Alle tijden zijn UTC + 1 uur

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
  Afdrukweergave

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 19 Jan 2018 21:31 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1779
Woonplaats: Het forum

WERKZAAMHEDEN BELLEWAERDE AQUAPARK GESTART

Afbeelding

De werkzaamheden voor de realisatie van Bellewaerde Aquapark starten. Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Voor de bouw wordt beroep gedaan op veel lokale bedrijven en is er een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.

Bellewaerde Aquapark
Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Tijdens de persvoorstelling, stelden Bellewaerde en LD Architecten de inhoud van Bellewaerde Aquapark voor aan de hand van een maquette. Hierop zien we dat er verschillende waterspeeltuigen zullen geplaatst worden in een oase van groen, waarbij een tiental bomen en ander groen worden aangeplant. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op twee interactieve expeditieboten of in de speelzone met een grote kantelende emmer en tal van verrassingen. Ook de allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot, een klimmuur en tal van watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien. Bezoekers kunnen tevens iets eten of drinken in het restaurant bij Bellewaerde Aquapark, alsook plaatsnemen op het terras naast het zwembad of op het zonneterras buiten. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename temperatuur van 34°C in het waterpark.

Bellewaerde Aquapark draagt ook zijn steentje bij aan het milieu. Er wordt met een speciaal waterrecuperatiesysteem gewerkt om het waterverbruik sterk te beperken, hierdoor wordt er weinig afvalwater geloosd. Dit weinige afvalwater wordt gezuiverd via de algemene waterzuiveringsinstallatie op de site van Bellewaerde.

Top secret glijbanen
Diverse leveranciers zijn druk in de weer om unieke en op maat gemaakte waterglijbanen voor te stellen. Voorlopig kan er enkel meegegeven worden dat Bellewaerde Aquapark het comfort en de veiligheid van de bezoeker voorop stelt en kiest voor een uniek transportsysteem waarbij de banden automatisch naar boven worden gebracht. De exacte samenstelling van de glijbanen laten we nog even aan de verbeelding over en wordt pas later vrijgegeven.

Lokale bedrijven
Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark wordt er beroep gedaan op veel lokale bedrijven zoals LD Architecten uit Kortrijk en hoofdaannemer Monument-Vandekerckhove uit Ingelmunster. De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde. Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien. De werkzaamheden zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De opening van het gloednieuwe indoorwaterpark is voorzien in het voorjaar van 2019.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 30 Jan 2018 19:19 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1779
Woonplaats: Het forum

GIRAFJE KUNDI ONVERWACHTS GESTORVEN

Bellewaerde betreurt het verlies van het jonge girafje Kundi, dat in oktober in het park werd geboren. Gisteren hebben de verzorgers afscheid moeten nemen van het dier. De dood van Kundi kwam zeer onverwacht en is een harde noot voor het ganse Bellewaerde team.

De Rothschildgiraf werd op zondag 8 oktober 2017 geboren in Bellewaerde. Het dier werd door de dierenverzorgers met de fles opgevoed, gezien mama Simone geen interesse toonde in haar jong. De verzorgers hadden de giraf onlangs de naam Kundi gegeven, na de vele inzendingen van bezoekers.

Gisteren heeft de giraf tijdens het eten zijn voederbakje omgestoten, waardoor hij werd opgeschrikt en zijn poot heeft gebroken. "Door de complexheid van de breuk, kon het girafje niet meer gered worden en werd er beslist om het dier te laten inslapen," aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. "Het volledige team had een sterke band met Kundi, die ze de laatste maanden met de beste zorgen hadden omringd."

Het dier zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.

De dood van het jonge girafje kwam zeer onverwacht en is een harde noot voor de verzorgers en medewerkers van Bellewaerde.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2018 15:46 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1779
Woonplaats: Het forum

BELLEWAERDE OPENT DE DEUREN OP ZATERDAG 31 MAART

Zaterdag 31 maart opent Bellewaerde de deuren voor een nieuw seizoen vol plezier en avontuur. Bezoekers genieten dit jaar van een gloednieuwe 4D film: The Son of Bigfoot. Tijdens de paasvakantie kunnen alle kinderen tot 12 jaar deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht. Op zaterdag 7 april komt Baba Yega langs in het park voor meet & greets en een optreden tijdens de Baba Yega Movie Day.

Nieuwe 4D-film: The Son of Bigfoot
In de 4D cinema speelt zich een nieuw verhaal af: The Son of Bigfoot. Adam gaat op zoek naar zijn verloren vader en ontdekt dat hij Bigfoot is. De kijker wordt meegenomen door Bigfoot, Adam en hun eigenzinnige dierenvrienden in een spannend 4D avontuur.

Jacques Paaseierenzoektocht
Tijdens de paasvakantie, van 31 maart tot en met 15 april, kunnen alle kinderen tot 12 jaar dagelijks deelnemen aan de Jacques Paaseierenzoektocht in Bellewaerde. Tussen 14u en 16u kunnen de kinderen zoeken naar paaseitjes in het Palendorp. Na hun zoektocht worden ze beloond met een zakje heerlijke Jacques chocolade-eitjes.

