Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Al het nieuws over de Belgische dierentuinen.
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » augustus 15, 2017, 15:37

Een nacht in de Grot
4D-Totaalspektakel en wandelparcours in het hart van de Grot van Han, gecreëerd door de Organisatie Symfonie der Stenen.

VERLENGING: Wegens het grote succes wordt het 4D-spektakel "Een Nacht in de Grot" verlengd tot en met 27 augustus!

Afbeelding

Wie durft de Grotten van Han te betreden op deze magische zomeravonden waar de ondergrondse galerijen worden overgenomen door mysterieuze krachten? Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de eerste volledige doortocht van de Grot in 1817, verwelkomt het Domein van de Grotten van Han elke avond van 20 juli tot en met 27 augustus “Een Nacht in de Grot”, een interactieve 4D-show. De tweetalige (NL-FR) show met wonderlijke speciale effecten werd ontwikkeld door de Organisatie Symfonie der Stenen, in samenwerking met het Domein van de Grotten van Han. Tijdens het spektakel worden de bezoekers meegenomen op een magische reis, met videomapping, historische personages en adembenemende scenes. De in Vlaanderen en Wallonië zeer gekende Grotten nodigen u deze zomer uit op een multimediaspektakel en lichtshow in de mooiste zalen van de Grot van Han.

Deze show van ongeveer een uur zal u de Grot laten herontdekken zoals nooit tevoren, op het ritme van haar vele legendes en verhalen met als rode draad een spannend historisch fantasieverhaal. Deze wonderlijke voorstelling, als een inwijdingsreis waar de magische wereld zich vermengt met de geschiedenis, belooft een unieke ervaring te zijn voor groot en klein!

Synopsis
De avond valt en de Grot opent zich voor het publiek… De bezoekers volgen netjes de rondleiding van de Grot met hun gids, wanneer ze plots in de verte stenen horen instorten en de grond onder hun voeten voelen wegzakken… De ongeruste gids gaat snel kijken wat er aan de hand is, maar komt niet meer terug! Een enorme instorting van rotsen heeft de ingang geblokkeerd. Er heerst paniek bij de bezoekers. Waar is de gids? Ligt hij onder de stenen? Heeft hij kunnen ontsnappen? De bezoekers zullen zelf hun weg moeten verderzetten en de uitgang proberen te vinden… Hun reis zal hen door magische werelden heen leiden met historische personages, feeërieke projecties en adembenemende speciale effecten.

Praktische info

 • Concept: 4D-totaalspektakel en wandelparcours
 • Wanneer: elke avond van 20 juli tot en met 27 augustus 2017
 • Uurrooster: doorlopend van 19.30 tot 21.30 uur, vertrek om de 20 à 30 min.
 • Duur van de show: +/- 1.00 uur
 • Waar: Domein van de Grotten van Han
 • Voor wie: families
 • Taal: NL/FR Tweetalig spektakel
 • Parking: vrije toegang
 • Info: http://www.grotte-de-han.be en http://www.tourdessites.be
De temperatuur van de Grot is constant 13 graden, voorzie dus warme kledij. Het parcours is gemakkelijk, maar niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Prijs:
 • Volwassenen: €19 ter plaatse, €17 bij online aankoop
 • Kinderen (4-11 jaar): €13 ter plaatse, €12 bij online aankoop
Reservatie: http://www.grotte-de-han.be[/quote_pers]

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » augustus 25, 2017, 20:10

Bezoekersaantal

Prachtig resultaat voor het Domein van de Grotten van Han!

Voor de zomer van 2017 stelt het Domein tot nu toe een stijging van het aantal bezoekers vast van 13,4 % in vergelijking met 2016!

Deze stijging van het aantal bezoekers is een direct gevolg van de nieuwe LED-verlichting die de Grot volledig omtovert en ook van de feestelijkheden van het tweehonderdjarig jubileum van de eerste volledige doorkruising van de Grot van Han, met o.a. het 4D-spektakel met videomapping "Een Nacht in de Grot".


