Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Al het nieuws van de overige dierentuinen binnen Europa (buiten België & Nederland).
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

LA GRANGE AUX COYOTES
Een uitzonderlijk (natuur)hotel! Een onvergetelijk avontuur om te beleven, beleef het authentieke kader van de Amerikaanse droom!
Dit uitzonderlijke natuurhotel is geïnspireerd door de architectuur van een traditionele Noord-Amerikaanse schuur.
De rode planken van de gevel biedt een echte en eerbiedwaardige Canadese schuur.

Met een oppervlakte van 600 m² heeft de 'Grange aux coyotes' voldoende ruimte. Ze bestaat uit 11 kamers van 38m² met een groot tweepersoonbed op de begane grond, alsook een mezzanine (twee eenpersoonsbedden) waardoor er per kamer plaats is voor 4 personen. Steeds voorzien van een eigen badkamer en toilet. Twee kamers zijn ook rolstoelvriendelijk gemaakt. Daarnaast biedt elke kamer ook een inkijk in het opmerkelijke leven van de coyotes, zwarte beren alsook wasberen die jij kan observeren vanuit je kamer en teras(sen). De buitenruimtes, de speeltuin en de "vuurpit" onder de sterren beloven reeds dat je er uitzonderlijke momenten zal kunnen delen als een stel, of met vrienden en/of familie!

Stel je een schuur voor in het hart van de wildernis, authentiek met 600 m² gewijd aan een gezellig hotel en de natuur. Achter zijn prachtige authentieke rode houten gevel en zijn enorme ramen, herbergt de schuur leefruimtes en comfortabele kamers. De 11 ruime kamers zijn steeds apart en privaat gemaakt voor 4 personen, inclusief mezzanine. Bij binnenkomst verwelkomt de warme en vriendelijke sfeer van de gastheer jouw. Net zoals een indrukwekkende bibliotheek, een pooltafel, een woonkamer met open haard, een eetkamer in vintage stijl. Deze bieden je een uitgeruste sfeer van gezelligheid en onvergelijkbare charme. Het hotel heeft verschillende private-uitkijkpunten op de dieren, zodat de gasten de tijd van een kijkje kunnen nemen en oog in oog kunnen staan met de zwarte beren, de coyotes of zelfs de ondeugende wasberen. In de van het wandelpark gescheiden tuin kan je bovendien onder de sterren genieten van de "vuurpit", en samen met je partner, vrienden en/ of familie onvergetelijke momenten opbouwen binnen het kader van de 'nieuwe wereld'.

Het dierenpark bied daarnaast ook diverse evenementen aan. Van de feeërieke herfst en Halloween activiteiten tot de winter, ontmoetingen met de dierentuinverzorgers alsook andere mogelijkheden met de levende natuur. Steeds op het ritme van de seizoenen!

Het dierenpark

Parc Animalier de Sainte-Croix is een referentie in Europa als een bestemming waarbij je ondergedompeld wordt in de natuur en de biodiversiteit. Volgens Trip-Advisor is het tevens gerangschikt onder één van de vijf mooiste dierenpark van Frankrijk. Het park neemt je mee voor een ontdekking bij meer dan 1500 wilde dieren welke in semi-vrijheid leven op de 120ha ongerepte natuur van het domein, in het hart van het natuurgebied van Lotharingen. Het werd opgericht in 1980 door de visionaire en enthousiaste boeren Gerald en Liliane Singer, waar ze hun passie voor de natuur op zoveel mogelijk mensen wensen over te brengen. Aan de ene kant profiteert u hier van de ecologisch opmerkelijke omgeving, maar ook van de diversiteit van de landschappen. Pierre en Laurent Singer nemen later het beheer van dit familiepark over en behouden waarden alsook 'missie' die werd aangegeven door hun vader.

In de ruim 39 jaar aan atypische keuzes en innovaties, heeft Sainte-Croix een park gebouwd van een uitzonderlijke oppervlakte, erkend en gewaardeerd door zijn collega-parken en door het publiek. Publiek dat elke jaar groter wordt, tot 335.000 bezoekers in 2018. Voortbouwend op deze successen en enthousiast om de droom van de oprichters waar te maken ontdekken we ook in 2019 nog een grotere onderdompeling in de natuur, meer grote verblijven en leefgebieden, meer ervaringen met de natuur en meer ruimte voor emotie en toewijding (schenkingsfondsen, conservatie, wetenschappelijk onderzoek, ...).
In Sainte Croix bied de sereniteit je tot staat om terug contact te maken met de essentiële waarden en het ritme van de natuur. Een actieve, meeslepende ervaring in het hart van het park.

Meer info vinden we terug op onder meer:
https://parcsaintecroix.com/hebergement/grange & https://parcsaintecroix.com/lodges-nature


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Een uniek evenement!
Sinds 2013 organiseert Parc Animalier Sainte Croix in samenwerking met de vereniging van jagers uit de Moezel het nationale imitatie-hertenburlen kampioenschap.

Tijdens de eerste vijf edities waren er reeds veel bezoekers, jagers, dierenliefhebbers en natuurliefhebbers waren aanwezig om deze voorouderlijke kunst te ontdekken en aan te moedigen. Sinds de eerste editie heeft dit unieke evenement in Frankrijk impact gehad en ongelooflijke media-aandacht gekregen dankzij de aanwezigheid van een groot aantal lokale, nationale alsook internationale deelnemers. Dit jaar concurreren de deelnemers op verschillende evenementen om te weten wie de beste burler zal zijn van Frankrijk. Ze zullen een diverse typerende burls waarheidsgetrouw moeten nabootsen, van een 'aanwezigheidsburl' tot een 'overwinningsburl'.

Verspreid over twee dagen (7 en 15 september) zullen veel natuuractiviteiten worden voorgesteld aan het publiek om deze geweldige discipline en het burlen van het hert te ontdekken.

Zaterdag 7 september vanaf 15.00 uur
Deze dag is georganiseerd voor het grote publiek en zelfs toegankelijk voor de jeugdige bezoekers. Bezoekers kunnen de voorouderlijke kunst van het Burlen ontdekken en zichzelf testen in navolging van de echte 'brameurs'.

Zondag 15 september vanaf 10.00 uur
Een uitzonderlijke verkoop van hertengeweien uit het gebied van Sainte-Croix! Deze zal georganiseerd worden ten behoeve van de het dierenpark haar biodiversiteitsprogramma.

