Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Al het nieuws van de overige dierentuinen binnen Europa (buiten België & Nederland).
Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13189
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Gorilla Gust »

Plaats vanaf 2020 hier al het nieuws uit Zoo Keulen.

Het oudere dierentuinnieuws van deze dierentuin vinden we terug in het Dierentuinnieuws Archief.
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Goed nieuws aan het begin van het jaar: nieuw systeem en nieuwe prothesen voor de driebenige olifant "Namal"

De driebenige Sri Lankaanse olifant "Namal", waarvoor veel mensen in het Duitse Rijnland de afgelopen jaren geld hebben geschonken via Zoo Keulen, heeft twee nieuwe prothesen ontvangen. In het "Elephant Transit Home" (ETH), waar "Namal" woont, kunnen de medewerkers flexibel reageren op de groei van de olifantenstier, die nu bijna tien jaar oud is. De ETH is een soort weeshuis voor olifanten (en andere wilde dieren) in Udawalawe ten het zuiden van Sri Lanka. De daar geleverde nieuwe prothesen werden vervaardigd door specialisten uit de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo en aangepast aan het been "Namal" in aanwezigheid van werknemers van de dierentuin van Keulen.

De dierentuin van Keulen was door projectpartner ETH in 2017 op de hoogte gebracht van het lot van de jonge stier. "Namal" raakte enkele jaren eerder in een strop. De wond raakte geïnfecteerd, en het been kon alleen worden gered door amputatie van het onderste deel. In het wild zou hij geen kans maken om te overleven. De experts van ETH ontwikkelden een prothese voor "Namal" die een goede keuze bleek te zijn. Toen deze in 2017 echter te klein werd en er dringend geld nodig was voor een nieuwe, riep de dierentuin van Keulen spontaan op tot een inzamelingsactie. Er was 15.000 euro nodig, maar het geld kwam snel bij elkaar. De nieuwe prothese werd al in november 2017 aangebracht in aanwezigheid van werknemers van de dierentuin van Keulen.

De dierentuin blijft zich bekommeren om het welzijn van "Namal", die nu ruim anderhalve ton weegt. Omdat hij zich nu in de "musth" bevindt - een massale periodieke testosteronspanning die optreedt met de puberteit - wordt hij onvoorspelbaarder. Zoo Keulen en ETH plannen en financieren daarom een nieuwe behuizing met speciale training- en retraite-opties. Curator Dr. Alexander Sliwa en voormalig olifantenhouder Brian Batstone uit Zoo Keulen zijn onlangs naar Sri Lanka afgereisd om toezicht te houden op de laatste bouwfase van de nieuwe faciliteit.

Tegelijkertijd maken ze van de gelegenheid gebruik om "Namal" specifiek te trainen, om hem nog betrouwbaarder te maken in de begeleiding van de dierenverzorger en zo routinematige medische onderzoeken te kunnen uitvoeren. Brian Batstone trainde elke dag met "Namal" tijdens de reis. Hij oefende met hem om het doel - een bamboestok die als gids dient - op commando aan te raken, te gaan liggen of zijn slurf op te tillen. Dr. Sliwa en Batstone hebben ook de twee kattenfaciliteiten geïnspecteerd die gepland en gebouwd aan de ETH met hulp van Keulen. Grote en kleine katten welke gewond raken door stropers worden hierin verzorgd. Uiteindelijk bezochten beiden het Udawalawe National Park. Met behulp van telemetriegegevens van radiokragen konden Sliwa en Batstone olifanten volgen die in het wild waren vrijgelaten. Ze doen het goed - dit laat zien hoe efficiënt de doelen van de ETH kunnen worden bereikt. De radiokragen werden ook gefinancierd door de dierentuin van Keulen. Met "Namal" is de vrijlating en integratie in een wilde kudde helaas niet langer mogelijk vanwege zijn verwondingen.

Het "Elephant Transit Home" in Udawalawe is een staatsinstelling en bestaat al ongeveer 25 jaar. Tijdens deze periode werden ruim 100 dieren verzorgd, geregistreerd en vervolgens weer in het wild vrijgelaten. Iedereen die ETH en het werk daar wil ondersteunen, kan de verschillende donatieopties vinden op https://koelnerzoo.de/spende-sponsoring.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

117.000 bezoekers: Zoo Keulen is uiterst tevreden met goedkeuring voor China Light Festival
Een aanzienlijke toename van bezoekers - de Zoo kondigt een nieuwe editie aan voor de komende winter

De dierentuin van Keulen tekent een consistent positief evenwicht voor het China Light Festival, dat gisteren eindigde. Tussen 7 december 2019 en 19 januari 2020 zagen ongeveer 117.000 bezoekers uit Keulen en omgeving de verlichte dieren- en fantasiefiguren op het hele terrein van de dierentuin. Dit omvatte ook de gekende Keulense Dom, ijsberen, evenals de historische locomotief en toegangspoort, welke tijdelijk terug acte de presence gaven ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan ​​van de dierentuin van Keulen.

Christopher Landsberg, CEO van de dierentuin van Keulen: “We zijn erg tevreden over de manier waarop het China Light Festival is verlopen. Het is een enorm succes dat we als regionaal bedrijf met het aantal bezoekers opnieuw de kaap van 100.000 hebben kunnen doorbreken. Het toont de uitstraling die de dierentuin heeft in én voor de regio. ”

De dierentuin van Keulen gaat daarom door met het China Light Festival en zal de magie van het licht opnieuw organiseren in de komende winter. “We hebben belangrijke extra inkomsten gegenereerd met de dierentuin tijdens het winterseizoen, welke normaal eigenlijk minder bezoekers heeft. Deze worden gebruikt voor de financiering van de vele recreatieve, educatieve, onderzoeks- en soortenbeschermingstaken die de dierentuin van Keulen uitvoert, ”zegt Landsberg. "Natuurlijk is de grote aanmoediging des te mooier en belangrijker. Om deze reden houden we het festival ook in de komende winter. ”De start hiervan zal zijn op 19 december 2020 en het einde op 31 januari 2021. Landsberg: “In de dierentuin zal een fascinerende magische wereld van lichten ontstaan ​​met tal van nieuwe personages en veel nieuwe effecten. Bezoekers kunnen daar vandaag al naar uitkijken. ”

Op het China Light Festival van dit jaar waren er 70 lichtensembles met ongeveer 1.000 sfeervol verlichte dieren en fantasiefiguren in Aziatische stijl op de paden en parken in de dierentuin van Keulen. Het lichtpad had als thema "160 jaar dierentuin in Keulen".

