Nieuwstopic Burgers' Zoo

Al het nieuws van de dierentuinen die binnen "De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen" (http://www.nvdzoos.nl) vallen.
Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12608
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Gorilla Gust » december 31, 2018, 13:28

Plaats vanaf 2019 hier al het nieuws uit Burgers' Zoo
Het oudere dierentuinnieuws van deze dierentuin vinden we terug in het Dierentuinnieuws Archief.
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2161
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Laafsekikker » december 31, 2018, 20:18

BURGERS’ ZOO BOEKT SUCCES IN NEDERLAND EN BELIZE
Burgers’ Zoo is tevreden over 2018: genetisch belangrijke panterwelpen, enorme groei natuurgebied Belize en wederom meer dan 1 miljoen bezoekers

Koninklijke Burgers’ Zoo is tevreden over 2018.
Zo werden er twee genetisch zeer belangrijke Sri Lanka panters geboren. Daarnaast beslaat het beschermde natuurgebied in Belize sinds dit jaar ruim zeven maal de oppervlakte van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. En ondanks de zeer warme zomer passeerden dit jaar in totaal 1.108.797 bezoekers de toegangspoorten.

Bijzondere ontwikkelingen bij de dieren en planten
Ook in 2018 werd er een breedlipneushoorntje geboren: sinds het jaar 2000 kwamen maar liefst negen neushoorntjes in Arnhem ter wereld, waarmee Burgers’ Zoo een voortrekkersrol vervult in het Europese fokprogramma. De geboorte van twee genetisch zeer belangrijke Sri Lanka pantertjes was verheugend nieuws, net als de succesvolle kweek met renkoekoeken en talloze andere vogelsoorten dit jaar. Na veel voorbereidingen kwam in november een Maleise berenman vanuit een Schots dierenpark naar Arnhem in de hoop dat hij in de nabije toekomst voor nageslacht gaat zorgen.

Diersoorten als wrattenzwijnen, ringelrobben en bongo’s vertrokken uit Arnhem om plaats te maken voor een nieuwbouwproject, waarin na oplevering in het voorjaar van 2019 twee soorten maki’s, neusberen en doodshoofdaapjes te zien zijn. In de Bush werd officieel een nieuwe Dracaena-soort ontdekt door botanicus en Dracaena-expert Theo Damen die zijn vondst in een gerenommeerd wetenschappelijk tijdschrift wereldkundig heeft gemaakt. Een kroon op het nog altijd zeer revolutionaire ontwerp van de Bush, het overdekte tropische regenwoud dat dit jaar zijn dertigjarige jubileum vierde.

Conservatie
Stichting Future For Nature reikt ieder jaar aan drie jonge, talentvolle natuurbeschermers de Future For Nature Award uit, gekoppeld aan een geldbedrag van 50.000 euro per winnaar. Burgers' Zoo is één van de hoofdsponsors van Stichting Future For Nature en de uitreiking van de Future For Nature Awards vindt jaarlijks in het Arnhemse dierenpark plaats. In 2018 wonnen Adam Miller (27), Trang Nguyen (27) en Geraldine Werhahn (33) deze prestigieuze prijs voor succesvolle natuurbescherming. Adam Miller is een jonge Amerikaan die de illegale handel in (zang)vogels bestrijdt in Borneo. Trang Nguyen is een avontuurlijke Vietnamese die een gevaarlijke strijd vecht tegen de illegale handel van bedreigde diersoorten uit Afrika en Azië. Geraldine Werhahn is een Zwitserse onderzoekster die haar thuisland heeft verruild voor het onherbergzame Tibet en Nepal om een zeldzame wolvensoort te beschermen. Doutzen Kroes heeft dit jaar als eregast de Future For Nature Awards 2018 uitgereikt in Burgers’ Zoo onder landelijke belangstelling van de media. Doutzen Kroes is zeer betrokken bij natuurbescherming en heeft met haar eigen campagne miljoenen ingezameld ten bate van de bescherming van de Afrikaanse olifant.

Het natuurgebied dat Burgers’ Zoo al bijna dertig jaar samen met het Zwitserse vlinderpark Papiliorama Zoo succesvol beschermt in het Midden-Amerikaanse land Belize is uitgebreid met een oppervlakte van maar liefst 15.000 voetbalvelden tot een totale oppervlakte van bijna 400 vierkante kilometer: ruim zeven maal de oppervlakte van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Belangrijk is dat met deze uitbreiding de verschillende natuurreservaten waaruit het project in Belize bestaat, aan elkaar zijn verbonden tot één geheel. Hierdoor kunnen diersoorten zich voortaan door het volledige natuurgebied verplaatsen en vinden er uitwisselingen plaats tussen dierpopulaties die voorheen van elkaar gescheiden waren. De uitbreiding van het natuurgebied onderstreept het vertrouwen van de Belizaanse overheid in het succesvolle natuurbeschermingsproject.

