Pagina 1 van 1

Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Geplaatst: augustus 14, 2019, 12:21
door Laafsekikker

LA GRANGE AUX COYOTES
Een uitzonderlijk (natuur)hotel! Een onvergetelijk avontuur om te beleven, beleef het authentieke kader van de Amerikaanse droom!
Dit uitzonderlijke natuurhotel is geïnspireerd door de architectuur van een traditionele Noord-Amerikaanse schuur.
De rode planken van de gevel biedt een echte en eerbiedwaardige Canadese schuur.

Met een oppervlakte van 600 m² heeft de 'Grange aux coyotes' voldoende ruimte. Ze bestaat uit 11 kamers van 38m² met een groot tweepersoonbed op de begane grond, alsook een mezzanine (twee eenpersoonsbedden) waardoor er per kamer plaats is voor 4 personen. Steeds voorzien van een eigen badkamer en toilet. Twee kamers zijn ook rolstoelvriendelijk gemaakt. Daarnaast biedt elke kamer ook een inkijk in het opmerkelijke leven van de coyotes, zwarte beren alsook wasberen die jij kan observeren vanuit je kamer en teras(sen). De buitenruimtes, de speeltuin en de "vuurpit" onder de sterren beloven reeds dat je er uitzonderlijke momenten zal kunnen delen als een stel, of met vrienden en/of familie!

Stel je een schuur voor in het hart van de wildernis, authentiek met 600 m² gewijd aan een gezellig hotel en de natuur. Achter zijn prachtige authentieke rode houten gevel en zijn enorme ramen, herbergt de schuur leefruimtes en comfortabele kamers. De 11 ruime kamers zijn steeds apart en privaat gemaakt voor 4 personen, inclusief mezzanine. Bij binnenkomst verwelkomt de warme en vriendelijke sfeer van de gastheer jouw. Net zoals een indrukwekkende bibliotheek, een pooltafel, een woonkamer met open haard, een eetkamer in vintage stijl. Deze bieden je een uitgeruste sfeer van gezelligheid en onvergelijkbare charme. Het hotel heeft verschillende private-uitkijkpunten op de dieren, zodat de gasten de tijd van een kijkje kunnen nemen en oog in oog kunnen staan met de zwarte beren, de coyotes of zelfs de ondeugende wasberen. In de van het wandelpark gescheiden tuin kan je bovendien onder de sterren genieten van de "vuurpit", en samen met je partner, vrienden en/ of familie onvergetelijke momenten opbouwen binnen het kader van de 'nieuwe wereld'.

Het dierenpark bied daarnaast ook diverse evenementen aan. Van de feeërieke herfst en Halloween activiteiten tot de winter, ontmoetingen met de dierentuinverzorgers alsook andere mogelijkheden met de levende natuur. Steeds op het ritme van de seizoenen!

Het dierenpark

Parc Animalier de Sainte-Croix is een referentie in Europa als een bestemming waarbij je ondergedompeld wordt in de natuur en de biodiversiteit. Volgens Trip-Advisor is het tevens gerangschikt onder één van de vijf mooiste dierenpark van Frankrijk. Het park neemt je mee voor een ontdekking bij meer dan 1500 wilde dieren welke in semi-vrijheid leven op de 120ha ongerepte natuur van het domein, in het hart van het natuurgebied van Lotharingen. Het werd opgericht in 1980 door de visionaire en enthousiaste boeren Gerald en Liliane Singer, waar ze hun passie voor de natuur op zoveel mogelijk mensen wensen over te brengen. Aan de ene kant profiteert u hier van de ecologisch opmerkelijke omgeving, maar ook van de diversiteit van de landschappen. Pierre en Laurent Singer nemen later het beheer van dit familiepark over en behouden waarden alsook 'missie' die werd aangegeven door hun vader.

In de ruim 39 jaar aan atypische keuzes en innovaties, heeft Sainte-Croix een park gebouwd van een uitzonderlijke oppervlakte, erkend en gewaardeerd door zijn collega-parken en door het publiek. Publiek dat elke jaar groter wordt, tot 335.000 bezoekers in 2018. Voortbouwend op deze successen en enthousiast om de droom van de oprichters waar te maken ontdekken we ook in 2019 nog een grotere onderdompeling in de natuur, meer grote verblijven en leefgebieden, meer ervaringen met de natuur en meer ruimte voor emotie en toewijding (schenkingsfondsen, conservatie, wetenschappelijk onderzoek, ...).
In Sainte Croix bied de sereniteit je tot staat om terug contact te maken met de essentiële waarden en het ritme van de natuur. Een actieve, meeslepende ervaring in het hart van het park.

Meer info vinden we terug op onder meer:
https://parcsaintecroix.com/hebergement/grange & https://parcsaintecroix.com/lodges-nature


Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Geplaatst: augustus 30, 2019, 12:30
door Laafsekikker

Een uniek evenement!
Sinds 2013 organiseert Parc Animalier Sainte Croix in samenwerking met de vereniging van jagers uit de Moezel het nationale imitatie-hertenburlen kampioenschap.