Het dierenpark van Sainte-Croix is gerangschikt onder de 10 beste locaties in Frankrijk voor het observeren, luisteren en ontdekken van dit natuurlijke fenomeen. Elk jaar, tussen september en oktober, kunnen we de burl van het hert horen in de bossen. Dit is het hert zijn kweekperiode, de fokperiode. Gedurende ongeveer 1 maand zal het hert zijn sterkte peilen, intimideren en uiteindelijk vechten om dominante hert (proberen) te worden. De winnende herten zullen het voorrecht hebben om met de hertenkudde te fokken. Het dierenpark van St. Croix biedt de mogelijkheid om dit natuurverschijnsel te observeren, te begrijpen en te horen in alle veiligheid voor de bezoekers, alsook in betrekking tot dierenwelzijn.

Van zaterdag 21 september tot zondag 13 oktober 2018 stelt het dierenpark van St. Croix diverse natuuractiviteiten voor om dit uitzonderlijke natuurverschijnsel te ontdekken (alleen op reservering, beperkt aantal plaatsen). In de schemering is het spektakel van het burlen nog magischer. Kom naar het park, en ontmoet elkaar reeds bij een authentiek houthakkers menu in het parkrestaurant voor de (avond)rondleidingen starten.

Nieuw is de formule om reeds bij het luiken van de dag (6u) een rondleiding te krijgen, gevolgd door een gezellig aperitief. Bij het ochtendgloren baadt de vlakte van herten in een opvallend licht. De frisheid van de ochtendmist biedt een uitzonderlijke show. Deze ochtendlijke ontdekking wordt vervolgd met een stevig ontbijt in het restaurant van het park.

Speciale voor ochtendfotografen (zaterdag vanaf 07.00 uur) biedt het park de mogelijkheid om de herten in semi-vrijheid te fotograferen

Slapen bij de herten
In slaap vallen bij het geluid van het burlen in het hart van het dierenpark van Sainte-Croix ... het is mogelijk!

4 Lodges bieden uitzicht op de vlakte van herten. Een bevoorrechte manier van het uitzonderlijke uitzicht te genieten en de trots van het dierenpark: de vlakte van herten! In totaal leven hier 150 herten, herten en moeflons in veiligheid binnen een beschermde natuur (vlakte, bos, vijver)

Deze 4 lodges bieden heel wat comfort, in alle seizoenen, en zijn ideaal om dichter bij het hert te leven tijdens het burlen. Twee van deze vier lodges zijn voor elkaar toegankelijk via een loopbrug dus ook ideaal om kleine groepen te verwelkomen: familie, vrienden, zakelijk seminar, etc.

De yurts van St. Croix hebben hun tenten opgezet voor de vlakte van herten! Geniet van een uniek verblijf in een Mongoolse steppe-atmosfeer. Slechts een paar stappen verwijderd van de weelderig natuurlijk schouwspel van de plaat is in volle gang op de grote vlakte van herten. Ook de overnachtingen in de Coyote-barn zal een speciaal aanbod kennen tijden het seizoen van het burlen.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Het burlen van de herten in Sainte Croix
Uitzonderlijk natuurverschijnsel van half september tot half oktober!

Het dierenpark van Sainte-Croix biedt diverse manieren aan om dit fenomeen te ontdekken. Speciale avondtours, ochtendwandelingen, fotografie-tour, er zijn diverse opties om te genieten van dit natuurlijke en jaarlijks wederkerende fenomeen. Afgezien van deze activiteiten, is dit uitzonderlijke natuurlijke evenement ook zichtbaar en hoorbaar als onderdeel van een klassiek bezoek aan het dierenpark.

Meer info over het hertenburlen lezen we terug op https://parcsaintecroix.com/experience/le-brame-du-cerf


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Dierenpark Sainte-Croix werd verkozen tot beste "Zoo en Dierenpark" van Frankrijk door Capital magazine na een nationale enquête onder consumenten.

Voor de editie van november 2019 werkte Capital magazine samen met het Statista Institute of Studies om de 4e editie van de exclusieve lijst van de beste merken in Frankrijk te bereiken.Het dierenpark van Sainte-Croix komt nu voor het eerst in deze lijst en kreeg de 1e plaats in de categorie "Dierentuinen en dierenparken"!

Om dit onderzoek uit te voeren werd er een online-enquête gehouden onder een panel van 20.000 Franse consumenten. Dit om hun tevredenheid te meten over de kwaliteit van de dienstverlening bij de bezochte merken in de afgelopen 3 jaar.

In de categorie "Dierentuinen en dierenparken" kwam Sainte-Croix bovenaan de ranglijst met een gemiddelde score van 8,57 op 10, nog voor de ZooParc de Beauval (8,44 op 10).Naast deze 1e plaats is het een eerste inzending voor St. Croix in deze ranglijst! Dit onderscheid is een teken van erkenning van de bezoekers voor de dagelijkse inzet van zijn teams.

Sainte-Croix en zijn 120 hectare ongerepte natuur met 1500 dieren trekken elk jaar ongeveer 350.000 bezoekers (in voortdurende vooruitgang). De verblijven in de 46 lodges in het hart van het dierenpark hebben van het gebied een uitzonderlijke natuurbestemming gemaakt met een Europese dimensie. Deze eerste plaats bevestigt het dierenpark van Sainte-Croix in zijn wil om de mens opnieuw met de natuur te verbinden door waarden en een verbintenis voor het behoud van de biodiversiteit.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Nieuwe wolven in Parc Animalier Sainte-Croix

Er is een nieuwe roedel Canadese zwarte 'Timber' wolven in het park, welke zonet voor het eerst hun verblijf konden betreden. De 7 Canadese zwarte wolven komen uit het Deense uit de Givskud Zoo, en werden in de loop van 2018 en 2019 geboren. Met de komst van deze nieuwe bewoners versterkt het dierenpark van Sainte-Croix zijn Europese referentieplaats als educatiecentrum voor de wolf.

In 1986 kwamen de eerste 3 grijze wolven uit Europa vanuit Gramat Zoo.
In 1999 kwamen vervolgens de eerste 6 witte wolven uit het Canadese Quebec Zoo.
In 2013 kwamen ook de eerste zes zwarte 'timber'wolven uit Tierwelt Herberstien in Oostenrijk.

Momenteel heeft Sainte-Croix maar liefst 35 wolven, waaronder 2 roedels grijze wolven (in totaal 25, 13 in een roedel aan het groene pad, 12 in de tweede roedel), een roedel zwarte wolven van 9 dieren (het park had reeds twee jonge dieren), en 8 witte wolven.

Meer over de zwarte wolven lezen we terug op:
https://parcsaintecroix.com/animal/loup ... t-canadien


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Winter opening
Ook dit jaar opent even voorbij de Franse grens het wildpark van Sainte-Croix zijn deuren voor het publiek tijdens de wintervakantie! Dit doet het park reeds voor het vijfde jaar op rij.