Onderzoek
Een wereldprimeur in de Ocean op het gebied van wetenschappelijk onderzoek: curator/bioloog Max Janse en dierenarts Henk Luten hebben voor het eerst succesvol anticonceptie toegepast bij vissen. Hun toepassing van anticonceptie bij de adelaarsroggen werd gepubliceerd door het internationaal toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Journal of Fish Biology. Met deze recente publicatie kwam het aantal wetenschappelijke publicaties in Burgers’ Ocean op 21 te staan. Het Arnhemse koraalrifaquarium is zeer voortvarend in de kweek van diverse haaien- en roggensoorten en staat internationaal bekend om het grootste levende koraalrif in aquaria van Europa en zelfs het op één na grootste ter wereld. Het grootste levende koraalrif in aquaria is te vinden in Townsville, Australië.

Daarnaast verrichten diverse studenten (universitair en HBO) (gedrags)onderzoek. Zo onderzochten ze onder andere het gebruik van het nieuwe verblijf in de Mangrove door de Caribische zeekoeien. Ook de verspreiding door de hal, de verschillende natuurlijke gedragingen en levensduur van een aantal tropische vlindersoorten was onderwerp van onderzoek en bijvoorbeeld de interactie tussen twee verschillende apensoorten, namelijk Westelijke laaglandgorilla’s en goudbuikmangabeys.

Educatie
Dierentuingidsen hebben in 2018 in totaal 163 basisschoolklassen op locatie bezocht: een stijging van vijftig procent ten opzichte van 2017 en een verdubbeling ten opzichte van 2016. Sinds de start in 2014 van het educatieve programma ‘Expert in de Klas’ zijn er 11.000 kinderen bezocht. In februari hebben dierentuingidsen diverse sessies op scholen verzorgd voor de Nationale Voorleesweek met het thema ‘Ssst, de tijger slaapt’. Gerda Havertong verrichtte in Arnhem de aftrap voor dit thema van de Nationale Kinderboekenweek.

De winteravondlezingen die in 2018 zijn georganiseerd, hebben telkens minimaal driehonderd gasten mogen verwelkomen en de kindercolleges 95 enthousiastelingen (ten opzichte van gemiddeld 80 in 2017). Voor WUR Wageningen, MBO Helicon/Velp en Wildlife Management/Van Hall Leeuwarden zijn lessen, lezingen en workshops georganiseerd in Burgers’ Zoo. De zomer stond educatief gezien in het teken van de Desert, aanhakend op de Desert Musical met Zoë & Silos, met thematische speurtochten in de rotswoestijn en dierentuingidsen die zes weken lang vanuit infostands en infopunten bezoekers over dit ecosysteem vertelden. Het team van dierentuingidsen, die door Burgers’ Zoo intensief worden getraind, bestaat inmiddels uit meer dan tweehonderd vrijwilligers.

Recreatie
In 2018 bezochten in totaal 1.108.797 gasten Burgers’ Zoo: wat minder dan in het topjaar 2017 toen 1.157.868 bezoekers de toegangspoort passeerden. In vergelijking met 2015 (1.040.804 bezoekers) en 2016 (1.023.469 bezoekers) blijkt echter dat ook 2018 een goed jaar is geweest voor het Arnhemse dierenpark.

Burgers’ Zoo organiseerde dit jaar vijf verschillende evenementen voor de dagbezoekers en abonnementhouders: het lichtfestival Burgers’ Light (voorjaarsvakantie), Gigantisch Apenkooien (meivakantie), Zoë & Silos: de Desert Musical (zomervakantie), Dino’s in the Zoo (herfstvakantie) en Pasar Malam in de Bush (kerstvakantie).


dehaas
Laafsekikkerdril
Laafsekikkerdril
Berichten: 36
Lid geworden op: januari 2, 2017, 15:16
Favoriete dierentuin: San Diego Zoo
Locatie: Delft

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door dehaas » januari 2, 2019, 18:36

Een paar nieuwe diersoorten die eind vorig jaar nog achter de schermen zaten zullen in de komende dagen/weken worden vrijgelaten in de ecodisplays.

