Resort in de kijker: Pairi Daiza

In dit subforum staan onze uitgelichte reportages. Hier gaan we samen met jullie dieper in op bepaalde dierentuinen, verblijven of evenementen. Reageren in dit subforum is niet mogelijk. Na een (vrijblijvende) registratie kan u uiteraard wel reageren op de andere delen van dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 3937
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Resort in de kijker: Pairi Daiza

Bericht door Laafsekikker »

Voorstelling van het Pairi Daiza Resort
25 JAAR | 50 EERSTE LOGEMENTEN
Op 11 mei 1994 opende Paradisio voor het eerst zijn deuren. De eerste bezoekers ontdekten hier op de verlaten site van het Domein van Cambron voornamelijk een ornithologische tuin. Zoveel jaren later is er heel wat veranderd.

Zo is Paradisio intussen herdoopt tot Pairi Daiza. Een park dat in de loop der jaren uitgegroeid is tot een ‘Tuin der Werelden’, en zowel in 2018 als 2019 uitgeroepen is tot Beste Dierentuin van Europa bij de gekende Diamond Themepark Awards. Tegenwoordig ontdekken bezoekers hier dan ook 7.000 dieren van 700 verschillende soorten in 7 werelden die zich over 60 hectare uitstrekken.

Van reuzenpanda’s tot Sumatraanse orang-oetans, over Westelijke laaglandgorilla’s tot zeedraken, Aziatische olifanten en Tasmaanse duivels. Onze reis rond de wereld wordt jaarlijks beleefd door niet minder dan twee miljoen bezoekers. Natuurlijk verdient dit fascinerende universum zoveel meer dan enkel een dagbezoek.

Daarom biedt Pairi Daiza u een nieuwe, fantastische kans. U kan namelijk logeren in het hartje van een nieuwe, achtste wereld: The Last Frontier.Pairi Daiza Resort

Afbeelding
(Paddeling bear hotel)

Afbeelding
(The Last Frontier, centrale zone)

Afbeelding
(Native Village)

Met vier hotelformules, die allemaal even origineel zijn, kan iedereen eventjes in een magische wereld vertoeven. Dit met het grootste respect voor onze filosofie, gebaseerd op de diepgaande overtuiging dat onze relatie tot de natuur opnieuw intiemer moet worden. In The Last Frontier beleeft u als hotelgast een unieke ervaring, in bouwwerken die volledig geïnspireerd zijn op de traditionele bouwmethodes van de oorspronkelijke bewoners van Brits-Colombia: de First Nations. De zoektocht naar authenticiteit is alomtegenwoordig en werkelijk alles is een ode aan schoonheid, aan natuurlijk comfort en ontdekking. Hout en steen zijn hier heer en meester.

Afbeelding
(Full Moon Lodge)

Afbeelding
(Full Moon Lodge)

Afbeelding
(Full Moon Lodge)

Het hotel The Paddling Bear en The Paddling Bear Suites, de Native Village en de Full Moon Lodges wachten vol ongeduld op natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke overnachting. Vijftig eerste logementen in de Tuin der Werelden, voor een capaciteit van 250 bewoners per nacht. Elke liefhebber vindt er zijn gading. Vanaf 22 juni is het mogelijk om als bezoeker te overnachten in het park, en sinds deze week is het mogelijk om reeds te boeken via de website van het park op https://resort.pairidaiza.eu/Vergelijking, waar voor je geld?
De aangeboden overnachtingspakketen bevatten steeds zowel de overnachting zelf, alsook de parking, dagtickets, ontbijt alsook een avondbuffet en diverse extra’s waaronder ook een ontmoeting met een dier. Dergelijke totaalbelevingen zijn daarom niet de goedkoopste op de overnachtings-markt, maar bieden een unieke ervaring die slechts weinigen kunnen aanbieden.

Afbeelding

De goedkoopste formules in het laagseizoen bekeken per individuele persoon (voor een koppel) gaan vanaf 179,5 euro in het Paddeling Bear hotel, naar 371,5 euro in een Native Village, tot maximaal 403,5 euro indien je vanuit de Full Moon lodge uitkijkt in de leefwereld van de beren en wolven. Let wel, in zowel het Native Village als in de Full Moon lodge daalt te prijs aanzienlijk als je in een groter gezelschap gaat overnachten. Indien je minimaal met 4 volwassenen gaat voor een accommodatie, dan daalt de prijs per persoon van 403,5 euro naar 355,5 euro, en bij 6 volwassenen zelfs naar 179,5 euro per persoon. Families en groepen halen dus zeker mooie voordelen hierbij!

Net zoals bij andere parken bepaald het uitzicht en de diersoort naast de periode (hoog of laagseizoen) de prijs. Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen (najaar 2019). Let wel, bij Pairi Daiza krijg je als (of met minstens 1) abonnementhouders hierboven op nog 10% korting!