Baba Yega Movie Day
Op zaterdag 7 april komt Baba Yega langs in Bellewaerde voor de Baba Yega Movie Day. In de namiddag kunnen bezoekers op de foto met Baba Yega tijdens verschillende meet & greets doorheen het park. De dag wordt afgesloten met een spetterend optreden.

Praktisch
Bellewaerde is open vanaf 31 maart 2018. Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen ga naar www.bellewaerde.be.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 11 Mei 2018 18:43 
Laafsekikker-dril
Laafsekikker-dril
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:28 Mei 2017 20:30
Berichten:9
Eind dit parkseizoen zal olifantenstier Fahim het park verlaten en komen er twee nieuwe jonge bullen in de plaats.


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 14 Mei 2018 15:22 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1779
Woonplaats: Het forum

BELLEWAERDE ZONDAG 20 MEI UITVERKOCHT
Zondag 20 mei 2018 is Bellewaerde volledig volzet. We raden iedereen aan om het park op een andere datum te bezoeken.

Komende zondag is Bellewaerde exclusief geopend voor het personeel van een bedrijf, dat het volledige park heeft afgehuurd om er zijn medewerkers en hun gezin een leuke dag vol avontuur aan te bieden.

Iedereen die dit weekend een dagje Bellewaerde op de agenda staan heeft, is van harte welkom op zaterdag 19 mei of maandag 21 mei. Op zondag 20 mei is het park echter volzet.

De meest recente openingsuren van het park zijn te raadplegen via www.bellewaerde.be.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 17 Mei 2018 16:54 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1779
Woonplaats: Het forum

BELLEWAERDE WINT OPNIEUW AWARD VOOR PARK MET BESTE PERSONEEL

Afbeelding

Bellewaerde heeft tijdens de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards voor de derde maal op rij de award gewonnen voor het "Park met het Beste Personeel". Ook de award "Beste Beleving in de Zoo" gaat opnieuw naar familieattractie Jungle Mission.

De Diamond ThemePark Awards zijn de oscars van de Belgische en Nederlands pretparken. De awards worden uitgereikt op basis van online stemmen en een fan- en parkjury. "Maar liefst 35.000 mensen brachten hun stem uit voor deze nieuwe editie," volgens Patrick Joossens, oprichter Diamond ThemePark Awards.

Park met Beste Personeel
Voor de derde maal op rij wint Bellewaerde de award voor park met het beste personeel.

‘Wij zijn heel fier dat we deze award voor de derde maal in ontvangst mogen nemen. Het is een grote erkenning voor de dagelijkse inzet van onze gemotiveerde medewerkers om onze bezoekers een dag vol plezier en avontuur te bezorgen. Er zijn nog parken met attracties en/of dieren, maar het zijn onze mensen die het verschil maken’, aldus Stefaan Lemey, parkdirecteur.

Beste Beleving in de Zoo
De familieattractie Jungle Mission wint opnieuw de prijs van "Beste Beleving in de Zoo".

In de waterattractie Jungle Mission worden bezoekers meegenomen naar de Jungle tijdens een spannende boottocht. Bellewaerde combineert in deze attractie zijn unieke mix van attracties, dieren en natuur.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 26 Mei 2018 13:38 
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 13:23
Berichten:12534
In Bellewaerde wordt olifantenstier Fahim volop getraind voor zijn verhuis naar het Franse Zoo de La Palmyre eind dit seizoen. Zijn plaats wordt vervolgens, na een renovatie van de binnenstallen, ingenomen door twee Duitse stiertjes.

Nu dinsdag zal ook amourluipaard Esra naar het Engelse Colchester Zoo vertrekken. Later dit seizoen zal Zyra vervolgens naar de Zoo van Kopenhagen verhuizen. Hopelijk mogen Kitan en Vlada volgend seizoen weer bij elkaar gezet worden... en zien we daarna wederom een nieuw nestje verschijnen in het park. :)

_________________
Steeds weer onderweg enzo(o)!


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 20 Jun 2018 18:13 
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 13:23
Berichten:12534
Ik had nog enkele 'beestige' training voor jullie. ;)
_________________
Steeds weer onderweg enzo(o)!


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 25 Jun 2018 18:23 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1779
Woonplaats: Het forum

AFTER SCHOOL FESTIVAL OP 30 JUNI START
DE ZOMER AL FEESTEND IN BELLEWAERDE


Op zaterdag 30 juni organiseert Bellewaerde de derde editie van het After School Festival, een uniek muziekevenement voor jongeren in het park. Tijdens deze exclusieve avondopening staan er podia verspreid met verschillende DJ-sets van onder andere 2empress, Kid Noize, Baba Yega, Lennert Wolfs en vele anderen. Zo kan de start van de zomervakantie al feestend worden ingezet in Bellewaerde.

