Laafsekikkers.be - Gebruikersvoorwaarden

(Nederlands) Laafsekikkers.be is een niet-commercieel forum voor en door dierentuinliefhebbers. De focus van dit forum (ontstaan in 2006) is het delen van nieuws(feiten) en afbeeldingen van de dierentuinen. De hoofdfocus ligt bij de dierentuinen van België en Nederland. De discussies op het forum worden in het Nederlands gehouden.

(Français) Laafsekikkers.be est un forum/communauté non-commercial par et pour des fanatiques des parcs/jardin zoologiques. Le focus de ce forum (crée en 2006) est axé sur le partage de nouvelles, faits et images des zoos (principalement les zoo de Belgique et des Pays-Bas). Les discussions sur le forum ce font en néerlandais.

(English) Laafsekikkers.be is a non-commericial forum-community by and for zoo-fanatics. The focus of this community (which has started in 2006), is sharing news/ facts and pictures of zoos. The main focus lays within the zoos of Belgium and the Netherlands. The discussions on the forum are held in "Dutch".

Door het bezoeken van “Laafsekikkers.be” (hierna genoemd “wij”, “ons”, “onze”, “Laafsekikkers.be”, “https://www.laafsekikkers.be/forum”), ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. Als je niet akkoord gaat met deze voorwaarden, bezoek of gebruik “Laafsekikkers.be” dan niet langer. We hebben het recht om de voorwaarden op ieder moment te wijzigen en zullen ons best doen om je hiervan tijdig op de hoogte te brengen, het is echter aan te raden om zelf de voorwaarden regelmatig te controleren op wijzigingen. Ga je niet akkoord met deze wijzigingen, maak dan niet langer gebruik van “Laafsekikkers.be”. Blijf je gebruik maken van “Laafsekikkers.be”, dan ga je automatisch akkoord met de wijzigingen en of toevoegingen.

Dit forum draait op phpBB. phpBB is een bulletinboardoplossing die is uitgebracht onder de “GNU General Public License v2” (hierna “GPL”) en kan gedownload worden via www.phpbb.com en via de Nederlandstalige website www.phpbb.nl. Alle gemaakte posts en informatie op dit platform voor Laafsekikkers staat onder een CC BY-NC 2.0 BE licentie. De phpBB-software maakt internetgebaseerde discussies op deze posts en informatieverspreiding mogelijk. phpBB Limited en het Laafsekikkers beheer zijn niet verantwoordelijk voor wat wordt toegestaan of juist geweigerd als toelaatbare inhoud en/of gedrag. Iedere gebruiker behoudt zijn eindverantwoordelijkheid voor zowel het postgedrag als de geplaatste inhoud. Meer informatie over phpBB kun je vinden op https://www.phpbb.com/ of de Nederlandstalige website www.phpbb.nl.

Je verklaart geen berichten te plaatsen die kwetsend, obsceen, vulgair, lasterlijk, haatdragend, dreigend, seksueel georiënteerd of enig ander materiaal bevat die de wetten van je eigen land, het land waar “Laafsekikkers.be” is gehost of internationale wetgeving kunnen schenden. Het plaatsen van dergelijke berichten kan ertoe leiden dat je met onmiddellijke ingang en permanent wordt verbannen van dit forum. Tevens kan je provider worden ingelicht. De IP-adressen van alle berichten worden opgeslagen om deze voorwaarden te kunnen waarborgen. Je gaat er mee akkoord dat “Laafsekikkers.be” het recht heeft om ieder onderwerp te verwijderen, te wijzigen, te sluiten of te verplaatsen wanneer zij dit nodig achten. Als gebruiker ga je ermee akkoord, dat de informatie die je bij ons invoert wordt opgeslagen in een database. Hoewel deze informatie niet aan een derde partij zal worden verstrekt zónder je toestemming, kan “Laafsekikkers.be” nóch phpBB verantwoordelijk worden gehouden voor een hackpoging die ertoe kan leiden dat de gegevens vrijkomen.


