Diamond Themepark Awards 2015 - DTPA 2015/2016

In dit subforum staan onze uitgelichte reportage's over de Diamond Themepark Awards. Reageren in dit subforum is niet mogelijk. Na een (vrijblijvende) registratie kan u reageren op de andere delen van dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2511
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Diamond Themepark Awards 2015 - DTPA 2015/2016

Bericht door Laafsekikker »

6de editie Diamond Themepark Awards

Ook dit jaar kunnen bezoekers van pretparken en dierentuinen hun stem uitbrengen op hun favoriete park dankzij de Diamond ThemePark Awards. In diverse categorieën kunnen ze hun voorkeur laten blijken en de parken belonen voor hun investeringen van de afgelopen jaren.

Afbeelding

Afbeelding
Foto's van editie 2014-2015, tijdens het evenement in Pairi Daiza

Het is ondertussen reeds de zesde editie van de Diamond ThemePark Awards. Jaarlijks brengen meer dan 40.000 mensen hun stem uit op hun favoriete park, in maar liefst 20 verschillende categorieën. Op dinsdag 10 mei 2016 worden de verschillende winnaars bekend gemaakt tijdens een speciaal evenement in Walibi Holland.

In totaal werden 52 verschillende parken genomineerd (fansites niet meegerekend). Zij kunnen in een van de volgende categorieën een prijs winnen:

Voor de regio België en Nederland:
 • Beste Dierentuin
  Met kanshebbers zoals Apenheul, Burgers' Zoo, Dierenpark Amersfoort, Dierenpark Emmen, Diergaarde Blijdorp, GaiaZOO, Ouwehands Dierenpark, Pairi Daiza, Planckendael en Safaripark Beekse Bergen.
 • Mooiste Dierenverblijf
  Met kanshebbers zoals Amazonica in Diergaarde Blijdorp, Burgers' Bush of Ocean, het nijlpaarden- en krokodillenverblijf in Safaripark Beekse Bergen, het okapiverblijf van Diergaarde Blijdorp, de olifantentempel van Planckendael, de reuzenpanda's of de tijgertempel in Pairi Daiza, het Tapir|Terrarium in GaiaZoo of het rifaquarium van Zoo Antwerpen.
 • Mooiste Geboorte
  Met kanshebbers zoals de Aziatische olifant in Blijdorp, Pairi Daiza of Planckendael. De ijsbeertjes van Dierenrijk, de kuifmangabeys in GaiaZoo, de reuzenmiereneter in Artis, de secretarisvogel van Safaripark Beekse Bergen, de wolaap uit Apenheul of de Senegal Galago van Dierenpark Amersfoort.
 • Beste Beleving in de zoo
  Met kanshebbers zoals Aqua Bella of de Snor(rrr)show in het Dolfinarium, de roofvogelvoorstelling of het bad van de Heilige olifanten in Pairi Daiza, de Jungle Mission of de Bengal Express in Bellewaerde, het Gorilla Adventur in Ouwehands Dierenpark, de dolfijnenshow van Boudewijn Seapark of kiezen jullie voor de bus- of bootsafari van Safaripark Beekse Bergen?
 • e-Award (Websites, socmed,...)
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Bellewearde, Dierenpark Emmen/ Wildlands, GaiaZoo, Pairi Daiza of Planckendael & Zoo Antwerpen.
 • Mooiste Park
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Bellewaerde, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, GaiaZoo, Kasteeltuinen Arcen, Mondo Verde, Pairi Daiza of Safaripark Beekse Bergen.
 • Beste Show
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Aqua Bella in het Dolfinarium, de dolfijnenshow van Boudewijn Seapark, Gold Rush & Nightmares in Bellewaerde, of de roofvogelvoorstelling van Pairi Daiza.
 • Best F&B
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Bellewaerde, Burgers' Zoo, GaiaZoo, Planckendael of Safaripark Beekse Bergen.
 • Beste Halloween
  Met onder meer dierentuin-nominaties voor Bellewaerde, GaiaZoo en Mondo Verde.

