Diamond Themepark Awards 2013 - DTPA 2013/2014

In dit subforum staan onze uitgelichte reportage's over de Diamond Themepark Awards. Reageren in dit subforum is niet mogelijk. Na een (vrijblijvende) registratie kan u reageren op de andere delen van dit forum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2511
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Diamond Themepark Awards 2013 - DTPA 2013/2014

Bericht door Laafsekikker »

Nominaties Diamond ThemePark Awards 2013 bekend
Terwijl de meeste parken hun winterslaap houden, kunnen liefhebbers van pret- en dierenparken opnieuw hun stem uitbrengen tijdens de alweer vierde editie van de Diamond ThemePark Awards. Dit jaar presenteert de organisatie 125 nominaties verdeeld over 19 categorieën waarbij voornamelijk parken uit België en Nederland het tegen elkaar zullen opnemen. Stemmen kan tijdens de maand december tot het einde van de Kerstvakantie.

Nominaties 2013
De vijf pretparken van de Plopsa-groep (Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park) zijn samen goed voor 13 nominaties. Zij worden op de voet gevolgd door de Efteling dat 12 nominaties, waaronder twee Europese, voor haar rekening neemt. Het Belgische Walibi-park haalt maar liefst 10 nominaties binnen. Bellewaerde Park en Attractiepark Toverland doen het ook goed met liefst 8 nominaties elk, kort gevolgd door Bobbejaanland met 7 nominaties. De stemronde belooft ook ontzettend spannend te worden voor de dierentuinen. Verschillende parken zijn immers aan elkaar gewaagd. In de Europese categorieën is het uitkijken of Disneyland Paris (4 nominaties) een vervolg kan breien aan het succes van vorig jaar. Het Duitse Europa-Park ligt immers op de loer met 3 nominaties in evenveel categorieën. In totaal zijn er maar liefst 48 verschillende parken genomineerd! In de maand december kunnen de bezoekers op één van deze finalisten stemmen. De winnaars zullen tijdens een speciaal evenement in de Paasvakantie 2014 worden bekend gemaakt in Plopsaland De Panne.

Editie 2012
De vorige editie van de Diamond ThemePark Awards was opnieuw een schot in de roos. Meer dan 40.000 geregistreerde liefhebbers brachten hun stem uit in één van de 18 verschillende categorieën. Tijdens een speciaal evenement in het Nederlandse Attractiepark Toverland werden de laureaten bekend gemaakt. Verschillende afgevaardigden uit de pret- en dierenparksector woonden de uitreiking bij. De Efteling en Plopsa waren met respectievelijk 6 en 5 awards de grote winnaars van 2012. Het Nederlandse sprookjespark mocht onder meer de award voor ‘Beste Pretpark’ ‘Beste Waterattractie’, ‘Beste Personeel’, ‘Beste Evenementen’, ‘Beste Horeca’ en ‘Mooiste Park’ in ontvangst nemen. De Belgische Plopsa-groep scoorde dan weer in de categorieën ‘Beste Achtbaan’, ‘Meest Kindvriendelijke Park’, ‘Beste Social Media’, ‘Beste Website’ en ‘Beste Fansite (plopsafansite.be). In de Europese categorieën ging Disneyland Paris dan weer met de meeste prijzen lopen. Onder de dierenparken viel het Belgische Pairi Daiza twee maal in de prijzen als ‘Beste Dierentuin’ en ‘Mooiste Dierenverblijf’.

Over de Diamond ThemePark Awards
De Diamond ThemePark Awards is een initiatief van Parkworld.be - Zoo.be en Pretparkbeest.be, twee pret- en dierenparken gerelateerde fansites, waarbij vooral Belgische en Nederlandse parken beoordeeld worden in verschillende categorieën. Sinds 2010 is deze verkiezing uitgegroeid tot één van de belangrijkste referenties voor pretparken en dierenparken uit België en Nederland. Via voorgestelde nominaties van een heuse vakjury kunnen liefhebbers een stem uitbrengen op hun favorieten. De vakjury bestaat uit diverse fansites met een sterke reputatie, verschillende personen met een jarenlange ervaring in de pretparkwereld en een in pretparken gespecialiseerd reisbureau.

Diamond Themepark Awards,
http://www.diamondthemeparkawards.com/ &
http://www.facebook.com/DiamondThemeParkAwards

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2511
Lid geworden op: 11 nov 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Diamond Themepark Awards 2013 - DTPA 2013

Bericht door Laafsekikker »

De Diamond Themepark Awards 2013

Tijdens een event in Plopsaland werden de winnaars van de Diamond Themepark Awards vandaag bekend gemaakt. Deze wedstrijd werd voor de vierde keer op rij gehouden, en is stilaan een traditie geworden in de wereld van de Belgische en Nederlandse dagattracties. Een wedstrijd die zowel door de dagattracties, als door hun liefhebbers gedragen wordt. Het gaat hier immers om een wedstrijd waarin ook de vele fans van de parken hun mening laten blijken, een waardeoordeel waar veel parken dan ook meer dan oprecht trots op kunnen zijn!

Afbeelding
Er waren prijzen en schatten in overvloed terug te vinden in Plopsaland vandaag...