Praktische forumregels
Registratie
Via het registratiepaneel kan u zich eenvoudig registeren voor een Laafsekikkers-account. De registratie voor het forum staat los van het leuk vinden of volgen van de Laafsekikkers-facebookpagina. Eenmaal u de vereiste gegevens in dit formulier hebt ingevuld, zal de forumbeheerder u (conform de regels in het Privacy-hoofdstuk) u contacteren om het finale deel van u registratie af te ronden. Dit conform te huidige (GDPR) privacy-regelgeving. We proberen dit steeds binnen de 24u af te ronden, maar rekening houdend met het feit dat dit forum hobby-matig wordt uitgebaat, kan hier wel een korte periode over gaan. Let hierbij op, het is niet mogelijk om achter een account met bijhorende posts te verwijderen zonder de goede werking (leesbaarheid) van dit forum aan te passen. Het verwijderen van een account en de bijbehorende persoonsgegevens is wel mogelijk, en wordt tevens in het Privacy-hoofdstuk beschreven.

Vertrouwelijke gegevens zoals uw paswoorden blijven verborgen/ geëncrypteerd via het phpBB platform (zoals hierboven beschreven), ook voor het forumbeheer. We geven u de vrijheid om uw profiel naar wens in te vullen, maar vragen met aandrangt dat u in uw profiel geen onwaarheden invult. Ook willen we wijzen op de avatar-beperkingen van maximaal 120 pixels (hoogte & breedte) binnen een bestandsgrootte van 24.41 Kb

Iedere gebruiker krijgt naargelang zijn lidmaatschap op het forum ook een rang toegewezen, deels gebasseerd op de Rode Lijst van de IUCN (voor bedreigde diersoorten) Moderators en admins krijgen een speciale rang toegewezen welke hun taken verduidelijken, gewone leden krijgen er één die evolueert met hun postgedrag.

vanaf 0 posts: Laafsekikker dril (met een sterrenweergave van 1 sterren) NE (Not Evaluated, nog geen evaluatie)
vanaf 100 posts: Laafsekikker(dik)kopje (met een sterrenweergave van 2 sterren) LC (Least Concern, niet bedreigd)
vanaf 250 posts: Laafskikker(tje) (met een sterrenweergave van 3 sterren) VU (Vulnerable, kwetsbaar)
vanaf 1000 posts: Laafsekikker (met een sterrenweergave van 4 sterren) EN (Endangered, bedreigd)
vanaf 2000 posts: Laafsekikker (met een sterrenweergave van 5 sterren) CR (Critically Endangered, kritisch bedreigd)
vanaf 5000 posts: Laafsekikker (met een maximale sterrenweergave van 6 sterren) EW (Extinct in the Wild, uitgestorven in het wild)

Plaatsen van berichten
De berichten op het forum kennen enkele beperkingen. Elk bericht moet minstens 10 karakters bevatten (maximaal 60.000), maximaal 25 links en maximaal 5 smilies. Probeer steeds voldoende aandacht (lees uw berichten na voor typfouten) aan uw berichten te besteden, zodat deze duidelijk & verzorgd overkomen naar de overige leden. Berichten met wederzijds respect voor de waarden en meningen van de anderen zorgen voor een open-vriendschappelijke sfeer, een sfeer welke we op het forum trachten te bewaren. Uw kan u berichten binnen de eerste 180 minuten na het plaatsen zelf bewerken, daarna dient een lid van het forumteam dit voor u aan te passen (indien vereist).
Het forum heeft als doel om nieuwtjes met elkaar te delen. Het enkel en alleen warm maken voor feiten welke je niet mag/ kan delen is dus niet toegestaan. Let op de inhoud van uw posts, zodat deze iets kan toevoegen aan het forum. Probeer origineel te blijven in uw berichten en afbeeldingen. Plaats niet meerdere keren eenzelfde foto of bericht. Plaats hierbij ook geen meerdere berichten binnen een korte tijdspanne (zonder tegenreacties) in één en hetzelfde topic, maar pas je oorspronkelijke bericht aan indien het niet gaat om een groot nieuwsfeit.