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » september 1, 2017, 20:31

Verken de Grot zoals vroeger
op 9 september 2017!

In het kader van het tweehonderdjarig jubileum van de eerste volledige doortocht van de Grot van Han, biedt het Domein heel het seizoen verschillende mogelijkheden aan om de Grot in een heel nieuw daglicht te komen (her)ontdekken... Op zaterdag 9 september kunnen de bezoekers de Grot van Han voor één avond verkennen in de sfeer van de vroegere bezoeken. Een avontuurlijk parcours vol met verrassingen!

Een reis in de tijd die natuurlijk begint met een ritje in de eeuwenoude tram. Vervolgens ga je met een fakkel in je hand op verkenningstocht door de verlaten zalen van de Grot van Han, ontmoet je personages uit de Belle Époque en ontdek je galerijen die al voor meer dan 50 jaar niet meer bezocht worden! Het bezoek vindt bijna uitsluitend plaats met fakkellicht, waardoor de pracht van de Grot op een magische maniertot leven komt. Een parcours dat zijn authentiek karakter heeft behouden… Een onvergetelijk avontuur voor groot en klein!

Afbeelding

De Grotbezoeken in 1900… Wist u dat?

 • Het complete bezoek duurde 5 uur! Er was ook een halte voorzien om te picknicken.
 • Er was ook een bar in de Wapenzaal (tot in 1898). Voor 0,10 Belgische frank konden de bezoekers er een koffie of een Oxo’tje drinken!
 • Het parcours lag vol met modder. Jonge schoenpoetsters maakten de schoenen van de bezoekers schoon aan de ingang van de Wapenzaal en aan de uitgang van de Grot.
 • Vanaf 1904 hadden de bezoekers de keuze tussen een bezoek met fakkels of met elektrisch licht. De tweede optie was voorbehouden aan rijke mensen, aangezien zulke bezoeken 7 Belgische frank kosten in plaats van 4 Belgische frank voor de bezoeken met fakkels.
 • De bezoekers die bang waren van boze geesten of monsters die misschien in de Grot zouden kunnen schuilen, konden aan de gids vragen om een
  usketschot af te schieten - traditie die we nog altijd eren door een kanonschot te laten horen aan de uitgang van de Grot (die vroeger de ingang van het
  Grotbezoek was)!
 • Pas in 1962 werd de galerij “de Verviétois” ontdekt. Dankzij deze ontdekking kon in 1963 een nieuw wandelparcours worden aangelegd, dat nu nog altijd in gebruik is.
Een epische doortocht
Vijfhonderd duizend jaar geleden baande de rivier de Lesse zich een weg doorheen de kalkrotsen van het Massief van Boine. Hierdoor ontstonden de mysterieuze en beroemde ondergrondse galerijen die we vandaag kennen als de Grotten van Han.

Doorheen de tijden zijn de grotten altijd een bron van geweest van inspiratie voor de mens. De eerste sporen van menselijke aanwezigheid in de Grot dateren van ongeveer 9000 jaar geleden. De Grot zou een bedevaart- en cultusplaats zijn geweest en een heleboel zeldzame voorwerpen werden aan de uitgangen teruggevonden. In 1817 werd de heuvel voor de allereerste keer volledig doorkruist, door Jean-Baptiste Remy, molenaar van Han en gids van de Grot. Daarvan vieren wij dit jaar het tweehonderdjarig jubileum, in het Domein van de Grotten van Han!

Praktische info over de “Bezoeken zoals vroeger”:
 • Datum: zaterdag 9 september 2017
 • Verschillende vertrekken mogelijk: 18:00 - 18:30 - 19:00 - 19:30 - 20:00
 • Niet aanbevolen voor kinderen onder de 6 jaar
 • Laarzen zijn noodzakelijk voor het bezoek
 • Gelieve warme kleren te voorzien (13°C in de Grot)
 • Tarief aan de kassa: € 21/volwassene - € 14/kind - € 19/senior
 • Mogelijkheid om de avond te verlengen met een maaltijd in het restaurant “Le Pavillon” aan de uitgang van de Grot.
[/quote_pers]

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » september 8, 2017, 19:23

Beleef de magie van het burlen van de herten!