Van 15 februari tot 1 maart kunnen bezoekers de vele paden van het park verkennen en de schoonheid van de winter volop observeren. Hun natuurgidsen zullen elke dag speciale winteractiviteiten (onder meer bij de wolven, vossen, kleine rode panda's, ...) voor het hele gezin verzorgen, zodat de bezoekers meer te weten te komen over het gedrag van de soorten die ze ontmoeten in het park tijdens deze bijzondere tijd van het jaar. In deze mooie wintertijd maken ze op die manier kennis met een andere zijde van vele dieren. Zoals bij de rendieren, de poolvossen, de wolven, of de beren in hun winterrust. Met een beetje geluk zorgt een wit sneeuwdeken zelfs voor prachtige feeërieke beelden!

Met een ritje van 1u15 op de safari-trein leer je meer over hoe de dieren zich aanpassen op de winterse temperaturen. En ook om terug op krachten te komen werd er aan de bezoekers gedacht. Diverse punten in het parken zorgen ervoor dat je zo weer kan opwarmen in onder meer la Grange aux Spectacles, le refuge de l’ours, Logigrouille, la maison Viking des gloutons. Ook zijn er diverse Nature-lodges beschikbaar voor overnachtingen in deze periode. Zo kan je overnachten in het park met vol pension én genieten van bijzondere animaties gedurende twee dagen samen met een natuurgids alsook de vele paden van het park verkennen. Er zijn hiervoor 9 lodges voorzien bij de wolven alsook bij de Grange aux coyotes.

Let wel, niet alle diersoorten zich zichtbaar tijdens de winteropening.

Nieuw

Afbeelding

De 7 Canadese wolven uit het Deens Givskud-dierentuin ontdekken sinds eind november hun nieuwe verblijf in het wildpark van Sainte-Croix. Tijdens de winteropening zijn ze voor het eerst zichtbaar voor bezoekers. Momenteel heeft Sainte-Croix hierdoor maar liefst 35 wolven, waaronder 2 roedels grijze wolven (in totaal 25, 13 in een roedel aan het groene pad, 12 in de tweede roedel), een roedel zwarte wolven van 9 dieren (het park had reeds twee jonge dieren), en 8 witte wolven.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Nieuw bezoekersrecord in 2019: 358.042 bezoekers (+24.000)

Het werd een uitzonderlijk seizoen 2019, met een nieuw bezoekersrecord voor het Franse Parc Animalier de Sainte-Croix. Voor het eerste jaar sinds 1980 en de opening ervan overtreft het Parc Animalier de Sainte-Croix de symbolische kaap van 350.000 bezoekers (met 334.000 bezoekers in 2018). Dit uitzonderlijke seizoen, dat al jaren in voortdurende vooruitgang is, zal worden gekenmerkt door het succes van het nieuwe themagebied ‘De nieuwe Wereld’.

Dit nieuwe gebied van 85.000m2 met 8 karakteristieke diersoorten van Noord-Amerika is volledig gerenoveerd met de aanleg van talrijke wetlands en het planten van 65.000 planten. In totaal werd er 11 miljoen euro geïnvesteerd in de oprichting van de ‘Nieuwe Wereld’. Het werk werd uitgevoerd door meer dan 40 bedrijven (meer dan 150 werknemers op de site), waarvan 94% afkomstig was uit de regio Grand Est. Talloze banen ontstonden sinds de opening van deze nieuwe ruimte, waarvan de meeste met een vast contract. Tot op heden telt het gebied van Sainte-Croix 50 vaste werknemer, aangevuld met tijdelijke werkkrachten tot 150 werknemers in het hoogseizoen.

Redenen voor succes
Sainte-Croix werd uitgeroepen tot "beste dierentuin en dierenpark" in Frankrijk in 2019. Voor de editie van november 2019 had Capital magazine de krachten gebundeld met het Statista Institute om een 4e editie van een exclusieve lijst met enkel de beste merken in Frankrijk op te maken. Het dierenpark van Sainte-Croix komt voor het eerst in deze lijst en staat op de eerste plaats in de categorie "Dierentuinen en dierenparken". Dit onderscheid is een teken van erkenning van zijn bezoekers voor de dagelijkse inzet van zijn teams.

Sainte-Croix, een uitzonderlijke natuurbestemming op Europese schaal. Daarin valt ook het behalen van het Europees Ecolabel in 2019 op, een primeur in Europa!

In 2010 stelde Sainte-Croix zich in de aandacht met een nieuwe ervaring die uniek was in Frankrijk: zo dicht mogelijk bij wilde dieren slapen in het hart van 120 ha natuur. Tegenwoordig laten 46 natuurlijke lodges u deze buitengewone ervaring beleven. In 2019 registreerde Sainte-Croix meer dan 20.000 overnachtingen gedurende het seizoen (12.500 in 2018) met een bezettingsgraad van 84%. In datzelfde jaar verkreeg het natuurvakantie-aanbod van het natuurpark het Europese ecolabel: een primeur in Europa voor een dierenpark en een dierentuin! Dit prestigieuze milieukeurmerk wordt uitgegeven door AFNOR in Frankrijk. De belangrijkste doelstellingen daartoe zijn: het ‘groen’ bouwen van natuurlodges, rekening houdend met het behoud van de biodiversiteit, de uitvoering van een wereldwijd milieubeleid en de vermindering van de koolstofvoetafdruk van de exploitatie van natuurverblijven.

Educatie
Een dergelijk concept kan zich alleen lenen voor het vergroten van het bewustzijn van biodiversiteit bij jongeren. In 40 jaar is Sainte-Croix een nationale voorbeeld in pedagogiek geworden en heeft het park méér dan 36.000 klassen ontvangen, voornamelijk uit het oosten van Frankrijk.

Van kleuterschool tot middelbare school, het Parc Animalier de Sainte-Croix implementeerde een compleet systeem voor het verwelkomen en bezoeken van schoolkinderen: museumpanelen, natuuractiviteiten en workshops, rondleidingen, educatieve paden enz. , Geheel met goedkeuring door het Franse nationale onderwijssysteem

Sainte-Croix, toegewijd aan het behoud van biodiversiteit
In 2016 heeft Sainte-Croix een eigen SAINTE-CROIX BIODIVERSITE schenkingsfonds opgericht om zijn acties voor het behoud van biodiversiteit beter te optimaliseren. In 3 jaar tijd heeft de biodiversiteit van Sainte-Croix bijna € 400.000 opgehaald, welke gebruikt wordt voor de financiering van zijn instandhoudingsprogramma's in situ en ex situ. Ongeveer vijftien partnerverenigingen werken samen met het dierenpark aan de uitvoering van deze programma's. Sainte-Croix zal in mei 2020 voor het eerst de ‘Great East Biodiversity Interviews’ organiseren.

