Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Al het nieuws van de overige dierentuinen binnen Europa (buiten België & Nederland).
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2452
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker » mei 15, 2020, 19:48

GAG Immobilien AG steunt de dierentuin van Keulen met 11.111 euro
Schilderwedstrijd voor kinderen: "Dieren zoals je ze nog nooit hebt gezien"
 
De dierentuin van Keulen heeft zwaar geleden onder de sluiting ten gevolge van de corona-pandemie. Ondersteuning komt er nu mede van GAG Immobilien AG: de grootste verhuurder van Keulen voorziet de dierentuin van 11.111 euro. In ruil daarvoor organiseert de dierentuin de schilderwedstrijd voor kinderen in Keulen "Dieren zoals je ze nog nooit hebt gezien".
 
“Als grootste verhuurder zorgen wij niet alleen voor het leven in Keulen, maar ook voor het leven in deze stad. We helpen de dierentuin dan ook graag in deze uitzonderlijke situatie. Zelfs als een bezoek aan de dierentuin weer mogelijk is, is er nog steeds actieve ondersteuning nodig om de gevolgen van de weken van sluiting op te vangen, ”aldus GAG-CEO Uwe Eichner, die de toezegging uitlegt. Bestuurslid van dierentuin Zoo Christopher Landsberg bedankt voor deze inzet: “In moeilijke tijden heb je sterke partners en solidariteit nodig. We danken GAG Immobilien AG dan ook hartelijk voor deze inzet. Het helpt ons de ontstane verliezen op te vangen. Tegelijkertijd krijgen kinderen de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten en met een beetje geluk tot de winnaars te behoren. ”
 
Dierentuin Keulen organiseert een schilderwedstrijd voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Onder het motto "Dieren zoals je ze nog nooit hebt gezien" kun je je favoriete dieren of de dieren die je graag bezoekt in de dierentuin op papier zetten. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de dierentuin en de GAG ​​kent vervolgens de winnende foto's toe in drie leeftijdsgroepen. De drie winnaars ontvangen elk een gezinsjaarkaart; de winnende beelden worden vervolgens gedrukt op het motief van een advertentiecampagne en in verschillende media en op posters. Daarnaast worden 33 gezinskaartjes voor de dierentuin van Keulen verloot onder alle inzendingen. De GAG ​​toont ook de ingezonden beelden in een tentoonstelling in de Kulturkirche Ost in Keulen-Buchforst.
 
Met deze campagne steunt GAG voor de derde keer de dierentuin van Keulen. Al in haar jubileumjaar 2013 stelde ze een aanzienlijk bedrag beschikbaar voor de nieuwe speeltuin "Almira" op het terrein van de dierentuin. Vier jaar later financierde ze de uitbreiding van deze speeltuin.
 
Actuele informatie over de schilderwedstrijd op www.koelnerzoo.de.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2452
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker » mei 20, 2020, 19:32

Varkens met pluizige oren
Penseelzwijnen geboren in de dierentuin van Keulen

"Picasso" en "Cassie", het koppeltje penseelzwijnen van de dierentuin in Keulen kregen nakomelingen. Begin mei werden ze ouders van twee eigenzinnige jongelingen. De penseelzwijntjes (Potamochoerus porcus) leven in het verblijf aan het neushoorn-huis. Zwijn "Picasso" verhuisde in 2012 van Zoo Landau naar Keulen. "Cassie" kwam in augustus 2017 uit het Britse Colchester. Beide dieren harmoniseerden vanaf het begin zeer goed. In 2018 hadden ze ook reeds jongen.

