Alle tijden zijn UTC + 1 uur

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 223 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Afdrukweergave

Re: Nieuwstopic GaiaZOO
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 14 Dec 2017 20:02 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1553
Woonplaats: Het forum

Onderzoek & natuurbehoud symposium, primeur GaiaZOO!
-SAMEN VOOR NATUUR-

Vandaag (16.00u - 20.00u), op 14 december, vindt het eerste onderzoek & natuurbehoud symposium plaats in GaiaZOO. Niet alleen een primeur voor de Kerkraadse dierentuin, maar voor alle dierentuinen in Nederland. Geen enkele andere Nederlandse dierentuin heeft ooit een vergelijkbaar evenement georganiseerd. Voor deze unieke gebeurtenis heeft GaiaZOO verschillende hogescholen en universiteiten uit Nederland en België uitgenodigd. Dit resulteerde in een overweldigende interesse vanuit de genodigden. Meer dan 100 deelnemers hebben zich aangemeld voor het symposium. Na het bijwonen van dit evenement zullen deelnemers meer inzicht hebben in de bijdrage die dierentuinen kunnen leveren aan natuurbehoud wereldwijd.

ZOO is Gaia
Door middel van presentaties, rondleidingen en netwerkmogelijkheden laat GaiaZOO tijdens het symposium zien welke bijdrage de dierentuin levert aan wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud. Als jonge en moderne dierentuin onderscheidt GaiaZOO zich op meerdere vlakken ten opzichte van collega-dierentuinen in binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend is dat naast de beleving van de bezoekers, natuurbehoud, educatie, wetenschappelijk onderzoek en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Al enige tijd is GaiaZOO vooruitstrevend op deze belangrijke vlakken. Het symposium kan gezien worden als een belangrijk evenement om deze bijdrage ook actief naar buiten te communiceren.

Onderzoek door GaiaZOO
De lezingen die worden gehouden tijdens het symposium hebben betrekking op verschillende onderzoeksactiviteiten die GaiaZOO uitvoert. Zo verwelkomt GaiaZOO Andrea Dempsey van WAPCA (West African Primate Conservation Action), een organisatie die zich al jaren inzet voor de bescherming van West-Afrikaanse primaatsoorten en onder andere wordt gesteund door het Gaia Nature Fund. Ook diersoorten in GaiaZOO zelf dragen bij aan het behoud van hun soortgenoten in het wild. Onderzoekers van het NIOO-KNAW komen vertellen op welke manier hun onderzoek bij de kleine zwanen in GaiaZOO heeft bijgedragen aan het behoud van deze soort in het wild.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic GaiaZOO
BerichtGeplaatst: 09 Jan 2018 17:06 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1553
Woonplaats: Het forum

GAIAZOO LEUKSTE UITJE VAN NEDERLAND 2018
-Gouden Award dankzij 100.000 ANWB-stemmen-


Afbeelding

Zojuist is GaiaZOO opnieuw uitgeroepen tot Leukste Uitje van Nederland. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij in Nederland het meest waarderen. In totaal werd een recordaantal van ruim 100.000 stemmen uitgebracht. GaiaZOO scoort, naast heel veel stemmen, de hoogste cijfers op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) en is daarmee de winnaar van 2018. De top-3 werd achtereenvolgens aangevuld door De Efteling en Diergaarde Blijdorp. In 2013 werd GaiaZOO ook gekozen tot Nederland’s Leukste Uitje.

Dit jaar vond deze belangrijkste toeristische verkiezing van Nederland voor de achtste keer plaats en in vrijwel alle edities behoort GaiaZOO tot de finalisten. De belangrijkste criteria om voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ in aanmerking te komen, betreft het bezoekersaantal (jaarlijks méér dan 400.000 bezoekers) en er dient sprake te zijn van landelijke bekendheid. Naast de Kerkraadse dierentuin maakt ook marktleider De Efteling steevast deel uit van de Top-3.

Méér dan alleen een dierentuin
Een ANWB-lid over GaiaZOO: “Heel goed onderhouden park. Mooi aangelegd en veel dieren die goed verzorgd worden. Leuke dag, altijd genieten” In 2017 ontving GaiaZOO haar vijfmiljoenste bezoeker. De diercollectie omvat ruim 150 soorten, waarvan vele uitsluitend in deze Nederlandse dierentuin te zien zijn. Het onderscheidende vermogen van GaiaZOO blijkt volgens de stemmers vooral het natuurlijke karakter, de zeer ruime dierverblijven en de uitstekende service van medewerkers en kwaliteit van de horeca. “GaiaZOO is méér dan alleen een dierentuin. Het is ook een prachtige wandeling in het Limburgse heuvellandschap en genieten van het goede leven!” aldus een ANWB-lid.

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is
In 2017 verwelkomde de dierentuin onder meer heel bijzondere rode brulapen die zich samen met diverse andere diersoorten, vrij tussen de bezoekers bewegen in een ruim bos. Dit jaar wordt de dierentuin onder meer uitgebreid met ‘Limburghuis’: een uniek project in samenwerking met diverse natuurorganisaties met de nadruk op bedreigde diersoorten in Nederland/Limburg. De dierentuin speelt al jarenlang een prominente rol in fokprogramma’s, natuurbehoudsprojecten en het opnieuw uitzetten van bedreigde soorten zoals de wilde hamster en wil op deze wijze een actieve bijdrage leveren aan de instandhouding van onze biodiversiteit.

De top drie van ‘Leukste uitje van Nederland 2018’
Gouden award GaiaZOO in Kerkrade
Zilveren award De Efteling in Kaatsheuvel
Bronzen award Diergaarde Blijdorp in RotterdamOmhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic GaiaZOO
BerichtGeplaatst: 17 Jan 2018 15:38 
Laafs kikkertje
Laafs kikkertje
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:24 Jul 2013 13:35
Berichten:615
Er is een nieuwsbrief via e-mail verschenen, met een link naar een jaarverslag. Hieronder enkele zaken die ik hieruit geselecteerd heb.
Op termijn kunnen we de hop verwachten in de Taiga | Volière. Deze soort is aanwezig achter de schermen en dit jaar zijn er voor het eerst kuikens uitgevlogen, die ondertussen naar elders vertrokken zijn. Ook de eikelmuizen hebben zich achter de schermen al voortgeplant. De jongen zijn uitgezet inhet wild.
Bij het Limburghuis wilt men ook Europese nertsen en otters betrekken.
Men verwacht een tweede vrouwelijke neushoorn.
Vorig jaar werd de kudde przewalskipaarden uitgebreid met een hengst en de kudde bosrendieren met een mannetje uit Burgers' Zoo, dus er worden jonge dieren verwacht.


Omhoog
 Profiel  
 

Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 223 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


  Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  

Dit forum werkt op phpBB © 2000-heden door de phpBB Group
Forumthema door Gokin/ Webdesigner custom, geoptimaliseerd met Greensmilies. Vertaald door phpBBservice.nl.


Creative Commons Licentie


Laafsekikkers is een niet-commercieel forum, 'Voor' en 'Door' dieren(tuin)liefhebbers, welke met online publicaties informatie over dierentuinen deelt. Werk van Laafsekikkers is in licentie gegeven volgens een Creative Commons: Naamsvermelding, Niet Commercieel 2.0 Belgische licentie. Citaten van bronnen buiten de Laafsekikkers dienen steeds door de gebruikers zelf, op eigen verantwoordelijkheid, voorzien te worden van een correcte bronvermelding. De gebruikers zijn steeds allen zelf verantwoordelijk voor hun geplaatste posts op het forum. Meer regels/ informatie over het forum vind u terug in onze forumregels.