Er werden ook deze keer vele prijzen uitgereikt aan pretparken, maar ook aan dierenparken. Dit alles binnen een breed gamma aan categorieën. Maar liefst 40.000 mensen wisten dit maal een stem uit te brengen, in een wedstrijd waarin dit jaar best enkele verrassende resultaten bereikt werden. Er was dit jaar zelfs voor het eerst sprake van een ex-aequo voor het Beste dierenpark. Uit de shortlist die de organisatie met haar vakjury wist te bereiken verkozen de mensen de volgende winnaars:

Afbeelding
 • Beste Dierenpark
  Nederland: Safaripark Beekse Bergen
  België: Pairi Daiza & Planckendael
Afbeelding
Pairi Daiza werd bekroond tot het Beste dierenpark van België...
Afbeelding
Maar ook Planckendael wist deze titel te behalen, en kwam deze gedeelde prijs afhalen met haar 'pinguïns'. Samen met de Nederlandse winnaar, Safaripark de Beekse Bergen werd het podium dus al snel een stukje kleiner!
 • Mooiste Dierenverblijf
  Nederland: De Savanne, Diergaarde Blijdorp
  België: La Terre des origins (Afrika), Pairi Daiza
 • Mooiste geboortemoment
  Nederland: Koningspinguïns, Diergaarde Blijdorp
  België: Aardvarken, Zoo Antwerpen
 • Mooiste park
  Nederland: De Efteling
  België: Pairi Daiza
 • Spotlight Award
  Deze prijs ging dit jaar naar een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de toeristische sector, en dat was terecht de flamboyante en zeer ondernemende Eric Domb van Pairi Daiza. Om het 20-jarige jubileum van zijn park te bekronen wist hij vorig jaar als enige dierentuin twee reuzenpanda's (voor 15 jaar) naar België te halen, de bekroning van de forse groei van de dierentuin, en als kers op de taart van hun prachtige Chinese tuin.
Afbeelding
 • Vakjuryprijs
  Deze prijs gaat naar een pretpark of dierentuin welke in de meeste categorieën net buiten de prijzen valt, maar welke volgens de vakjury zeker niet zomaar over het hoofd mag gezien worden. Dit jaar ging deze prijs naar Bellewaerde Park in België. Een pret- en dierenpark dat dit jaar maar liefst 60 jaar geworden is, en naast een re-branding ook Amourluipaarden aan het publiek zal presenteren. Meer dan zomaar een beestig pretpark dus!

Maar ook buiten de dierentuinen om vielen er vele prijzen te verdelen:

Afbeelding
 • Beste Pretpark
  Nederland: De Efteling
  België: Plopsaland de Panne
 • Meest kindvriendelijke park
  Nederland: De Efteling
  België: Plopsaland De Panne
 • Park met de beste evenementen
  Nederland: De Efteling
  België: Plopsaland De Panne
 • Beste Halloween evenement
  Nederland: Fright Nights, Walibi Holland
  België: Zombie Celebration, Walibi Belgium
 • Beste achtbaan
  Nederland: Troy, Toverland
  België: Anubis the Ride, Plopsaland De Panne
 • Beste waterattractie
  Nederland: De Vliegende Hollander, De Efteling
  België: Indiana River, Bobbejaanland
 • Beste Thrill Ride
  Nederland: Space Shot, Walibi Holland
  België: Sledge Hammer, Bobbejaanland
 • Beste attractie met een concept
  Nederland: Droomvlucht, De Efteling
  België: Challenge of Tutankhamon, Walibi Belgium
 • Beste nieuwigheid 2013
  Nederland: De Magische Vallei, Toverland
  in BE: Wickyland, Plopsaland De Panne
 • E-Award (website, social media, apps)
  Nederland: De Efteling
  België: Plopsaland
 • Beste fansite
  Nederland: De Eftelist
  België: Plopsa Fansite
 • Beste pretpark van Europa
  Op de eerste plaats: Europa Park in Duitsland
  Op de tweede plaats: De Efteling
  Op de derde plaats: Disneyland Parijs
 • Beste Attractie in Europa
  Expedition G-force, Holiday Park Germany (Plopsa Groep)
 • Beste Nieuwigheid in Europa
  The Smiler, Alton Towers (UK)
 • Beste slaapgelegenheid in Europa
  Hotel Colosseo, Europa Park (Du)
 • Lifetime Achievement
  Dominique Fallon van Walibi Belgium kreeg de Lifetime Achievement. Hij is al sinds dag één als werknemer aanwezig in het Walibi Wavre, en stond aan de zijde van wijlen Eddy Meeus aan de wieg van dit populaire pretpark. Momenteel is hij Directeur promotion in het park, maar heeft stilaan zijn pensioenleeftijd bereikt, en meer dan verdiend.
Hiermee resten ons enkel nog welgemeende felicitaties aan de terechte winnaars, alsook aan de parken die genomineerd waren in deze wedstrijd. We kennen vele dierentuinen en pretparken in de Belgisch-Nederlandse dag-attractiemarkt, dus ook een nominatie is zeker een applaus waard!

Afbeelding
Het was een mooie en spannende wedstrijd tussen de vele genomineerden, met een terechte uitslag!

Tevens willen wij als lid van de vakjury ook de organisatie van de Diamond Themepark Awards en het gastpark Plopsaland bedanken voor dit aangename en goed verzorgde evenement. Op naar de volgende editie! Meer op www.diamondthemeparkawards.com/

door Laafsekikkers

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 13055
Lid geworden op: 11 nov 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Locatie: België
Contacteer:

Re: Diamond Themepark Awards 2013 - DTPA 2013

Bericht door Gorilla Gust »

Reacties op dit evenement zijn ten alle tijde welkom in ons Dierentuin awards & prijzen topic:
viewtopic.php?f=94&t=4437
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Plaats reactie