijn het wel Artisklas en Ziezoo.
Deze parken draaien grotendeels (of volledig) op vrijwilligers. Dus als deze parken met de inkom en sponsering hun dieren kunnen onderhouden en de verblijven kunnen onderhouden en bouwen is het voldoende.
Hier moeten niet de lonen betaald worden, en hier moet geen absurde winsten gemaakt worden om premie's enzo uit te betalen.
Voorlopig heeft artisklas geen wereldschokkende soorten (Harald, is niet slecht bedoeld want jullie hebben verschillende unieke soorten, maar dat is anders) zoals Ziezoo. Maar ze trekken er toch bezoekers mee.
Ziezoo is een parkje dat ik qua inkom wel richting de 5 à 7,5€ zie evolueren, gewoon al omdat de soorten die hier aanwezig zijn veel meer in onderhoud kosten. Maar ook hier zal veel afhangen van het feit hoeveel ze open gaan doen. Enkel in de weekenden en woensdag namiddag vergd veel minder personeel dan elke dag te opennen. En je kunt ook veel meer met vrijwilligers blijven werken.
Je weet pas wat je mist als het er niet meer is!

Gebruikersavatar
Harald
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 433
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:14

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Harald »

Limburg vooruit schreef: Voorlopig heeft artisklas geen wereldschokkende soorten (Harald, is niet slecht bedoeld want jullie hebben verschillende unieke soorten, maar dat is anders) zoals Ziezoo. Maar ze trekken er toch bezoekers mee.
Niet slecht opgevat hoor.
Wij richten ons ook niet op de bijzondere soorten. ik denk ook niet dat we met b.v. de kleine mara en darwin nandoe blijvend meer publiek zouden trekken als met de grote mara en gewone nandoe.
Bij Ziezoo speelt momenteel ook mee dat ze maar 6 keer per jaar open zijn en die dagen "belachelijk" ;) groot aanpakken.
Voor de gewone dierentuinbezoeker zijn de specialere soorten ook niet van belang (Ik reken de mensen op de diverse dierentuinfora niet als gewone dierentuinbezoeker)

Door ons directe contact met de bezoekers kunnen voor ons juist de "gewone" soorten meer waarde hebben dan voor de grote dierentuinen.
Door onze uitleg worden de muurhagedissen en geelbuikvuurpadden erg bijzonder.
Voor andere tuinen zouden het slechts padden en hagedissen zijn (Ik heb bij blijdorp nog nooit iemand lang zien stilstaan bij de geelbuikvuurpadden terwijl bezoekers bij ons het geweldig vinden om dit soort bijzonder soorten te kunnen zien)
Het verhaal maakt het speciaal.

Hoewel onze sterkte het werken met 100% vrijwilligers is, is het ook onze zwakte.
Vooral voor de toekomst kan het problemen opleveren als je geen enthousiaste vrijwilligers kan aantrekken.

Gebruikersavatar
Rutger
Laafsekikker dikkopje (LC)
Laafsekikker dikkopje (LC)
Berichten: 113
Lid geworden op: 26 nov 2010, 10:40

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Rutger »

Mijn gevoel geeft mijn in dat Artisklas en ZieZoo sterk verschillen van toekomstvisie. Daarbij ook van verkrijgen van inkomsten. Dit door de geografische ligging. Zie in ZieZoo nog niet direct een entreegeld betaling komen.

Waar Artisklas weinig of geen mogelijkheid heeft om veel sponsors te trekken. Waardoor ze afhankelijk worden van entreegeld. Is het voor ZieZoo juist makkelijker mogelijk om via sponsors en ook donaties geld binnen te halen.

Op het gebied van dieren kan door de grote verschil Artisklas nooit dezelfde diersoorten laten zien als ZieZoo. Dan heb ik nog niet eens over dat je van Volkel heel makkelijk de grens over in Duisland zit. Hier is het makkelijker om aan dieren te komen.

Natuurlijk is het ook een kwestie van contacten met dierentuinen. Deze maken het mogelijk om makkelijker aan dieren te komen. Dat breng mij bij het volgende.
Harald schreef:
Gerald schreef: Verder zou je graag zien dat bij Ziezoo en Artisklas alvast wordt gewerkt aan het inwerken van de opvolgers van de huidige leiding. Lijkt mij leuk om te horen als ik daar zou werken: "begin maar vast je opvolger in te werken want je staat binnenkort op straat."
Daar heeft hij echter wel een punt want, zowel Ziezoo (Eeg zelf hier even ten dele uitgezonderd) als wij werken geheel op vrijwillige basis.
Je hebt dan ook geen salaris om nieuwe mensen aan te trekken.
Je zal dan ook eerder aan je eigen opvolging moeten gaan werken.