Tijdens de eerste vijf edities waren er reeds veel bezoekers, jagers, dierenliefhebbers en natuurliefhebbers waren aanwezig om deze voorouderlijke kunst te ontdekken en aan te moedigen. Sinds de eerste editie heeft dit unieke evenement in Frankrijk impact gehad en ongelooflijke media-aandacht gekregen dankzij de aanwezigheid van een groot aantal lokale, nationale alsook internationale deelnemers. Dit jaar concurreren de deelnemers op verschillende evenementen om te weten wie de beste burler zal zijn van Frankrijk. Ze zullen een diverse typerende burls waarheidsgetrouw moeten nabootsen, van een 'aanwezigheidsburl' tot een 'overwinningsburl'.

Verspreid over twee dagen (7 en 15 september) zullen veel natuuractiviteiten worden voorgesteld aan het publiek om deze geweldige discipline en het burlen van het hert te ontdekken.

Zaterdag 7 september vanaf 15.00 uur
Deze dag is georganiseerd voor het grote publiek en zelfs toegankelijk voor de jeugdige bezoekers. Bezoekers kunnen de voorouderlijke kunst van het Burlen ontdekken en zichzelf testen in navolging van de echte 'brameurs'.

Zondag 15 september vanaf 10.00 uur
Een uitzonderlijke verkoop van hertengeweien uit het gebied van Sainte-Croix! Deze zal georganiseerd worden ten behoeve van de het dierenpark haar biodiversiteitsprogramma.

Het dierenpark van Sainte-Croix is gerangschikt onder de 10 beste locaties in Frankrijk voor het observeren, luisteren en ontdekken van dit natuurlijke fenomeen. Elk jaar, tussen september en oktober, kunnen we de burl van het hert horen in de bossen. Dit is het hert zijn kweekperiode, de fokperiode. Gedurende ongeveer 1 maand zal het hert zijn sterkte peilen, intimideren en uiteindelijk vechten om dominante hert (proberen) te worden. De winnende herten zullen het voorrecht hebben om met de hertenkudde te fokken. Het dierenpark van St. Croix biedt de mogelijkheid om dit natuurverschijnsel te observeren, te begrijpen en te horen in alle veiligheid voor de bezoekers, alsook in betrekking tot dierenwelzijn.

Van zaterdag 21 september tot zondag 13 oktober 2018 stelt het dierenpark van St. Croix diverse natuuractiviteiten voor om dit uitzonderlijke natuurverschijnsel te ontdekken (alleen op reservering, beperkt aantal plaatsen). In de schemering is het spektakel van het burlen nog magischer. Kom naar het park, en ontmoet elkaar reeds bij een authentiek houthakkers menu in het parkrestaurant voor de (avond)rondleidingen starten.

Nieuw is de formule om reeds bij het luiken van de dag (6u) een rondleiding te krijgen, gevolgd door een gezellig aperitief. Bij het ochtendgloren baadt de vlakte van herten in een opvallend licht. De frisheid van de ochtendmist biedt een uitzonderlijke show. Deze ochtendlijke ontdekking wordt vervolgd met een stevig ontbijt in het restaurant van het park.

Speciale voor ochtendfotografen (zaterdag vanaf 07.00 uur) biedt het park de mogelijkheid om de herten in semi-vrijheid te fotograferen

Slapen bij de herten
In slaap vallen bij het geluid van het burlen in het hart van het dierenpark van Sainte-Croix ... het is mogelijk!

4 Lodges bieden uitzicht op de vlakte van herten. Een bevoorrechte manier van het uitzonderlijke uitzicht te genieten en de trots van het dierenpark: de vlakte van herten! In totaal leven hier 150 herten, herten en moeflons in veiligheid binnen een beschermde natuur (vlakte, bos, vijver)

Deze 4 lodges bieden heel wat comfort, in alle seizoenen, en zijn ideaal om dichter bij het hert te leven tijdens het burlen. Twee van deze vier lodges zijn voor elkaar toegankelijk via een loopbrug dus ook ideaal om kleine groepen te verwelkomen: familie, vrienden, zakelijk seminar, etc.

De yurts van St. Croix hebben hun tenten opgezet voor de vlakte van herten! Geniet van een uniek verblijf in een Mongoolse steppe-atmosfeer. Slechts een paar stappen verwijderd van de weelderig natuurlijk schouwspel van de plaat is in volle gang op de grote vlakte van herten. Ook de overnachtingen in de Coyote-barn zal een speciaal aanbod kennen tijden het seizoen van het burlen.


Re: Nieuwstopic Parc Animalier Sainte Croix

Geplaatst: oktober 1, 2019, 12:20
door Laafsekikker

Het burlen van de herten in Sainte Croix
Uitzonderlijk natuurverschijnsel van half september tot half oktober!

Het dierenpark van Sainte-Croix biedt diverse manieren aan om dit fenomeen te ontdekken. Speciale avondtours, ochtendwandelingen, fotografie-tour, er zijn diverse opties om te genieten van dit natuurlijke en jaarlijks wederkerende fenomeen. Afgezien van deze activiteiten, is dit uitzonderlijke natuurlijke evenement ook zichtbaar en hoorbaar als onderdeel van een klassiek bezoek aan het dierenpark.

Meer info over het hertenburlen lezen we terug op https://parcsaintecroix.com/experience/le-brame-du-cerf