Afbeelding

Het Domein van de Grotten van Han, verkozen tot « Beste Wildpark van België », is een ideale en unieke plek om te komen genieten van de prachtige nazomer met zijn idyllische landschappen met duizend-en-één kleuren! Ga, te voet of met de safaricar, op ontdekkingstocht in het Wildpark, kom kijken naar de dieren die zich klaarmaken voor de winter en laat je betoveren door het indrukwekkende burlen van de herten…

Het adembenemende liefdesritueel van de Koning van het Woud
De tijd van de liefde is aangebroken voor de Koning van het Woud: indrukwekkende gevechten met gewelddadig slaande geweien en dominante kreten gaan bepalen wie van de bronstige mannetjesherten het grootste aantal vrouwtjes zal kunnen vergaren… De mannetjes zullen, terwijl ze op hun kudde letten, zoveel mogelijk hinden proberen te bevruchten. De jongere en dappere herten zullen de kuddes steeds dichter benaderen om hinden, die de uitgeputte dominante mannetjes niet meer kunnen beschermen, weg te roven…

Een niet te missen ritueel, één van de mooiste spektakels van de Natuur!
Beleef dit indrukwekkende liefdesritueel in het Domein van de Grotten van Han!


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12623
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Gorilla Gust » september 27, 2017, 20:24

Een poosje terug mochten we op het Domein van de Grotten van Han genieten van het burlen van de herten... de magie van 'Brame du Cerf', het was er immers de perfecte tijd van het jaar voor!

Gaan jullie mee met ons en het wildtreintje op pad in het Wildpark? De herten? Die waren massaal aanwezig. En in het echt was het best indrukwekkend... het treintje nam ruim de tijd om stil te staan bij de vele herten. Burlen deden ze ook volop, geweien-gekletter kwam er echter niet van deze keer. ;)

Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Rafiaan
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 706
Lid geworden op: juli 24, 2013, 14:35
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp, Zoologischer Garten Köln
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Rafiaan » september 28, 2017, 21:15

Op de Facebookpagina van Les Zoos de Belgique las ik dat Grahma, de eerste veelvraat geboren in het Domein, overleden is.

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » oktober 18, 2017, 19:44

De geest van Hanlloween dwaalt rond in Han!
Er gebeuren vreemde dingen op het Domein deze dagen... Je kunt het bos horen fluisteren terwijl de blaadjes van de bomen in vuur en vlam opgaan in de kleuren van de nazomer. En diep in de Grot dwalen duistere schaduwen door de galerijen...

Afbeelding

Geen twijfel mogelijk... HANlloween is op komst! Tijdens de hele herfstvakantie, van zaterdag 28 oktober tot zondag 5 november, wordt het Domein in het thema versierd en staan verschillende verrassende animaties jullie te wachten.

Hanlloween… een traditie doorheen de tijd
Hanlloween in Han is elk jaar weer één groot magisch feest, een must voor families en kinderen! De Grot en het Wildpark worden versierd met pompoenen, vleermuizen en spinnen en er dwalen vreemde geesten, vampieren en andere afschrikwekkende wezens rond... Een unieke ervaring! Al meer dan 15 jaar laat het Domein van de Grotten van Han zijn bezoekers griezelen in de magische sfeer van Halloween. Het Domein is zo één van de pioniers van deze angelsaksische traditie in België!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f09vsHVZ618[/youtube]