De mensen die verantwoordelijk waren voor de dierentuin konden het China Light Festival in 2017 voor het eerst naar Keulen brengen. Het festival trok ruim 65.000 gasten tijdens de première. De tweede editie trok al meer dan 100.000 bezoekers. De recente groei tot 117.000 bezoekers en het bijna verdubbelde aantal gasten in vergelijking met de eerste editie toont de populariteit van het China Light-concept.

Dierentuin van Keulen. Enthousiast over dieren. Voor 160 jaar.

De dierentuin van Keulen viert zijn 160e verjaardag in 2020. Met ongeveer 10.000 dieren over meer dan 850 soorten is het een van de meest diverse in heel Europa. De dierentuin van Keulen is reeds sinds 1860 een onmiskenbaar stukje Keulen. Het combineert traditie met innovatie en combineert vrije tijd en ontspanning met wetenschap en onderzoek. De dierentuin van Keulen stelt ook internationaal normen - b.v. bij de bouw van moderne dierenhokken of bij zijn uitgebreide inzet voor het beschermen van soorten. Dit alles wordt elk jaar beloond met meer dan 1 miljoen bezoekers.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Triumviraat bij de bavianen in de dierentuin van Keulen:
De perfecte werptraining voor de ‘Rosenmontagszug’

Sterke apen in actie: het regerende triumviraat van het Keulense carnaval heeft vandaag de dierentuin van Keulen bezocht. Het Triumviraat met Prins Christian Krath, boer Frank Breuer en Jungfrau Ralf Schumacher oefende hier hun Carnavalsworp. Ze gaven de populaire mantelbavianen van de dierentuin van Keulen op een pittige manier met bananen, sinaasappels en appels. Het driemanschap heeft op deze manier zijn werpkwaliteiten getraind, welke ze weldra met carnaval weer opnieuw moet bewijzen.

Mantelbavianen waren dankbaar
“Onze bavianen zijn helemaal gek op fruit. We wensen we het triumviraat even enthousiaste supporters voor het strooigoed, als welke we hier vandaag in de dierentuin aantroffen ”, aldus de bestuursleden prof. Theo B. Pagel en Christopher Landsberg.

De vrolijke werpers waren verbaasd over hoe vakkundig de drukke mantelbavianen de individuele vruchten uit de lucht visten.
Dierentuinbezoekers kunnen dit spektakel elke dag tijdens het voedermoment bij de bavianen om 15.00 uur bekijken.

De bavianenrots: een van de bezoekersattracties in de dierentuin
De populaire en levendige bavianenrots is al meer dan 100 jaar een van de attracties in de dierentuin van Keulen. Generaties aan bezoekers hebben de drukte van deze primaten al opgemerkt - en hebben zich daarbij vermaakt. In hun oorspronkelijk leefgebied leven mantelbavianen in semi-woestijnen, savannes en rotsachtige gebieden binnen Ethiopië, Eritreas, Somalië en zelfs aan de andere kant van de Rode Zee in Saoedi-Arabië. Ze foerageren overdag in kleine haremgroepen en komen 's nachts samen op een grote rots.

Dierentuin van Keulen. Enthousiast over dieren. 160 jaar.
De dierentuin van Keulen viert zijn 160e verjaardag in 2020. Met ongeveer 10.000 dieren van meer dan 850 soorten is het een van de meest diverse in heel Europa. De dierentuin van Keulen is sinds 1860 een onmiskenbaar stukje Keulen. Het combineert traditie met innovatie en combineert vrije tijd en ontspanning met wetenschap en onderzoek. Dit alles wordt elk jaar beloond met meer dan 1 miljoen bezoekers.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Alaaf met friet & piranha’s
Triumviraat van kinderen uit Keulen en Bonn in de dierentuin van Keulen


Twee kinderen triumviraten mochten gisteren hun eerste bezoek aan de dierentuin van Keulen brengen. Die uit Keulen met kindprins Vincent I (Vincent Rödding), kinderboer Emil (Emil Theodor Wersig) en kindermaagd Darleen (Darleen Sophie Pelz). Ze hebben daar hun 'tegenhangers' uit Bonn kunnen ontmoeten met Prins Leo I (Leo Remmy) en zijn Bonna Janina I (Janina van der Roest). Samen konden ze de hongerige zwerm piranha’s voeren met verse forel in het aquarium van de dierentuin. De dierentuin was zeer verheugd om de twee triumviraten van het kindercarnaval te kunnen ontvangen. Ze zijn immers de dierentuin voor iedereen, en hopen dat de kinderen er ook volop van konden genieten.

Frieten & Piranha's
Ze presenteerden de kleine vorsten aan het publiek in de dierentuin van Keulen en wensten hen veel plezier voor de komende tijd in het Rijnlandse Carnaval. Na hun verschijning konden de kleine vorsten zich aansterken met heerlijke snacks in de dierentuingastronomie. Frieten en piranha's, wat wil een kind nog meer!

Piranha's zijn een van de attracties in het aquarium van Keulen. De dierentuin houdt ze sinds 1971. Momenteel wonen hier ongeveer 60 piranha's. Van oorsprong leven deze enorme ‘Amazonewapens’ in Brazilië. Piranha's voeden zich voornamelijk met vis, en krijgen meestal verse forel in de dierentuin.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Nationaal bezoekersonderzoek:
De dierentuin van Keulen is de tweede meest populaire dierentuin in Duitsland

Een mooie prijs voor de dierentuin van het Duitse Keulen De dierentuin werd in een enquête gekozen als de op één na populairste dierentuin in heel Duitsland. Ruim 50.000 mensen namen deel aan het onderzoek van het gerenommeerde vrijetijdsportaal parkscout.de. De enquête is de belangrijkste in de Duitse pretparkbranche en een betrouwbare indicator voor de tevredenheid van bezoekers, klantvriendelijkheid en innovaties.