Sainte-Croix verwelkomt de zakelijke markt!
De nieuwe reeks natuurlodges van de Nieuwe Wereld hebben geholpen nieuwe zakelijke toeristen aan te trekken. Alleen al in de tweede helft van het seizoen 2019 hielden meer dan 50 bedrijven (lokaal, nationaal en internationaal) hun bedrijfsevenement of seminar in het hart van het dierenpark. Voor 2020 zijn al honderd residentiële seminarprojecten ingepland bij het park!


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13899
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Gorilla Gust »

Eerste zwarte beren geboren in Sainte Croix!

Het lenteseizoen staat synoniem voor geboorten in het Franse Parc Animalier de Sainte-Croix met bijna 300 baby's per jaar. Dit jaar heeft het einde van de winter echter eveneens een uitzonderlijk moment opgeleverd voor de teams in het Parc Animalier de Sainte-Croix.

Op 1 februari beviel Willow, een van de vrouwtjes in de groep zwarte beren, va twee welpen, Dakota en Carolina. De twee welpen bleven bij hun moeder en zonderde zich bijna 2 maanden van de andere leden van de groep in een speciale kraamkamer.Deze geboorte is een primeur in het Parc Animalier de Sainte-Croix en in de Frannse regio 'Grand Est'!

Bij de geboorte zijn welpen erg kwetsbaar en wegen ze slechts een paar honderd gram. Het is daarom belangrijk dat ze bij hun moeder blijven om hun groei snel te ontwikkelen. Met een bewakingscamera kon het dierenteam de goede voortgang van de dracht van Willow volgen, evenals de eerste dagen van het leven van de jongen.

Video van de bewakingscamera op 1 februari vinden we terug op: https://youtu.be/d8RHATwfEZg

Op 3 april is het dierenteam na een volledig medisch onderzoek overgegaan tot de verplichte microchip van de welpen. Dit is het enige fysieke contact dat de dierenverzorgers momenteel zullen hebben met deze jonge beren, zodoende om ze niet te impregneren en hun wilde instinct te behouden. Twee maanden oud en met een gewicht van bijna 4 kg elk, deden de twee kleine vrouwtjes het heel goed. Ze worden wel nog steeds vergezeld door hun moeder voor hun eerste levensmaanden.

Video van het zogen van de welpen op 3 april: https://youtu.be/J8whDBuHC4w

Willow en haar welpen zullen samen met andere zwarte beren en coyotes op een van de bijna twee hectare grote vlaktes van de Nieuwe Wereld leven, het Noord-Amerikaanse themadeel voor dieren in het wildpark. Omdat beren sociale en speelse dieren zijn, zal de geboorte van jongen het welzijn van de groep en de dagelijkse verrijking ervan bevorderen.

Wanneer de welpen hun kraamkamer verlaten, evolueren ze aanvankelijk alleen met hun moeder op een apart gebied dat grenst aan dat van de andere beren en coyotes.

Deze methode stelt het dierenteam in staat om het gedrag van de dieren en de welpen te observeren om te groeien voordat ze weer gaan samenwonen met de rest van de beren

(inclusief hun vader Artur) en de groep coyotes. Naar verwachting gebeurd dat tussen de herfst 2020 en lente 2021.

HET GEBOORTE SEIZOEN BEGON IN SAINTE-CROIX
Maar er werden meer geboortes opgetekend, zo ook bij de Ouessant-schapen en bij de dwerggeiten. Ook moeten er dit jaar nog veel kleintjes worden geboren tussen herten, bij de wasberen en zeker bij de wolven en coyotes.

Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Gedeeltelijke heropening van de natuurlodges binnen het Parc Animalier de Sainte-Croix vanaf 20 mei!
Het wildpark van Sainte-Croix is sinds 17 maart gesloten, maar is ondertussen erg blij om opnieuw het publiek te kunnen ontvangen in het hart van zijn 120 ha beschermde natuur. In overleg met de plaatselijke prefectuur is er een gezondheidsprotocol opgesteld om de opvang van (verblijfs)gasten mogelijk te maken. Over het algemeen heeft het Dierenpark één groot voordeel: de oppervlakte! Dankzij de grote paden en maar liefst 8 km aan ontdekkingspaden kan het verkeer gemakkelijk doorstromen, uiteraard metj een sociale afstand. Dit alles in een buitenomgeving met respect voor afbaking van de paden.

De heropening van natuurlodges is een eerste stap voor de totale heropening van het Dierenpark voor dagelijkse bezoeken. Dit kan begin juni plaatsvinden, onder voorbehoud van de bevestiging door de prefectuur.

Adequate sanitaire maatregelen voor de bewoners
Als eerste stap kunnen enkel de mensen binnen een straal van 100km een overnachting boeken tussen 20 mei en 1 juni . Deze straal van 100 km wordt hemelsbreed bekeken binnen Frankrijk, en omvat de steden Metz, Nancy, Straatsburg en Epinal. De heropening van de lodges zal geleidelijk plaatsvinden, te beginnen met de rivierlodges van de wolven, de herten en de zwarte beren. De Treehouses en de Coyote Barn zullen nog even moeten wachten voordat terug gasten kunnen ontvangen.
Het bezoek aan het Dierenpark is aangepast aan de huidige gezondheidsmaatregelen: speciale bewegwijzering, gereguleerde toegang tot bepaalde bezoekgebieden, sluiting van bepaalde (dieren)contact gebieden, aanpassing van activiteiten voor kleine groepen, enz. Aangezien de horecagelegenheden gesloten zijn, zal het aanbod worden aangepast met in het bijzonder diners en ontbijten die rechtstreeks aan de Lodges worden bezorgd.

Meer informatie over onze sanitaire maatregelen https://parcsaintecroix.com/mesures-sanitaires

Een bevoorrechte ontdekking van 120 ha. natuur en 1.500 dieren in het Dierenpark
Aangezien het dierenpark nog steeds gesloten is voor dagbezoekers, krijgen degenen die in mei in het park verblijven de kans om Sainte-Croix onder bevoorrechte omstandigheden te bezoeken. Een ongelooflijke kans om te genieten van de grote open ruimtes en de volheid van het domein, de 4 ontdekkingsroutes en de 1.500 wilde en gedomesticeerde dieren. De lente brengt ook grote verrassingen met de waarneming van talrijke geboorten: welpen, prairiehonden, reeën van reeën en rendieren, ...
(Foto M. Bricard, Parc Animalier de Sainte-Croix)


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Opening van het dierenpark Sainte-Croix vanaf 6 juni!

Na de gedeeltelijke heropening van de natuurlodges sinds 20 mei en in overleg met de overheidsdiensten, kan het Franse Parc Animalier de Sainte-Croix eindelijk zijn deuren volledig openen. Vanaf zaterdag 6 juni zal het park zijn seizoen 2020 lanceren:
- Van 6 juni tot 9 juni: toegang voorbehouden aan abonnees van het Parc Animalier Sainte-Croix.
- Vanaf 10 juni: open toegang voor alle bezoekers van het Parc Animalier Sainte-Croix.


