Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Al het nieuws van de dierentuinen die binnen "De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen" (http://www.nvdzoos.nl) vallen.
Black Rhino
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 412
Lid geworden op: augustus 4, 2015, 10:38
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Locatie: Amstelveen

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Black Rhino » december 12, 2015, 19:59

aardvarkentje15 schreef:ik hoop qua zeeleeuwen dan wel op een bijzondere soort, mss manenrobben? :)

dat ze ijsberen krijgen en later nijlpaarden en krokodillen linkt voor mij weer naar dierenrijk/SBB, maar ik denk dat ze daarmee willen laten zien dat ze alle 3 van de zelfde eigenaar zijn! ;)
Het is puur toeval als je het mij vraagt. Aquazoo richt zich op aquatische dieren en dat SBB en Dierenrijk nou toevallig ook ijsberen, nijlpaarden en nijlkrokodillen hebben is niet zo gek, het zijn immers echte publiekstrekkers. Als we het nou hadden over zeldzamere diersoorten zou dat zeker wél het geval zijn.

En ga maar uit van Californische zeeleeuwen.

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2209
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Laafsekikker » januari 5, 2016, 15:33

Bar ijsbeerweer noopt Leeuwardense dierentuin vandaag tot dichthouden toegangspoort
AquaZoo Friesland sluit deuren
AquaZoo Friesland is vandaag gesloten vanwege de vrieskou en de daarmee gepaard gaande problemen. Een dikke ijslaag maakt het voor dieren en bezoekers onverantwoord om het park te betreden. Ook het ijs in de bomen levert gevaar op. Alle dieren blijven daarom vandaag binnen en de toegangspoort blijft dus dicht.

Afbeelding
AquaZoo Friesland verwacht in mei 2016 ijsberen (foto: AquaZoo Friesland)

Vestigingsmanager Martin van Hees wil geen enkel risico nemen: “Het is gewoon niet te doen en te gevaarlijk voor mens en dier. Dan zit er maar één ding op: de boel dicht gooien. Hopelijk kunnen we morgen weer wel bezoekers ontvangen.”

Groeien
Van Hees kijkt overigens met een goed gevoel terug op 2015. “Half februari hebben we AquaZoo Friesland overgenomen. Sindsdien hebben we 90.000 bezoekers geteld. Maar doel is om op termijn naar de 200.000 te groeien. We zijn daarom keihard bezig om het park op vele fronten aantrekkelijker te maken. Door achterstallig onderhoud weg te werken en vooral ook door nieuwe dieren te presenteren en nieuwe verblijven te bouwen. Goed voorbeeld daarvan was in 2015 de komst van de reuzenotters en een project als de Zeehondensafari. Het publiek reageert erg enthousiast en dat geeft ons de kracht en motivatie om op de ingeslagen weg door te gaan.”

IJsberen
In dat kader komen bezoekers van AquaZoo Friesland vanaf mei/juni 2016 oog in oog te staan met ijsberen. De Leeuwardense dierentuin is druk bezig met de voorbereidingen van de bouw van een spiksplinternieuw verblijf. Ook elders in het park wordt hard gewerkt. Bijvoorbeeld bij het meer met bijbehorende tribune waarvandaan het publiek vanaf Pasen kan genieten van een zeeleeuwenshow. De vijf tot zes zeeleeuwen krijgen straks de beschikking over een van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld. In totaal investeert AquaZoo in 2016 bijna 900.000 euro in het park.


Noordpol
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 119
Lid geworden op: juni 11, 2015, 18:39
Favoriete dierentuin: Beauval
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Noordpol » januari 5, 2016, 16:07

Gebruiken ze nou dezelfde ijsberenfoto als Wildlands? Ik geef toe, hij komt uit een stock, maar toch...

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12644
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Gorilla Gust » januari 18, 2016, 17:53

We kijken samen met Omroep Friesland terug naar het oude otterpark Aqua Lutra, alsook het huidige Aqua Zoo Friesland in de reportage 'in het spoor van de otter' (It spoar fan de otter). Kijken jullie mee?

http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/ ... -2016-1700
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2209
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Laafsekikker » februari 26, 2016, 14:45

Bevolking AquaZoo Friesland neemt in één klap enorm toe
AquaZoo Friesland is volop in beweging. De ontwikkelingen binnen de dierentuin volgen zich in razendsnel tempo op. Alles met één doel: bezoekers een superleuk dagje uit bezorgen en zo bewerkstelligen dat heel Friesland trots is op het park. Het Leeuwardense park neemt in de voorjaarsvakantie overigens ook deel aan de actie ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’.

