Nieuwstopic Bellewaerde

Al het nieuws over de Belgische dierentuinen.
Gebruikersavatar
iceskate
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 217
Lid geworden op: januari 13, 2013, 21:53
Favoriete dierentuin: PD & PLD & Zoo Antwerpen

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door iceskate » februari 16, 2019, 11:23

Limburg vooruit schreef:Moet je een bouwvergunning hebben voor een buitenattractie?
Dat wist ik niet, het is toch open zoals de volière, daar moet je ook geen vergunning voor hebben.
Als Bellewaerde met alles in orde wil zijn moeten ze toch een bouwaanvraag indienen.

Limburg vooruit
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 5304
Lid geworden op: november 11, 2010, 17:12
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza, Walsrode
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Limburg vooruit » februari 16, 2019, 11:36

Nee, ik heb zelf voorlopig geen meer, die ligt plat opgeborgen wegens acuut tijdsgebrek. Maar dan is mijn volière vergunningsplichtig want ze is 4 meter hoog, of ik moest er natuurlijk een stuk van af doen als ik ze zet.

Heb ik van beide weer iets bijgeleerd, want dit wist ik niet.

Apenarend
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 3713
Lid geworden op: november 13, 2010, 17:20
Favoriete dierentuin: de BBB's
Locatie: Waregem

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Apenarend » februari 16, 2019, 12:13

Limburg vooruit schreef:Nee, ik heb zelf voorlopig geen meer, die ligt plat opgeborgen wegens acuut tijdsgebrek. Maar dan is mijn volière vergunningsplichtig want ze is 4 meter hoog, of ik moest er natuurlijk een stuk van af doen als ik ze zet.

Heb ik van beide weer iets bijgeleerd, want dit wist ik niet.
Je kan altjid eens informeren op de dienst vergunningen bij je gemeente. Het decreet spreekt over alle bijgebouwen en somt er ook een aantal op (carport, tuinhuis, etc.). Volières staan daar niet op maar die opsomming is ook niet limitatief bedoeld. Misschien dat het voor je lokale ambtenaar volstaat dat de regels enkel van toepassing zijn op het gesloten gedeelte (nachthok).

Maar hier in de buurgemeente ken ik een kweker van papegaaien en die heeft wel degelijk een vergunning moeten krijgen voor zijn grootste volières.
Extinction is forever!
Saving threatened rainforest forever: http://www.rainforesttrust.org/

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12579
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Gorilla Gust » februari 18, 2019, 18:12

Navraag leert ons dat de plannen voor deze attractie nog 'maar' in vergunningsfase zitten. Ze wensen hierbij alle nodige termijnen en betrokken instanties te respecteren en zullen bijgevolg pas verdere details communiceren van zodra de vergunningprocedure volledig afgerond is. Dus ook in hoeverre de dierenverblijven eventueel zullen evolueren in functie van deze nieuwe coaster.
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2107
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Laafsekikker » april 1, 2019, 20:26

BELLEWAERDE OPENT DE DEUREN OP ZATERDAG 6 APRIL
Gillen van plezier op de leukste attracties, exotische dieren bewonderen en tot rust komen in de prachtige natuur. Het kan weer allemaal vanaf zaterdag 6 april wanneer Bellewaerde de deuren opent voor een nieuw seizoen vol plezier en avontuur voor het ganse gezin. Bezoekers genieten dit jaar van Lumberjack Festival, een nieuwe spannende stunt & dive show. Tijdens de paasvakantie kunnen alle kinderen tot 12 jaar deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht. Bellewaerde verwelkomt tevens Aru in het park, een nieuwe mannelijke leeuw.

3 uitstappen in 1 dag
Een uitstap naar Bellewaerde staat garant voor een dag vol plezier en avontuur voor het ganse gezin. Families en vrienden ontdekken in het park een unieke mix van attracties, dieren én natuur tijdens een dagje quality time.

Van het KidsPark voor de allerkleinsten tot spannende attracties voor de durvers; er is voor elk wat wils. Bezoekers bewonderen exotische dieren van dichtbij en ontdekken leuke weetjes over de dieren tijdens een van de trainingen. Tijdens een wandeling door het uitgestrekte park, geniet je van de schitterende groene omgeving en kom je tot rust.