De gestreepte basilisken (1.1), in de mangrove

De 2.2. blauwkroontjes (kleine parkietjes), in de bush

En in het haaienbassin van de Ocean op het moment een blauwgele reuzenbaars te wennen.

Limburg vooruit
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 5335
Lid geworden op: november 11, 2010, 17:12
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza, Walsrode
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Limburg vooruit » januari 2, 2019, 19:09

Mooie soorten!! Niet te begrijpen dat ze niet meer bezoekers trekken, zo'n prachtpark.

Dustin1999
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 164
Lid geworden op: mei 16, 2018, 14:32
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Amersfoort

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Dustin1999 » januari 2, 2019, 19:18

Gave soorten haalt Burgers Zoo weer binnen.

Wat voor soort is die Blauwgele Reuzenaars dan? Bedoel je niet gewoon de gevlekte reuzentandbaars?

dehaas
Laafsekikkerdril
Laafsekikkerdril
Berichten: 36
Lid geworden op: januari 2, 2017, 15:16
Favoriete dierentuin: San Diego Zoo
Locatie: Delft

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door dehaas » januari 2, 2019, 20:31

Oeps ja dat moet idd een blauwegele reuzenBAARS zijn

Dustin1999
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 164
Lid geworden op: mei 16, 2018, 14:32
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Amersfoort

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Dustin1999 » januari 2, 2019, 21:38

Van wie heb je deze informatie eigenlijk?

Is het niet deze soort: https://www.zootierliste.de/en/?klasse= ... rt=4100101

dehaas
Laafsekikkerdril
Laafsekikkerdril
Berichten: 36
Lid geworden op: januari 2, 2017, 15:16
Favoriete dierentuin: San Diego Zoo
Locatie: Delft

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door dehaas » januari 2, 2019, 22:37

Via iemand die ik ken. Ik heb zelf echt zero verstand van vissen dus zou zomaar die kunnen zijn. Enige wat ik weet is dat die rond 22 dec was aangekomen in Burgers.

Dustin1999
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 164
Lid geworden op: mei 16, 2018, 14:32
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Amersfoort

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Dustin1999 » januari 3, 2019, 00:16

Heb begrepen van iemand dat die uit Leipzig komt.

Apenarend
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 3744
Lid geworden op: november 13, 2010, 17:20
Favoriete dierentuin: de BBB's
Locatie: Waregem

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Apenarend » januari 3, 2019, 00:31

Zou best kunnen, het gebouw is daar gesloten wegens renovatie.
Extinction is forever!
Saving threatened rainforest forever: http://www.rainforesttrust.org/

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2161
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Laafsekikker » januari 3, 2019, 18:26

HONDSBEROERD DANKZIJ EEN SCHOMMELENDE IJSBEER
Transporteur Ton van Maanen is op 6 januari 2019 officieel vijftig jaar werkzaam voor het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo

Zondag 6 januari 2019 bereikt transporteur Ton van Maanen een bijzondere mijlpaal: hij is op die datum officieel vijftig jaar werkzaam voor Koninklijke Burgers’ Zoo. Van Maanen heeft het Arnhemse dierenpark naar eigen zeggen zien ontwikkelen ‘van dierentuin tot zoo’. Hij heeft alle grote nieuwbouwprojecten meegemaakt en tientallen bijzondere diersoorten vervoerd.

Hondsberoerd dankzij een schommelende ijsbeer
Gevraagd naar zijn herinneringen lepelt Ton van Maanen moeiteloos een aantal bijzondere gebeurtenissen op. Zo kwam hij eens hondsberoerd in Arnhem aan, nadat hij bij Zoo Antwerpen een ijsbeer had ingeladen voor transport. Het honderden kilo’s zware roofdier schommelde de hele reis van links naar rechts en van voren naar achteren, waardoor Van Maanen flink wagenziek was toen hij eindelijk weer in de Gelderse hoofdstad arriveerde.

Bekeuringen op één hand te tellen
In zijn vijftigjarige dienstverband heeft Van Maanen als transporteur met zijn vrachtwagens, bestelbussen en overige bedrijfsvoertuigen letterlijk honderdduizenden kilometers voor Burgers’ Zoo afgelegd. Toch zijn de bekeuringen die hij in al die jaren heeft ontvangen op één hand te tellen. Eén bekeuring had een niet-alledaagse oorzaak: toen het stoplicht plotseling erg snel van oranje op rood sprong, was het gevaarlijker om met een 2.500 kilo zware breedlipneushoorn achterin te remmen dan nog snel even door rood te glippen.