Een progressieve opening voor een veilig bezoek
Na meer dan 2 ½ maanden sluiting zijn we erg blij dat we onze bezoekers weer veilig kunnen verwelkomen op onze 120 ha beschermde natuur. Deze opening zal geleidelijk gebeuren, eerst met de abonnees, het grote publiek later in de week. Dit om de terugkeer van onze bezoekers zo goed mogelijk voor te bereiden en een veilig bezoek te garanderen. Het is belangrijk voor ons om dit voorrecht te kunnen aanbieden aan onze abonnees, welke trouw aan Sainte-Croix zijn, en ware ambassadeurs van onze verbintenissen ten gunste van biodiversiteit. Het is trouwens nog niet te laat om van deze pre-opening te profiteren door uw abonnement de komende dagen online te boeken.

Tijdens de sluitingsperiode ontvingen we veel steunbetuigingen en we willen iedereen bedanken die het voor Sainte-Croix mogelijk heeft gemaakt om deze moeilijke periode het hoofd te bieden. Dank ook aan de media, instellingen, onze partners en onze leveranciers voor hun inzet bij ons sinds het begin van de crisis. Helaas is deze crisis nog niet voorbij en hebben we al deze steun nog steeds nodig.

Aangepaste gezondheidsmaatregelen en aangepaste bezoekomstandigheden
Om een optimale veiligheid voor bezoekers te garanderen, heeft het Parc Animalier Sainte-Croix gezondheidsmaatregelen genomen: speciale bewegwijzering, gereguleerde toegang in bepaalde bezoekgebieden, sluiting van bepaalde onderdompeling en contact met dierengebieden, natuuractiviteiten in kleine groepen, aangepast cateringaanbod, bevoorrechte online kaartverkoop, enz.

Over het algemeen heeft het Dierenpark één groot voordeel: de oppervlakte!
De grote wegen en vooral de omvang van 8 km aan (ontdekkings)paden zorgen ervoor dat het verkeer soepel kan stromen, om zodoende een ideale fysieke afstand in deze buitenomgeving te bewaren. Om al onze sanitaire maatregelen en de regeling van onze voorwaarden voor bezoek en verblijf te ontdekken kan u doorklikker naar https://parcsaintecroix.com/mesures-sanitaires

Het zomerseizoen: een bevoorrechte ontdekking van de natuur!
Het einde van de lente en het begin van de zomer brachten mooie verrassingen met zich mee, en vele geboorten: welpen bij de coyote’s, lynxen, prairiehonden, wolvenpups, reeën, rendieren, dwerggeiten... Alsook oeral-uiltjes en wasberen!

Dakota en Carolina, de kleine zwarte beren geboren in februari doen het heel goed. Nu 4 maanden oud, ontdekken ze geleidelijk hun buitengebied vergezeld van hun moeder Willow. Ze zijn al heel vaardig en klimmen zonder moeite enkele meters hoog. Als de twee welpen voldoende zijn gegroeid en hun sporen hebben verdiend, gaan zij en hun moeder Willow weer samenwonen met de rest van de groep zwarte beren en de coyotes.

Er zijn twee weken geleden in totaal drie lynxkittens geboren in Sainte-Croix. Dit is uitstekend nieuws voor de teams van het park, aangezien de Euraziatische lynx een ambassadeur is voor het publiek om het bewustzijn van kwesties met betrekking tot het behoud van de biodiversiteit te vergroten.

De prairiehondenkolonie heeft zijn geboorten ook laten optekenen bij de Park-teams. Ze kwamen pas vorig jaar aan Sainte-Croix vorig jaar in het nieuwe Noord Amerikaanse gebied, en namen al snel hun intrek in het verblijf. Hun talrijke ondergrondse galerijen verwelkomen nu zo'n dertig kinderen. Een primeur voor het dierenpark!

Een zeldzame soort in een dierenpark is de eland. Ze kwamen in de collectie in 2018, en wisten dit jaar te bekronen met een jong mannetje. Dit is de tweede geboorte van elanden in Sainte-Croix en een uitzonderlijk evenement in Frankrijk.

Sainte-Croix heeft ook nieuwe vogelbewoners, waaronder twee Uil-kuikens. Over een paar maanden worden deze twee steenuilen weer in het wild geïntroduceerd in Duitsland!

Ontdek het park!
Na wekenlange opsluiting zullen onze bezoekers weer ten volle kunnen profiteren van onze grote open ruimtes en de natuurpracht van de site, de 4 ontdekkingsroutes alsook de 1.500 wilde en gedomesticeerde dieren. Het is ook een kans om onze nieuwe producten voor het seizoen te ontdekken. Meer info over onze nieuwe producten https://parcsaintecroix.com/nouveautes-2020


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Parc Animalier Sainte Croix is de eerste dierentuin met een Europees Ecolabel

Dierenpark Sainte-Croix heeft vorige week officieel het Europese ecolabel gekregen voor zijn natuurlijke lodges. Dit ecolabel bevestigt het permanente engagement van het park om het milieu te beschermen en de biodiversiteit te beschermen. De ceremonie vond plaats in het hart van het recente uitbreidingsgebied de ‘Nieuwe Wereld’, in het uitzonderlijke natuurhotel La Grange aux Coyotes. In aanwezigheid van een honderdtal gasten (pers, gekozen functionarissen, partners, verenigingen, enz.) en vertegenwoordigers van AFNOR werd dit evenement de gelegenheid om het seizoen 2020 van het Dierenpark te lanceren en presenteren!

Het Europese ecolabel, opgericht in 1992, is het enige officiële Europese ecologische label dat in alle lidstaten van de Europese Unie kan worden gebruikt. In Frankrijk wordt het uitgegeven door AFNOR. Dit label garandeert dat Sainte-Croix, in haar aanbod van natuurbestemmingen voor kort verblijf, actief bijdraagt aan het verminderen van haar ecologische voetafdruk. Van het ontwerp tot de exploitatie van de natuurlijke lodges, het dierenpark bevordert onder meer het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, maar wist ook waterbesparingen te realiseren, en voert een afvalvrij beleid waarbij men ook steeds voorstander is van korte toeleveringsketens, enz. Het label geeft ook aal dat er actief wordt bijgedragen aan de (lokale) biodiversiteit!

Het avontuur van het domein begon in 1980
Het begon eenvoudig met de wens van Gérald Singer om zijn passie voor herten te delen met hun publiek. Het landgoed groeide op 40 jaar tijd uit naar een park met meer dan 100 levende soorten. Ook nu nog zet het park het werk van Gérald verder, door met een zelfse passie en liefde voor de natuur de biodiversiteit en de natuur te beschermen!

