Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Al het nieuws over de Belgische dierentuinen.
Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » maart 30, 2019, 09:17

SEA LIFE BLANKENBERGE LAAT 500STE ZEEHOND VRIJ

Vandaag heeft SEA LIFE Blankenberge haar 500ste zeehondje vrijgelaten. De zeehond werd op 3 februari gevonden in Nieuwpoort, de gemeente die het dier ook heeft geadopteerd. Na een verblijf van ongeveer twee maanden in het zeehondenopvangcentrum, werd Nona vandaag vrijgelaten in de haven van Nieuwpoort.

OPNAME NONA
Nona werd op 3 februari opgemerkt op het strand van Nieuwpoort. De voorbijgangers merkten dat het dier in slechte gezondheid verkeerde en lichtten de dierenverzorgers van SEA LIFE Blankenberge in. De grijze zeehond had hoge koorts, was enorm uitgeput en had een gezwel nabij de nek die meteen geopereerd moest worden.” Nona is ongeveer 6 maanden oud. Omdat het nog een jong dier is, is de huid rond haar nek heel vlot genezen. Het gezwel was hoogstwaarschijnlijk een gevolg van een beet.”, vertelt hoofddierenverzorger Manu Potin.

ADOPTIE NIEUWPOORT
De gemeente Nieuwpoort adopteerde de zeehond en koos ook de naam. “We openden een enquête voor de inwoners van Nieuwpoort, hierin konden zij de naam van het dier zelf kiezen. Nona bleek uiteindelijk de favoriet.”, vertelt Geert Vanden Broucke, burgemeester van Nieuwpoort. “Ik vind de grote reactie die hierop kwam een teken dat Nieuwpoort veel belang hecht aan de dieren. Als men aan Nieuwpoort denkt, denkt men ook meteen aan de zeehonden die hier komen rusten.”, gaat hij verder.

ZORG ZONDER OVERHEIDSSTEUN
“De doorsnee kost van het opvangen van een zeehond bedraagt 3.500 tot 5.000 euro. We zijn dan ook erg dankbaar voor de steun van 1000 euro vanuit gemeente Nieuwpoort en de giften van al onze adoptieouders, gezien we voor onze activiteiten geen overheidssteun genieten.”, vertelt Nicola Hamilton, general manager bij SEA LIFE Blankenberge.

VRIJLATING
Om 10.30u werd Nona vandaag in de haven van Nieuwpoort vrijgelaten. In de haven worden frequent zeehonden gespot. De dieren komen vaak naar deze plaats om uit te rusten en te genieten van de vis die er aanwezig is. De vrijlating verliep goed en Nona speelde na enkele momenten al met de andere aanwezige zeehonden.

WAT TE DOEN BIJ HET OPMERKEN VAN EEN ZEEHOND OP HET STRAND?
Houd afstand (10meter) en probeer het dier niet aan te raken.
Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehondopvangcentrum.
Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » april 28, 2019, 16:58

Beelden van pasgeboren pinguïn kuikens in SEA LIFE Blankenberge

Het was afgelopen week World Penguin Day en dat vieren ze in Blankenberge met de geboorte van twee baby pinguïns. Ouders, Winny en Luk, stellen het goed net als hun kuikens. Winny en Luk, de ouders van onze twee kuikens, wisselden elkaar af om de eieren uit te broeden en zijn nu beiden bezig met het voeden van de kuikens.

Klein, klein kuikentje
“De kuikens hebben een gezond gewicht, we verwachten een normale groei.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. Het kuikentje is op dit moment nog erg jong en zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren gaan ze zelf naar buiten”, vertelt Manu verder.

Geslacht
“Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Pas na enkele maanden kan een dierenarts met behulp van een bloedafname een DNA-test uitvoeren om het geslacht te bepalen.”, gaat Manu verder.

Adopteren
Op dit moment hebben de kuikentjes nog geen naam. De namen van de pinguïnbaby’s zal worden uitgekozen door zijn/haar adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid om pinguïnbaby’s te adopteren en van een naam te voorzien.