Dit is voor ons momenteel echter geen rede om de toegang te verhogen.
Het zal voor de opvolgers van Eeg en Harald niet makkelijk zijn om als gelijk waardig te worden gezien door hun contacten binnen de dierentuinen. Hier zal een paar jaar over heen gaan. Zeker omdat het hier gaat om vrijwilligers en misschien juist daarom niet gelijk gezien worden als gelijkwaardig.

Zal dus ook zijn tijd nodig hebben om aan de nieuwe gewend te raken. Dit zal makkelijker gaan als men weet dat er nog een persoon is om contact te leggen. Daarbij kunnen de nieuwe hun eigen kring van contacten aanleggen in de inwerkperiode.

Kleine dierentuinen moeten het hebben van hun contacten. Dat geld zeker voor Artisklas en ZieZoo.

Gebruikersavatar
Harald
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 433
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:14

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Harald »

Rutger schreef: Waar Artisklas weinig of geen mogelijkheid heeft om veel sponsors te trekken. Waardoor ze afhankelijk worden van entreegeld.
Hier moet ik je toch echt tegenspreken.
Wij hebben behoorlijk wat sponsors.
http://www.artisklas-haarlem.nl/uw%20steun.htm

- Ik betaal €10,- per week voor alle groente, fruit, aardappelen, brood, vis en vlees.
Verder krijgen we korting op het overige voer.
- Qua bouwmaterialen worden we gesponsord door een ijzerhandel waar we met behoorlijke korting allerlei materialen kunnen krijgen.
- 2 jaar geleden nog een nieuwe kassa van €2500 gekregen.
- computers krijgen we gratis en randapparatuur met korting.
verder zijn nagenoeg alle dieren geadopteerd.

zonder sponsors doen we helemaal niets meer.

Gebruikersavatar
Wilfried
Laafsekikkerdril (NE)
Laafsekikkerdril (NE)
Berichten: 20
Lid geworden op: 09 jun 2011, 14:00
Favoriete dierentuin: N.V.T.

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Wilfried »

Harald een vraagje zou jij zonder entreegeld je jaar rond komen zoals nu gebeurd in ZieZoo?

Gebruikersavatar
Wilfried
Laafsekikkerdril (NE)
Laafsekikkerdril (NE)
Berichten: 20
Lid geworden op: 09 jun 2011, 14:00
Favoriete dierentuin: N.V.T.

Re: Abonnementen in de dierentuinen

Bericht door Wilfried »

Tot 13 november een abbonement voor 25 euro in de Zodiac Zoos parken.

Gebruikersavatar
Harald
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 433
Lid geworden op: 11 nov 2010, 17:14

Re: Entreeprijzen in toekomst

Bericht door Harald »

Wilfried schreef:Harald een vraagje zou jij zonder entreegeld je jaar rond komen zoals nu gebeurd in ZieZoo?
Daar kan ik heel erg kort in zijn, Nee.
Dan zouden we enkel kosten hebben en nagenoeg geen inkomsten.
we zouden dan gelijk veel donateurs kwijt raken, die nu dus nog voor een jaar toegang betalen.
Als we sponsors krijgen voor het gas en electra, legen van de afvalcontainer en de huur, dan kunnen we hier over nadenken.
Ik zie dit echter niet snel gebeuren.

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13099
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Abonnementen in de dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust »

Het is misschien ook leuk om te vermelden dat men in Apenheul nu een seizoenskaart voor 2012 kan kopen aan €19. Bij de seizoenskaart zit eveneens 50% korting voor oa. Artis, Emmen, Ouwehands, Amersfoort en Gaiapark. :)
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Indian rhino
Laafsekikkertje (VU)
Laafsekikkertje (VU)
Berichten: 349
Lid geworden op: 18 feb 2011, 16:36

Re: Abonnementen in de dierentuinen

Bericht door Indian rhino »

Wilfried schreef:Tot 13 november een abbonement voor 25 euro in de Zodiac Zoos parken.
Mag hopen dat het gaat om een abonnement voor 2012.
Fouten van een ander ziet men vlugger dan eigen fouten.
"Er is geen weg naar Vrede. Vrede is de weg." Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13099
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Abonnementen in de dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust »

Via de verkoopmodule's op hun website's enkel de prijzen voor dit jaar tegen. Abonnementen van 40 Euro per stuk. Zowel op https://zodiaczoos.timoco.eu/event/1141, https://zodiaczoos.timoco.eu/event/1140 als https://zodiaczoos.timoco.eu/event/1137. Al is het niet onwaarschijnlijk dat men net zoals vorig jaar een vroege actie omtrent de abonnementen heeft. Zowel bij de dierentuin zelf, als via derden.

Misschien kan Wilfried meer uitleg verschaffen bij zijn post.
Gaat het om abonnement van 2011, of een nieuwe voor 2012?
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Plaats reactie