Als we binnen het goedkoopste pakket tijdens een vergelijking met een individuele persoon de diverse aangeboden extra’s binnen deze totaalbeleving zou willen bijboeken vanaf een hotel buiten het park, dan ben je bij een 2 daags bezoek al snel meer dan 130 euro kwijt. (2x 36 euro entree, 2x 8 euro parking, 15 euro ontbijt, 30 euro avondbuffet). Als we binnen deze formule de prijzen zouden opsplitsen, zakt de overnachting op zichtzelf hierdoor in principe van 180 euro naar 50 euro. Het park biedt wel enkel het totale pakket aan, je kan er niet voor kiezen om bepaalde services uit het pakket te schrappen om tot een lagere prijs te komen.

In onze buurlanden vinden we gelijkaardige dierentuinovernachtingen bijvoorbeeld ook terug in Parc Animalier de Sainte Croix en Zoo de La Fleché of het Engelse Port Lympne Reserve en Safaripark Beekse Bergen in Nederland. De meest gelijklopende pakketen vinden we terug in de twee Franse voorbeelden (entree, overnachting, ontbijt & buffet). We maken even samen met jullie een korte vergelijking voor de min of meer gelijklopende pakketten:
 • Net over de Franse grens, in Parc Animalier de Sainte Croix, variëren de prijzen per persoon in het laagseizoen voor een gelijkaardig pakket van twee dagen park met één overnachting en ochtend en avondbuffet (voor een koppel) tussen 160 euro per persoon voor een boomhut, 240 euro voor lodges met uitzicht op zwarte beren of herten, tot 391 euro voor een kamer met uitzicht bij de wolven. In het hoogseizoen lopen ook hier de prijzen op tot net geen 440 euro in een vergelijkbaar pakket.
 • In Zoo de la Fleche starten de prijzen voor het komende (laag)seizoen in 2020 (met een vergelijkbaar pakket) dan weer pas op 210 euro per persoon (in het voorbeeld met een koppel) met uitschieters tot 435 euro in het laagseizoen, naargelang welke dieren je als direct uitzicht heb in je kamer. Hier heb je echter ook de keuze van wolven, beren tot zelfs tijgers. In het hoogseizoen gaat de topkamers hier vlot voor 495 euro per persoon over de toonbank.
 • Bij het Engelse Port Lympne Reserve, niet zover van de kanaaltunnel, variëren de prijzen per persoon in het laagseizoen tussen voor glamping (luxueus camperen) met dierenzicht vanaf +/-200 euro (zicht op beren) tot +/-314 euro voor zicht op de giraffen en zelfs +/-692 euro (per persoon) voor een kamer met zicht op leeuwen. Weliswaar enkel aan half pension, al zijn er in dit park ook goedkopere opties indien je je slechts beperkt tot een minimale camping-cabine of pod zonder direct zicht op dieren.
 • Dichter bij huis, maar moeilijker te vergelijken is ook nog het gekende Safaripark Resort van Safaripark Beekse Bergen. Hier heb je ook diverse uitzichten, maar is de totaalbeleving en thematisatie (binnen de kamers) minder doorgevoerd dan in de bovenstaande parken. In het resort van Beekse Bergen is er helaas geen hotelformule voor koppels, waardoor overnachten hier vooral interessant is voor gezinnen/ families en groepen. Ook is het momenteel niet mogelijk om slechts voor één nacht te boeken, maar dien je hier een pakket te nemen van 3 dagen met 2 overnachtingen. Dit pakket biedt ook de optie om héél wat voordeel te behalen, de boeking bevat immers ook een Libema pas, waardoor je zowel Safaripark Beekse Bergen gratis kan bezoeken als ook Dierenrijk, ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland. Qua entree zit je daarmee aan een voordeel dat je kan verzamelen van maar liefst 80 euro indien je elke park maar één keer zou bezoeken. Wel is er binnen dit pakket geen eten voorzien, al kan je je wel steeds het aparte restaurant voor resort-gasten opzoeken hiervoor.

  De prijzen variëren hier per persoon voor een gelijkaardig pakket in het laagseizoen (bij een koppel) tussen de 212 euro per persoon bij een glamping optie tot 254,5 euro per persoon in een lodge met zicht op de savanne of 310 euro per persoon voor het betreden van de boomhutten.
Meer foto's vinden jullie onder meer terug op de Laafsekikkers Facebookpagina


THE PADDLING BEAR
8 TWEEPERSOONSKAMERS IN HET HOTEL THE PADDLING BEAR

met zicht op het territorium van de Stellerzeeleeuwen

Hotel The Paddling Bear is allesbehalve alledaags. Het decor valt meteen op door haar natuurlijke elegantie en onderscheidt zich door haar verleidelijke, rustieke toetsen. Ons hotel werd dan ook gebouwd naar het voorbeeld van de constructies in de avontuurlijke gebieden van Canada en Alaska, en is bedoeld als een samensmelting van het woud en de Stille Zuidzee. De indiaanse kunst zwaait er de plak. Net als de natuur, langsheen smaragdgroene tinten – de signatuurkleur van het hotel - en nobele materialen zoals rood hout en steen. Het detail dat het verschil maakt is ook de zachtroze kleur die aanwezig is in het sanitair en in sommige lichtarmaturen. Dit om u nog meer tot rust te brengen tijdens uw mooiste avonden in het hart van The Last Frontier.

