Alle tijden zijn UTC + 1 uur

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 225 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Afdrukweergave

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 28 Jul 2018 11:38 
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 13:23
Berichten:12213

De lang verwachtte nieuwe diersoort, de Kolonok, is uit Rusland aankomen in Nederland.

Er zijn vijf dierentuinen wereldwijd die deze dieren in de collectie hebben. Daar komen nu drie dierentuinen in Nederland bij, Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd, Best Zoo in Best en Faunapark Flakkee in Nieuwe Tonge.

Voorlopig zitten de Vuurwezels wel nog achter de schermen bij Faunapark Flakkee.

https://www.facebook.com/FaunaparkFlakk ... 3487576041


_________________
Steeds weer onderweg enzo(o)!


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen
BerichtGeplaatst: 09 Aug 2018 18:52 
Laafse boomkikker
Laafse boomkikker
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:27 Jul 2012 14:55
Berichten:4153

Pinguïn overleden door chloortabletten in water van verblijf
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/pi ... ~a2b26ea9/


_________________
flickr fotoalbum


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen
BerichtGeplaatst: 22 Sep 2018 18:14 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1871
Woonplaats: Het forum
In de marge:

Vivarium
Vivarium, het grootste evenement in Europa op het gebied van aquaria, terraria en paludaria, viert dit jaar in november alweer haar tiende verjaardag. En dit jubileumjaar is nog eens extra bijzonder omdat het gevierd wordt op een nieuwe locatie: Autotron! En daarmee is Brabant een mooi evenement rijker!

Wat is Vivarium?
De naam dekt de lading: een vivarium is een (veelal glazen) ruimte waarin een ecosysteem wordt nagebouwd waarin dieren kunnen leven. Denk hierbij aan een aquarium met vissen, een terrarium met reptielen, een paludarium met kikkers of zelfs een Insectarium waarin insecten worden gehouden. Voor alle liefhebbers van deze varianten is het Vivariumevenement bedoeld. Dit evenement dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt, bestaat uit een beursvloer met vele winkeliers, gtoorhandel, hobbyisten en verenigingen die zorgen voor een overweldigend aanbod. Hierbij staat zeker niet alleen de verkoop centraal; er is vooral ook een heleboel te zien en te leren bij de diverse tentoongestelde Vivaria. Naast deze beursvloer worden er op meerdere podia presentaties en workshops verzorgd door nationaal en internationaal erkende experts om iedere hobbyist te voorzien van nog meer kennis en kunde. De onderwerpen hierbij lopen uiteen van tips over het inrichten van een vivarium, het verantwoord houden van dieren tot uitgebreide reisverslagen naar gebieden waar de gehouden, veelal tropische, dieren vandaan komen. Er vinden verder diverse aan de vivarium hobby gerelateerd wedstrijden plaats, zoals het live inrichten van aquaria en fotowedstrijden. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, voor hen is er, naast de mogelijkheid de aanwezige dieren te bewonderen, ieder jaar onder andere de mogelijkheid tot schminken in de kinderhoek en de deelname aan een informatieve speurtocht.

Over het ontstaan van Vivarium
Vivarium zag het levenslicht in 2008 toen een groep bevriende vivarium hobbyisten de ergernis over het ontbreken van groot evenement op Vivariumgebied omzette in daden. Met als doel een evenement te organiseren “voor en door de liefhebber” van Aquaria, Terraria en Paludaria werd in de Utrechtse Veemarkthal de eerste editie georganiseerd. Deze editie smaakte naar meer en Vivarium groeide in de jaren die volgden uit tot een begrip in Nederland en ver daarbuiten. De Veemarkthal werd ook al snel te klein, waardoor een verhuizing naar de Beursfabriek in Nieuwegein volgde, waar Vivarium tot en met 2017 werd georganiseerd. Bijzonder is dat het in al deze jaren een evenement is gebleven dat op een professionele manier wordt georganiseerd door een groep gedreven vrijwilligers zonder winstoogmerk. Na de 9e editie in 2017 kwam er na 7 jaar een eind aan de samenwerking tussen Vivarium en de Beursfabriek. Een maandenlange zoektocht langs vele locaties in Nederland leidde vervolgens tot een verhuizing naar een prachtige nieuwe locatie: Autotron Rosmalen. Op deze locatie zal de jubileumeditie dan ook plaats gaan vinden op 24 en 25 november.