Aankomst leeuw Aru
Bellewaerde verwelkomt een nieuwe leeuw in het park. De mannelijke leeuw Aru komt uit Zoo Augsburg (Duitsland) en is 11 jaar oud. Aru is een zeer zachtaardig dier. Hij wordt momenteel geïntroduceerd bij de leeuwinnen Luna, Asagi en Kefira. Bellewaerde hoopt dat deze introductie vlot verloopt, zodat Aru in de toekomst kan helpen om de genetische lijn van de Oost-Afrikaanse leeuwen niet verloren te laten gaan. Op deze manier zou Bellewaerde kunnen deelnemen aan het kweekprogramma in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).
Leeuw Aru en de leeuwinnen Luna, Asagi en Kefira zullen tijdens de start van het seizoen afwisselend zichtbaar zijn voor de bezoekers.

Lumberjack Festival: stunts & humor
Bezoekers genieten van een nieuw scenario, nieuwe stunts en nieuwe effecten voor de Stunt & Dive Show. Tijdens Lumberjack Festival gaan twee teams in duel tegen elkaar en moeten ze enkele superspannende opdrachten tot een goed einde brengen. Adembenemende stunts en duizelingwekkende duiksprongen worden afgewisseld met een flinke portie humor.

Jacques Paaseierenzoektocht
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de paasvakantie (van 6 april tot en met 22 april) dagelijks deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht. Tussen 14u en 16u kunnen ze verstopte eitjes zoeken in het Palendorp. Na hun zoektocht worden ze beloond met heerlijke chocolade-eitjes.

Nieuwe ingang
De ingang aan de Frezenbergstraat werd afgelopen winter volledig vernieuwd. Bezoekers wanen zich vanaf het betreden van het park in Mexicaanse sferen. De ingang werd dan ook omgedoopt tot “Ingang Mexico”. Het project is een totale investering van twee miljoen euro.

Bellewaerde Aquapark
Wie een bezoek plant aan Bellewaerde, kan dat vanaf 1 juli 2019 uitbreiden met het gloednieuwe indoorwaterpark. Bezoekers komen tot rust in een natuurlijke oase van groen en glijden met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op de interactieve speelzones en lazy river met tal van watereffecten. En voor wie het graag wat spannender heeft, zijn er de familieglijbaan “Aquaventure” en racerglijbaan “Splash Clash”.

Praktisch
Bellewaerde is open vanaf 6 april 2019. Tijdens de paasvakantie is het park elke dag open van 10u tot 18u. Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen, ga naar www.bellewaerde.be.

Bellewaerde Aquapark opent de deuren op 1 juli 2019. Voor de meest recente openingskalender en meer informatie, ga naar aquapark.bellewaerde.be.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2107
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Laafsekikker » april 3, 2019, 20:39

BELLEWAERDE UITGEKOZEN TOT PARK MET BESTE PERSONEEL

Bellewaerde heeft tijdens de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards voor de vierde maal de award gewonnen voor het “Park met het Beste Personeel in België”. Het winnen van deze prijs betekent een erkenning van de dagelijkse inspanningen van elke medewerker om de bezoekers van het park onvergetelijke momenten te laten beleven.

Diamond ThemePark Awards
De Diamond ThemePark Awards zijn de oscars van de pretparken. De awards worden uitgereikt op basis van online stemmen en een fan- en parkjury. “Meer dan 46.000 mensen hebben hun stem uitgebracht tijdens deze negende editie van de awards,” aldus Patrick Joossens, oprichter van de Diamond ThemePark Awards.

Beste Personeel
Bellewaerde heeft tijdens de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards de award gewonnen voor het “Park met het Beste Personeel in België”. Het winnen van deze award, voor de vierde maal op rij, betekent een erkenning van de dagelijkse inspanningen van elke medewerker om de bezoekers van het park onvergetelijke momenten te laten beleven.