“Meningen van Bezoekers zijn een eerlijke en zinvolle indicator. Om die reden zijn we des te meer verheugd te zijn gekozen door de 50.000 deelnemers aan de enquête in de categorie Zoo op het landelijke podium volgens de raad van bestuur van de dierentuin van Keulen, professor Theo B. Pagel en Christopher Landsberg.

“Het onderzoek werd uitgevoerd onder dierentuinbezoekers uit heel Duitsland. Er zijn een aantal aantrekkelijke en moderne dierentuinen in dit land. Het feit dat we een toppositie innemen in de enquête, toont aan hoe positief ons aanbod ervaren wordt, zelfs buiten de regio. ”De eerste plaats in de enquête was voor de Zoom-Erlebniswelt in Gelsenkirchen. De gekende Wilhelma dierentuin in Stuttgart kwam op de derde plaats.

We lezen er meer over bij https://parkscout.de/magazin/parkscout- ... 9-gewinner


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Record donatie in de Zappelei Zoo

Het was ‘beestig’ wat er gisteren gebeurde in de Zappelei Zoo van de dierentuin in Keulen. In de grote hal van het Pullman Hotel dansten ongeveer 1.300 gasten in dierenkostuums op Keulense-muziek van Brings, Kasalla, Cat Ballou, Klüngelköpp, Miljö, Lupo & Co.

De netto opbrengst van dit evenement, welke Zoo Keulen en Altstädtern Köln 1922 eV voor de achtste keer organiseerde en volledig was uitverkocht, gaat naar de dieren van de dierentuin. Met extra grote donaties van Sion Kölsch, RTL West, CNC, make / c en het Pullman Hotel ontving de dierentuin van Keulen in totaal 9.999,99 euro - een record in het kader van de dierentuin Zappelei.

“We willen onze partners en sponsors hartelijk bedanken. De grote en kleine dierentuindieren zullen er heel blij mee zijn, ”zeiden de leden van het dierentuinbestuur prof. Theo B. Pagel en Christopher Landsberg toen de donatie in de vorm van XXL-biermatten werd overhandigd.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

De dierentuin van Keulen is maandag gesloten uit voorzorg vanwege orkaanwaarschuwing

De dierentuin van Keulen blijft uit voorzorg de hele dag gesloten voor de bezoekers vandaag, maandag 10 februari 2020. Dit vanwege de orkaanwaarschuwing van de Duitse weersdienst. Een eerste inspectie in de vroege ochtenduren toonde aan dat er geen grote schade was opgetreden in de dierentuin. Er werden enkel kleine takbreuken werden geregistreerd. De medewerkers begonnen hun vaste dienst om de dieren zoals steeds te verzorgen.

Als de weersvoorspellingen zich ontwikkelen zoals gepland, verwachten de verantwoordelijken voor de dierentuin dat de dierentuin op dinsdag 11 februari 2020 weer op de vaste openingsuren zal openen (09.00 - 17.00 uur).


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Een succes in de strijd om de biodiversiteit van Madagascar te behouden
De dierentuin van Keulen slaagt erin om bedreigde Mangarahara-cichliden te fokken

De biodiversiteit van Madagaskar is uniek. 90 procent van de gewervelde dieren die op het eiland voor Afrika leven, zijn alleen hier te vinden. Deze enorme soortenschat wordt echter enorm bedreigd. De belangrijkste reden is het verlies van leefgebied als gevolg van ontbossing voor palmolieplantages en het daardoor veroorzaakte opdrogen van rivieren en meren.

De dierentuin van Keulen streeft naar behoud van de biodiversiteit in Madagaskar. De dierentuin ontving eind oktober 2019 zeer zeldzame vissen van de Toronto Zoo in Canada. Onder hen ook Mangarahara cichliden (Ptychochromis insolitus). Volgens de Rode Lijst van de World Conservation Union IUCN worden deze ernstig bedreigd. Experts beschouwen het daarom ook een van de zeldzaamste vissen op aarde.

Volgens databanken is deze soort in geen enkele andere dierentuin in Duitsland te vinden. Wat Europa betreft, is de Mangarahara cichlide slechts vertegenwoordigd in vier dierentuinen binnen Denemarken, Engeland en Nederland met slechts enkele exemplaren. De dierentuin van Keulen is van plan deze bedreigde diersoorten in Keulen te vestigen, ze vervolgens te vermenigvuldigen en vervolgens over te dragen aan andere dierentuinen in Duitsland en Europa. Het doel is het netwerk uit te breiden en daarmee de ex situ bescherming van deze soorten (d.w.z. bescherming in menselijke handen) te helpen door reservepopulaties op te bouwen. Een instandhoudings-kweeknetwerk.

Amper twee maanden na de komst van de Mangarahara-cichliden in Keulen heeft de dierentuin zijn 'huiswerk' al gedaan: de met uitsterven bedreigde vissen zijn met succes gereproduceerd achter de schermen van het aquarium van Keulen in een speciaal ontworpen aquariumfaciliteit. De bedreigde vis lijkt zich goed te voelen in Keulen onder deskundige begeleiding van zoetwaterdistricthouder Nathalie Frank-Klein en haar collega's. Honderden jonge Mangarahara-cichliden van verschillende grootte zwemmen nu in de kweekaquaria achter de schermen van de dierentuin van Keulen - een groot succes voor de bescherming van soorten!