In de lobby, bij het haardvuur, kan u marmotten observeren. In de speelzaal wanen kinderen zich in een sprookjesbos dat wordt bewoond door sympathieke beren. De chef van het restaurant l’Octopus verwent uw smaakpapillen. U wordt meteen meegezogen door de charme van de vertrekken. De acht kamers met optimaal comfort bieden allemaal een fantastisch uitzicht op het waterbassin waar indrukwekkende Stellerzeeleeuwen, de grootste zeeleeuwensoort ter wereld, vrolijk met elkaar stoeien. Op het volledig zuidgerichte terras van het hotel is het heerlijk wegdromen.

Er zijn 8 kamers beschikbaar, waarvan er twee toegankelijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit

Oppervlakte van elke kamer: 36m2
Capaciteit: tot 3 personen en 1 baby

DIENSTEN & UITRUSTING
 • Kamer met 1 tweepersoonsbed van 180 cm en 1 slaapbank van 75 cm (voor een kind jonger dan 12 jaar)
 • Anti-allergische matrassen «Made in Belgium» die een optimaal comfort bieden dankzij hun 7 ergonomische zones
 • Badkamer met lavabo
 • Inloopdouche
 • Apart toilet (behalve in de kamers voor personen met beperkte mobiliteit, waar het toilet zich in de
  badkamer bevindt)
 • Kamer met Smart TV
 • Gratis assortiment frisdranken en alcoholvrije dranken
 • Welkomstpakket: thee, espressoapparaat
 • Zicht op het territorium van de Stellerzeeleeuwen
INBEGREPEN IN DE PRIJS
 • Toegang tot het park op de dag van aankomst tot de dag van vertrek (en dit vanaf 9 uur, ofwel een uur vroeger dan het dagpubliek)
 • Uw bagage wordt opgehaald bij aankomst en vertrek
 • Gratis parking voorbehouden aan de bewoners van het Resort
 • Gratis wifi tijdens heel uw verblijf
 • Ontbijt voor het hele gezin (Amerikaans buffet)
 • Avondeten (exclusief dranken) in l’Octopus, het restaurant van The Paddling Bear (menu à la carte of vegetarisch buffet)
 • Gratis assortiment alcoholvrije dranken in de kamer
 • Welkomstpakket in de kamer (thee, espressoapparaat)
 • Welkomstgeschenk in uw accommodatie
 • Bijzonder moment met een dier
 • Toegang tot een Kid’s Corner, met de Canadese wouden als thema
 • Gezelschapsspellen ter beschikking
 • Ook buiten de openingsuren van Pairi Daiza toegang tot de wereld The Last Frontier
VANAF 359 EURO VOOR 2 VOLWASSENEN (verblijf 2 dagen/1 nacht)*
*Korting van 10% per logement waar minstens één Pairi Daiza-abonnee voor 2019 verblijft.

THE PADDLING BEAR
18 FAMILIEKAMERS IN HOTEL THE PADDLING BEAR

met zicht op het territorium van de Stellerzeeleeuwen

Hotel The Paddling Bear is allesbehalve alledaags. Het decor valt meteen op door haar natuurlijke elegantie en onderscheidt zich door haar verleidelijke, rustieke toetsen. Ons hotel werd dan ook gebouwd naar het voorbeeld van de constructies in de avontuurlijke gebieden van Canada en Alaska, en is bedoeld als een samensmelting van het woud en de Stille Zuidzee. De indiaanse kunst zwaait er de plak. Net als de natuur, langsheen smaragdgroene tinten – de signatuurkleur van het hotel - en nobele materialen zoals rood hout en steen. Het detail dat het verschil maakt is ook de zachtroze kleur die aanwezig is in het sanitair en in sommige lichtarmaturen. Dit om u nog meer tot rust te brengen tijdens uw mooiste avonden in het hart van The Last Frontier.

