Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Al het nieuws over de Nederlandse dierentuinen.
Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12618
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust » juli 28, 2018, 12:38

De lang verwachtte nieuwe diersoort, de Kolonok, is uit Rusland aankomen in Nederland.

Er zijn vijf dierentuinen wereldwijd die deze dieren in de collectie hebben. Daar komen nu drie dierentuinen in Nederland bij, Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd, Best Zoo in Best en Faunapark Flakkee in Nieuwe Tonge.

Voorlopig zitten de Vuurwezels wel nog achter de schermen bij Faunapark Flakkee.

https://www.facebook.com/FaunaparkFlakk ... 3487576041

Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Dbelgian
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 4170
Lid geworden op: juli 27, 2012, 15:55
Favoriete dierentuin: Antwerpen
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Dbelgian » augustus 9, 2018, 19:52

Pinguïn overleden door chloortabletten in water van verblijf
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/pi ... ~a2b26ea9/


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Laafsekikker » september 22, 2018, 19:14

In de marge:

Vivarium
Vivarium, het grootste evenement in Europa op het gebied van aquaria, terraria en paludaria, viert dit jaar in november alweer haar tiende verjaardag. En dit jubileumjaar is nog eens extra bijzonder omdat het gevierd wordt op een nieuwe locatie: Autotron! En daarmee is Brabant een mooi evenement rijker!

Wat is Vivarium?
De naam dekt de lading: een vivarium is een (veelal glazen) ruimte waarin een ecosysteem wordt nagebouwd waarin dieren kunnen leven. Denk hierbij aan een aquarium met vissen, een terrarium met reptielen, een paludarium met kikkers of zelfs een Insectarium waarin insecten worden gehouden. Voor alle liefhebbers van deze varianten is het Vivariumevenement bedoeld. Dit evenement dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt, bestaat uit een beursvloer met vele winkeliers, gtoorhandel, hobbyisten en verenigingen die zorgen voor een overweldigend aanbod. Hierbij staat zeker niet alleen de verkoop centraal; er is vooral ook een heleboel te zien en te leren bij de diverse tentoongestelde Vivaria. Naast deze beursvloer worden er op meerdere podia presentaties en workshops verzorgd door nationaal en internationaal erkende experts om iedere hobbyist te voorzien van nog meer kennis en kunde. De onderwerpen hierbij lopen uiteen van tips over het inrichten van een vivarium, het verantwoord houden van dieren tot uitgebreide reisverslagen naar gebieden waar de gehouden, veelal tropische, dieren vandaan komen. Er vinden verder diverse aan de vivarium hobby gerelateerd wedstrijden plaats, zoals het live inrichten van aquaria en fotowedstrijden. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, voor hen is er, naast de mogelijkheid de aanwezige dieren te bewonderen, ieder jaar onder andere de mogelijkheid tot schminken in de kinderhoek en de deelname aan een informatieve speurtocht.

Over het ontstaan van Vivarium
Vivarium zag het levenslicht in 2008 toen een groep bevriende vivarium hobbyisten de ergernis over het ontbreken van groot evenement op Vivariumgebied omzette in daden. Met als doel een evenement te organiseren “voor en door de liefhebber” van Aquaria, Terraria en Paludaria werd in de Utrechtse Veemarkthal de eerste editie georganiseerd. Deze editie smaakte naar meer en Vivarium groeide in de jaren die volgden uit tot een begrip in Nederland en ver daarbuiten. De Veemarkthal werd ook al snel te klein, waardoor een verhuizing naar de Beursfabriek in Nieuwegein volgde, waar Vivarium tot en met 2017 werd georganiseerd. Bijzonder is dat het in al deze jaren een evenement is gebleven dat op een professionele manier wordt georganiseerd door een groep gedreven vrijwilligers zonder winstoogmerk. Na de 9e editie in 2017 kwam er na 7 jaar een eind aan de samenwerking tussen Vivarium en de Beursfabriek. Een maandenlange zoektocht langs vele locaties in Nederland leidde vervolgens tot een verhuizing naar een prachtige nieuwe locatie: Autotron Rosmalen. Op deze locatie zal de jubileumeditie dan ook plaats gaan vinden op 24 en 25 november.

Over Vivarium 2018
De tiende editie van Vivarium zal dus plaats vinden in Autotron op zaterdag 24 en 25 november. Het evenement is beide dagen van 10 tot 17 uur te bezoeken voor iedereen die al iets met een Vivarium of de bewoners hiervan heeft of hiermee juist eens kennis wilt maken.