AquaZoo Friesland heeft inmiddels een nieuwe vestigingsmanager in de persoon van Jeroen Loomeijer. Hij licht de meest recente ontwikkelingen in het park toe: “We blijven investeren om het park naar een nog hoger plan te tillen. Zo worden de aquaria in de Binnendoar-route weer gevuld met bijzondere vissen. Je kunt er nu al 500 kardinaaltetra’s en 225 piranha’s aanschouwen. Daarmee is het aantal dieren in AquaZoo Friesland in één klap verdrievoudigd. De piranha’s zijn nu nog maar drie centimeter lang, maar groeien uit tot exemplaren van wel vijftien centimeter. Binnenkort komen er nog zwarte pacu’s en zoetwaterpauwoogroggen bij.”

Afbeelding
(FOTO: AquaZoo Friesland) De meest actuele plattegrond van AquaZoo Friesland met rechts ingetekend het nieuwe ijsberenverblijf

Spetter Spektakel
Het spiksplinternieuwe zeeleeuwenverblijf is bijna klaar en gaat nog voor Pasen open. Loomeijer vertelt: “In één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld (1,5 hectare) kunnen bezoekers dan vanaf een tribune genieten van het Spetter Spektakel waarin onze zeeleeuwen de hoofdrol spelen met zowel educatieve elementen als een voederpresentatie.”

Komst ijsberen
De komst van ijsberen is dit jaar het grootste project bij AquaZoo Friesland. “Binnenkort gaat de daadwerkelijke bouw van het ijsberenverblijf van start. Als alles goed verloopt, vindt de opening plaats in juni. Nog voor de zomervakantie dus,”aldus Loomeijer.

Pake & Beppe-actie
AquaZoo Friesland is verheugd te kunnen melden dat het in de voorjaarsvakantie meedoet aan de actie van Museumfederatie Fryslân: ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Van dinsdag 1 maart tot en met vrijdag 4 maart verkrijgen kinderen tot en met 12 jaar dan ook bij AquaZoo Friesland gratis toegang: op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Een overzicht van alle deelnemende culturele instellingen is te vinden op de website: www.museum.frl.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2209
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Laafsekikker » maart 14, 2016, 16:08

Ook pacu’s, roggen, zeehonden, moeraswallabies en pinguïns naar Leeuwardens park
Zeeleeuwen onderweg naar AquaZoo Friesland
Het zijn drukke tijden voor de verzorgers van AquaZoo Friesland. Deze week arriveren er vier zeeleeuwen in het park die hun plekje gaan vinden in een nieuw verblijf van maar liefst 1,5 hectare. Binnenkort verwelkomd het Leeuwardense park ook nog nieuwe zeehonden, moeraswallabies en zwartvoetpinguïns.

Afbeelding
*De zeeleeuwen van AquaZoo Friesland spelen binnenkort de hoofdrol in het Spetter Spektakel (foto: AquaZoo Friesland)

“Vanuit Dolfinarium Harderwijk ontvangen we dinsdag 15 maart de zeeleeuwen Xiho en Titus. Dit zijn twee volwassen mannetjes. Of dat allemaal nog niet genoeg is, worden er dinsdag ook nog zwarte pacu’s en zoetwaterpauwoogroggen aan de aquaria toegevoegd. Daarnaast arriveren er ook nog Vlaamse reuzen en eendjes uit Dierenpark Emmen. Dat wordt dus een drukke dag,”aldus Stephanie Jessen, hoofd dierenverzorging bij AquaZoo Friesland. Op 17 maart komen er nog twee jonge zeeleeuwen naar AquaZoo Friesland. Het gaat om Teun en Sjaak (geboren in 2015) van de dierentuin in het Duitse Neurenberg. Daarna gaat de onderlinge introductie van start.