“Naast teamspirit en fun is ook service één van de waarden die we als werkgever hoog in het vaandel dragen. Een lach op het gezicht van onze bezoekers toveren, dat is waar we elke dag samen opnieuw naar streven. We zijn dan ook heel fier dat we deze award opnieuw in ontvangst mogen nemen,” aldus Annelies Dejaegher, HR Manager.

Jobdagen

Vanaf zaterdag 6 april staan de medewerkers van Bellewaerde opnieuw klaar om bezoekers met een glimlach te verwelkomen in het park. Voor de drukke zomermaanden is Bellewaerde nog steeds op zoek naar een aantal medewerkers om de equipe te versterken. Solliciteren kan op bellewaerde.be/jobs of tijdens één van de eerstvolgende jobdagen op dinsdag 9 april, 14 mei of 11 juni in het park.


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12579
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Gorilla Gust » mei 8, 2019, 16:39

De nv Belpark uit Waver heeft een nieuwe aanvraag ingediend om in Bellewaerde in de loop van volgend jaar een nieuwe achtbaan te laten bouwen. Het diende hiervoor bij de deputatie begin dit jaar al een aanvraag voor een omgevingsvergunning in. Belpark trok de aanvraag echter in na een discussie met het Agentschap Natuur en Bos over een aantal bomen dat daar zou verdwijnen.

https://m.hln.be/regio/wervik/bellewaer ... 4#comments

De nieuwe achtbaan zou hierdoor in de Canada-zone komen te liggen, tussen de piratenboot en de Amourluipaarden.
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Limburg vooruit
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 5304
Lid geworden op: november 11, 2010, 17:12
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza, Walsrode
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Limburg vooruit » mei 8, 2019, 17:57

Niet bevorderlijk voor de kweek bij de allerluipaarden vrees ik.
Ik ben niet tegen dieren in pretparken, maar bij zo'n zeldzame soorten heb ik toch mijn idee.

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2107
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Laafsekikker » mei 20, 2019, 16:31

EUROPESE BIZON IPOLITE UIT BELLEWAERDE UITGEZET IN DE NATUUR IN AZERBEIDZJAN

Afgelopen week werd de Europese Bizon Ipolite uitgezet in het Shahdag National Park in het noorden van Azerbeidzjan. In 2016 heeft Bellewaerde reeds drie bizons geherintroduceerd in de natuur in Roemenië. Het herintroductieproject is een initiatief in samenwerking met EAZA en WWF. Doelstelling is om een levensvatbare populatie van Europese bizons in de natuur uit te bouwen en zo de populatie van deze bedreigde diersoort in stand te houden.

Europese bizon
De Europese Bizon of Wisent is het grootste zoogdier van Europa en een bedreigde diersoort. Na de Eerste Wereldoorlog kwamen de Europese bizons niet meer in de natuur voor in Europa. Dankzij verschillende kweekprogramma’s en herintroductieprojecten zijn er opnieuw ongeveer 4.400 Europese bizons wereldwijd in de natuur.

Sinds 2012 neemt Bellewaerde actief deel aan het Europees kweekprogramma voor deze diersoort en zijn er al verschillende geboortes geweest in het park. In 2016 werden reeds drie Europese bizons uit Bellewaerde geherintroduceerd in de natuur in Roemenië.

Herintroductieproject
Europese bizon Ipolite is een vrouwelijke bizon, geboren op 5 juni 2015 in Bellewaerde. Samen met een aantal bizons uit verschillende Europese dierentuinen, is ze op dinsdag 14 mei vertrokken richting Azerbeidzjan.

Afgelopen weekend werden de bizons losgelaten in een acclimatisatiezone van zo’n 10 hectare, waar ze een aantal weken zullen verblijven tot ze zich hebben aangepast en een sociale kuddestructuur hebben gevormd.

Eenmaal de kudde deze zone heeft verlaten, zullen er geen menselijke tussenkomsten meer zijn. Dan maken de bizons deel uit van het natuurlijk ecosysteem in het 130.000 hectare grote Shahdag National Park, het grootste nationaal park van de Kaukasus, in het noorden van Azerbeidzjan. Om het natuurlijk gedrag van de kudde in kaart te brengen, zullen enkele vrouwelijke bizons een GPS-halsband dragen.