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12618
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust » november 10, 2018, 12:28

In de serie 'Het Familiebedrijf werpen ze bij Omroep West een blik in de woon- en werkkamer van Haagse en Scheveningse ondernemersfamilies. Zo ook bij dierenwinkel (en kleine dierentuin) Avonturia de Vogelkelder. Jullie kijken mee? https://www.omroepwest.nl/tv/programma/ ... lpu0168ioA
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
MiVo
Laafsekikker(dik)kopje
Laafsekikker(dik)kopje
Berichten: 125
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:20
Favoriete dierentuin: Safaripark Beekse Bergen
Locatie: Leidschendam, Nederland
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door MiVo » november 20, 2018, 12:18

Ik dacht eerst dat er plannen waren voor verhuizing naar Voorschoten, maar nu blijven ze toch in Leidschendam, en op zo'n 20 minuten loopafstand van mijn huis :)

Vlinders aan de Vliet breidt uit

Vlinders aan de Vliet wordt twee maal zo groot. De attractie, gevestigd aan de Veurseweg (N447), krijgt bovendien een eigen restaurant. De werken zijn inmiddels in volle gang. Het voorterrein is helemaal leeggemaakt en wordt omgezet in parkeerterrein. De oude woning Veurseweg 195 is gesloopt. Ter plaatse is de gemeente bezig een brede sloot aan te leggen tussen de weg en de weilanden achter de Gamma. Het is de bedoeling dat het nieuwe Vlinders aan de Vliet eind februari 2019 open gaat voor het publiek.

Vlinders aan de Vliet, dat sinds mei 2006 bestaat, zou oorspronkelijk samengevoegd worden met Life&Garden tot een nieuw belevingscentrum. Dat zou ongeveer op de plek van het huidige Vlinders aan de Vliet komen. Later werd bedacht het nieuwe centrum een plek te geven te midden van de te bouwen huizen tussen de N447 en de Vliet, schuin achter Life&Garden (Veurseweg 292). De eigenaar van Life&Garden besloot echter er mee op te houden. Hij verkocht zijn bedrijf en grond aan de gemeente.

De gemeente en de projectontwikkelaar voor de huizenbouw kwamen tot de conclusie dat een nieuw Vlinders aan de Vliet niet binnen het woningbouwproject paste. Vlinders aan de Vliet blijft derhalve op de huidige plek in een geheel nieuw jasje en met veel meer voorzieningen voor bezoekers. Sinds 2006 huisde eigenaar Jan Kienjet in een verouderd kassencomplex. Dat zou maar tijdelijk zijn doch het werden uiteindelijk dertien jaar.

Bron: https://vlietnieuws.nl/2018/11/20/vlind ... reidt-uit/

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Laafsekikker » maart 8, 2019, 20:22

Dierenpark Almere Jungle is in de jaarlijkse verkiezing van het land van ANWB de Flevolands leukste uitje van het jaar 2019 als tweede geëindigd! 80.000 bezoekers bezochten Almere Jungle in 2018 en velen van hen gaven hun stem aan het bijzondere Almeerse dierenpark.

Hoofd Almere Jungle Mike van Mourik is trots en in zijn nopjes met de uitslag van de verkiezing.

‘Het is voor ons hele team natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen. Wanneer je voor het eerst meedoet, direct wordt genomineerd in de top 5 en dan zo hoog eindigt, is dat geweldig. Niet alleen omdat we het onze bezoekers blijkbaar zo naar de zin weten te maken, maar ook vanwege het feit dat we dat kunnen doen op een maatschappelijke en inclusieve manier.
In Almere Jungle zijn voornamelijk exotische dieren gehuisvest die werden verwaarloosd of soms zelfs letterlijk werden gevonden langs de kant van de weg.

De zorg voor zowel dieren als planten, maar ook het Jungle Café, Jungle Store en andere activiteiten worden verricht door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, intensief begeleid door de medewerkers en vrijwilligers van Almere Jungle. Zonder hun inzet had Almere Jungle deze titel nooit kunnen ontvangen.

Het interesse van het publiek voor Almere Jungle groeit ieder jaar gestaag, constateert Van Mourik.
‘Vanaf onze start in 2009 weten mensen ons steeds beter te vinden. Niet alleen uit de gemeente Almere, trouwens. We ontvangen bezoekers uit het hele land met allerlei achtergronden. Veel ouders en grootouders met kinderen, dagverblijven, scholen, maar zeker ook andere liefhebbers van onze exotische dieren en planten. Die groei willen we erg graag voortzetten. Daar zal ons werk de komende tijd op gericht zijn.