Spetter Spektakel
Het spiksplinternieuwe zeeleeuwenverblijf is dus bijna klaar en gaat nog voor Pasen open. Parkmanager Jeroen Loomeijer vertelt: “In één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld (1,5 hectare) kunnen bezoekers – vanaf het moment dat de zeeleeuwen helemaal gewend zijn - vanaf een tribune genieten van het Spetter Spektakel waarin onze zeeleeuwen de hoofdrol spelen met zowel educatieve elementen als een voederpresentatie.”

Zwartvoetpinguïns
Op 18 maart arriveren er twee zeehonden vanuit Zoo Antwerpen in AquaZoo Friesland. Het is dan echt een Vlaamse dag, want vanuit de Belgische dierentuin Planckendael komen er ook nog eens twee moeraswallabies naar Leeuwarden. Een weekje later staat de komst van 15 zwartvoetpinguïns uit het Franse Le Pal op het programma.

Witwanggibbons naar buiten


Afbeelding
*De witwanggibbons Sacha (foto) en Zhantee zijn vanuit Dierenrijk in Brabant verhuisd naar AquaZoo Friesland (foto: AquaZoo Friesland)

Gibbonvrouwtje Sacha en haar man Zhantee verhuisden vorige week vanuit Dierenrijk in Nuenen naar AquaZoo. Ze zijn vanaf vandaag voor het eerst buiten te zien en daarbij zal met name in de ochtenduren ook hun fraaie – en voor gibbons zo kenmerkende - gezang te horen zijn.

IJsberen
De komst van ijsberen is dit jaar het grootste project bij AquaZoo Friesland. Binnenkort gaat de daadwerkelijke bouw van het ijsberenverblijf van start. Als alles goed verloopt, vindt de opening plaats in juni.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2209
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Laafsekikker » maart 21, 2016, 12:57

Nieuwe televisieserie AquaZoo Friesland; gouden eieren zoeken en speurtocht met Pasen
‘Us Dieretún’ vanaf Pasen te zien op Omrop Fryslan

De ontwikkelingen binnen het vernieuwde AquaZoo Friesland zijn vanaf zondag 27 maart wekelijks te volgen op Omrop Fryslan. Het nieuwe televisieprogramma heet ‘Us Dieretún’! In het Leeuwardense dierenpark worden met Pasen gouden eieren verstopt. De gelukkige vinders winnen een jaarkaart!

Afbeelding
*De aankomst van de zeeleeuwen in AquaZoo Friesland is een van de onderdelen van de eerste uitzending van ‘Us Dieretún’, te zien vanaf zondag 27 maart op Omrop Fryslan (foto: AquaZoo Friesland)

AquaZoo Friesland werd een jaar geleden overgenomen door de grootste dierentuinexploitant van Nederland: Libéma. In korte en dynamische programma’s van 10 tot 12 minuten worden de kijkers van Omrop Fryslan vanaf zondag 27 maart wekelijks op de hoogte gehouden van het wel en wee van de dieren, actualiteiten en de werkzaamheden van de AquaZoo-medewerkers. Ook de bezoekers komen aan het woord, want het programma heet niet voor niets: ‘Us Dieretún’!

Zeeleeuwen
Libéma heeft zich als nieuwe eigenaar ten doel gesteld het beste uitje van Noord-Nederland te worden. Lukt het om AquaZoo aan de top te krijgen? Vanaf 27 maart is het allemaal te zien op Omrop Fryslan met in de allereerste aflevering onder meer de komst van de zeeleeuwen.

Gouden eieren
Wie met Pasen ook in de dierentuin naar eieren wil speuren, is op eerste en tweede paasdag van harte welkom in AquaZoo Friesland. Iedere dag worden er in het park namelijk drie gouden eieren verstopt in het park. De gelukkige vinders melden zich bij de receptie en ontvangen als beloning een jaarkaart voor één persoon.

Verrassing
Op eerste en tweede paasdag kunnen kinderen ook deelnemen aan een speciale speurtocht. In het park zijn eieren verstopt met daarop letters. Na wat gepuzzel vormen die letters een woord. Wie de juiste oplossing inlevert bij de receptie ontvangt een leuke verrassing.