De twee biggen - "Yannika" (vrouwelijk), "Arturo (mannelijk) - waren vanaf het begin levendig en actief. Ze zuigen regelmatig op de spenen van de moeder. Hun draagtijd was iets minder dan 130 dagen. Penseelzwijnen brengen tot vier biggen groot per keer. In de eerste levensmaanden hebben ze een lichte kleur met verticale strepen. Vanaf ongeveer zes maanden veranderen ze eindelijk van kleur naar hun oude dag. Penseelzwijnen zijn erg kleurrijk met hun ruwharige, roodbruinzwarte vacht. Daarnaast zijn er de heldere snorharen en de gelijknamige "borstel" op de oren. Ze komen uit West- en Centraal-Afrika. De dieren geven de voorkeur aan regen en natte galeriewouden, evenals berg- en bushbossen waarin ze leven.

De manier van leven lijkt erg op die van ons gedomesticeerde everzwijn (Sus scrofa). Op deze manier snuffelen ze constant door de grond naar voedsel zoals wortels, knollen, insectenlarven of kleine dieren. Waar op de varkens wordt gejaagd door leeuwen, luipaarden of zelfs mensen, zijn borstelvarkens nachtdieren. In de dierentuin kunnen bezoekers ze ook overdag goed observeren.

In tegenstelling tot wilde zwijnen hebben penseelzwijnen warmte nodig omdat ze geen ondervacht onder hun vacht hebben. In de dierentuin van Keulen leven de dieren op een varkenvriendelijke faciliteit in het neushoornhuis, het oudste en meest historische huis in de dierentuin. Het is gebouwd in 1865.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2452
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Nieuwstopic Zoo Keulen

Bericht door Laafsekikker » Gisteren, 13:02

Welkom "Balina": Bonobo geboren in de dierentuin van Keulen
 
De Duitse dierentuin van Keulen is blij met de geboorte van een vrouwelijke bonobo. Het werd "Balina" gedoopt, wat walvis betekent. Haar naam begint met "B" gebaseerd op haar moeder "Binti". Het is een goed biologisch gebruik om dezelfde naamletter toe te kennen aan de naam van het vrouwtje als de moeder al draagt. "Balina" werd geboren op 7 december 2019 in de verwarmde binnenruimte van het traditionele Keulse oerwoudhuis voor mensapen.
 
De ontwikkeling gaat heel goed. Moeder "Binti" heeft vier keer kinderen grootgebracht. Ze is dus een zeer ervaren en ontspannen moeder. "Binti" komt uit de dierentuin in Frankfurt. Zij is 25 jaar oud. Het is het eerste nageslacht dat ze produceerde met de 13-jarige “Kivu” uit Berlijn.
 
De Keulse groep bestaat ook uit "Yala", de moeder van "Kivu". Zij is 40 jaar oud. Daarnaast zijn er "Balinas" twee halfzussen: de 6-jarige "Batia" (moeder "Yala") en de 5-jarige "Bina" (moeder "Binti"). Beide halfzussen zijn erg benieuwd hoe "Binti" haar jongen grootbrengt. Dit is een natuurlijk en belangrijk leereffect, zodat beiden later zelf goede en zelfstandige moeders kunnen worden.
 
Samen leven in open woongemeenschappen
Bonobo's leven in de regenwouden van het Congobekken. Ze werden pas in 1933 erkend als een aparte soort en worden beschouwd als de naaste verwanten van de mens. Ze verschillen van de chimpansees doordat ze een fijner lichaam hebben. Maar de verschillen in gedrag zijn nog groter. Terwijl de chimpansee-gemeenschap wordt gedomineerd door mannelijke dominantie, zijn vrouwen dominanter in bonobo's. Zij zijn het die migreren en nieuwe groepen bouwen.
 
Bonobo's leven in gemeenschappen van 50 tot 120 dieren op een oppervlakte van 20 tot 60 vierkante kilometer. Communityleden leven niet altijd samen. Ze splitsen zich op in subgroepen, ontmoeten elkaar en gaan dan weer uit elkaar. Zo'n vorm van samenleven wordt een splijtingsfusiesysteem genoemd. Het is ontwikkeld als een aanpassing aan de onregelmatige voedselvoorziening. Naast hun hoofdvoedsel, verschillende soorten fruit, jagen bonobo's soms op kleinere zoogdieren of vogelkuikens.


Plaats reactie