Kweekprogramma
De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het kweekprogramma. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » juni 11, 2019, 15:57

Perfect mogelijk dat een generaal van Kim Jong-Un werd opgegeten door piranha’s

Volgens Manu Potin, hoofddierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge, is het perfect mogelijk dat een generaal van Kim Jong-Un werd opgegeten door piranha’s. “De Noord-Koreaans politicus en militair ziet het steeds groots, dus een tank van 500 piranha’s kan best. De generaal oppeuzelen énkel als de 500 piranha’s wekenlang geen eten kregen of specifiek getraind werden om bloedende zeezoogdieren te eten.”, vertelt Potin.

Tanden
Piranha’s zijn erg bijzondere vissen die al ongeveer 25 miljoen jaar bestaan en voornamelijk terug te vinden zijn in Zuid-Amerika. Sinds 3 miljoen jaar zijn ze zelf al hoger dan 100 meter boven zeelniveau in de Amazone-rivier opgemerkt. Je herkent ze aan hun blinkende schubben en opvallende tanden. De vorm van hun tanden is vergelijkbaar met een mes en is aangepast aan hun vleesetend dieet. Niet verwonderlijk dat piranha dan ook letterlijk vertaald “tanden vis” betekent in het Braziliaans. Naast hun uitmuntende set tanden, hebben ze ook een super krachtige beet van 32kg, dat is maar liefst drie maal hun eigen gewicht!

Bloed
Van nature gaat een piranha zich niet aangetrokken voelen tot bebloede zeezoogdieren en gaat een piranha pas uithalen naar mensen indien de piranha’s door droogte met erg veel in een beperkte hoeveelheid water zwemmen, of indien het individu al overleden is. Indien er genoeg ander eten voor handen is, dan kan er zelf gezwommen worden tussen de piranha’s.

Stoer?

Deze stoere vissen zijn steeds terug te vinden in scholen. Niet omdat ze dan ook gemakkelijker een grote prooi kunnen aanvallen, maar net om zichzelf te beschermen. Kaaimannen, vogels, rivierdolfijnen en andere dieren, jagen graag op piranha’s. Door in groep rond te zwemmen, zijn de binnenste, oudere vissen steeds beschermd.

Piranha’s in SEA LIFE Blankenberge
In SEA LIFE Blankenberge leiden de piranha’s een luxeleven. Zo krijgen de 17-jarige piranha’s al 15 jaar lang steeds eten tot ze hun buikje rond hebben gegeten. Denk hierbij aan stukjes vis en mosselen. Door dit piranha-luxeleven hoeven de dierenverzorgers er dus lang niet te vrezen voor aanvallen.


Jarne
Laafsekikker(tje)
Laafsekikker(tje)
Berichten: 422
Lid geworden op: november 16, 2016, 21:00
Favoriete dierentuin: Burgers' Zoo
Abonnement dierentuin: Ja
Locatie: Antwerpen

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Jarne » juni 11, 2019, 21:08

De twee gestreepte stierkophaaien van de 'Jurassic Seas' expo vorig jaar zijn enkele maanden geleden vertrokken naar een nieuwe stek.

Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » juni 30, 2019, 10:32

Zoektocht unisex namen voor pinguïnkuikens SEA LIFE Blankenberge van start

Afgelopen lente werden er in SEA LIFE Blankenberge twee donzige babypinguïns geboren. Vandaag starten de dierenverzorgers van SEA LIFE de zoektocht naar de twee meest geschikte namen, hiervoor schakelen ze de hulp in van de bezoekers. “De pinguïns stellen het goed, beginnen hun waterdichte veren te krijgen en gaan steeds vaker het buitenverblijf verkennen. Binnenkort zie je ze dus vrolijk zwemmen bij onze andere plonskoningen en -koninginnen.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. “We willen alle pinguïns die buiten wandelen een naam kunnen geven, daarom zijn we nu op zoek naar twee nieuwe namen.”, gaat hij verder.