De Hanlloween avondshows, een geweldige Teambuilding!
Op 28, 29 en 31 oktober 's avonds biedt het Domein een ultiem Halloweenavontuur aan aan zijn bezoekers: een wandeling van 2 km doorheen de duisternis van het Wildpark, waar er vreemde dingen plaatsvinden... Wandel in het maanlicht door het bos van Boine en ontmoet er de mysterieuze bewoners (heksen, vampieren, weerwolven), die maar één keer in het jaar tonen waartoe ze in staat zijn... De Hanlloween avondshows zijn, naast een onvergetelijke ervaring voor de bezoekers, ook een geweldige teambuilding voor de personeelsleden van de verschillende diensten, die dankzij dit leuke project allemaal samenwerken. Zo vind je de verantwoordelijke van de Grot terug in de gedaante van een hysterische heks, een technicus als vampier en de operations manager als gids… Een verrijkende ervaring om het toeristische seizoen in vreugde te eindigen!


Dinodaan
Laafsekikkerdril
Laafsekikkerdril
Berichten: 99
Lid geworden op: oktober 18, 2017, 13:23
Favoriete dierentuin: Pairi daiza
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Dinodaan » januari 27, 2018, 15:10

Een wel heel bijzonder dier verschijnt in het Wildpark, zonder er uitgenodigd te zijn geweest! Nog even kijken hoe we het gaan aanpakken, want de wasbeer is wel een prachtdier, maar hij kan serieuze problemen veroorzaken tijdens de broedperiode van de vogels...
#Wasbeer

Een echt wild-park.

Gebruikersavatar
Boomkangoeroe Mike
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 2251
Lid geworden op: oktober 23, 2011, 20:34
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza op de nr 1 en Burgerszoo op nr 2
Abonnement dierentuin: Ja
Locatie: heule/ kortrijk

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Boomkangoeroe Mike » maart 4, 2018, 18:22

Het Domein heeft een leuke verrassing in petto voor dit nieuwe seizoen! Je hoort er snel meer over!

Bron: hun facebook pagina https://www.facebook.com/grottes.de.han/

aaronwwf
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 448
Lid geworden op: oktober 4, 2015, 20:17
Favoriete dierentuin: pairi daiza
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door aaronwwf » april 25, 2018, 20:01

Er zou blijkbaar een "Pool"wolf geboren zijn.

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » mei 26, 2018, 19:26

Fleur de Han

Afbeelding

Pascal De Borggrave uit Ingelmunster is een grote gin-liefhebber en is al 2 jaar met het idee bezig om een eigen unieke gin op de markt te brengen. Meer dan 100 verschillende gins heeft hij geproefd, zodat hij een perfect idee heeft van alle mogelijke smaken. Maar die ene florale en fruitige smaak die hij in zijn hoofd had, moest nog uitgevonden worden…

Hiervoor deed hij beroep op een specialist in het ontwikkelen van smaken op basis van planten en kruiden. Dank zij de immense passie en het grote vakmanschap van zijn Meester Distilleerder, werd Fleur de Han ontwikkeld. Hij slaagde er met glans in om die unieke florale en fruitige smaak die Pascal De Borggrave in zijn hoofd had tot werkelijkheid te brengen. Op basis van een eigen mengsel van 13 kruiden en planten, gemacereerd in graanalcohol, heeft Fleur de Han zijn unieke heerlijke smaak en evenwicht bekomen. De combinatie van de 13 uitgekozen kruiden en planten is enig, waardoor Fleur de Han zich onderscheidt van alle andere gins.

De tweede grote passie van Pascal De Borggrave zijn de Grotten van Han; een passie die reeds dateert van zijn kindertijd. Het was dan ook zijn droom deze waanzinnig mooie Grotten te combineren met een uitzonderlijk lekkere gin. Dit project is met glans geslaagd. Na een rijping in de rust en de constante temperatuur van 12 graden van de Grotten van Han is Fleur de Han tot zijn volle harmonie gekomen.