Het bouwen van een instandhoudings-kweeknetwerk omvat niet alleen de succesvolle reproductie van bedreigde soorten, maar ook de integratie van andere instellingen en partners in het project. Het doel is om met hen ook populaties op te bouwen. Dit betekent dat het totale bestand veilig blijft, mocht er plots iets gebeuren met een groep binnen één aquarium. Vorige week werden de eerste nakomelingen van de Mangarahara cichliden vanuit Keulen naar de Schönbrunn-dierentuin in Wenen, Oostenrijk, gestuurd. Welke ook internationaal betrokken is bij de bescherming van soorten. De 30 jonge dieren, ongeveer twee centimeter groot, kwamen veilig aan in de Oostenrijkse hoofdstad. De volgende transfers zijn al gepland, dus de komende weken zullen er meer Mangarahara-cichliden naar de dierentuinen in Berlijn, Duisburg en Stuttgart worden gestuurd - en dat is nog maar het begin!

De dierentuin van Keulen zond vorige week ook ongeveer 100 vissen uit het Tanganyika-bekken. Daarvoor werden ze voorzichtig uit het grote showaquarium van 20.000 liter in het Aquarium van Keulen gehaald. Ze verhuisden vervolgens naar een dierentuin in Frankrijk met behulp van een in vistransport gespecialiseerde vrachtwagen. In Keulen wordt de vrijgekomen ruimte gebruikt voor de bedreigde vissen uit Madagaskar. De dierentuin van Keulen is lid van de internationale Madagascar Fauna & Flora-groep, waarvan de laatste conferentie (in mei) plaatsvond in de dierentuin van Keulen. Daar heeft de Keulen-aquariumdirecteur Prof. Dr. Thomas Ziegler heeft de opdracht gekregen om de dierentuincollectie van de bedreigde zoetwatervis uit Madagaskar internationaal beter te distribueren/ verspreiden.

Dierentuinen zijn natuurbeschermingscentra
Het principe van "fokken en herverdeling" zorgt ervoor dat dierentuinen altijd voldoende dieren in menselijke handen hebben. Prof. Dr. Thomas Ziegler: “Het kan heel goed zijn dat op een dag de effectieve terugkeer naar Madagaskar door herintroductie nodig zal zijn om de verzwakte natuurlijke bestanden aan te vullen of om in het wild verloren soorten opnieuw te introduceren. We hebben op dat moment dan voldoende voorraden en nakomelingen in Keulen (en andere dierentuinen) om te helpen. ”Moderne dierentuinen zijn daarom niet alleen een plek voor recreatie, recreatie en milieueducatie, maar ook hoogwaardige centra voor bescherming van soorten.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Beestige zoet triumviraat
Drie stokstaartjes geboren in de dierentuin van Keulen

Een levendig actief trio welke goed is voor je humeur? Je vindt dit niet alleen op het carnaval van Keulen, maar ook in de dierentuin. Drie jonge stokstaartjes zijn recentelijk voor het eerst buiten gezien in het populaire verblijf voor deze kleine roofdieren nabij het entreegebied van de dierentuin. Ze werden half januari in de ondergrondse grotten geboren. De moeder is de driejarige "Babetje". Als de dominante kweekvrouw was ze alleen de eerste dagen na de geboorte constant bij haar pasgeborenen. Kort daarna verliet "Babetje" het gebouw om voedsel te zoeken. Goede voeding is belangrijk voor haar, omdat ze de nog steeds naamloze jonge dieren verzorgt. Bij afwezigheid blijft een volwassen stokstaartje altijd bij de kleintjes als oppas.

Na ruim twee weken brachten de volwassenen het nageslacht aan het licht. De jonge dieren vergezellen hun oppassers gedurende ongeveer vier weken. De oudere broers en zussen, maar ook de volwassen mannen, nemen het verwarmen en bewaken op zich. Bij vochtig weer nestelen ze zich allemaal samen in de kleipotten en manden gevuld met hooi onder de warmtelampen en grote parasols.

Stokstaartjes, sociaal en alert
De sociale en dagelijkse mangoestensoort leeft in grote familieclans. De groep wordt geleid door een dominante vrouw. Hun gebied van oorsprong zijn de droge steppen en semi-woestijnen in zuidelijk Afrika. Stokstaartjes eten insecten, spinachtigen, vogeleieren, kleine zoogdieren en fruit. Bij het zoeken naar voedsel waken sommige dieren in de groep altijd naar de komst van vijanden. De stokstaartjes staan hierbij op hun achterpoten, kijken om zich heen, de staart dient als steun. Wanneer er bijvoorbeeld een roofvogel wordt gespot, dan klinkt er een schelle waarschuwingskreet en is iedereen op zoek naar onmiddellijke beschutting. Ze graven meestal niet zelf de ondergrondse structuur, maar nemen meestal bestaande over van andere soorten. Ze veranderen deze ‘gebouwen’ regelmatig wanneer er ter plaatse voedsel schaars is. Hun territorium markeert stokstaartjes met geuren uit anale klieren. Deze markering dient als een waarschuwing voor soortgenoten en voor familieleden om ze te identificeren.

Het verblijf in Keulen stond model voor veel andere verblijven
Stokstaartjes worden ongeveer na twaalf maanden volwassen. Jonge dieren zijn aanvankelijk naakt en blind, hun oren zijn gesloten. De dieren hebben een geboortegewicht van slechts 30 gram. Na ongeveer 14 dagen openen ze voor het eerst hun ogen. De oren zijn nu open en goed ontwikkeld. De jonge dieren worden ongeveer 80 dagen verpleegd. Vanaf de zesde levensweek wordt er echter vast voedsel gegeten, waarop de jongens worden gekauwd. Op de leeftijd van drie maanden gaan de kleintjes hun eigen weg, maar blijven in het gezin. Stokstaartjes hebben een speciale fascinatie bij mensen: ze staan rechtop, hebben grote ogen - met andere woorden, ze worden als "schattig" ervaren. Dit is een van de redenen waarom veel dierentuinen de afgelopen tien jaar voorbeeldige voorzieningen voor hen hebben gebouwd. Het verblijf in Keulen uit 2003 was hierin een trendsetter.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Morgen is de internationale dag voor de bescherming van soorten
De dierentuin van Keulen is wereldwijd actief op diverse projecten - van Brazilië tot Indonesië tot de baai van Keulen met internationale voortrekkersrol
Alleen de zoo van Keulen heeft tussen 2009 en 2019 reeds meer dan 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het behoud van biodiversiteit