In de lobby, bij het haardvuur, kan u marmotten observeren. In de speelzaal wanen kinderen zich in een sprookjesbos dat wordt bewoond door sympathieke beren. De chef van het restaurant l’Octopus verwent uw smaakpapillen. U wordt meteen meegezogen door de charme van de vertrekken. De acht kamers met optimaal comfort bieden allemaal een fantastisch uitzicht op het waterbassin waar indrukwekkende Stellerzeeleeuwen, de grootste zeeleeuwensoort ter wereld, vrolijk met elkaar stoeien. Op het volledig zuidgerichte terras van het hotel is het heerlijk wegdromen. Er zijn 18 kamers beschikbaar, waarvan er twee toegankelijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit

Oppervlakte van elke kamer: 36m2
Capaciteit: tot 4 personen en 1 baby

DIENSTEN & UITRUSTING
 • Kamer met 2 tweepersoonsbedden van 160 cm (die kunnen worden uiteengeschoven tot bedden van 80 cm)
 • Anti-allergische matrassen «Made in Belgium» die een optimaal comfort bieden dankzij hun 7 ergonomische zones
 • Badkamer met lavabo en bubbelbad met chromatherapie
 • Inloopdouche
 • Apart toilet
 • Kamer met Smart TV
 • Gratis assortiment frisdranken en alcoholvrije dranken
 • Welkomstpakket: thee, espressoapparaat
 • Zicht op het territorium van de Stellerzeeleeuwen
INBEGREPEN IN DE PRIJS
 • Toegang tot het park op de dag van aankomst tot de dag van vertrek (en dit vanaf 9 uur, ofwel een uur vroeger dan het dagpubliek)
 • Uw bagage wordt opgehaald bij aankomst en bij vertrek
 • Gratis parking voorbehouden aan de bewoners van het Resort
 • Gratis wifi tijdens heel uw verblijf
 • Ontbijt voor het hele gezin (Amerikaans buffet)
 • Avondeten (exclusief dranken) in l’Octopus, het restaurant van The Paddling Bear (menu à la carte of vegetarisch buffet)
 • Gratis assortiment alcoholvrije dranken in de kamer
 • Welkomstpakket in de kamer (thee, espressoapparaat)
 • Welkomstgeschenk in uw accommodatie
 • Bijzonder moment met een dier
 • Toegang tot een Kid’s Corner
 • Gezelschapsspellen ter beschikking
 • Ook buiten de openingsuren van Pairi Daiza toegang tot de wereld The Last Frontier
VANAF 517 EURO VOOR 2 VOLWASSENEN EN 2 KINDEREN (verblijf 2 dagen/1 nacht)*
* Korting van 10% per logement waar minstens één Pairi Daiza-abonnee voor 2019 verblijft

THE PADDLING BEAR
4 THE PADDLING BEAR SUITES

met zicht op het territorium van de Stellerzeeleeuwen

Net als de hotelkamers bieden de vier The Paddling Bear Suites maximaal comfort met een vleugje natuur en authenticiteit. Een intieme wereld, een cocon met delicate charme, voorzien van alle gemakken die de meest veeleisende gast verwacht. Hout regeert als een welwillende meester,
op de vloer en aan de muren en in de meubels, die zijn ontworpen door een ambachtsman uit de Belgische Ardennen. Het salon met open haard, de charmante keukenhoek, de open badkamer, de privésauna,… alles is ontworpen om te verleiden.

De suites zijn gebouwd op een verdieping en dus voorzien van ruime, gezellige terrassen die een prachtig uitzicht bieden op The Last Frontier en van waaruit u de Stellerzeeleeuwen in alle rust kunt observeren. Er zijn 4 suites beschikbaar

Oppervlakte van elke suite: 65m2 + terras van 17m2
Capaciteit: tot 4 volwassenen en 1 baby

DIENSTEN & UITRUSTING
 • 1 kamer met tweepersoonsbed van 180 cm (of 2 bedden van 90 cm), Smart TV en grote dressing
 • Anti-allergische matrassen «Made in Belgium» die een optimaal comfort bieden dankzij hun 7 ergonomische zones
 • Badkamer met lavabo, inloopdouche
 • Apart toilet
 • Bubbelbad met chromatherapie
 • Salon met canapé-tweepersoonsbed van 160 cm en Smart TV
 • Open haard
 • Terras
 • Keukenhoek en minibar
 • Gratis assortiment frisdranken en alcoholvrije dranken
 • Welkomstpakket: thee, espressoapparaat
 • Zicht op de territoria van de Stellerzeeleeuwen
 • Sauna
INBEGREPEN IN DE PRIJS
 • Toegang tot het park op de dag van aankomst tot de dag van vertrek (en dit vanaf 9 uur, ofwel een uur vroeger dan het dagpubliek)
 • Uw bagage wordt opgehaald bij aankomst en bij vertrek
 • Gratis parking voorbehouden aan de bewoners van het Resort
 • Gratis wifi tijdens heel uw verblijf
 • Ontbijt voor het hele gezin (Amerikaans buffet of box met continentaal ontbijt via roomservice)
 • Avondeten (exclusief dranken) in l’Octopus, het restaurant van The Paddling Bear (menu à la carte of vegetarisch
  buffet) of via roomservice
 • Gratis assortiment alcoholvrije dranken in het huisje
 • Welkomstpakket in de lodge (thee, espressoapparaat)
 • Assortiment dranken en snacks via roomservice 24u/24
 • Welkomstgeschenk in uw accommodatie
 • Bijzonder moment met een dier
 • Toegang tot een Kid’s Corner
 • Gezelschapsspellen ter beschikking
 • Ook buiten de openingsuren van Pairi Daiza toegang tot de wereld The Last Frontier
VANAF 677 EURO VOOR 2 VOLWASSENEN EN 2 KINDEREN (verblijf 2 dagen/1 nacht) *
* Korting van 10% per logement waar minstens één Pairi Daiza-abonnee voor 2019 verblijft