Unisex naam

Wie een suggestie heeft, kan deze insturen via Facebook & Instagram voor 11 juli. Daarna maken de dierenverzorgers van SEA LIFE een selectie en kun je tot 18 juli via Facebook stemmen op de top 10. De 2 namen die het meeste steun krijgen van het publiek, worden dan officieel gegeven aan de jongste telgen van het pinguïnverblijf.

Een voorwaarde is dat de namen voor beide geslachten geschikt zijn. Het geslacht is uitwendig bij Humboldt-pinguïns niet zichtbaar en kan enkel door middel van een DNA-test bepaald worden. “Ervaring leert dat de kans even groot is dat het een jongen is, als dat het een meisje is, het blijft dus écht afwachten tot we de uitslag hebben van de DNA-testen.”, weet Potin te vertellen. “Een van de twee kuikens is erg lief en aanhankelijk, het ander kuiken is een pittig baasje die met plezier een pikje uitdeelt aan de verzorgers.”, gaat hij verder.

Kweekprogramma
De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het succesvol kweekprogramma binnen SEA LIFE. Zo werden er sinds de start van het kweekprogramma al 40 pinguïns geboren in Blankenberge. Een kweekprogramma is van belang, omdat de Humboldtpinguïn een van de meest bedreigde soorten in de wereld is. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » juli 11, 2019, 19:36

Stemmen shortlist namen voor pinguïnkuikens SEA LIFE Blankenberge

Afgelopen lente werden er in SEA LIFE Blankenberge twee donzige babypinguïns geboren. De dierenverzorgers van SEA LIFE zijn op zoek naar de twee meest geschikte namen, hiervoor schakelen ze de hulp in van hun bezoekers. “We kregen veel goede suggesties binnen, maar we moesten ons beperken tot een top 10.” Vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. “Zo zijn bijvoorbeeld namen als Happy, Mumble, Indigo al eerder gegeven aan onze pinguïns, dus die namen haalden de selectie niet.”, gaat hij verder. “We kijken uit naar wat onze bezoekers beslissen. Ze kunnen kiezen uit Peppi, Kokki, Bo, Billy, Charlie, Bubble, Splash, Pingu, Sam of Nicola.”

Babynamen
Wie een suggestie had, kon deze insturen via Facebook & Instagram voor 11 juli. De dierenverzorgers van SEA LIFE maakten hieruit een selectie. Op de facebookpagina van het park kun je tot 18 juli stemmen op jouw favorieten uit de top 10. De 2 namen die het meeste steun krijgen van het publiek, worden dan officieel gegeven aan de jongste telgen van het pinguïnverblijf.

Kweekprogramma
De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het kweekprogramma. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » juli 18, 2019, 19:59

Babynamen pinguïnkuikens SEA LIFE Blankenberge bekend

In SEA LIFE Blankenberge werden er twee donzige babypinguïns geboren. Omdat het geslacht van een pinguïn niet uitwendig zichtbaar is, riepen de dierenverzorgers de hulp in van het publiek om twee geschikte unisex namen te vinden. De bruisende en zomerse namen Bubble en Splash kwamen als meest geschikte namen uit de bus. Bubble ging lopen met 51,1% van de stemmen, Splash met 40,3% van de stemmen.

“De pinguïns stellen het goed, kennen een normale groei en eten ook bijna zelfstandig. Deze zomer zie je ze dus vrolijk zwemmen en ploeteren tussen de andere Humboldt-pinguïns in ons pinguïnverblijf.”, vertelt Victor Vienne, dierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge.

DNA-testen
Een voorwaarde was dat de namen voor beide geslachten geschikt zijn. Het geslacht is uitwendig bij Humboldt-pinguïns niet zichtbaar en kan enkel door middel van een DNA-test bepaald worden. “De uitslag van de DNA-testen wordt over een goeie twee weken verwacht. Ervaring leert dat de kans even groot is dat het een jongen is, als dat het een meisje is, het blijft dus écht afwachten tot we de uitslag hebben van de DNA-testen.”, gaat Vienne verder.