Morgen is het de "Internationale dag voor de bescherming van soorten". De dierentuin van Keulen is betrokken bij meer dan 20 verschillende projecten voor het behoud van soorten over de hele wereld. Het heeft hiervoor sinds 2009 alleen al 1,8 miljoen euro verstrekt. “Tegenwoordig zijn de wetenschappelijk beheerde dierentuinen veel meer dan alleen maar amusement en vertier voor stadsbewoners. Ze zijn een belangrijke factor als het gaat om het behoud van natuurlijke diversiteit voor toekomstige generaties. Jaarlijks geven dierentuinen over de hele wereld ongeveer $350 miljoen uit aan soortenbescherming. Wij in Keulen zijn erg trots om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren ”, aldus bestuursleden Keulen Zoo Prof. Theo B. Pagel en Christopher Landsberg.

Pagel is sinds kort ook actief als voorzitter van de World Zoo Association (WAZA) in Keulen, wat mooie samen valt met het 160-jarig bestaan van de dierentuin van Keulen. In deze rol vertegenwoordigt hij de belangen van 400 dierentuinen wereldwijd. Bovenaan zijn agenda staat het doel om de internationale inspanningen door de dierentuinen, om de natuurlijke biodiversiteit te behouden, verder te intensiveren. Voorbeelden hiervan zijn internationale fokprogramma's welke nog beter met elkaar verbonden moeten worden, alsook de samenwerking met overheid en onderzoeksinstellingen. Waar dierentuinen al langer een gelijkwaardige partner zijn in de strijd tegen het verlies van soorten, zal dit verder worden uitgebreid. Het al zeer brede educatieve werk in dierentuinen moet dan ook worden versterkt. Pagel: “Er wordt verondersteld dat ongeveer 700 miljoen mensen wereldwijd jaarlijks dierentuinen bezoeken. Dit is een enorm aantal mensen om te beïnvloeden ten gunste van het milieu- en natuurbehoud. Het is een grote verantwoordelijkheid om deze mensen te sensibiliseren en te laten zien dat het belangrijk is om de biodiversiteit op onze planeet te behouden. ”

Traditioneel actief voor de bescherming van soorten
De dierentuin van Keulen heeft in de 160 jaar van zijn bestaan altijd een voortrekkersrol gespeeld bij de bescherming van soorten. Een van de cruciale zaken waar de dierentuin zich voor inzet is het organiseren van bijeenkomsten om natuurbehoudprogramma's te starten waarmee dierentuinen hun kweekresultaten voor bedreigde diersoorten coördineren. Dit vond reeds plaats in 1985, in de oude dierentuin van Keulen. Alleen al in 2019 registreerde de dierentuin 2.703 geboorten. Onder hen waren er diverse spectaculair, zoals onder meer de nakomelingen van de zeer bedreigde okapi's, de Mangahara-cichliden of het broer / zus-paar van de Perzische luipaarden. Binnenkort brengt de dierentuin ook zeer zeldzame Mindoro-krokodillen terug naar hun Filipijnse gebied van herkomst. Hun nakomelingen (binnen gevangenschap) waren voor het eerst succesvol in de dierentuin van Keulen. Deze successen hebben internationaal een geweldige respons gehad. Dit omdat zoölogen hierdoor een stap dichter bij hun doel zijn gekomen om noodzakelijke genetisch variabiliteit van deze bedreigde diersoort veilig te stellen.

Een deel van het streven van de dierentuin van Keulen voor de bescherming van soorten omvat ook het verzamelen van biologische onderzoeksgegevens over bedreigde diersoorten. Deze kennis is essentieel als men dieren in het wild effectief wilt beschermen. Het Melinh-station voor biodiversiteit in Noord-Vietnam is hier een voorbeeld van. Zeldzame amfibieën en reptielen, welke in beslag zijn genomen van stropers, worden hier geregistreerd, onderzocht en gefokt. Samen met de Friedrich-Ebert-Stiftung Hanoi heeft de dierentuin van Keulen belangrijke starthulp geboden bij de bouw en uitbreiding van dit station. De dierentuin stuurt regelmatig teams van experts onder leiding van aquariummanager Prof. Dr. Thomas Ziegler in het Zuidoost-Aziatische land. Daar geven ze verdere trainingen voor de verzorgers en helpen ze bij het plannen van een nieuwe faciliteit voor de opvang van in beslag genomen krokodilstaarthagedissen (Krokodilschwanzechsen).

Wereldwijd in gebruik - van overzee tot Keulen
De dierentuin van Keulen is betrokken bij meer dan 20 andere wereldwijde projecten: in Brazilië, waar biologen met voortdurende financiële en technische ondersteuning uit Keulen de beschermende maatregelen onderzoeken die kunnen worden gebruikt om het bestaan van de gigantische miereneter te verzekeren. In Zuid-Afrika, waar dierentuincurator Dr. Alexander Sliwa de wereldleider is in het onderzoek van de zeldzame zwartvoetkat. In Indonesië, waar de vogelcurator van Keulen, Bernd Marcordes, al tal van maatregelen heeft genomen tegen het dramatische uitsterven van de zangvogel. Maar ook dicht bij huis, waar de Zoo van Keulen helpt om de bedreigde groene pad te beschermen.

We vinden meer informatie over de werking van Zoo Keulen en haar conservatie/ beschermingsprojecten terug op www.koelnerzoo.de/artenschutz.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Welkom "Mura"
kleine ringstaartmangoest geboren in de dierentuin van Keulen

Jong leven gearriveerd in het verblijf voor de ringstaartmangoestes in de dierentuin van Keulen. Begin februari werd hier een mannetje geboren. De dierenverzorgers gaven het de naam "Mura", wat "ontspannen" betekent in Madagaskar. De reden is dat "Mura" het rustig aan doet en blijkbaar een evenwichtige, kalme geest heeft.