NATIVE VILLAGE
10 LODGES IN DE NATIVE VILLAGE

met zicht op het territorium van de beren, wolven en damherten

In deze huisjes duikt u in het hart van de beschaving van de West-Canadese First Nations. De nakomelingen van deze indianenstammen, een spiritueel volk dat leefde van de zee, hebben de huisjes versierd met prachtige sculpturen en tribale schilderijen. Elk oeuvre is uniek. Net buiten het dorp waken reusachtige gesculpteerde totems over uw slaap... De Natives-huisjes onderscheiden zich dankzij hun sterke identiteit. De materialen, zoals natuurlijk geborsteld hout, zijn zo ruw mogelijk, maar bieden ook een zekere zachtheid. Die zit in de stoffen, de gordijnen en de tapijten, die rechtstreeks geïnspireerd zijn door de kunst van de indianen.

De twee ruime kamers van het huisje kijken uit op het territorium van de damherten, het salon op dat van de beren en de wolven. De terrassen bieden u een unieke ervaring, waar u helemaal kunt herbronnen, eens echt naar elkaar en naar uzelf kunt luisteren en in alle rust de dieren kunt observeren.

De zielenrust is voelbaar in deze traditionele houten constructies, die wel weggelopen lijken uit onze jeugdboeken, hier en daar doorkliefd door reusachtige stammen van rode ceder. Een houtkachel voor gezellige avonden, een privésauna, een jacuzzi, een badkamer met natuurlijke lichtinval, ... aan alles is gedacht om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Er zijn 10 huisjes beschikbaar.

Oppervlakte van elk huisje: 101m2 + terras van 21m2
Capaciteit van elk huisje: tot 6 volwassenen, 2 kinderen en 1 baby

DIENSTEN & UITRUSTING
 • 1 kamer met 1 tweepersoonsbed van 180 cm, 1 uittrekbed van 80 cm en Smart TV
 • 1 kamer met 2 bedden van 90 cm (of 1 tweepersoonsbed van 180 cm), 1 slaapbank van 75 cm (voor een kind
  jonger dan 12 jaar) en Smart TV
 • Anti-allergische matrassen «Made in Belgium» die een optimaal comfort bieden dankzij hun 7 ergonomische zones
 • Badkamer met lavabo, inloopdouche en toilet
 • Bubbelbad met chromatherapie
 • Tweede, apart toilet
 • Salon met canapé-tweepersoonsbed van 160 cm, Smart TV en kachel
 • Keukenhoek en minibar
 • Gratis assortiment frisdranken en alcoholvrije dranken in het huisje
 • Welkomstpakket: thee, espressoapparaat
 • Terras met zicht op de rivier
 • Kamers met zicht op het territorium van de damherten en salon met zicht op dat van de beren en de wolven
 • Sauna
INBEGREPEN IN DE PRIJS
 • Toegang tot het park op de dag van aankomst tot de dag van vertrek (en dit vanaf 9 uur, ofwel een uur vroegerdan het dagpubliek)
 • Uw bagage wordt opgehaald bij aankomst en bij vertrek
 • Gratis parking voorbehouden aan de bewoners van het Resort
 • Gratis wifi tijdens heel uw verblijf
 • Ontbijt voor het hele gezin (Amerikaans buffet of box met continentaal ontbijt via roomservice)
 • Avondeten (exclusief dranken) in l’Octopus, het restaurant van The Paddling Bear (menu à la carte of vegetarisch
  buffet) of via roomservice
 • Gratis assortiment alcoholvrije dranken in het huisje
 • Welkomstpakket in het huisje (thee, espressoapparaat)
 • Assortiment dranken en snacks via roomservice 24u/24
 • Welkomstgeschenk in uw accommodatie
 • Bijzonder moment met een dier
 • Toegang tot een Kid’s Corner
 • Gezelschapsspellen ter beschikking
 • Ook buiten de openingsuren van Pairi Daiza toegang tot de wereld The Last Frontier
VANAF 773 EURO VOOR 2 VOLWASSENEN EN 2 KINDEREN (verblijf 2 dagen/1 nacht)*
* Korting van 10% per logement waar minstens één Pairi Daiza-abonnee voor 2019 verblijft

FULL MOON LODGES
10 FULL MOON LODGES

met zicht op het territorium van de beren en de wolven

De Full Moon Lodge is een ultieme ervaring, in een kader dat doet denken aan het fabelachtige universum van de sprookjes en legendes. Wij betreden hier een parallelle wereld, in de voedende aarde.