Afbeeldingen in uw berichten passen het best op het forum onder een grens van 700pixels (hoogte en breedte), probeer ook het aantal afbeeldingen te beperken waar mogelijk. Dit om lange laadtijden te voorkomen bij de lezers van het forum. Dit laatste is ook van toepassing voor het plaatsen van externe beelden zoals (bijvoorbeeld) Youtube-filmpjes. Waar noodzakelijk kan het forumbeheer vragen om hierin aanpassingen te brengen, of voert het beheer deze zelf uit.
Probeer in uw berichten/ reacties dus niet enkel een reeks smilies te plaatsen, of de vrij eenvoudige opmerking "vind ik ook/ mooie foto/ leuk". Probeer tevens de inhoud van u berichten aan te passen naar het thema van het topic in kwestie, zodat u steeds ontopic blijft. Vermijd daarbij ook(zuivere) databaseposts indien dit verder geen actuele nieuwswaarde heeft. We delen op dit forum nieuwtjes en afbeeldingen vanuit dierentuinen, voor (zuivere) databasen zijn er andere (wiki) alternatieven.

We gaan op dit forum diverse discussie onderwerpen aan, de discussies voeren we daarbij over de inhoud van de berichten, niet over de auteur. Door gefundeerd (probeer slogans te vermijden) en uitgediept een discussie aan te gaan, draait de discussie automatisch om eigenlijke inhoud. Noem niet alleen een dierennaam (zoals Kianga), maar ook de diersoort. Niet iedereen volgt specifieke individuen binnen de diverse dierentuinen op, waardoor dit anders tot verwarring zou kunnen leiden. Spreek de leden hierbij aan met hun forumnaam, niet met hun persoonlijke (echte) naam. Dit om de privacy van de leden te waarborgen. Gebruik geen scheldwoorden in uw berichten, sommige woorden staan hierdoor reeds op een (korte) censuurlijst. Aanstootgevende berichten of persoonlijke aanvallen (gericht aan mensen op, of buiten het forum om) zijn uiteraard niet toegestaan. We zijn een Nederlandstalig forum in België, daarom vragen het het gebruik van andere talen te beperken op het forum. Indien er toch anderstalige (bv Frans, Engels of Duits) bronnen gebruikt dienen te worden vragen we dat deze van een beknopte vertaling worden voorzien. Indien Franstalige berichten/posts voorzien worden van een evenwaardige Nederlandse (door automatische vertalingen zoals Google-translate) vertaling willen we hierin een uitzondering in maken.

Onderschriften/ reclame
Elk bericht op het forum kan voorzien worden van een onderschrift, deze zijn door de gebruikers zelf in te stellen (dit onderschrift is voor alle berichten per gebruiker hetzelfde). Binnen dit onderschrift is het toegestaan om een link te plaatsen (maximaal twee) naar een eigen website, maar geen afbeeldingen/ banners. De handtekening mag maximaal 4 regels lang zijn & 255 tekens bevatten. Aanstootgevende berichten zijn niet toegestaan via dit onderschrift.

Voor het promoten van een website bestaat er in het offtopic-terrarium een apart verzameltopic, waar dit mogelijk gemaakt wordt. Elders op het forum wordt dit in principe niet toegestaan. Dit is ook van toepassing voor het promoten/ te koop aanbieden van items en/of veilingen, waarvoor er ook aparte verzameltopic werden aangemaakt (verkooptopic, kooptips). Voor een afwijking van deze regel dien je op voorhand met het bestuur contact op te nemen.