Fleur de Han wordt aangeboden in een unieke fles met vermelding van een jaartal, wat slaat op het jaar van rijping in de Grotten van Han. Het alcoholpercentage bedraagt 41%.
Van Fleur de Han zijn momenteel 1200 flessen beschikbaar. Deze gin is exclusief te verkrijgen in de betere restaurants en de betere drankenhandels, en natuurlijk op het Domein van de Grotten van Han.


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12623
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Gorilla Gust » juni 25, 2018, 19:24

Vanaf 1 juli kunnen we 8 zondagavonden meekijken met het Franstalige la Une RTBF. Hun nieuwste docureeks gaan immers over HAN (Hommes, Animaux, Nature).

Ga mee op avontuur met de Rangers van het Domein en beleef de vier seizoenen in het midden van de ongerepte natuur, in het hart van de aarde. Na deze 8 afleveringen heeft hun beroep geen geheimen meer voor jou!

https://www.facebook.com/grottes.de.han ... Pzys2n3nHM
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12623
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Gorilla Gust » juli 6, 2018, 17:22

Sinds de zomer van 2018 presenteert het Domein van de Grotten van Han een nieuw ondergronds spektakel tijdens het bezoek aan de grot.Vanaf begin juli neemt een magische klank- en lichtshow je met behulp van geavanceerde video-mapping en lasertechnologieën mee in een opeenvolging van magische werelden.

Een creatie van Luc PETIT, een alchemist van podiumkunsten die onder andere met Franco Dragone en Disney heeft samengewerkt. Een beleving die je meevoert door verschillende natuurrijken naar de oorsprong van de wereld en de Grot. Deze volledig nieuwe show zal worden geïntegreerd in het normale bezoek van de Grot.

Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » oktober 9, 2018, 18:46

Nieuw ibis hotel in centrum Han-surLesse
Bricks & Leisure Vastgoed bouwt een nieuw ibis hotel naast de ingang van de grotten van Han.

Bricks & Leisure Vastgoed legt vandaag de eerste steen van haar hotelproject naast de ingang van de grotten van Han. Het hotel zal worden uitgebaat onder de vlag van Accor Hotels en telt 117 kamers. Daarmee zal het één van de grootste hotels in de Ardennen worden. Er is in het hotel ook plaats voor een welness, een gezellige bar en een conference center dat plaats biedt aan groepen tot 150 personen. Tegen midden 2020 moeten de deuren openen.

“Onze inspiratie kwam vanuit de gemeente zelf. Er zijn veel toeristische trekpleisters in de omgeving maar er is een ernstig tekort aan logies. Er zijn wel campings en B&B’s maar geen hotels met een interenationale uitstraling. Nochtans is die vraag groot”, vertelt Thomas Lecluse, managing partner van Bricks & Leisure. “Bovendien krijgen de uitbaters van de grotten van Han ook steeds meer vraag naar arrangementen voor grotere groepen.”

Verschillende doelgroepen
Het hotel mikt op bezoekers uit binnen- en buitenland. “Han-sur-Lesse kent een geprivilegieerde ligging in het hart van de Ardennen.”, zegt Lecluse. “Daarom focussen we niet enkel op de bezoekers van de grotten of het Wild Park om de hoek, we wensen ook een alternatief te bieden aan toeristen van Rochefort, Dinant, Durbuy,… Vanuit deze locatie zijn er eindeloos veel toeristische attracties. Een rustig weekendje weg, een gastronomisch weekend, een sportieve uitstap met vrienden… alles is hier mogelijk.”
Ook de bedrijfswereld is een belangrijke doelgroep. “Ondernemingen zijn steeds meer op zoek naar accommodaties in het groen voor onder meer incentives en evenementen”, motiveert Lecluse. “Het ibis hotel telt dan ook een seminariecomplex met ruimtes van 15 tot 150 personen. Samen met de omliggende handelszaken en met de grotten van Han zullen er packages worden aangeboden aan bedrijven.”