  Maar ook buiten de dierentuinen om zijn er dit jaar heel wat categorieën terug te vinden.
  We denken dan onder meer aan:
 • Beste Pretpark
 • Beste Thrill-park
 • Meest Kind-vriendelijke park
 • Beste Achtbaan
 • Beste Attractie (niet-achtbaan)
 • Beste Waterpark
Voor Europa:
 • Beste Pretpark
 • Beste Achtbaan
 • Beste Attractie (niet-achtbaan)
 • Beste Nieuw 2015

Daarnaast is er ook de 'Beste Fan Made Movie' (met eveneens een inzending vanuit de dierentuin), en kiest de Vakjury nog een Spotlight Award.Efteling en de Plopsa-groep kapen de meeste nominaties weg, namelijk 15. Toverland volgt met 12 nominaties, vervolgens Bellewaerde met 11 en Walibi Belgium met 10. Gastpark Walibi Holland heeft 9 nominaties beet. Bij de dierentuinen leidt Pairi Daiza de dans met maar liefst 10 nominaties. De dierenparken van de KMDA hebben er 8, terwijl GaiaZOO en Safaripark Beekse Bergen met 7 nominaties de strijd om de kiezer zullen aangaan.

De mensen kunnen hun stem uitbrengen tot en met 29 februari 2016. De website is naast het Nederlands ook in het Frans en het Engels ter beschikking.

Stemmen kan op http://www.diamondthemeparkawards.com/

De winnaars worden op 10 mei 2016 bekend gemaakt tijdens een speciaal uitreikingevenement in Walibi Holland.

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2511
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Diamond Themepark Awards 2015 - DTPA 2015/2016

Bericht door Laafsekikker »

Succesvolle zesde editie van de Diamond ThemePark Awards

De kogel is door de kerk, de winnaars zijn bekend van de zesde editie van de Diamond ThemePark Award. Elk jaar opnieuw wordt een queeste gestart, op zoek naar het beste pretpark, de beste zoo, … Dit jaar kregen we de uitslag te horen in Walibi Holland.Dit jaar bepaalden bijna 45.000 stemmers mee het resultaat. Hun stemmen telden voor 50% mee, de andere helft werd bepaald door de Vakjury, die bestaat uit fervente fans die bijna haast wekelijks vanuit hun passie de parken bezoeken en aandacht hebben voor alle aspecten, waar de parken voor beloond worden tijdens de Diamond ThemePark Awards.

Afbeelding
 • Winnaars
Grote winnaar tijdens deze editie is de Efteling geworden, met een record aantal van maar liefst 10 awards. Ze werden niet alleen bekroond voor Beste Pretpark uit België en Nederland, maar wonnen ook in vele andere categorieën diverse prijzen, mede dankzij onder meer de nieuwe achtbaan Baron 1898. Bovendien kreeg de helaas vorig jaar overleden Ton van de Ven postuum een prijs van de jury, een Lifetime Achievement Award, omwille van zijn grote impact in de Efteling identiteit en zijn inbreng in verschillende grote Efteling-attracties zoals Fata Morgana en Droomvlucht.

Maar ook de Plopsa-parken en Pairi Daiza mochten best blij wezen met 6 awards. Zo werd Plopsaland De Panne als meest kindvriendelijke park beschouwd. CEO Steve Van de Kerkhof kreeg bovendien de Spotlight Award, een vakjury prijs, waarmee men uitzonderlijke daden wil belonen. Het nieuwe Plopsaqua De Panne werd ook beloond met prijs van Beste Waterpark. Pairi Daiza kaapte dan weer de belangrijkste dierentuinprijzen weg, waaronder de beste zoo van België en Nederland. Van alle pretparken en dierentuinen in de Lage Landen hadden zij bovendien ook de Beste Show met hun Roofvogeldemonstratie.

De voorbereidingen voor de volgende editie zijn nu reeds gestart. Het is belangrijk dat het publiek nu reeds bij hun bezoek aan een park in rekening brengt hoe het tegen oktober kan gaan stemmen bij de zevende editie van de Diamond ThemePark Awards.