bronvermelding, ontlenen van rechten
Gebruikers van dit forum zijn ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun berichten. Alle bijdragen op dit forum blijven daarom ook eigendom van de gebruiker zelf. De gebruikers dienen er rekening mee te houden dat alle bijdragen welke zij plaatsen, geplaatst worden onder de huidige Creative Commons licentie van Laafsekikkers. Dit forum werkt met de Creative Commons licentie Naamsvermelding-NietCommercieel 2.0 België (CC BY-NC 2.0 BE).
Het forum neemt hierbij geen verantwoordelijkheid voor de uitspraken, citaten, teksten en/of afbeeldingen en afbeeldingen die gebruikers plaatsen op het forum. De gebruikers dienen zelf na te gaan of de inhoud die men wenst te plaatsen ook effectief mag geplaatst worden op het forum. De door de gebruikers geplaatste berichten dienen daarbij altijd voorzien te worden van een correcte bronvermelding indien er gebruik wordt gemaakt van citaten. We accepteren daarbij enkel openbare bronnen van derden, bronnen die zonder een bijkomende registratie of inlogcode te raadplegen zijn, met als uitzondering de grotere sociale mediabronnen zoals facebook, instagram of twitter. Voor persberichten van dierentuinen vragen we de oorspronkelijke bron (de website of sociale media-pagina van de dierentuin in kwestie). Dit om eventuele communicatiefouten welke voortkomen uit de herverdeling van informatie uit te kunnen sluiten.

Hierdoor is het toegestaan voor gebruikers alsook voor lezers om het werk te kopiëren, te verspreiden en door te geven, alsook het maken van afgeleide werken hiervan. Hierbij dient echter wel dat men steeds de gebruiker & licentiegever moet aangegeven door zijn of haar naam/ medium te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat de Laafsekikkers instemmen met het werk of het gebruik ervan). De gebruiker mag het werk tevens niet voor commerciële doeleinden gebruiken, of het werk te gebruiken onder een andere licentie dan de voorgaande, deze licentie moet ook duidelijk kenbaar gemaakt worden. Bij het afwijken van vereisten binnen deze licentie dient er steeds schriftelijke toestemming van zowel de auteur als van Laafsekikkers te zijn. Onder geen beding worden de morele rechten van de auteur, de rechten van anderen (ofwel op het werk zelf, ofwel op de wijze waarop het werk wordt gebruikt) zoals het portretrecht of het recht op privacy, en de wettelijke beperkingen op de intellectuele eigendomsrechten door de voorgaande licentie-overeenkomst in gedrang gebracht. Deze rechten hebben steeds voorrang op besproken licentie-overeenkomst.

Beheer & forumwerking
De dagelijkse werking van het forum wordt verzorgd door het forumteam bestaande uit administrator Gorilla Gust en moderator black-star. De persoonlijke informatie wordt beheerd door de dataverwerker, door Bart Brebels. Daarover kan u meer details lezen in het Privacy-hoofdstuk.

De LaafseKikkers dragen zorg voor de privacy van de geregistreerde gebruikers op haar forum. De e-mail/IP-adressen van gebruikers zijn alleen bereikbaar en bekend bij/ door het forumteam. Deze gegevens worden onder normale omstandigheden niet vrijgeven aan derden. Bij misbruik door de gebruiker in kwestie kan deze informatie wel gebruikt worden om geschikte sancties te treffen, wat ook door derden kan worden opgelegd.
Het forumteam kan sancties opleggen indien dit nodig wordt geacht, dit kan gaan van opbouwende maatregelen zoals een moderatiewachtlijst tot een (al dan niet tijdelijke) forum-ban. De communicatie hierover zal altijd via prive-berichten of email lopen. Indien de forumregels onvoldoende blijken te zijn om werking van het forum te verzekeren kan elk lid van het forumteam, zelfstandig en ten voordele van het forum, richtlijnen opmaken buiten deze regels om. Ook deze richtlijnen dienen door de leden opgevolgd te worden. Indien dit tot een conflict met een specifiek lid van het forumteam zou leiden, kan de gebruiker steeds een ander lid van het forumteam hierop aanspreken (via email of een prive-bericht). Elk lid binnen het forumbeheer is afzonderlijk te contacteren via priveberichten en de mail-functie op het forum, of langs het contactformulier onderaan op het forum.

Forumregels
De forumregels kunnen ten alle tijden, en zonder voorgaande notificatie, aangepast worden. Leden welke inloggen verklaren zich steeds akkoord met de forumregels, en de eventuele aanpassingen hiervan. De forumregels zijn steeds te raadplegen zonder dat men hiervoor dient in te loggen. Belangrijke herzieningen in de forumregels worden echter steeds duidelijk aangekondigd.