Joost
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 1134
Lid geworden op: december 3, 2013, 17:15
Favoriete dierentuin: The Bronx Zoo, Wildlands
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Joost » maart 21, 2016, 13:26

Beste uitje van Noord-Nederland? Ik wens ze veel succes tegenover Wildlands...

Black Rhino
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 412
Lid geworden op: augustus 4, 2015, 10:38
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Locatie: Amstelveen

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Black Rhino » maart 21, 2016, 13:44

Joost schreef:Beste uitje van Noord-Nederland? Ik wens ze veel succes tegenover Wildlands...
Een dagje uit naar Aquazoo is slechts 14 euro per persoon. Voor Wildlands is dat meer dan het dubbele. Ik kan me voorstellen dat mensen toch liever naar Aquazoo gaan. Zeker als ze blijven uitbreiden.

Joost
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 1134
Lid geworden op: december 3, 2013, 17:15
Favoriete dierentuin: The Bronx Zoo, Wildlands
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Joost » maart 21, 2016, 15:10

Black Rhino schreef:
Joost schreef:Beste uitje van Noord-Nederland? Ik wens ze veel succes tegenover Wildlands...
Een dagje uit naar Aquazoo is slechts 14 euro per persoon. Voor Wildlands is dat meer dan het dubbele. Ik kan me voorstellen dat mensen toch liever naar Aquazoo gaan. Zeker als ze blijven uitbreiden.
Die mensen zullen er vast zijn, maar ik vind Aquazoo niet een park die tegen de miljoen bezoekers kan halen, wat Emmen wel is. En als Aquazoo een stuk meer bezoekers wil halen dan zullen ze toch echt wat aan hun bekendheid moeten doen, ik woon namelijk in het noorden van Nederland en als ik zo om mij heen vraag weten de meeste mensen nieteens dat er een dierenpark is bij Leeuwarden en dat lijkt me wel zo handig..

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12644
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Gorilla Gust » maart 21, 2016, 16:01

Financieel kan dat wel een mooi alternatief worden, zeker ook met de gratis parking (wederom tien euro bespaard).

Vergeet niet dat wanneer je de titel zoals 'beste uitje van Noord-Nederland' wil halen, dat dit wellicht pas onder de noemer van wedstrijden zoals het land van ANWB, waar kleine parken regionaal makkelijk de boventoon krijgen.

Deze zijn momenteel 'de leukste regionale uitjes' in Nederland volgens de ANWB:
Zeeland: Berkenhof's Tropical Zoo
Overijssel: Kinderboerderij Dondertman
N-Holland: Landgoed Hoenderdaell
Limburg: Kasteeltuinen Arcen
Groningen: DoeZoo Insektenwereld
Flevoland: Orchideeënhoeve

Zie https://www.anwb.nl/landvananwb/Apenheul-leukste-uitje
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12644
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Gorilla Gust » maart 25, 2016, 17:36

Vanaf vandaag zijn er echte AquaZoo magneten te koop in de souvenirwinkel! Welke vinden jullie het leukst?!
https://www.facebook.com/aquazoofriesla ... 71/?type=3

Eindelijk ook park-gepersonaliseerde (met het logo) souvenirs voor dit parkje! :)
Steeds weer onderweg enzo(o)!

aaronwwf
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 448
Lid geworden op: oktober 4, 2015, 20:17
Favoriete dierentuin: pairi daiza
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door aaronwwf » maart 29, 2016, 20:21

Er zijn twee ringstaartmaki's geboren!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12644
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Gorilla Gust » april 4, 2016, 17:14

Us Dieretún is ook online te volgen van uit België op de website van Aqua Zoo Friesland. In de tweede aflevering arriveert Zeehond Pepito vanuit de Brabantse dierentuin Dierenrijk. Binnenkort spot je dus een nog grotere groep tijdens de Zeehondensafari. Verder neem je tijdens deze tweede aflevering een kijkje bij de verzorging van de tapirs. Kijken jullie mee?

http://www.aquazoo.nl/us-dieretun#Aflevering%202
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2209
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Laafsekikker » april 22, 2016, 12:30

Tapir Doutzen overleden in AquaZoo Friesland
Droevig nieuws vanuit AquaZoo Friesland. De dierentuin in Leeuwarden moet het voortaan zonder tapirvrouwtje Doutzen doen. De pas 3-jarige publiekslieveling overleed vannacht. Naar de doodsoorzaak wordt nog onderzoek gedaan.