De gedurfde constructie, helemaal opgetrokken uit hout en beklede steen, is dan wel ondergronds, maar biedt een adembenemend uitzicht op het aanpalende woud waar beren en wolven leven. Met een beetje geluk komen ze u observeren, gedreven door hun natuurlijke nieuwsgierigheid.
De rustieke sfeer is gegarandeerd, maar de ruwheid is maar schijn: alles ademt hier comfort en zachtheid.

Elke lodge bestaat uit twee kamers, een salon met open haard, een badkamer met jacuzzi en sauna, een keuken en een apart toilet. De tafels en de banken zijn vervaardigd in de Belgische
Ardennen, de stoelen zijn Canadees en de luster is Engels (uiteraard gemaakt van afgevallen hertengeweien...) ! Als bevoorrechte waarnemers van het dierenleven geniet u van een decor dat vooral pittoresk is: zit u in de hut van een berenjager of van een goudzoeker? Er zijn 10 lodges beschikbaar.

Oppervlakte van elke lodge : 126m2
Capaciteit: Tot 6 volwassenen, 1 kind en 1 baby

DIENSTEN & UITRUSTING
 • 1 kamer met 1 tweepersoonsbed van 180 cm (of 2 bedden van 90 cm) en Smart TV
 • 1 kamer met 2 bedden van 90 cm (of 1 tweepersoonsbed van 180 cm) en Smart TV
 • Anti-allergische matrassen «Made in Belgium» die een optimaal comfort bieden dankzij hun 7 ergonomische zones.
 • Badkamer met lavabo, inloopdouche
 • Apart toilet
 • Bubbelbad met chromatherapie
 • Salon met canapé-tweepersoonsbed van 160 cm en 1 bankje 80 cm (voor een kind jonger dan 12 jaar)
  met Smart TV
 • Open haard
 • Keukenhoek en minibar
 • Frisdranken en alcoholvrije dranken in de lodge
 • Welkomstpakket: thee, espressoapparaat
 • Sauna
 • Salon, badkamer en sauna met zicht op de wolven en de beren
INBEGREPEN IN DE PRIJS
 • Toegang tot het park op de dag van aankomst tot de dag van vertrek (en dit vanaf 9 uur, ofwel een uur vroeger dan het dagpubliek)
 • Uw bagage wordt opgehaald bij aankomst en bij vertrek
 • Gratis parking voorbehouden aan de bewoners van het Resort
 • Gratis wifi tijdens heel uw verblijf
 • Ontbijt voor het hele gezin (Amerikaans buffet of box met continentaal ontbijt via roomservice)
 • Avondeten (exclusief dranken) in l’Octopus, het restaurant van The Paddling Bear (menu à la carte of vegetarisch
  buffet) of via roomservice
 • Gratis assortiment alcoholvrije dranken in het huisje
 • Welkomstpakket in de lodge (thee, espressoapparaat)
 • Assortiment dranken en snacks via roomservice 24u/24
 • Welkomstgeschenk in uw accommodatie
 • Bijzonder moment met een dier
 • Toegang tot een Kid’s Corner
 • Gezelschapsspellen ter beschikking
 • Ook buiten de openingsuren van Pairi Daiza toegang tot de wereld The Last Frontier
VANAF 1036 EURO VOOR 4 VOLWASSEN EN 2 KINDEREN (verblijf 2 dagen/1 nacht)*
* Korting van 10% per logement waar minstens één Pairi Daiza-abonnee voor 2019 verblijft

EEN VIP-ONTHAAL VOOR DE BEWONERS VAN PAIRI DAIZA!
ONTHAAL IN DE TIPI’S
Bij de ingang van The Last Frontier staan vier indrukwekkende tipi’s opgesteld. In deze tenten, die uitsluitend voorbehouden zijn aan de klanten van het Pairi Daiza Resort, staat een team klaar om de bewoners te registreren, de toegangsarmbandjes uit te delen en de bagage op te halen.

Zodra deze registratie achter de rug is, kunnen de nieuwe bewoners van Pairi Daiza het park betreden (vanaf 9 uur). Met armbandjes kunnen ze vanaf 15 uur in hun kamer of lodge, waar hun koffers reeds op hen staan te wachten. Een ontspannen aankomst is gegarandeerd. Op de dag van vertrek halen onze teams de bagage weer op in de kamers en lodges en vinden de bezoekers ze terug in deze tipi’s.