 • We nemen jullie mee op een overzicht langsheen de meest beestige prijzen:


Afbeelding
Prijs voor Beste Dierentuin aan Pairi Daiza en Safaripark Beekse Bergen, uitgereikt door Giant Panda Global

Afbeelding
Prijs voor het mooiste dierenverblijf, uitgereikt door Laafsekikkers

De prijs voor de Beste Dierentuin ging wederom naar Pairi Daiza binnen België, waar in Nederland Diergaarde Blijdorp werd afgelost door Safaripark Beekse Bergen. Het Mooiste dierentuinverblijf van België wisten we vorig jaar ook in Pairi Daiza te terug te vinden. Maar in Nederland waren we duidelijk diep onder de indruk van de desondanks haar leeftijd nog steeds prachtige Burgers' Bush in Burgers Zoo.

Afbeelding
Prijs voor Mooiste geboorte aan Dierenrijk, uitgereikt door Parkworld, Zoo.be

De Mooiste geboorte had bij iedereen een streepje voor, en zeker binnen België. Deze prijs ging immers wederom naar Antwerpen dit jaar. Ditmaal naar het okapi-jong dat in Zoo Antwerpen geboren werd vorig seizoen. De schattige ijsbeertjes Nick & Simon uit Dierenrijk wisten dan weer de Nederlandse gasten te bekoren. Maar met de komst van nieuwe dierenparken en termen zoals 'Belevingsparken' keken we dit jaar ook uit naar de categorie voor Beste beleving in de Zoo. Deze prijs ging in Nederland verdiend naar de educatieve beleving die de bus-safari van Safaripark Beekse Bergen ons steeds weer weet aan te bieden. In België kaapte de avontuurlijke familie-attractie Jungle Mission van Bellewaerde deze prijs weg.

Afbeelding
Prijs voor Mooiste park, uitgereikt door Pretwerk.nl

Maar ook in andere categorieën zoals Beste F&B (Food en Beverage) wist Pairi Daiza binnen België te scoren, daar waar ze eveneens de E-award (voor beste website/ sociale media) binnen wisten te halen. Pairi Daiza wist zich als Mooiste park binnen België ook naast de Efteling te plaatsen in deze categorie. Binnen de vele pretparken zien we ook jaarlijks vele prachtige shows... de Efteling wist ook daarmee te scoren binnen Nederland met haar Aquaruna (fonteinenshow), maar binnen België ging ook de prijs voor de Beste Show naar Pairi Daiza, of beter gezegd naar de roofvogels van het park.


 • De overige prijzen gingen naar:

Beste Pretpark: Walibi Belgium (BE), Efteling (NL)
Beste Thrillpark: Walibi Belgium (BE), Walibi Holland (NL)
Meest kindvriendelijke park: Plopsaland (BE), Efteling (NL)
Beste Achtbaan: Anubis in Plopsaland (BE), Baron 1898 in de Efteling (NL)
Beste attractie: Slegdehammer in Bobbejaanland (BE), Droomvlucht in de Efteling (NL)
Beste Halloween: Walibi Belgium (BE), Walibi Holland (NL)
Beste Waterpark: Plopsaqua (BE), Tikibad Duinrell (NL)

Beste Europese Pretpark: Europapark
Beste Achtbaan (EU): Black Mamba, Phantasialand
Beste Attractie: Tower of Terror bij Walt Disney Studios Park
Beste Europese nieuwigheid: Baron 1898 in de Efteling

Beste Fan made Video: Toverlandfansite
Lifetime Achievement Award: Ton van de Ven (Efteling)
Spotlight Award: Steve Van Der Kerkhof (Plopsa)

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13055
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Diamond Themepark Awards 2015 - DTPA 2015/2016

Bericht door Gorilla Gust »

Reacties op dit evenement zijn ten alle tijde welkom in ons Dierentuin awards & prijzen topic:
http://www.laafsekikkers.be/forum/viewt ... 145#p69145
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Plaats reactie