Om te beginnen krijgen de kerkuilen binnenkort een prachtig nieuw verblijf, komt er een heus zeewater bassin met degenkrabben én kunnen onze gasten als alles goed verloopt nog voor de zomer persoonlijk kennismaken met onze nieuwste inwoners, de penseelapen.’ Verder zijn de uitbreidingen voor dit jaar nog een verassing.
We willen al onze trouwe bezoekers bedanken voor hun stem en hopen ze snel weer te zien!
Bedankt namens het trotse team Almere Jungle.


Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12618
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust » maart 20, 2019, 13:41

Attractie- en dierenpark Neeltje Jans verloor een rechtszaak tegen de komst van 162meters hoge windmolens nabij haar park. Ze hadden schrik dat dit mogelijk voor omzetverlies kon zorgen, maar het Hof van Beroep in Den Haag ging niet mee in dit verhaal. We lezen er meer over bij looopings.

https://www.looopings.nl/weblog/11827/Z ... tCOQzwlRmA
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Limburg vooruit
Laafsekikker
Laafsekikker
Berichten: 5342
Lid geworden op: november 11, 2010, 17:12
Favoriete dierentuin: Pairi Daiza, Walsrode
Abonnement dierentuin: Ja

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Limburg vooruit » maart 20, 2019, 15:07

Niet meer dan normaal, iedereen wil groene stroom, maar niemand wil een windmolen zien.
Iedereen die protest aantekend tegen groene energie moeten ze ook maar van het stroomnet gooien.

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12618
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust » maart 23, 2019, 09:02

Bert’s Animal Verhuur, het dierenverhuurbedrijf in het Nederlandse Appeltern wil zijn weilanden omvormen tot een dierenpark van elf hectare groot. Het plan laat zich het beste omschrijven als een kleinschalige dierentuin, of een enorme kinderboerderij.

De buurt zelf is echter nog verdeeld over de plannen. We lezen mee met de Gelderlander op https://www.gelderlander.nl/maas-en-waa ... ~ae53b1ac/
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Harald
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 427
Lid geworden op: november 11, 2010, 17:14

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Harald » maart 23, 2019, 18:54

Gorilla Gust schreef:
maart 23, 2019, 09:02
Bert’s Animal Verhuur, het dierenverhuurbedrijf in het Nederlandse Appeltern wil zijn weilanden omvormen tot een dierenpark van elf hectare groot. Het plan laat zich het beste omschrijven als een kleinschalige dierentuin, of een enorme kinderboerderij.

De buurt zelf is echter nog verdeeld over de plannen. We lezen mee met de Gelderlander op https://www.gelderlander.nl/maas-en-waa ... ~ae53b1ac/
Ik wens ze veel succes....

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12618
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust » maart 23, 2019, 19:00

Als kinderboerderij zie ik dat nog wel goed komen... maar als dierentuin?

Nederland heeft er al héél wat, op de duur doen sommige parken de anderen oneer aan. Toch zeker in deze tijden, waarin we weer wat kritischer naar de dierentuinen kijken. Niet iedereen heeft de juiste budgetten, of het geduld om klein te beginnen.
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12618
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust » april 28, 2019, 14:13

Uit Vogelpark Ruinen in Drenthe zijn zo'n veertig tot vijftig bijzondere vogels gestolen. Henk Dietz van het park kwam er vanmorgen achter. We lezen mee met het NOS.
https://nos.nl/artikel/2282171-tientall ... Ngldrb2lPI
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12618
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust » mei 8, 2019, 16:42

Vlinders aan de Vliet is flink uitgebreid. Het oppervlak is zelfs verdubbeld. Alles is in eigen beheer verbouwd en opgebouwd. Zij zijn blij dat er sinds de seizoensopening in de voorjaarsvakantie weer veel publiek over de vloer komt. Bij de kleine krokodillen staat nu een tribune waar het publiek kan plaatsnemen als ze worden gevoerd.

Aldus https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws ... CWoFkZT1UY
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Gebruikersavatar
Gorilla Gust
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Berichten: 12618
Lid geworden op: november 11, 2010, 13:23
Favoriete dierentuin: Bioparc Doué-la-Fontaine
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: België
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen

Bericht door Gorilla Gust » augustus 26, 2019, 17:06

Ondanks diverse tegenvallers laat kleindierpark uit het Nederlandse Bellingwolde zich niet kennen... En geloven ze in de toekomst. Er is een inzameling gestart voor een verhuizing van hun (dieren)tuin. We lezen mee met RTVNoord.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/212153/O ... indierpark
Steeds weer onderweg enzo(o)!

Plaats reactie