Moeder van "Mura" is de 7-jarige "Tiffi". Ze kwam in 2013 vanuit de dierentuin van Saarbrücken naar Keulen. Vader "Ron" kwam in 2019 vanuit Groot-Brittannië naar Keulen. Hij komt rechtstreeks uit Madagaskar, de thuisbasis van de bruisende kleine zoogdieren. "Rons" genen waren nog niet beschikbaar in het fokprogramma en zijn daarom uiterst belangrijk voor de inspanningen van zoölogische tuinen om deze bedreigde dieren te beschermen. De Keulse dierentuin is dan ook erg blij met de geboorte van de kleine ringstaartmangoest.

Ringstaartmangoest-vrouwtjes kunnen jaarlijks een jong baren. Naast de dierentuin van Keulen houden in Duitsland enkel de dierentuinen in Berlijn, Heidelberg en Saarbrücken deze, bij de bezoekers erg populaire, roofdieren. Ze lopen ook een groot risico als gevolg van klimaatverandering. Hun land van oorsprong, Madagaskar, is erg kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Droogte en bosbranden enerzijds, moessons en overstromingen anderzijds raken het bittere arme land met zijn unieke flora en fauna steeds meer.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Kameel met een ongebruikelijke witte kleur werd geboren in de Zoo van Keulen

Afgelopen zaterdag werd in de dierentuin van Keulen een vrouwelijke kameeltje (Camelus ferus bactrianus) geboren. Het heeft een opvallende witte kleur en is het tweede jong van moeder “Charlotte”, welke eind 2016 vanuit de dierentuin van Dortmund naar de Rijn kwam. Vader is de al reeds lang aanwezige hengst "Ivan". Zaterdag wist het nog naamloze veulen er niet veel mee te doen, maar sinds zondag heeft het nieuwsgierig het verblijf verkend. De prachtige witte kleur laat de kleine merrie letterlijk stralen. In sommige gebieden worden witte dieren als heilig beschouwd.

Volwassen dieren zijn tot drie meter lang en 250 cm groot. Het gewicht kan 600 kilogram oplopen. Hengsten zijn veel groter en zwaarder dan merries. De kamelenbultjes zijn vetvoorraden. Bij de chemische verwerking van het vet komt water vrij, zodat de oneffenheden ook indirect als waterreservoir fungeren.

De lange en wollige vacht van de dieren is meestal donkerbruin, roodbruin of wit van kleur. In het voorjaar verandert de vacht. Het lichaam is erg massief, de lange nek eindigt in een slank hoofd. De neusgaten kunnen worden gesloten om zich aan te passen aan de woestijnhabitat. De ogen worden door zeer lange wimpers tegen zand beschermd. De bovenlip is gespleten zoals bij alle kameelachtige. Naast deze kamelen omvatten de bactrische soorten ook de eenbultige dromedarissen, evenals de lama's, vicuña's, guanaco's en alpaca's. De dieren hebben onder de voeten brede zolen waarmee ze niet zo snel in het zand kunnen zakken. Ze bewegen in het gangpad. Dit betekent dat de benen aan één kant van het lichaam tegelijkertijd worden bewogen. Hierdoor loopt de kameel schommelend.

In het wild leven ze in kleine kuddes van maximaal 20 dieren. Ze worden geleid door een leidende hengst. Deze dieren kunnen zowel hitte van meer dan 50 graden als kou van bijna -30 graden Celsius verdragen. De wilde vorm is tegenwoordig bijna uitgestorven. Er zijn maar een paar meer dan 1.000 dieren aanwezig. Aan de andere kant zijn er nog steeds miljoenen dieren als huisdier in Binnen-Azië. Ze worden gebruikt als lastdieren, vlees- en melk- en wolleveranciers. Ook de mest wordt gebruikt als brandstof.

De drachtperiode duurt ongeveer 13 maanden. Het vrouwtje baart slechts één jong dier. Ze worden ‘staand geboren’. Jonge dieren kunnen de moeder al na een halve dag volgen - zo was het nu ook in de dierentuin van Keulen. De moeder zoogt haar jong ongeveer een jaar, de jonge dieren zijn na circa vijf jaar volgroeid.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

De bescherming van soorten door de dierentuin houdt niet op, zelfs niet in tijden van crisis
Zeer zeldzame vis: de eerste nakomelingen van de bedreigde Loiselles cichliden (Hemichromis lifalili) in de Europese dierentuin zijn geslaagd
 
De dierentuin van Keulen is momenteel tijdelijk gesloten voor bezoekers vanwege de Corona-crisis. Maar zelfs als de wachtrijen voor de kassa leeg zijn - zijn achter de schermen dierenverzorgers en de rest van het dierenteam nog elke dag actief om soorten te beschermen. Een voorbeeld hiervan is de inzet van de dierentuin voor het behoud van de fauna van Madagaskar. De biodiversiteit is daar uniek. 90 procent van de gewervelde dieren die op het Afrikaanse eiland leven, is enkel hier te vinden. Deze soortenschat wordt enorm bedreigd. De belangrijkste redenen zijn het verlies van leefgebied ten gevolge van ontbossing voor palmolieplantages en het vervolgens opdrogen van rivieren en meren.
 
De dierentuin van Keulen zet zich in voor het behoud van de biodiversiteit van Madagaskar. Het is betrokken bij het behoud van bedreigde zoetwatervissen uit Madagascar. De dierenexperts zijn verheugd dat Loiselle's cichlide (Ptychochromis loisellei) nu met succes is gereproduceerd als onderdeel van deze inspanningen. Het is voor het eerst dat deze vis met succes in Europa is gekweekt. De cichliden van Loiselle werden pas 14 jaar geleden wetenschappelijk beschreven. Haar naam doet denken aan de inmiddels gepensioneerde conservator van het aquarium in New York, Paul Loiselle, die hard heeft gewerkt om de Malagassische visfauna te behouden. Volgens de Rode Lijst van de World Conservation Union IUCN wordt deze soort als zeer bedreigd beschouwd.
 