Bellewaerde zal, als officieel erkende dierentuin, blijven samenwerken met WWF en EAZA om verder Europese bizons te herintroduceren in de natuur, en zo een levensvatbare populatie uit te bouwen en de populatie van deze bedreigde diersoort in stand te houden.

Afgelopen weekend werden de bizons losgelaten in een acclimatisatiezone van zo’n 10 hectare, waar ze een aantal weken zullen verblijven tot ze zich hebben aangepast en een sociale kuddestructuur hebben gevormd.


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12579
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Gorilla Gust » juni 5, 2019, 19:45

Nog even in de marge, het Aquapark zal ook een aquarium bevatten. Momenteel spreekt men van Cycliden... meer details volgen later, wellicht bij de effectieve opening. :)
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2107
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Laafsekikker » juni 25, 2019, 16:06

BELLEWAERDE AQUAPARK OPENT DE DEUREN OP MAANDAG 1 JULI

Op 1 juli is het zover: Bellewaerde Aquapark opent de deuren voor enthousiaste waterratten van alle leeftijden. Bezoekers zullen tot rust komen in een natuurlijke oase van groen en kunnen er met het hele gezin glijden van de ene waterattractie naar de andere. Voor de constructie van Bellewaerde Aquapark werd een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien.

Spetterplezier voor alle leeftijden
Bellewaerde Aquapark is een totaalbeleving voor het ganse gezin. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op Junior Explorer, een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten, of op het Aqua Fort, een speelzone met kantelende emmers. De allerkleinsten beleven plezier op Bambino Beach, een peuterbad en speelzone op hun maat.

Bezoekers ontdekken het volledige aquapark langsheen Jungle Expedition, een lazy river die hen meevoert langs de verschillende speelzones, maar ook het aquarium met exotische vissen, een klimmuur en tal van watereffecten.

Wie nood heeft aan wat ontspanning, kan relaxen in de vele strandstoelen en de wellnesszones met jaccuzzi’s en een sauna. Voor de warme zomerdagen is er tevens een buitenterras met ligweide voorzien.

Bezoekers komen volledig tot rust in de groene omgeving van Bellewaerde Aquapark. Metershoge ficusbomen en verschillende heesters en bloemen vormen het decor voor dit spetterend avontuur voor het ganse gezin.

Waterglijbanen voor jong en oud
In Bellewaerde Aquapark glijd je van de ene waterattractie naar de andere. Zoals Aquaventure, een unieke familieglijbaan die bezoekers plots op een gigantisch blad in open lucht brengt, of Splash Clash, een racerglijbaan waarin je om het snelst naar beneden glijdt langs een evenwijdig parcours. In de glijbaan Maxi Splash glijden twee personen naast elkaar naar beneden. Ook in de interactieve speelzones zijn verschillende glijbanen verwerkt, zoals de Regenboog met tal van vrolijke kleuren.

Kleine of grote honger
Wie zin heeft in een snelle snack of liever uitgebreid wil tafelen, kan ook terecht in Bellewaerde Aquapark. Zwemmers kunnen terecht in de Garden Café voor lekkere hamburgers met frietjes, of genieten van een verkoelend ijsje op het buitenterras naast de ligweide. Wie liever op het droge blijft, kan terecht in het restaurant Aqua Bistro. Bezoekers genieten van de klassiekers zoals vol-au-vent of steak, maar ook van een lekkere pasta of fris slaatje. Zoetekauwen hebben ruime keuze uit pannekoeken, wafels, ijscoupes of een uitgebreid dessertbuffet. Zowel Garden Café als Aqua Bistro bieden een prachtig uitzicht op het aquapark.

Comfort boven alles
Bellewaerde Aquapark stelt het comfort en de veiligheid van de bezoeker steeds voorop. Zo zullen de banden van de glijbanen via een automatisch transportsysteem naar boven worden gebracht. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C, alsook een watertemperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zorgen tevens voor een betere akoestiek.

Praktisch
Bellewaerde Aquapark opent de deuren vanaf maandag 1 juli. Tijdens de maanden juli en augustus is het park elke dag geopend vanaf 10 uur. Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen, ga naar aquapark.bellewaerde.be.