In 2005 start men eco-constructietechnieken (houtpelletkachel, aangepaste isolatie), regenwaterrecuperatie, en een groen dak op het nieuwe receptiegebouw alsook restaurant.

Sinds 2010 werd het mogelijk om in het park te overnachten, dit in één van de 46 ecologische accommodaties die zijn ontworpen om zo dicht mogelijk bij dieren en bij de natuur te zijn. Deze accommodaties zijn gemaakt van zorgvuldig gekozen materialen en apparatuur om hun impact te beperken op het milieu. Alsook hun energieverbruik werd nauwlettend bekeken..Het dierenpark wilde zo deelnemen aan duurzaam toerisme dat respectvol staat tegenover de natuur.

In 2016 startte het park met een ambitieus afvalsorteringsplan. Het stond het park toe de hoeveelheid niet-gerecycled afval met meer dan 50% te verminderen door al zowel de medewerkers hierin te betrekken, alsook de bezoekers.

In 2017 kon men nog verder door te zetten in de implementatie van hun kernwaarden: Hierin stond het samenwerken met lokale bedrijven centraal. Maar ook het gebruik van hout uit lokale bossen (of Europees waar nodig), of herbruikbaar hout. Ook werden er zonnepanelen ingezet voor de verwarming van het warme water, en werd ook de oude boerderij Ferme des Bachats à Rhodes omgebouwd met aandacht voor de landschapsarchitectuur en een grote biodiversiteit.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat 90% van het afval binnen het park goed wordt gesorteerd. Om dit doel te bereiken, moet het park ervoor zorgen dat de bewustwording en de controle over 4 verschillende afvalbronnen worden vergroot bij zowel de bezoekers, de medewerkers, de restaurants maar ook door de Natuurlodges waarin overnacht kan worden.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Sainte-Croix verkozen tot "5e beste dierenpark van Europa"

Voor het eerst heeft het Franse dierenpark Sainte-Croix een prestigieuze prijs van de gekende "Diamond Themepark Awards" ontvangen, toepasselijk in het jaar van haar 40-jarig jubileum. Een jury van internationale experts (50% van de stemmen) en het grote publiek (50% van de andere stemmen) kiest reeds 10 jaar lang elk jaar de mooiste dierentuinen en themaparken van Europa uit binnen 21 verschillende categorieën. Dit jaar werden de resultaten op donderdag 16 juli aangekondigd in Bellewaerde, België.

Ranglijst van de 5 beste dierenparken en dierentuinen in Europa:
1e: Pairi Daiza (België)
2e: Bioparc Doué-la-fontaine (Frankrijk)
3e: ZooParc de Beauval (Frankrijk)
4e: Hannover Zoo (Duitsland)
5e: Parc Animalier de Sainte-Croix (Frankrijk)!

Na in 2019 door Capital te zijn uitgeroepen tot "beste dierentuin en dierenpark" in Frankrijk na een nationaal onderzoek onder 20.000 consumenten, bevestigt deze nieuwe onderscheiding het Parc Animalier de Sainte-Croix in zijn verlangen om mensen opnieuw te verbinden met de natuur met als hoge inzetwaarden het behoud van biodiversiteit. Dit onderscheid is een teken van erkenning voor de dagelijkse inzet van onze teams. We danken hen en alle mensen en partners die ons al 40 jaar steunen hartelijk.

Het dierenpark van Sainte-Croix en zijn 120 ha ongerepte natuur met 1.500 dieren per jaar trekken zo'n 350.000 bezoekers (in constante voortgang). De verblijven in de 46 eco-lodges in het hart van het Dierenpark hebben het gebied tot een uitzonderlijke natuurbestemming met een Europese dimensie gemaakt.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Eind april geboren in Parc Animalier Sainte Corix, en binnenkort vrij in de natuur!
Eind april kwamen er in het Franse Parc Animalier de Sainte-Croix twee oeral uilen uit het ei. De twee uiltjes kregen afgelopen week een gezondheidscontrole, en zullen volgend maan naar het Noorden van Duitsland verhuizen, om in regio van Beieren uitgezet te worden.

Na deze controle bleek dat de twee uilen in goede gezondheid waren, en klaar voor hun vertrek. Het jonge mannetje weegt 658gram en het jonge vrouwtje 865 gram (bij deze roofvogels is het vrouwtje over het algemeen groter dan de man).

Woensdag 15 juli zullen de oeraluilen daadwerkelijk vertrekken naar het Duitse Beieren, naar het "Naturpark Steinwald". Hier zullen ze tot half augustus nog in een volière verblijven, om daarna vrijgelaten te worden in het wild. De keuze voor dit beschermde bosgebied is niet onbelangrijk, daar het een van de grootste beschermde wilde gebieden binnen Europa is. Via https://youtu.be/eMy2XuM9nJo?t=480 zien we hier een glimp van.

Waarom zet het park deze uilen uit?
De Oeral is een beschermde uilensoort. En speelt een belangrijke rol in het ecosysteem als een regulator en roofdier. Het roofdier zorgt ervoor dat het evenwicht in de natuur bewaard blijft en jaagt op de grote populaties van knaagdieren of kleinere vogels. De grote en krachtige uilen leven en eten voornamelijk in de nacht, en de enige die ook prooien eet zo groot als ratten, duiven of eksters. Daarom is het belang van deze uil groot in de natuur. Zijn aanwezigheid zorgt voor een positieve bijdrage aan het eco-systeem, en dat er geen chemicaliën dienen gebruikt te worden om de natuur te reguleren.

Sainte Croix beschermd
Sinds de oprichting in 1980 heeft het Parc Animalier de Sainte-Croix een actieve benadering gevolgd in het sensibiliseren. En zo dieren, natuur en milieu bekend te maken bij het publiek. Alsook de redding van bepaalde diersoorten.

Het park heeft al opnieuw Europese bizons, witte ooievaars, vale gieren succesvol kunnen uitzetten. Sinds dit jaar heeft het park ook een eigen Europees kweekcentrum voor vijvervissen, om zodoende ook deze bedreigde diersoorten opnieuw in het wild te introduceren.
Meer informatie op: https://parcsaintecroix.com/conservatio ... tures-parc


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Herintroductie project voor Oeral uilen in het Duitse Bavaria

Al vele jaren zet het Franse Parc Animalier de Sainte-Croix zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten en voor het behoud van de biodiversiteit. Als onderdeel van een herintroductieprogramma kregen de twee Oeral uilen, welke eind april uit het ei kwamen in Sainte-Croix, een medisch onderzoek voordat ze op woensdag 5 augustus opnieuw in het wild werden geïntroduceerd.