De dierentuin van Keulen ontving vorig jaar de oudervissen van de Loiselles cichlide via de Toronto Zoo in Canada met als doel een instandhoudingsfok van deze bedreigde soort in Europa tot stand te brengen. Dit omdat volgens de databases ZIMS (dierentuindierenlijst) deze soort momenteel niet in een andere dierentuin in Duitsland of Europa wordt gehouden.
 
De taak van het aquariumteam van Keulen is om het houden en vermeerderen van deze bedreigde soort in Keulen vast te stellen en vervolgens nakomelingen te geven aan andere dierentuinen in Duitsland en Europa. Het doel is om het kweeknetwerk en daarmee de ex situ bescherming van deze soorten uit te breiden - d.w.z. bescherming in menselijke handen door reservepopulaties op te bouwen om zo nodig in de natuur te kunnen helpen door te hervestigen.
 
Keulens inzet voor de bescherming van soorten in Madagaskar
De Keulse aquariumdirecteur Prof. Dr. Thomas Ziegler van de internationale Madagascar Fauna & Flora-groep heeft de opdracht gegeven om de dierentuinen en fokprogramma's van bedreigde zoetwatervissen uit Madagaskar internationaal beter te verspreiden. Vier bedreigde vissoorten uit Madagaskar zijn al met succes gekweekt in het aquarium van de dierentuin van Keulen en verspreid naar andere dierentuinen in binnen- en buitenland. De Loiselle's cichlide is een vijfde bedreigde zoetwatervissoort uit Madagascar die met succes in Keulen is gekweekt. De kleine vislarven, die pas dinsdag zijn uitgekomen en momenteel nog steeds zwaar worden verdedigd door hun ouders, moeten nu nog meer worden grootgebracht en opgekweekt door het toegewijde team van aquarianen rond de dierenverzorger Nathalie Frank-Klein. Vervolgens kunnen ze aan andere geïnteresseerde dierentuinen worden gegeven om de conserveringsfokkerij uit te breiden.
 
Als u de dierentuin en haar talrijke verplichtingen wilt steunen, kan dat via https://koelnerzoo.de/spende-sponsoring


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Veel nakomelingen op het Clemenshof
 
Pasgeboren dwerggeiten, cavia's, konijnen, schapen en pas uit het ei gekomen kippen en eenden: met Pasen krioelt het Clemenshof in de dierentuin van Keulen van de jonge dieren. Sommige nestelen ze zich vroom tegen hun moeder, anderen ravotten en spelen ze samen op de verschillende terreinen van de kinderboerderij die in 2014 werd geopend.
 
De dierentuin van Keulen zet zich in voor het behoud van oude vee-rassen
Het Clemenshof in de dierentuin van Keulen is een boerderij naar het Bergisch model. Elf verschillende soorten huisdieren leven op meer dan 4.000 vierkante meter, met de nadruk op bedreigde neerhof-soorten. Bezoekers van grote en kleine dierentuinen kunnen hier alles te weten komen over zeldzame soorten huisdieren en kleinschalige voedselproductie.
 
Dierentuin momenteel gesloten
De dierentuin van Keulen is momenteel gesloten voor bezoekers vanwege algemene overheidsregels. Als je op de paasdagen nog steeds iets nieuws en interessants wilt leren over aap, zebra & Co. op de paasbank, kan je wel terecht op de sociale mediakanalen van de dierentuin van Keulen. De dierenverzorgers geven inzicht in hun dagelijkse werk in spannende korte video's, tonen ongebruikelijke perspectieven achter de schermen of geven informatie over jonge dieren.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Zoo Keulen verheugd zich op olifantenkalfje "Shu Thu Zar" is drachtig
 
Blij nieuws uit de dierentuin van Keulen: de Aziatische olifanten kondigen er een nakomeling aan. De 25-jarige "Shu Thu Zar", die in 2005 vanuit Myanmar naar het Olifantenpark van Keulen kwam, is zwanger. "Shu Thu Zar" is al succesvol bevallen en heeft in Keulen twee jonge dieren grootgebracht: in 2012 dochter "Bindi", in 2016 de zoon "La Min Kyaw". Beiden wonen tot op de dag van vandaag in de Keulse groep. Vader, zoals nu, is de 51-jarige “Bindu”, die 3.15 schouderhoogte is en een van de meest indrukwekkende olifantenstieren in Europa.
 
Olifantenkoeien dragen hun jong ongeveer twee jaar. 'De hele zwangerschap is tot nu toe soepel verlopen. De ervaren moeder, Shu Thu Zar 'ziet er goed en gezond uit. De geboorte zal waarschijnlijk eind mei / begin juni zijn ”, zegt dierentuindirecteur prof. Theo B. Pagel, die als curator ook verantwoordelijk is voor de Keulse olifanten. De dikhuidkudde wordt hiermee tijdelijk uitgebreid tot 14 dieren. Hun thuis is het olifantenpark van 2 hectare, welke in 2004 is geopend en een van de grootste van Europa is. De dieren leven hier in hun natuurlijke kuddegroep. Ze worden gehouden volgens het zogenaamde "beschermde contact" -principe, waarbij er geen direct contact is tussen mensen en olifanten.
 
Binnenkort krimpt de groep olifanten echter weer. De zoon van "Tong Koon" en de tweede fokstier "Sang Raja", bekend als "Rajendra" (°8/4/2011), zal binnenkort verhuizen naar de dierentuin in La Tanière, Frankrijk. Hij gaat daar een nieuwe bloedlijn opzetten in het kweekprogramma voor Aziatische olifanten, welke in het wild bedreigd zijn. Toen hij geslachtsrijp was, verliet "Rajendra" de groep vrouwelijke koeien, zoals gewoonlijk het geval is bij olifanten. Vanaf dat moment vormde hij met "Bindu" en "Sang Raja" een vrijgezellengroep op de faciliteit voor stieren.
 
De laatste keer dat olifanten in 2017 in Keulen werden geboren. Destijds waren er drie jonge stieren in één keer: "Jung Bul Kne", die nu in de dierentuin van Kopenhagen woont, "Moma" en "Kitai".