Afbeelding
*Doutzen (links) en haar mannetje Epke in gelukkiger tijden bij de eerste zwemles van zoontje Tinus (foto: AquaZoo Friesland)

De tapirs zijn zowel bij de verzorgers als de bezoekers van AquaZoo Friesland een erg geliefde diersoort. Hoofd dierenverzorging Stephanie Jessen vertelt: “Doutzen was de lieveling van de verzorgers omdat ze altijd erg aanhankelijk was en zich graag liet knuffelen. Maar de laatste maanden verloor ze ondanks haar gezonde eetlust veel gewicht. We hebben diverse onderzoeken gedaan om te achterhalen wat er aan de hand was, maar helaas steeds zonder resultaat.”

Lusteloos
Donderdagochtend troffen de verzorgers Doutzen totaal lusteloos in de stal aan. “Dit was niet haar normale gedrag. Dierenarts Jacques Kaandorp werd meteen ingeschakeld. De verzorgers hielden haar vervolgens steeds in de gaten. De toegediende medicatie hielp echter niet waarna Doutzen is overleden,”aldus Jessen.

Sectie
Doutzen is dus nog geen vier jaar oud geworden. Vandaag wordt ze overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht om sectie te laten verrichten. In aflevering 2 van de wekelijkse docusoap Us Dierentún op Omrop Fryslan is een mooi item te zien over de tapirs. De uitzending is terug te zien via www.aquazoofriesland.nl/us-dieretun. In de uitzending van 1 mei komt de dierenarts bij Doutzen op bezoek om haar te onderzoeken. In die uitzending wordt mogelijk ook meer bekend gemaakt over de doodsoorzaak.

Afscheid
Vorig jaar beviel Doutzen nog van haar eerste en enige jong: Tinus (nu 10 maanden oud). Mannetje Epke en Tinus namen vanochtend afscheid. Jessen vertelt: “Ze deden dit vooral door aan haar gezicht te likken en piepende geluidjes te maken die je normaal nooit hoort bij tapirs. Ze hebben er dus echt verdriet van. En wij ook.”


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2209
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Laafsekikker » april 25, 2016, 18:39

Zeeleeuwen laten zich zien en horen bij AquaZoo Friesland
Zeeleeuwen Spetter Spektakel krijgt vorm

De vier zeeleeuwen die onlangs arriveerden in AquaZoo Friesland en daar hun intrek namen in een nieuw waterrijk verblijf van maar liefst 1,5 hectare laten zich vanaf heden zien en horen tijdens een educatieve presentatie. De presentatie – die voor bezoekers dagelijks vanaf 16.00 uur te volgen is vanaf een vaste tribune – vormt de opmaat naar het meer uitgebreide Spetter Spektakel waarvoor de zeeleeuwen momenteel in training zijn.

Afbeelding
*De zeeleeuwen van AquaZoo Friesland zijn al goed gewend in hun grote verblijf. Parkbezoekers kunnen vanaf heden iedere dag een educatieve presentatie bijwonen die langzaam zal uitgroeien tot een heus Zeeleeuwen Spetter Spektakel (foto: AquaZoo Friesland)

De zeeleeuwen Xiho en Titus zijn twee volwassen mannetjes. Zij werden de afgelopen tijd geïntroduceerd bij de jonge zeeleeuwen Teun en Sjaak (geboren in 2015) die overkwamen uit de dierentuin van het Duitse Neurenberg.

Spetter Spektakel
Het spiksplinternieuwe zeeleeuwenverblijf is één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld. In het Spetter Spektakel – dat zowel educatieve en speelse elementen als een voederpresentatie bevat – vervullen de zeeleeuwen de hoofdrol. Verzorgster Lisa Schurman werkt al een tijdje met de zeeleeuwen en is razend trots op haar vier mannen: “Ze leren snel en pikken de trainingen goed op. Het Spetter Spektakel krijgt zo stapje voor stapje steeds meer vorm. Samen met Xiho, Tinus, Teun en Sjaak willen we de bezoekers op een interactieve manier iets leren over zeeleeuwen.”