Nieuw hotelconcept
Individuele beleggers kunnen meestappen in ibis Han-sur-Lesse. Ze kopen dan vanaf 120.000 euro een hotelkamer en delen in de winst van het volledige hotel. “Onze partner is Accor, één van de grootste hotelgroepen van Europa”, legt Lecluse uit. “Beleggers kunnen reeds een jaar investeren in dit hotel en inmiddels zijn meer dan 60% van de kamers verkocht. Een deel van de kamers houden we uiteraard zelf als investering, we geloven rotsvast in dit hotel. Nog slechts enkele kamers zullen dus aangeboden worden aan particulieren. Veel van onze kopers vinden het ook fijn om enkele weekends per jaar zelf gratis op hotel te
mogen komen in hun eigen kamer.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » oktober 16, 2018, 17:05

Hanlloween
Er gebeuren vreemde dingen op het Domein deze dagen... Je kunt het bos horen fluisteren terwijl de blaadjes van de bomen in vuur en vlam opgaan in de kleuren van de nazomer. En diep in de Grot dwalen duistere schaduwen door de galerijen...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cBUeajsUQ-k[/youtube]

Geen twijfel mogelijk... HANlloween is op komst! Tijdens de hele herfstvakantie, van zaterdag 27 oktober t.e.m. zondag 4 november, wordt het Domein in het thema versierd en staan verschillende verrassende animaties jullie te wachten.

Nieuwigheden dit jaar
Nieuwe attractie: l’Antre des Trolls! Tijdens dit nieuwe parcours door de Grot van Han gaan de bezoekers op ontdekking in de weerzinwekkende wereld van de trollen.

De Grot van Han is omgetoverd tot een spookhuis, met compleet nieuwe scenes en versieringen. De vreemde bewoners van het spookhuis dwalen rond in de zalen en galerijen…

In het Wildpark vermengt de wilde natuur zich met het rijk van de verbeelding en ontmoet je magische wezens.

HANlloween… een traditie doorheen de tijd
Al meer dan 15 jaar laat het Domein van de Grotten van Han zijn bezoekers griezelen in de magische sfeer van Halloween. Het Domein is zo één van de pioniers van deze angelsaksische traditie in België!

... een ware teambuilding!
Op 31 oktober en 1, 2 en 3 november 's avonds biedt het Domein een ultiem Halloweenavontuur aan aan zijn bezoekers: een wandeling van 2 km doorheen de duisternis van het Wildpark, waar er vreemde dingen plaatsvinden... Ontmoet de mysterieuze bewoners (heksen, vampieren, weerwolven), die maar één keer in het jaar tonen waartoe ze in staat zijn...

De Hanlloween avondshows zijn, naast een onvergetelijke ervaring voor de bezoekers, ook een geweldige teambuilding voor de personeelsleden van de verschillende diensten, die dankzij dit leuke project allemaal samenwerken. Zo vind je de verantwoordelijke van de Reserveringsdienst terug in de gedaante van een hysterische heks, een technicus als vampier en de operations manager als gids… Een verrijkende ervaring om het toeristische seizoen in vreugde te eindigen!


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » februari 1, 2019, 05:48

Sneeuw op het wildpark van de Grotten van Han

Sinds gisteren glinstert het Wildpark onder de vers gevallen sneeuw... En vannacht wordt er nog meer sneeuw aangekondigd! De zonnestralen vandaag maakten er een magisch spektakel van...


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12623
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Gorilla Gust » maart 5, 2019, 16:58

Er staat ons een grote verrassing te wachten in juni... er komt namelijk een heus berenbos op het domein van de Grotten van Han!
https://www.facebook.com/grottes.de.han ... __tn__=C-R
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12623
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Gorilla Gust » april 3, 2019, 20:07

Het wildpark werd vandaag beloond met een Diamond Themepark Award voor beste 'avontuur in een dierentuin', met name voor hun safaricars in het wildpark. Meer hierover lezen we op viewtopic.php?f=107&t=5180&p=83189#p83189
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » april 3, 2019, 20:43

Een prachtig seizoen 2019 gaat van start!