Wie een suggestie had, kon deze insturen via Facebook & Instagram voor 11 juli. Daarna maakten de dierenverzorgers van SEA LIFE een selectie die het best bij de pinguïns paste en kon je tot vandaag via Facebook stemmen op de top 10. Bubble en Splash hadden de grootste achterban en werden daarom vandaag officieel gegeven aan de jongste telgen van het pinguïnverblijf.

Kweekprogramma
De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het kweekprogramma binnen SEA LIFE. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » juli 25, 2019, 12:19

Nu al 4 zieke zeehondenpups in het opvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge.

Door de noordenwind afgelopen weekend spoelden vier zeehondenpups aan. SEA LIFE Blankenberge stak de handen uit de mouwen en redde de zieke diertjes. Die zijn nu te zien in het zeehondenopvangcentrum. De pups zijn nog heel klein en wegen tussen de 8 en 12 kg.

"Vrijdagavond kwam het eerste bericht binnen dat een zieke pup op het strand van Zeebrugge lag. Hij woog 9 kg en was te klein om te overleven zonder zijn moeder. Daarom zal de zieke zeehond nu bij ons blijven tot hij groot genoeg is om zelfstandig in de zee te gaan. Zaterdagochtend werd er nog een kleine pup van 9 kg in Oostende opgehaald en in de namiddag een nog kleinere pup van 8 kg in Koksijde. De vierde pup werd maandagavond in Middelkerke opgehaald en woog bijna 12 kg. De dierenverzorgers van SEA LIFE zijn nu allemaal volop bezig met de verzorging en tot nu toe gaat het uitstekend" vertelt General Manager Nicola Hamilton.

“In de zomer krijgen wij gewone zeehonden binnen”, vertelt dierenverzorger Bas Bovendeur. “De zeehondpups moeten vier weken na geboorte zelfstandig zijn van hun mama’s. Maar soms zijn de kleintjes er nog niet klaar voor of de pups zijn de mama kwijt geraakt door verstoring van de mens. De mama’s verlaten ze toch en soms worden de pups dan ziek of te mager. Het is op dit moment dat SEA LIFE bijspringt en voor de dieren zorgt."

SEA LIFE zorgt sinds 1998 voor zieke zeehonden aan de Belgische kust en elk jaar komen er tussen 20 en 40 zeehondenpups in het opvangcentrum binnen.

Niet alle zeehonden op het strand zijn ziek
Niet alle zeehonden op het strand zijn ziek of moeten gered worden. Wij gaan niet naar een ziekenhuis als wij niet ziek zijn en dat telt ook voor zeehonden. Zij komen vaak rusten op het strand en daardoor heeft SEA LIFE een stappenplan gemaakt dat iedereen kan gebruiken om te zien als het dier hulp nodig heeft of niet.

1. Houd afstand en raak het dier niet aan.
2. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
3. Ligt het dier helemaal plat of zijn er wonden? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » augustus 16, 2019, 14:19

SEA LIFE Blankenberge streeft naar wereldrecord

SEA LIFE Blankenberge zette haar schouders onder het initiatief van Sculpture westende om op 23 augustus een wereldrecord zandsculpturen neer te zetten in Middelkerke. Het plan is om 400 zeeschildpadden te maken uit zand en dit te laten registreren in het Guiness World Records Book. Op die manier vragen de organisatoren meteen ook aandacht voor de natuur. De zeeschildpad is immers een bedreigde diersoort. Vandaag kunnen de bezoekers van SEA LIFE al de kneepjes van het vak leren tijdens workshops in het park.