Exclusief feestje
De combinatie van muziek, attracties, extra animatie en feestende bezoekers maakt van het evenement een ervaring om nooit te vergeten.

Tijdens het After School Festival genieten bezoekers van verschillende muziekstijlen op podia verdeeld over het park. Op de Top Radio Mexican Mainstage zorgen DJ’s 2Empress, Baba Yega, X-TOF en Ken voor een heuse festivalsfeer op het Mexicoplein. In de Canada zone van het park zullen Kid Noize, Lennert Wolfs en Tibo het beste van zichzelf geven aan de Niagara Beach Club.

Online tickets
Er zijn verschillende ticketformules:
• Festival ticket: €25 (geldig van 18.30u tot 23u tijdens het After School Festival)
• Combi ticket: €50 (geldig van 10u tot 23u tijdens de normale parkopening overdag en het After School Festival)
Abonnementshouders die het After School Festival willen bjiwonen, kunnen voor slechts €10 een ticket aankopen.

Tickets voor dit evenement zijn enkel online te verkrijgen op www.afterschoolfestival.be.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 11 Jul 2018 16:20 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1779
Woonplaats: Het forum

JOMMEKESDAG IN BELLEWAERDE

Op zaterdag 14 juli komt de bekende stripfiguur Jommeke naar Bellewaerde. Tijdens de Jommekesdag genieten bezoekers van leuke activiteiten in het park en meet & greets met Jommeke. Daarnaast krijgt iedereen de kans om zijn Jommekesalbum te laten signeren door de auteurs.

Meet & Greet
Tijdens de Jommekesdag kunnen bezoekers genieten van een meet & greet met hun favoriete stripfiguur. Jommeke zal de ganse dag in het park aanwezig zijn voor een leuke selfie of handtekening.

Activiteiten
Naast de attracties en dieren in Bellewaerde, zijn er tijdens de Jommekesdag extra activiteiten voorzien. Zo kan je deelnemen aan de Jommeke Zoektocht, een signeersessie van de auteurs bijwonen, een bezoek brengen aan de boekenstand, je laten schminken of een leuke tekening maken op de rotswand.

Praktisch
De Jommekesdag vindt plaats op zaterdag 14 juli van 10 uur tot 18 uur. Voor de meest recente openingskalender en tickets, surf naar bellewaerde.be.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Bellewaerde
BerichtGeplaatst: 29 Jul 2018 11:32 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1779
Woonplaats: Het forum

VIJF ZOMERNOCTURNES IN BELLEWAERDE ZORGEN VOOR EXTRA LANG PLEZIER
Vanaf 21 juli kunnen bezoekers gedurende vijf zaterdagen op rij extra lang genieten van de attracties en dieren in Bellewaerde. Tijdens de Summer Nocturnes zijn er verschillende animaties en shows voorzien in het park. Als afsluiter genieten de bezoekers van een spectaculaire vuurshow om 22 uur op het Mexicoplein.

Plezier tot 22 uur
Nog tot 18 augustus kunnen de bezoekers elke zaterdag tot 22 uur extra lang genieten van hun bezoek aan Bellewaerde. Naast de attracties en dieren, staat er de ganse dag extra animatie op het programma.

Straattheaterartiesten onthalen de bezoekers op komische wijze, steltenlopers wandelen sierlijk tussen het publiek en zeepbellenblazers verbazen jong en oud.

Tijdens de Summer Nocturnes worden de bezoekers getrakteerd op een spetterend optreden van Baba Yega. Daarnaast geven ook de duikers van de vernieuwde Stunt & Dive Show het beste van zichzelf. ’s Avonds wordt de nocturne afgesloten met een adembenemend vuurspektakel op het Mexicoplein.

Praktisch
Tijdens de zomer is Bellewaerde elke dag open vanaf 10 uur. Tijdens de Summer Nocturnes op 21 en 28 juli en 4, 11 en 18 augustus is het park open tot 22 uur. Voor de meest recente openingskalender en tickets, ga naar bellewaerde.beOmhoog
 Profiel  
 

Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


  Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  

Dit forum werkt op phpBB © 2000-heden door de phpBB Group
Forumthema door Gokin/ Webdesigner custom, geoptimaliseerd met Greensmilies. Vertaald door phpBBservice.nl.


Creative Commons Licentie


Laafsekikkers is een niet-commercieel forum, 'Voor' en 'Door' dieren(tuin)liefhebbers, welke met online publicaties informatie over dierentuinen deelt. Werk van Laafsekikkers is in licentie gegeven volgens een Creative Commons: Naamsvermelding, Niet Commercieel 2.0 Belgische licentie. Citaten van bronnen buiten de Laafsekikkers dienen steeds door de gebruikers zelf, op eigen verantwoordelijkheid, voorzien te worden van een correcte bronvermelding. De gebruikers zijn steeds allen zelf verantwoordelijk voor hun geplaatste posts op het forum. Meer regels/ informatie over het forum vind u terug in onze forumregels en in onze privacy-disclaimer.Lees er meer over