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2628
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker »

Zoo Keulen opende terug haar deuren
Vanaf vandaag is de dierentuin van Keulen weer heropend voor bezoekers. Online reserveren noodzakelijk vanwege toegangsbeperkingen

Vanaf 5 mei 2020, is de dierentuin van Keulen weer open voor bezoekers. Belangrijk: volgens officiële voorschriften is de toegang beperkt tot maximaal ongeveer 3.300 gelijktijdige bezoekers. Zodra dit maximumaantal bezoekers is bereikt, stopt de dierentuin het ontvangen van meer bezoekers op officiële instructies en in overeenstemming met de algemene Covid 19-beschermingsregels. Tot nader order is toegang tot het park daarom alleen mogelijk via de hoofdingang van de dierentuin. De zij-ingang van de dierentuin is momenteel gesloten.

Reserveringsticket dagtickets voor betere toegangscontrole
Naast een geldig toegangsbewijs hebben alle bezoekers vanwege deze capaciteitsbeperking momenteel ook een 'reserveringsticket' nodig voor de corresponderende dag van het bezoek. Helaas is toegang momenteel niet mogelijk zonder een extra reserveringsticket.

Reserveringstickets kunnen nu gratis en gemakkelijk worden besteld via de dierentuinwebsite op https://koelnerzoo.de/reservierung-de.

Hierdoor kan de dierentuin de bezoekersstroom beter beheren in het belang van iedereen. Bezoekers die de reserveringsfunctie gebruiken, vermijden ook dat ze aankomen en geen toegang tot de dierentuin kunnen krijgen. Het reserveringsticket is geldig voor abonnementhouders alsook de dagkaarthouders. Vanwege de huidige situatie moeten abonnees hun toegang ook bijkomend reserveren voor de dag die ze willen.

Advies: Het is het beste om vooraf een dagkaartvoucher online te kopen
Om wachtrijen bij de ingang te vermijden, raadt de dierentuin aan om online dagkaartvouchers te kopen in de ticketshop van de dierentuin van Keulen op www.koelnerzoo.de. Ook de kassa's zijn echter geopend. De dierentuin vraagt begrip voor het feit dat er momenteel geen nieuwe jaarkaartjes worden afgegeven aan de kassa's van de dierentuin (om wachtrijen vermijden).
Bestaande jaarkaarten kunnen worden verlengd aan de kassa's 5 + 6. De dierentuin vraagt om contactloos betalen met EC / creditcard of met online ticketing.

Helaas worden voederpraatjes geannuleerd, dierenverblijven blijven gesloten
Vanwege de huidige Corona-veiligheidsvoorschriften zijn openbare voedersessies van de dieren momenteel niet haalbaar. Daarom moet de dierentuin ook alle dierenverblijven en het aquarium gesloten houden. De Zoo mag momenteel geen groepsreizen, verjaardagfeestjes en evenementen aanbieden. De speeltuinen kunnen wel vanaf 7 mei 2020 weer open volgens de wettelijke bepalingen.

Heropeningsaanbieding: Zoo verlaagt de prijzen van dagtickets - tickets kunnen langer worden ingewisseld
De dierentuin verlaagt de dagkaartprijzen tot € 16,50 voor volwassenen / € 7,50 voor kinderen. Gekochte dagkaartvouchers voor deze speciale prijs zijn geldig tot 31 december 2020. Deze tickets kunnen ook op een later tijdstip worden ingewisseld. Er is dus geen risico op verlies voor de koper als hij door het beperkte aantal bezoekers op de gewenste dag niet naar de dierentuin kan.

De gastronomie van de dierentuin biedt snacks en drankjes
De gastronomie van de dierentuin biedt “afhaal” snacks en drankjes in de verschillende snackbars op het terrein van de dierentuin. Het dierentuinrestaurant blijft gesloten en er is voldoende zitgelegenheid op het terras van het restaurant voor rust en ontspanning. De grote ZooShop bij de hoofdingang is open conform de algemene beschermingsregels.

Alle gedetailleerde informatie en speciale regels voor de heropening van de dierentuin vinden we terug op www.koelnerzoo.de/index.php/besuch#oeffnungfaq


Apenarend
Laafsekikker (CR)
Laafsekikker (CR)
Berichten: 4272
Lid geworden op: 13 nov 2010, 17:20
Favoriete dierentuin: de BBB's
Locatie: Waregem

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Apenarend »

Indien ik het goed lees is er gesloten : aquarium, Hippodom, regenwoud, Zuidamerikahuis (voor zover dat nog open was met de geplande verbouwingen), Mensapenhuis, Olifantenhuis, Madagascarhuis en Uilenruine.

De moeite niet waard wat mij betreft.
Extinction is forever!
Saving threatened rainforest forever: http://www.rainforesttrust.org/

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13189
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Gorilla Gust »

Persoonlijk verwacht ik zelfs aan afzetting bij de leeuwen, naar de sneeuwluipaarden toe. Waardoor deze laatste ook niet te zien zullen zijn. Dat stuk loopt bij een gesloten tropenhal immers dood, en is door zijn grot sowieso ook een overdekte ruimte...
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Apenarend
Laafsekikker (CR)
Laafsekikker (CR)
Berichten: 4272
Lid geworden op: 13 nov 2010, 17:20
Favoriete dierentuin: de BBB's
Locatie: Waregem

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Apenarend »

Gorilla Gust schreef:
05 mei 2020, 12:17
Persoonlijk verwacht ik zelfs aan afzetting bij de leeuwen, naar de sneeuwluipaarden toe. Waardoor deze laatste ook niet te zien zullen zijn. Dat stuk loopt bij een gesloten tropenhal immers dood, en is door zijn grot sowieso ook een overdekte ruimte...
Wees daar maar zeker van. Geen anderhalve meter afstand mogelijk.
Extinction is forever!
Saving threatened rainforest forever: http://www.rainforesttrust.org/

Plaats reactie