Gebruikersavatar
zoofan
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 1903
Lid geworden op: november 11, 2010, 14:55

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door zoofan » juni 30, 2019, 17:06

Het amoerluipaard Zyra dat in Bellewaarde geboren is in 2016 en sinds 2018 in Kopenhagen leeft is moeder geworden van drie jongen.

https://www.zoo.dk/da/dyrene-i-zoo/leopard/

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2107
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Laafsekikker » juli 17, 2019, 12:20

ROTHSCHILDGIRAF GEBOREN IN BELLEWAERDE

Maandagavond 15 juli om 21.55 uur werd er een Rothschildgiraf geboren in Bellewaerde. De bevalling is goed verlopen en het jong stelt het goed. De geboorte is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt.

Unieke geboorte
Na een zwangerschap van ongeveer 14 maanden, werd het kalf van Rothschildgiraffen Simone en Kito op maandag 15 juli geboren. De bevalling is zeer vlot en op natuurlijke wijze verlopen.

Giraf Simone likte meteen haar kalfje schoon en volgde het op de voet, maar van zodra het jonge dier de mama benaderde om te drinken, is de situatie gekanteld. Simone reageerde vijandig tegen haar jong, waardoor de dierenverzorgers de eerste melk hebben gegeven. Hierdoor hebben de verzorgers kunnen vaststellen dat de babygiraf een meisje is, 1m72 groot is en ongeveer 60kg weegt.

De babygiraf zal binnenkort, als het weer en de omstandigheden het toelaten, de Savanne ontdekken en zichtbaar zijn voor de bezoekers.

Internationaal kweekprogramma
De komst van de babygiraf is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria). Wereldwijd leven er nog slechts 1.399 Rothschildgiraffen in het wild en 590 in dierentuinen wereldwijd.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2107
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Bellewaerde

Bericht door Laafsekikker » juli 23, 2019, 17:47

6 LAATAVONDOPENINGEN IN BELLEWAERDE ZORGEN VOOR EXTRA LANG PLEZIER

Tot en met 31 augustus kunnen bezoekers gedurende 6 zaterdagen op rij extra lang genieten van de attracties, dieren en natuur in Bellewaerde. Tijdens de Summer Nocturnes blijft het park open tot 22 uur en worden bezoekers getrakteerd op een spectaculaire vuurshow als afsluiter van de dag. Wie nood heeft aan afkoeling, kan dan ook het gloednieuwe Bellewaerde Aquapark ontdekken tot 22 uur.

Plezier tot 22 uur
Een uitstap naar Bellewaerde staat garant voor een dag vol plezier en avontuur voor het ganse gezin. Families en vrienden ontdekken in het park een unieke mix van attracties, dieren én natuur tijdens een dagje quality time.

Tot en met zaterdag 31 augustus kunnen bezoekers elke zaterdag tot 22 uur extra lang genieten van hun bezoek aan Bellewaerde. In de namiddag ontdekken de allerkleinsten sierlijke steltenlopers in het KidsPark. 's Avonds wordt de nocturne afgesloten met een adembenemend vuurspektakel op het Mexicoplein.

Extra veel waterpret
Wie nood heeft aan afkoeling na een dag vol avontuur, kan terecht in Bellewaerde Aquapark voor spetterplezier tot 22 uur. Bezoekers komen er tot rust in een natuurlijke oase van groen en glijden met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op de interactieve speelzones met tal van watereffecten. En voor wie het graag wat spannender heeft, zijn er de familieglijbaan “Aquaventure” en racerglijbaan “Splash Clash”.

Praktisch
Tijdens de zomervakantie zijn Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark elke dag open vanaf 10 uur. Tijdens de Summer Nocturnes op 27 juli en 3, 10, 17, 24 en 31 augustus is Bellewaerde open tot 22 uur. Ook Bellewaerde Aquapark is open tot 22 uur elke vrijdag en zaterdag tot 30 augustus.

Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen, ga naar www.bellewaerde.be en aquapark.bellewaerde.be


Plaats reactie