BAR VAN HET HOTEL
Zin in een glas in het gezelschap van een groep marmotten? Dat kan heel de dag aan de bar van het hotel The Paddling Bear. U wordt welkom geheten in een ontspannen sfeer, met een uniek zicht op het territorium van de marmotten via een glazen wand. Een indiaanse toets werkt het geheel af, voor een verfrissende ervaring. Logeren in Pairi Daiza, dat is niet alleen het geluk hebben te kunnen slapen
in unieke kamers of lodges vlakbij de territoria van de dieren van The Last Frontier. Het is ook vanaf de eerste minuut genieten van een VIP-onthaal.

RESTAURANT
Het ontbijt en het avondeten nuttigen de bewoners van onze logementen in l’Octopus, het nieuwe restaurant van Pairi Daiza. Binnen is er plaats voor 266 personen. Zij vinden er bij het ontbijt een Amerikaans buffet. ’s Avonds kan er à la carte gegeten worden, met voornamelijk aan het spit geroosterde gerechten: een echt feest voor de ogen en de smaakpapillen. Ook is er een buffet voorzien. Vanaf het terras van het restaurant, waar plaats is voor 290 personen, hebt u een adembenemend zicht over het territorium van de Stellerzeeleeuwen...

Het restaurant en haar terras zijn ook toegankelijk voor de dagbezoekers van Pairi Daiza.

WINKEL
Natuurlijk heeft The Paddling Bear ook aan de shopaholics gedacht. In het hotel bevindt zich immers een prachtige winkel waar u Canadese specialiteiten en producten vindt. Iedereen kan er zijn hart ophalen. Bent u op zoek naar een souvenir om mee te nemen naar familie en/of vrienden? U komt nooit met lege handen thuis!

ROOMSERVICE
Wie verblijft in The Paddling Bear Suites, in de Full Moon Lodges of in de Native Houses kan zonder toeslag van een continentaal ontbijt genieten in de kamer. Deze optie bestaat ook voor het avondmaal, mits toeslag van 9 euro per bestelling.

PARKING
En last but not least: de bewoners van het Pairi Daiza Resort kunnen gebruik maken van een gratis parking van meer dan 200 plaatsen. Ze ligt vlak bij de ingang van de tipi’s en is niet toegankelijk voor dagbezoekers.

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 14999
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Resort in de kijker: Pairi Daiza

Bericht door Gorilla Gust »

Reacties op dit bericht zijn steeds welkom in het nieuwstopic van Pairi Daiza op viewtopic.php?f=84&t=5184
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 3937
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Resort in de kijker: Pairi Daiza

Bericht door Laafsekikker »

Overnachten in The land of the Cold/ Terre du Froid
50 nieuwe kamers tussen ijsberen en walrussen

Afbeelding
Centrale hal met ijsberen en walrussen

Afbeelding
ijsberen, hotelkamers (links)

Afbeelding
ijsberen

Pairi Daiza heropende, in overeenstemming met de COVID-19 beslissingen van de overheden, op 8 juni haar Pairi Daiza Resort, met unieke verblijfsaccommodaties tussen de dieren. Een wereldreis in alle veiligheid kan dus opnieuw vlakbij huis. Zowel in het reeds bestaande Canadees gethematiseerde resort van de ‘Last Frontier’ als in het op Rusland en Alaska geïnspireerde poolgebied ‘The Land of the Cold’. Deze laatste voegt maar liefst 50 nieuwe kamers toe aan het reeds bestaande hotelassortiment. Steeds met zicht op dieren, van onder meer een onderwaterzicht op ijsberen en walrussen tot een blik op de tijgers.

24u in Pairi Daiza rondlopen? Het kan in het gebied van de beide resorts, ongeacht welke hotelformule je koos. Genieten, genieten en nogmaals genieten! :love:

Afbeelding
Tijgers, slaapkamer/ hotelkamer

Afbeelding
Tijgers, slaapkamer/ hotelkamer

Afbeelding
Tijgers, badkamer/ hotelkamer

Dit jaar zullen maar liefst 100 accommodaties (waaronder kamers, lodges, suites, ondergrondse lodges, onderwaterkamers,…) de resortgasten een onvergetelijke nachtelijke ervaring bieden.

Hierdoor neemt het aantal overnachtingen bij de dieren sterk toe. Van de bruine beren, zwarte beren, walrussen, wolven, ijsberen, damherten, Siberische tijgers, stellerzeeleeuwen tot binnenkort zelf pinguïns.In slaap vallen bij het huilen van de wolven, neus aan neus ontwaken met een bruine beer voor je slaapkamerraam. Het kan zo vanuit je lodge. Het waterballet van de Stellerzeeleeuwen is dan weer te bewonderen vanaf je balkon. Een ijsbeer naast je bed zien duiken? Of een walrus welke je komt begroeten wanneer je uit bed springt? Het is allemaal mogelijk. Bij de nieuwe overnachtingsmogelijkheden heb je vaak de keuze om een etage en uitzicht te kiezen. Wens je een onderwaterzicht? Of toch liever een bovenaanzicht? Bij de ijsberen is dit steeds mogelijk. Ook zijn er diverse kamers met voldoende mogelijkheden voor mindervaliden. De nieuwe hotelformules zijn er voor iedereen.

