Nieuwstopic Wildlands

Al het nieuws van de dierentuinen die binnen "De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen" (http://www.nvdzoos.nl) vallen.
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2177
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Wildlands

Bericht door Laafsekikker » november 1, 2019, 16:19

Bezoekers WILDLANDS in winterperiode achter de schermen

WILDLANDS Emmen hanteert vanaf 11 november tot met 1 maart 2020 een winterprogrammering: WILDLANDS Backstage. In die periode wordt het ‘kijkje in de keuken’ van het park toegevoegd aan het dagelijkse programma.

Veel dieren in het park overwinteren in hun binnenverblijf. Daarom zijn de savanne- en nijlpaardenstallen geopend voor bezoekers. Maar wat gebeurt er nog meer achter de schermen van een dierenpark? Op die vraag krijgen bezoekers tijdens deze WILDLANDS Backstage-maanden uitgebreid uitleg. Zo kunnen zij dan niet alleen de dieren van heel dichtbij in hun stallen zien en uitleg krijgen over bijvoorbeeld de olifantentrainingen, maar kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in de waterfabriek, de creatieve werkplaats, bij de keuken en de dierenartspraktijk. Er wordt tijdens deze periode een adviesroute uitgedeeld.

Tijdens de openingsjaren van WILDLANDS werd er niet gesproken over ‘achter de schermen’ vanwege het vernieuwde concept van het park. Toch heeft het park nu besloten om tijdens de wintermaanden Backstage als vierde wereld te openen. Directeur Erik van Engelen: “Wij willen onze bezoekers ook in de winter de meest optimale WILDLANDS-beleving geven en we denken dat een kijkje achter de schermen van een dierenpark weer heel anders en een unieke ervaring is.” De afgelopen periode zijn er achter de schermen diverse aanpassingen gedaan, zodat de bezoekers tijdens de winterperiode een veilige én informatieve Backstage-route kunnen lopen.

Op maandag 11 november gaat de route door het Backstage gedeelte van het park open.

Op de webpagina www.wildlandsbackstage.nl wordt al een tipje van de sluier opgelicht.


Joost
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 1116
Lid geworden op: december 3, 2013, 17:15
Favoriete dierentuin: The Bronx Zoo, Wildlands
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Wildlands

Bericht door Joost » november 3, 2019, 12:00

Zoo Inside heeft een aantal nieuwtjes met betrekking tot Wildlands:
- Het Kompasplein word veel groener dan dat het nu is en er zouden dan dwergapen komen te leven.
- De de nieuwe aquaria in Nortica zouden rond je jaarwisseling open gaan en zal 3 aquaria en een "voelpoel" bevatten.
- De wasberen die in het oude pinguïn verblijf komen komen vanuit Zooparc Overloon. En in de wandelgangen gaat het gerucht dat deze mogelijk samen gehouden gaan worden met de zeehonden. Dit verblijf zou in december klaar zijn terwijl de volière pas in maart zou openen.
- Men gaat ook meer inzetten op educatie. Bij het uitkijkpunt bij de savanne, ter hoogte van de djembés, wordt een Afrikaans gethematiseerde shelter gebouwd waar allemaal informatie te vinden is over de dieren.
- De plannen om cheeta's te gaan houden gaan voorlopig niet door en zijn voorlopig in elk geval op de lange termijn gezet.
- Ze zouden dit jaar rond de 940.000 bezoekers uitkomen. Voor degenen die zich nog afvragen waarom de gemeente Emmen blijft investeren in Wildlands: de maatschappelijke waarde van het park is 46 miljoen euro per jaar voor de regio. Overigens staan ze nog steeds wel ook open voor een overname, maar dan alleen door een stabiele partij.