Ze kregen op maandag 13 juli een gezondheidscheck om ze voor te bereiden op hun vertrek. Gevolgd door een reis op woensdag 15 juli naar het noorden van Beieren in Duitsland, meer precies in de "Naturpark Steinwald". Daar bleven ze in een apart verblijf, in de acclimatisatie volière tot de 5 Augustus. De keuze voor dit Nationaal Park kwam er omdat het een van de grootste is wilde maar ook beschermde gebieden in Europa is. Op woensdag 5 augustus zijn de twee uilen van de Oeral weer in het wild geïntroduceerd! Het is om 20.00 uur dat de acclimatisatieruimte werd geopend. Het duurde niet lang voor de Franse uilen hun nieuwe leven tegemoet vlogen.

Hoewel deze Oeral uilen opnieuw in het wild zijn geïntroduceerd, gaat de vereniging VLAB door met ze te observeren. Er zijn zelfs voederplaatsen met fotovallen geïnstalleerd, om ze zo te bewaken. En om zo te verifiëren dat hun leven in de natuur op de beste manier verloopt. Dit project is in samenwerking met de vereniging VLAB (Verein für Landschaftspflege und Artenschutz in Bayern). Van 2017 tot 2019 heeft deze vereniging, die werkt voor het beheer van de en soortenbescherming in Beieren, in totaal 18 jonge uilen uit dierentuinen en dierenparken voor hun herintroductie. In totaal zal de vereniging VLAB dit jaar weer 11 uilen uitzetten op deze wijze.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Herten burlen in Sainte Croix
Een uitzonderlijk natuurverschijnsel van half september tot half oktober!

Het Franse Parc Animalier de Sainte-Croix, net voorbij de grens, werd onder de 10 beste locaties binnen Frankrijk gerangschikt om dit fenomeen te observeren, te beluisteren en te ontdekken. Van van 19 september tot 11 oktober biedt het park diverse natuurevenementen aan rondom het burlen van de herten. Wandelingen in de ochtend, avond, speciale fotografie-ochtenden. Afgezien van deze activiteiten is deze uitzonderlijke natuurlijke gebeurtenis ook zichtbaar en hoorbaar als onderdeel van een klassiek bezoek aan het dierenpark.

Meer info over de burlen in Sainte-Croix vinden we terug op : https://parcsaintecroix.com/experience/le-brame-du-cerf

Zaterdag 26 september wordt € 0,50 van elk gekocht toegangsbewijs gedoneerd aan de Vereniging Petits Princes
Het Parc Animalier de Sainte-Croix is een partner van de vereniging Petits Princes, die elk jaar de dromen van honderden zieke kinderen in Frankrijk waarmaakt dankzij de donaties die eraan worden gegeven. Zoals alle vrijetijds- en culturele sites die voor deze gelegenheid samenwerken, doneert Sainte-Croix op 26 september 2020 € 0,50 per inzending aan de Petits Princes Association.

Zoals elk jaar, al meer dan 10 jaar, organiseert SNELAC een solidariteitsdag ten voordele van de Petits Princes Association. Een dag waarbij alle vrijetijds- en culturele sites van het netwerk zich verenigen om deze bijzondere vereniging van extra financiële middelen te voorzien bij het uitvoeren van zijn missie met de vele zieke kinderen. Sinds 1987 zijn meer dan 7.900 dromen gerealiseerd door de Vereniging Petits Princes. Ook dit jaar steunt het Park de vereniging Petits Princes door middel van een solidariteitsdag.


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13899
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Gorilla Gust »

Halloween
De herfst is goed ingeburgerd. En ook de paden van het Parc Animalier de Sainte-Croix hebben hun glinsterende kleuren aangenomen en bieden ons prachtige landschappen.

Dit jaar, van 18 oktober tot 1 november, maakt het traditionele Fête des Six-trouilles de Sainte-Croix plaats voor de Keltische oorsprong van het Halloween-feest! Ter gelegenheid van zijn 40e verjaardag viert Sainte-Croix een terugkeer naar haar oorsprong. Dit door middel van deze voorouderlijke gebruiken, waarbij de transformatie van de natuur bij het naderen van de winter samen met de mystieke relatie tussen mens en dier wordt benadrukt. Tijdens de Allerheiligenvakantie worden bezoekers ondergedompeld in de sfeer van Keltische riten en tradities door middel van vele toegewijde shows en activiteiten.

De herfst- en familiefeesten van het park verwelkomen elk jaar bijna 30.000 bezoekers en markeren het einde van het seizoen in stijl (Sainte-Croix zal op 15 november van dit jaar zijn deuren voor het publiek sluiten). Op het programma voor dit seizoen 2020: liveshows, monsterlijk entertainment en verrassingen voor het hele gezin met maar liefst 9 spannende nieuwe shows! Net als voorgaande jaren zijn er natuurlijk dierenmaaltijden met pompoenen!

Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Halloween
De herfst is goed ingeburgerd. En ook de paden van het Parc Animalier de Sainte-Croix hebben hun glinsterende kleuren aangenomen en bieden ons prachtige landschappen.

Dit jaar, van 18 oktober tot 1 november, maakt het traditionele Fête des Six-trouilles de Sainte-Croix plaats voor de Keltische oorsprong van het Halloween-feest! Ter gelegenheid van zijn 40e verjaardag viert Sainte-Croix een terugkeer naar haar oorsprong. Dit door middel van deze voorouderlijke gebruiken, waarbij de transformatie van de natuur bij het naderen van de winter samen met de mystieke relatie tussen mens en dier wordt benadrukt. Tijdens de Allerheiligenvakantie worden bezoekers ondergedompeld in de sfeer van Keltische riten en tradities door middel van vele toegewijde shows en activiteiten.

De herfst- en familiefeesten van het park verwelkomen elk jaar bijna 30.000 bezoekers en markeren het einde van het seizoen in stijl (Sainte-Croix zal op 15 november van dit jaar zijn deuren voor het publiek sluiten). Op het programma voor dit seizoen 2020: liveshows, monsterlijk entertainment en verrassingen voor het hele gezin met maar liefst 9 spannende nieuwe shows! Net als voorgaande jaren zijn er natuurlijk dierenmaaltijden met pompoenen!


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Parc Animalier Sainte Croix is wederom verkozen tot favoriete Franse "Dierenpark" voor het 2de opeenvolgende jaar door Capital magazine!

In 2020 werd het Parc Animalier de Sainte-Croix opnieuw verkozen tot het favoriete "Zoo en Dierenpark" van de Fransen door het tijdschrift Capital. Dit na een nationale enquête onder 20.000 consumenten.

Ondanks de specifieke COVID-context die we kennen en een bijhorend haastig einde van het seizoen, zijn de teams van Parc Animalier trots om dit geweldige nieuws met jullie te delen.