Over Vivarium 2018
De tiende editie van Vivarium zal dus plaats vinden in Autotron op zaterdag 24 en 25 november. Het evenement is beide dagen van 10 tot 17 uur te bezoeken voor iedereen die al iets met een Vivarium of de bewoners hiervan heeft of hiermee juist eens kennis wilt maken.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen
BerichtGeplaatst: 10 Nov 2018 12:28 
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 13:23
Berichten:12213
In de serie 'Het Familiebedrijf werpen ze bij Omroep West een blik in de woon- en werkkamer van Haagse en Scheveningse ondernemersfamilies. Zo ook bij dierenwinkel (en kleine dierentuin) Avonturia de Vogelkelder. Jullie kijken mee? https://www.omroepwest.nl/tv/programma/ ... lpu0168ioA

_________________
Steeds weer onderweg enzo(o)!


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Overige Nederlandse dierentuinen
BerichtGeplaatst: 20 Nov 2018 12:18 
Laafs Dikkopje
Laafs Dikkopje
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:20
Berichten:125
Woonplaats: Leidschendam, Nederland
Ik dacht eerst dat er plannen waren voor verhuizing naar Voorschoten, maar nu blijven ze toch in Leidschendam, en op zo'n 20 minuten loopafstand van mijn huis :)

Vlinders aan de Vliet breidt uit

Vlinders aan de Vliet wordt twee maal zo groot. De attractie, gevestigd aan de Veurseweg (N447), krijgt bovendien een eigen restaurant. De werken zijn inmiddels in volle gang. Het voorterrein is helemaal leeggemaakt en wordt omgezet in parkeerterrein. De oude woning Veurseweg 195 is gesloopt. Ter plaatse is de gemeente bezig een brede sloot aan te leggen tussen de weg en de weilanden achter de Gamma. Het is de bedoeling dat het nieuwe Vlinders aan de Vliet eind februari 2019 open gaat voor het publiek.

Vlinders aan de Vliet, dat sinds mei 2006 bestaat, zou oorspronkelijk samengevoegd worden met Life&Garden tot een nieuw belevingscentrum. Dat zou ongeveer op de plek van het huidige Vlinders aan de Vliet komen. Later werd bedacht het nieuwe centrum een plek te geven te midden van de te bouwen huizen tussen de N447 en de Vliet, schuin achter Life&Garden (Veurseweg 292). De eigenaar van Life&Garden besloot echter er mee op te houden. Hij verkocht zijn bedrijf en grond aan de gemeente.

De gemeente en de projectontwikkelaar voor de huizenbouw kwamen tot de conclusie dat een nieuw Vlinders aan de Vliet niet binnen het woningbouwproject paste. Vlinders aan de Vliet blijft derhalve op de huidige plek in een geheel nieuw jasje en met veel meer voorzieningen voor bezoekers. Sinds 2006 huisde eigenaar Jan Kienjet in een verouderd kassencomplex. Dat zou maar tijdelijk zijn doch het werden uiteindelijk dertien jaar.Bron: https://vlietnieuws.nl/2018/11/20/vlinders-aan-de-vliet-breidt-uit/


Omhoog
 Profiel  
 

Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 225 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


  Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  

Dit forum werkt op phpBB © 2000-heden door de phpBB Group
Forumthema door Gokin/ Webdesigner custom, geoptimaliseerd met Greensmilies. Vertaald door phpBBservice.nl.


Creative Commons Licentie


Laafsekikkers is een niet-commercieel forum, 'Voor' en 'Door' dieren(tuin)liefhebbers, welke met online publicaties informatie over dierentuinen deelt. Werk van Laafsekikkers is in licentie gegeven volgens een Creative Commons: Naamsvermelding, Niet Commercieel 2.0 Belgische licentie. Citaten van bronnen buiten de Laafsekikkers dienen steeds door de gebruikers zelf, op eigen verantwoordelijkheid, voorzien te worden van een correcte bronvermelding. De gebruikers zijn steeds allen zelf verantwoordelijk voor hun geplaatste posts op het forum. Meer regels/ informatie over het forum vind u terug in onze forumregels en in onze privacy-disclaimer.Lees er meer over