50 nieuwe accommodaties in de Poolgebieden
In The Land of the Cold, de nieuwe poolwereld die tegelijk de grootste investering ooit voor Pairi Daiza betekende, ontdekken de parkbezoekers de dieren van de Noordpool en de Zuidpool. Maar ze leren ze ook meer over alle gevaren die deze unieke werelddelen en hun fauna bedreigen. Ontmoet er de ijsbeer, de walrus, de Siberische tijgers en binnenkort ook de pinguïns. Al deze dieren zijn in Pairi Daiza in het kader van internationale kweekprogramma’s met het oog op het redden van deze soorten in gevaar. Als ambassadeurs van hun bedreigde soortgenoten in het wild, helpen ze hier het publiek te sensibiliseren, maar dragen ze ook bij aan wetenschappelijk onderzoek en het versterken van hun genetische kapitaal. Dit in de beste levensomstandigheden, met territoria die tot de allergrootste en allerbeste ter wereld behoren, en waar ze niet moeten vrezen voor alle gevaren waaronder zij lijden in de natuur. Het ijsberenverblijf met haar echte ijsgrot werd kort na de opening reeds bekroond!

Afbeelding
Walrussen slaapkamer/ hotel

Afbeelding
Walrussen slaapkamer/ hotel

Afbeelding
Walrussen

Afbeelding
Walrussen slaapkamer/ hotel

Afbeelding
Walrussen slaapkamer/ hotel

Afbeelding
Walrussen badkamer/ hotel

Binnen deze poolwereld vinden bezoekers 50 suites en kamers met adembenemend zicht op deze territoria. Of het nu een onderwaterzicht is vanuit je bed of badkamer (het badkamerraam is steeds af te sluiten naar eigen wens) of een panoramisch raam vanuit je salon: elke hotelgast vindt in het Pairi Daiza Resort de kamer van zijn voorkeur. En dat in een setting waarbij zowel de kamer als zelfs de badkamers werden afgewerkt met hoogwaardige materialen, geraffineerde decoratie-elementen, privé-sauna’s en gastronomische maaltijden. In elke accommodatie vinden onze hotelgasten vooral rust en een nauw contact met de machtige diersoorten die er huizen. Een onvergetelijke ervaring. Met het nieuwe gebied biedt het park hotelkamers aan, waar het Canadese gebied naast hotelkamer ook lodges aan kan bieden. In deze lodges (Full moon, native houses) zijn er bijkomende faciliteiten zoals een sauna in de eigen lodge.

Afbeelding
ijsberen, badkamer/ hotelkamer

Afbeelding
ijsberen, badkamer/ hotelkamer

Afbeelding
ijsberen, badkamer/ hotelkamer met faciliteiten voor mindervaliden (voorbeeld)

Afbeelding
ijsberen, badkamer/ hotelkamer met faciliteiten voor mindervaliden (voorbeeld)

In het Canadese resort van The Last Frontier zagen we het Octopus restaurant met haar eerder specifieke (vis, vegetarisch) menukaart verschijnen, eenmaal de sanitaire maatregelen omwille van COVID19 verminderen, zien we ook in het nieuwe poolgebied een restaurant (buffetvorm, algemene keuken) voor de hotelgasten verschijnen. Deze staat centraal in het resort, vlakbij de grote souvenirshop in dit gebied.

Ook nu lijken de prijzen om te overnachten op het eerste zicht niet goedkoop, maar ze zijn transparant en bevatten heel wat extra’s zonder verborgen kosten, we overlopen het inbegrepen aanbod

• Twee volledige dagen toegang tot het park, inbegrepen in de prijs.
• Ontbijt en avondmaal inbegrepen in de prijs.
• Toegang tot het park vòòr het dagpubliek
• Overnachten tussen de dieren
• 24 uur op 24 toegang tot The Last Frontier en The Land of the Cold
• Gratis Parking
• Een gratis welkomstgeschenk

Boeken kan al vanaf 129 euro per persoon!

Info en reservaties via telefoon op het nummer +32 (0)68 250 850, tussen 9u en 17u30. Of via mail op reservations.resort@pairidaiza.eu

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 14999
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Resort in de kijker: Pairi Daiza

Bericht door Gorilla Gust »

Reacties op dit bericht zijn steeds welkom in het nieuwstopic van Pairi Daiza op viewtopic.php?f=84&t=5238
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Plaats reactie