Voor de editie van november 2020 bundelde Capital Magazine opnieuw de krachten met het onderzoeksinstituut Statista om zijn exclusieve lijst van de beste merken in Frankrijk te bereiken. Bij de tweede deelname in deze lijst heeft Parc Animalier de Sainte-Croix eveneens voor het tweede opeenvolgende jaar de 1e plaats gewonnen in de categorie "Dierentuinen en dierenparken"! Om deze studie uit te voeren, werd een enquête gehouden onder een panel van 20.000 Franse consumenten om hun tevredenheid te meten over de kwaliteit van de service die wordt aangeboden door de merken die de afgelopen 3 jaar werden bezocht. Sainte-Croix concurreert met meerdere parken in de categorie "Dierentuinen en dierenparken" en voert de ranglijst aan met een gemiddelde score van 8,69 op 10, voor het Beauval ZooParc (8,64 op 10) en de dierentuin van Barben ( 8,62).

In deze moeilijke periode van de strijd tegen de pandemie en na een heel bijzonder seizoen 2020, is deze onderscheiding een teken van sterke erkenning van onze bezoekers voor hun dagelijkse inzet. Sainte-Croix wil zijn bezoekers, zijn media, institutionele en privépartners en iedereen die de waarden van het park deelt, bedanken. Dit succes hebben ze naar eigen zeggen te danken aan de passie en professionaliteit van hun teams, welke desondanks de tegenslag van de actualiteit, uitzonderlijk werk hebben geleverd! De directie bedankt hen dan ook nadrukkelijk bij het ontvangen van deze prijs.

Sainte-Croix en zijn 120 hectare ongerepte natuur bevolkt door 1.500 dieren trekken jaarlijks zo'n 350.000 bezoekers (steeds meer). De verblijven in de 46 natuurlodges in het hart van het dierenpark hebben de site tot een uitzonderlijke natuurbestemming met een Europese dimensie gemaakt. Deze nieuwe 1e plaats versterkt het Parc Animalier de Sainte-Croix wederom in zijn wens om de mens opnieuw te verbinden met de natuur. Dit door middel van sterke waarden en verbintenissen ten gunste van het behoud van de biodiversiteit.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2957
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door Laafsekikker »

Ontdek de nieuwigheden van het seizoen 2021!
Een volière voor Auerhoen, vanaf de opening van het seizoen in Parc Animalier de Sainte Croix

De Auerhoen is een vogelsoort soort die in de Vogezen met uitsterven wordt bedreigd. Sinds de ijstijd vinden we de auerhoen in bergketens. In Frankrijk is de situatie helaas kritiek in de Vogezen, waar de diersoort vandaag met uitsterven wordt bedreigd. Er zouden vandaag nog maar ongeveer vijftig individuen overblijven. De belangrijkste oorzaken zijn de transformatie en de vernietiging van hun leefgebieden, overmatige frequentie en overexploitatie van het massief (aanleg van skipistes of bosbouw) die hen tijdens hun broedseizoen verstoren, evenals stroperij.

Wat als de auerhoen hetzelfde lot zou ondergaan als de dodo, deze uiterst bedreigde vogel die in de 16e eeuw verdween? De auerhoen beschermen betekent de biodiversiteit van het hele bos beschermen! De auerhoen is een spreekwoordelijk paraplu-soort. De bescherming van zijn omgeving komt veel dieren en planten ten goede. Uilen, boshoen, de zwarte specht, amfibieën, insecten of zelfs schimmels hebben baat bij de bescherming van de auerhoen.

Sainte-Croix, de enige site in Frankrijk die auerhoen presenteert
Sainte-Croix is de enige site in Frankrijk waar deze soort voorkomt. De groep van 2 mannetjes en 4 vrouwtjes is al erg enthousiast over het idee om naar hun gloednieuwe 400 m² volière te verhuizen. Dit uitgestrekte territorium (de grootste volière in Europa voor dit dier) zal worden opgedeeld in 3 delen zodat de mannetjes elk kunnen profiteren van hun eigen ruimte. De vrouwtjes zullen zich in alle vrijheid kunnen bewegen in de 3 volières en zullen tijdens de paarperiode in het voorjaar hun ideale metgezel kunnen kiezen.

Meer comfort en minder overlast voor dieren
De doelstellingen van deze nieuwe volière zijn meervoudig: meer comfort en minder overlast voor de dieren, meer verrijkingsgebieden voor het welzijn van de soort, meer onderdompeling en meer educatieve informatie voor bezoekers.

Bezoekers zullen een reproductie van een boshuis betreden om de auerhoen van dichtbij te ontdekken zonder hen te storen. Talrijke museumwaardige beelden en scenografische decoraties zullen het ook mogelijk maken om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van deze soort en de voordelen ervan voor de biodiversiteit. Met de oprichting van deze nieuwe volière wil Sainte-Croix de aandacht vestigen op deze symbolische soort van onze territoria en de redenen waarom deze beschermd moet worden.

Een volière voor kustvogels
Ook de kustvogels krijgen volop aandacht in de lente. Dan ontdekken we een nieuwe volière met de kluut, tureluur, kemphaan, wulp en steltkluut. Dit alles in een volière van 750 m2.

Kustvogels zijn vogels die leven en zich voeden in de modder, dankzij hun poten en snavels. Ze zijn geschikt voor de diverse wetlands (vijvers, moerassen, kustgebieden). De nieuwe volière van 750 m² zal plaats bieden aan een dertigtal vogels van 5 verschillende soorten kustvogels. Deze 5 soorten kustvogels zullen samen leven in een omgeving die is aangepast aan hun natuurlijke behoeften dankzij de vestiging van verschillende substraten. In het bijzonder zullen ze toegang hebben tot verschillende waterpunten waar ze dankzij hun lange snavels hun voedsel uit de modder kunnen halen. Je zult ze van dichtbij kunnen observeren door immersieve doorloopvolière te betreden.

Ook heb je zo de kans om meer over deze vogels te leren dankzij de installatie beelden, educatieve en scenografische elementen. Er komt ook een half begraven observatiepunt met zicht op de vogels, ideaal voor zowel de amateur- of ervaren fotografen.

Ontdek er alles over op https://parcsaintecroix.com/nouveautes-2021


Gebruikersavatar
rick04
Laafsekikker (EN)
Laafsekikker (EN)
Berichten: 1211
Lid geworden op: 06 apr 2020, 11:32
Favoriete dierentuin: The Living Coast
Locatie: Hoeksche Waard

Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Bericht door rick04 »

Gaaf hoor! Heb er wel een beetje spijt van dat ik twee jaar geleden deze tuin links heb laten liggen..
Let the beauty of the nature remind you of the goodness of God

Plaats reactie