Eén brok ervaring op alle afdelingen
Toen Ton van Maanen op 6 januari 1969 – twee maanden voor zijn vijftiende verjaardag – officieel in dienst trad bij het toenmalige Burgers’ Natuurdierenpark aan de Schelmseweg in Arnhem leerde hij het vak door letterlijk als manusje-van-alles op allerlei afdelingen mee te draaien met de ervaren dierverzorgers. In die periode hielden naast de directie circa tien andere medewerkers het park dagelijks draaiende. Zodoende heeft Ton van Maanen op alle toen bestaande afdelingen gewerkt en in de weekenden was hij vaak vanaf zaterdagmiddag verantwoordelijk voor alle werkzaamheden bij de dieren. De grote zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid die je kreeg, heeft hij altijd zeer gewaardeerd. ’s Avonds alleen vijfentwintig leeuwen naar hun nachtverblijf leiden, was toen bijvoorbeeld heel normaal.

Veelzijdig werk
Tegenwoordig zorgt Ton van Maanen er in zijn functie als transporteur voor dat ‘alles wat vol moet zijn ook vol is en alles wat leeg moet worden gemaakt ook leeg is’. Hij vervoert niet alleen allerlei diersoorten van en naar Arnhem, maar leegt ook containers met verschillende soorten afval, of hij vult juist weer voorraden aan met zeer uiteenlopende materialen. Hij ondersteunt verschillende afdelingen door zaken aan te vullen of juist af te voeren, zoals Receptie, Kantoor, Biologen, Dierverzorging, Horeca en de Technische Dienst voor de nieuwbouwprojecten. Op 6 maart 2019 viert Ton van Maanen zijn 65ste verjaardag en hoopt hij nog bijna twee jaar tot aan zijn pensioen bij Burgers’ Zoo in deze functie te werken.


Dustin1999
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 164
Lid geworden op: mei 16, 2018, 14:32
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Amersfoort

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Dustin1999 » januari 7, 2019, 20:06

Volgens een stuk uit een krant is er in Burgers Zoo ook een Japanse Bakerhaai gekomen uit Leipzig en is deze binnenkort ook te zien in Burgers Ocean.

Foto stuk krant: https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5CBAEE93

dehaas
Laafsekikkerdril
Laafsekikkerdril
Berichten: 36
Lid geworden op: januari 2, 2017, 15:16
Favoriete dierentuin: San Diego Zoo
Locatie: Delft

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door dehaas » januari 10, 2019, 09:21

De zeekoe is drachtig, jong wordt in nu en maart/april verwacht. Is blijkbaar erg lastig in te schatten. Hoe dan ook echt geweldig nieuws!!!

https://www.burgerszoo.nl/nieuws/2019/0 ... QA6ox93818
Laatst gewijzigd door dehaas op januari 10, 2019, 11:58, 1 keer totaal gewijzigd.

Limburg vooruit
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 5335
Lid geworden op: november 11, 2010, 17:12
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza, Walsrode
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Limburg vooruit » januari 10, 2019, 10:38

Dat zou goed nieuws zijn moest dat lukken. Met 3 regelmatig kwekende tuinen (Beauval, Odense, Madrid) is het geen groot succes. Hopen dat het in Burgers, Wroclaw en Genova niet bij eenmalig blijft.

Gibbon2000
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 382
Lid geworden op: juni 27, 2016, 15:22
Favoriete dierentuin: Planckendael
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Gibbon2000 » januari 10, 2019, 13:40

dehaas schreef:De zeekoe is drachtig, jong wordt in nu en maart/april verwacht. Is blijkbaar erg lastig in te schatten. Hoe dan ook echt geweldig nieuws!!!

https://www.burgerszoo.nl/nieuws/2019/0 ... QA6ox93818
Het jong wordt in januari/februari verwacht

Dustin1999
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 164
Lid geworden op: mei 16, 2018, 14:32
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Amersfoort

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Dustin1999 » januari 10, 2019, 13:44

Dit zou toch gewoon de mooiste en zeldzaamste geboorte worden in Nederland als er een zeekoe word geboren!

We zullen het vanzelf zien en horen wanneer ze bevallen is. Hopelijk is dit een teken dat we in de toekomst nog meer babyzeekoeien mogen verwachten in Burgers Zoo!