Zaterdag 23 februari 2019 is het nieuwe seizoen gestart bij het Domein van de Grotten van Han. Nu al is duidelijk dat het een uitzonderlijk seizoen wordt. In de Grotten en het Wildpark is er immers heel wat nieuws te beleven!

De Grotten van Han zijn in 2019 niet alleen verkozen tot het favoriete toeristische erfgoed in het zuiden van ons land, maar pronken ook met 3 sterren in de Groene Michelingids! De Grotten zijn dankzij de splinternieuwe led-verlichting nu nog mooier. Sinds juli vorig jaar wacht de bezoekers bovendien een grote verrassing: het klank- en lichtspektakel dat 29 jaar lang in de Wapenzaal te bewonderen was, is vervangen door "Origin", een gloednieuw permanent 360°-spektakel. Het is een creatie van Luc Petit, een alchemist van podiumkunsten die onder meer al met Franco Dragone, Jean-Paul Gaulthier en Disney heeft samengewerkt. Zoals de naam aangeeft, neemt "Origin" je mee op een reis door de tijd naar de oorsprong van de wereld, van de big bang tot de eerste ontdekkingsreizen... Een niet te missen ondergronds spektakel!

Het Wildpark heeft er sinds kort een aantal nieuwe bewoners bij! Drie jonge poolvossen hebben hun intrek genomen onder de bladerdakbrug, de wandelbrug door de boomtoppen. De drie babyvosjes, Jackson, Tjarek en Speedy, zijn heel nieuwsgierig en speels. Ze brengen hun dagen door met hun nieuwe leefgebied te verkennen en de bezoekers gade te slaan. Deze nieuwkomers doen je hart smelten!

Sinds vorig jaar kunnen bezoekers tussen de bomen van het Wildpark overnachten, in een Tree Tent! Vanuit deze originele overnachtingsplek geniet je een prachtig uitzicht op de oude vallei van de Lesse en de talrijke dieren die ronddartelen op de open vlakte: edelherten, damherten, oerossen, Przewalski-paarden, moeflons… De tenten zijn volledig uitgerust, zodat de bezoekers een comfortabele nacht tussen de bomen kunnen doorbrengen. Een onvergetelijke ervaring met je partner, gezin of vrienden!


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2183
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Domein de Grotten van Han

Bericht door Laafsekikker » april 3, 2019, 21:07

Drie jongen poolvossen nemen hun intrek in het wildpark
Goed nieuws: nieuwe bewoners hebben hun intrek genomen in het Wildpark! Het gaat om drie
kleine poolvossen, twee mannetjes: Jackson en Tjarek, en een wijfje: Speedy. De jonge dieren
zijn super nieuwsgierig en heel speels!

De nieuwkomers zijn de ambassadeurs van een iconische soort, dat slachtoffer is van de
klimaatverandering. Door de opwarming van de aarde, waardoor de rode vossen naar de
Noordse contreien trekken, maar ook door het verdwijnen van de wolf, de natuurlijke vijand van
de rode vos, neemt de populatie poolvossen in Scandinavië af. Het aantal rode vossen neemt
daarentegen toe. Zij zijn immers sterker en vallen niet alleen de natuurlijke prooien van de
poolvossen aan, maar jammer genoeg ook de poolvossen zelf.

De drie welpen zijn geboren op 10 mei 2018 in de zoo van Rijsel en zijn op 27 september 2018 in
Han-sur-Lesse aangekomen. Sindsdien brengen ze hun dagen door met hun nieuwe leefgebied
te verkennen, te spelen of de bezoekers gade te slaan die op de Bladerdakbrug wandelen. Hun
terrein bevindt zich onder deze prachtige wandelbrug door de boomtoppen, die in het hoge
gedeelte van het Park te vinden is aan het Wandelpad.


Plaats reactie