Promo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0zWXvI5iV9k[/youtube]

Op de website van AquaZoo Friesland is de nieuwe promo van het park te zien. Alle vernieuwingen en recente ontwikkelingen binnen het park komen in het filmpje aan bod. Surf snel naar: http://www.aquazoofriesland.nl


Joost
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 1134
Lid geworden op: december 3, 2013, 17:15
Favoriete dierentuin: The Bronx Zoo, Wildlands
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Joost » mei 24, 2016, 11:31

IJsberen Felix en Nanu naar AquaZoo Friesland
Bron en meer: http://www.aquazoo.nl/zoo-nieuws/nieuws ... friesland/


Apenarend
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 3766
Lid geworden op: november 13, 2010, 17:20
Favoriete dierentuin: de BBB's
Locatie: Waregem

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Apenarend » mei 24, 2016, 13:15

Joost schreef:

IJsberen Felix en Nanu naar AquaZoo Friesland
Bron en meer: http://www.aquazoo.nl/zoo-nieuws/nieuws ... friesland/

Wat geweldig, Felix logeert eerst in een openbaar zwembad.
Extinction is forever!
Saving threatened rainforest forever: http://www.rainforesttrust.org/

Joost
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 1134
Lid geworden op: december 3, 2013, 17:15
Favoriete dierentuin: The Bronx Zoo, Wildlands
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Joost » mei 24, 2016, 15:03

Apenarend schreef:
Joost schreef:

IJsberen Felix en Nanu naar AquaZoo Friesland
Bron en meer: http://www.aquazoo.nl/zoo-nieuws/nieuws ... friesland/

Wat geweldig, Felix logeert eerst in een openbaar zwembad.
Symbolisch hé ;)

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2209
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Aquazoo (Friesland)

Bericht door Laafsekikker » mei 24, 2016, 16:01

Zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden tijdelijke ‘opvanglocatie’ voor ijsbeer Felix
IJsberen Felix en Nanu naar AquaZoo Friesland

Afbeelding
*IJsbeer Felix maakt zich op voor zijn verhuizing naar AquaZoo Friesland (foto: Ouwehands Dierenpark)

AquaZoo Friesland maakt zich op voor de komst van de ijsberen Nanu en Felix. De mannetjesijsberen arriveren naar verwachting op respectievelijk 24 en 27 juni in de Leeuwardense dierentuin.

Op vrijdag 8 juli vindt in de avonduren de speciale opening van het nieuw gebouwde ijsberenverblijf plaats, exclusief voor jaarkaarthouders en genodigden. Vanaf 9 juli zijn Felix en Nanu dan voor iedereen te zien.

IJsbeer Felix in zwembad
Zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden vangt ijsbeer Felix in de eerste weken van juni tijdelijk symbolisch op. Alle kinderen die op deze locatie in deze maand afzwemmen (2, 9, 16, 23 en 30 juni), ontvangen tijdens de diploma-uitreiking een vrijkaartje voor AquaZoo Friesland. Natuurlijk kunnen zij dan ook met Felix en Blauwe Golf-mascotte Weevie op de foto. Vanzelfsprekend wordt er ook ijs gegeten. IJsberen en kinderen zijn namelijk gek op ijs!

Denemarken/Ouwehands
IJsbeer Nanu is 3,5 jaar oud en komt vanuit het Scandinavian Wildlife Park in Denemarken naar AquaZoo Friesland. Felix is 14,5 jaar oud en verhuist vanuit Ouwehands Dierenpark naar het prachtige nieuwe verblijf in Leeuwarden.

Half miljoen
Het ijsberenverblijf heeft een oppervlakte van ongeveer 5000 vierkante meter en vergde een investering van ruim een half miljoen euro. AquaZoo Friesland wil de komende jaren door blijven investeren. Van 100.000 bezoekers per jaar nu, wil het park eerst doorgroeien naar 150.000 en later mogelijk 200.000 bezoekers per jaar. “Wij blijven daarom investeren in dit park. Friesland verdient een mooie dierentuin met aansprekende diersoorten. Wij willen ook dat de Friezen zelf ook trots zijn op AquaZoo Friesland,”aldus parkmanager Jeroen Loomeijer die voor 2017 inzet op de komst van nijlpaarden en nijlkrokodillen.


Plaats reactie