De hele aflevering van Zoo Inside vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=mMjkGvDYjrE

Joost
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 1116
Lid geworden op: december 3, 2013, 17:15
Favoriete dierentuin: The Bronx Zoo, Wildlands
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Wildlands

Bericht door Joost » november 7, 2019, 20:52

Ondanks het druilerige weer vandaag weer even langs geweest, aller eerst wat kortere nieuwtjes/projecten:
- In het Zonnnepaleis van Serenga zijn er wederom weer jonge dwergmangoesten te spotten.
- Er is aan de Serenga kant van het Meridianenpad een slagboom geplaatst:
Afbeelding

- De werkzaamheden bij Kalima waar ik het de vorige keer al over had zijn ter voorbereiding op Wildlands Backstage, vanaf dit punt zullen de bezoekers straks naar achter de schermen gaan, dus het pad is verhard en rolstoeltoegankelijk gemaakt. Ook zijn er palen geplaatst die straks waarschijnlijk onderdeel worden van een hek wat er voor moet zorgen dat men niet altijd backstage kan.
Afbeelding

- Bij de zeboes loopt sinds kort weer een nieuwe stier.
- De safaritruck was vandaag de hele dag gesloten.
- Vanuit Alaris Schmetterlingspark Wittenberg zijn er maar liefst 24 vlindersoorten aangekomen, omdat de vlindertuin daar in de winter sluit. Dit gebeurd overigens al jaren.
- De nieuwe Maki man is succesvol geïntroduceerd bij de dames.

Dan een update van de 3 grotere en langer durende projecten waar men op dit moment mee bezig is:
- Over de aquaria achter in Nortica kan ik redelijk kort zijn, hier zijn namelijk geen grootse veranderingen te zien ten opzichte van de vorige keer. Overigens was men hier wel druk aan de slag, maar met wat was lastig te zien.
- Bij de bouw van de houtzagerij is wel een hoop veranderd, met name omdat de bouw daar nu ook pas echt begonnen is en dat de vorige keer nog niet het geval was. Vanwege de bouw dient men een stukje door Serenga te lopen om ook de rest van Nortica te bezichtigen, op een aantal plekken heeft men borden gehangen met daarop de alternatieve route. Alle paden zijn geblokkeerd met (lage) bouwhekken geplaatst en de containertunnel bij de pinguïns is dichtgetimmerd.
Afbeelding

Afbeelding

Voor wie geïnteresseerd is de bouw is goed te bezichtigen vanaf 3 punten: de uilenspot, de doorgang bij de zeeleeuwen naar Serenga en de ingang van het zeeleeuwentheater. Al kijk je bij vanaf dat laatste punt vooral tegen de feloranje bouwkeet aan:
Afbeelding

Het eerste qua werkzaamheden wat opvalt is dat de houtenpalen van de oude hekjes van toen het nog pinguïn doorloopgebied was met de grond gelijk gemaakt zijn en men hier markeringen aangebracht heeft op de grond:
Afbeelding

Als we verder kijken zien we dat het hekwerk van de brug plaats heeft moeten maken voor een tijdelijk hekwerk voor tijdens de werkzaamheden, een zelfde soort hek zagen we ook tijdens de werkzaamheden aan het nieuwe pinguïnverblijf. Ook zien we dat er verschillende stalenplaten (of hoe je het wil noemen) zijn aangebracht op de grond, ik vermoed dat hier straks de balken van de houten constructie op vastgemaakt gaan worden.
Afbeelding

- Dan het laatste project: de jungletrail, deze wordt behoorlijk grondig aangepakt. Vanaf het restaurant is te zien dat al een deel van de touwbruggen tussen de torens weggehaald is en van de eerste toren is zelfs het hele dak afgehaald. Dit dak is overigens nog geheel intact en ligt voor het terras van het restaurant, dus ik verwacht dat men dit ook gewoon zal gaan hergebruiken straks.
Afbeelding

Even verderop bij het moerassige gedeelte heeft men ook al steigers gebouwd onder de touwbruggen:
Afbeelding

Apenarend
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 3757
Lid geworden op: november 13, 2010, 17:20
Favoriete dierentuin: de BBB's
Locatie: Waregem

Re: Nieuwstopic Wildlands

Bericht door Apenarend » november 8, 2019, 21:30

Zoals steeds een kwaliteitsupdate Joost, thx.
Extinction is forever!
Saving threatened rainforest forever: http://www.rainforesttrust.org/

Plaats reactie