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2161
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Laafsekikker » januari 10, 2019, 18:52

Koninklijke Burgers’ Zoo verwacht in januari of februari 2019 de geboorte van een Caribische zeekoe in Burgers’ Mangrove

Het 5,5-jarige Caribische zeekoevrouwtje dat samenleeft met een 17-jarig mannetje in de Mangrove van Koninklijke Burgers’ Zoo is drachtig. Biologen en dierverzorgers van het Arnhemse dierenpark verwachten de geboorte in januari of februari 2019. Een precieze uitgerekende datum is erg lastig te bepalen: Caribische zeekoeien kennen namelijk een draagtijd tussen de 12 en 14 maanden.

Hoopgevende observaties
Biologen en dierverzorgers gaan er vanuit dat het Caribische zeekoevrouwtje drachtig is, omdat ze een bult rondom haar vulva vertoont. Bovendien zijn er sinds lange tijd geen paringen meer geconstateerd. Zekerheid is er niet, omdat het lastig is om een echo te maken bij dit grote in het water levende zoogdier. Sinds enkele weken zijn echter ook de tepels duidelijk zichtbaar van dit dier, hetgeen erop lijkt te duiden dat de geboorte aanstaande is.

Zeldzame geboorte in Nederland en Europa
Koninklijke Burgers’ Zoo is het enige dierenpark in Nederland waar zeekoeien leven. De laatste zeekoeien werden in Arnhem in 1993 en 1995 geboren, dus het gaat om een zeldzame geboorte. Ook in de rest van Europa komen zeekoeiengeboortes maar weinig voor. In Europese dierentuinen leven in totaal namelijk slechts 35 Caribische zeekoeien: 21 mannetjes en 14 vrouwtjes.

Geslachtsrijpheid bij Caribische zeekoeien
Vrouwtjes zijn normaliter met ongeveer vijf jaar geslachtsrijp, mannetjes pas met negen jaar. Paringen en geboortes vinden het hele jaar rond plaats, maar in de zomermaanden is er wel een geboortepiek. In de wat gematigdere streken van het verspreidingsgebied last de zeekoe een paringsstop in tijdens de winter.

Kwetsbaar tot bedreigd in het wild
Van de Caribische zeekoe worden in het wild twee ondersoorten onderscheiden: Trichechus manatus manatus die rond de Antillen leeft en Trichechus manatus latirostris die in de buurt van Florida voorkomt. Beide ondersoorten hebben van IUCN de classificatie ‘endangered’ (bedreigd) gekregen, terwijl de soort an sich als ‘vulnerable’ (kwetsbaar) te boek staat. Vanwege de lange draagtijd (12 tot 14 maanden) en het feit dat een jong ongeveer 2,5 jaar bij de moeder blijft, krijgen Caribische zeekoeien in het wild niet vaak jongen en groeit de populatie dus niet zo snel.


Gebruikersavatar
Choco115
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 180
Lid geworden op: februari 6, 2017, 07:48
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Choco115 » januari 12, 2019, 19:49

Volgens iemand op zoochat zijn de vleerhonden in de bush overleden en zijn uit de bush verder ook de witwangfluiteend, purperen suikervogel en groene druppelastrild uit de collectie.
De natuur is het mooiste wat er is

Jarne
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 420
Lid geworden op: november 16, 2016, 21:00
Favoriete dierentuin: Burgers' Zoo
Abonnement dierentuin: Ja
Locatie: Antwerpen

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Jarne » januari 12, 2019, 19:52

Witwangfluiteend kan kloppen, die heb ik tijdens mijn bezoek in December niet gezien terwijl het toch opvallende vogels zijn. Over welke vleerhonden hebben ze het? Want in December zaten er nog meerdere exemplaren, alleen heb ik geen idee van welke van de twee soorten.

Gebruikersavatar
Choco115
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 180
Lid geworden op: februari 6, 2017, 07:48
Favoriete dierentuin: Diergaarde Blijdorp
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Burgers' Zoo

Bericht door Choco115 » januari 12, 2019, 19:55

Jarne schreef:Witwangfluiteend kan kloppen, die heb ik tijdens mijn bezoek in December niet gezien terwijl het toch opvallende vogels zijn. Over welke vleerhonden hebben ze het? Want in December zaten er nog meerdere exemplaren, alleen heb ik geen idee van welke van de twee soorten.
Het gaat om de Lyles vleerhond
De natuur is het mooiste wat er is

Plaats reactie