Iedereen die zich geroepen voelt om samen met SEA LIFE Blankenberge deel te nemen aan de recordpoging kan zich inschrijven via de toeristische dienst van Middelkerke en Westende of via https://www.middelkerke.be/nl/formulier ... uren-maken. De deelnemers moeten minstens 12 jaar oud zijn of begeleid worden door een +12-jarige en moeten op 23 augustus beschikbaar zijn van 10u tot 14u30 in Middelkerke. Momenteel staat het record op 287 exemplaren in Taiwan. De organisatoren van Sculpture Westende mikken nu voor alle zekerheid op 400 deelnemers om zeker voldoende perfecte exemplaren te hebben. Wie deelneemt wacht ook nog een deelnamecertificaat en kortingsbon voor SEA LIFE Blankenberge.

Bedreigde diersoort
SEA LIFE Blankenberge zet zich in voor het beschermen van de natuur. Zo verblijft er een zeeschildpad in het park die door tussenkomst van een boot geen overlevingskansen meer had in de natuur. “De zeeschildpad is in de natuur door toedoen van verschillende factoren bedreigd. Een hiervan is de grote hoeveelheid plastic in de oceanen. Een zeeschildpad ziet bijvoorbeeld een plastic zak als een kwal, een prooi. Op die manier komt er plastic in hun maag terecht. Ook de vervuilde stranden zorgen ervoor dat zeeschildpadden geen veilige plek meer vinden om hun eieren te leggen. Leggen ze die dan toch op de vervuilde stranden, dan geraken de babyschildpadjes soms vast in het afval.”, vertelt Victor Vienne, dierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge.

Sculpture Westende
Enkele jaren geleden stichtten Philippe, Yannick, Yana en Dominique uit Edingen de groep Sculpture Westende met de bedoeling op alle mogelijke lekken zandsculpturen neer te zetten. Indien zij slagen in hun opzet komen ze terecht in het Guinness World Records Book.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » september 23, 2019, 16:50

Gebarentolk in SEA LIFE Blankenberge

Op zaterdag 28 september is het Wereld Dovendag. Een dagje eerder, op vrijdag 27 september, geeft SEA LIFE Blankenberge het startschot om hun aanbod voor mensen met een auditieve beperking voor te stellen. Verschillende groepen komen die dag als eersten proeven van de educatieve presentaties in gebarentaal. Vanaf zaterdag 28 september zullen de vertaalde presentaties beschikbaar zijn voor de bezoekers, mits gebruik van hun smartphone.

Gratis toegang voor doven
“Ons bedrijf is rolstoelvriendelijk maar voor slechthorende en/of dove bezoekers bieden we tot nu toe weinig extra mogelijkheden. We geven momenteel veel uitleg via onze educatieve presentaties. Bezoekers met een auditieve beperking konden in het verleden dus niet optimaal genieten van hun bezoek aan ons park. Hier wilden we graag verandering in brengen, daarom dit initiatief. Om dit te vieren geven we op zaterdag 28 september gratis toegang aan alle bezoekers die doof zijn.”, aldus Nicola Hamilton, general manager van SEA LIFE Blankenberge.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » september 28, 2019, 08:17

Gebarentolk in SEA LIFE Blankenberge

Op zaterdag 28 september is het Wereld Dovendag. Vandaag gaf SEA LIFE Blankenberge het startschot om hun aanbod voor mensen met een auditieve beperking voor te stellen. Groepen uit Brugge en Gent kwamen als eersten proeven van de educatieve presentaties in gebarentaal. Vanaf morgen, zaterdag 28 september, zullen de vertaalde presentaties beschikbaar zijn voor de bezoekers, mits gebruik van hun smartphone.

Gratis toegang voor doven
“Ons bedrijf is rolstoelvriendelijk maar voor slechthorende en/of dove bezoekers bieden we tot nu toe weinig extra mogelijkheden. We geven momenteel veel uitleg via onze educatieve presentaties. Bezoekers met een auditieve beperking konden in het verleden dus niet optimaal genieten van hun bezoek aan ons park. Hier wilden we graag verandering in brengen, daarom dit initiatief. Om dit te vieren geven we morgen gratis toegang aan alle bezoekers die doof zijn.”, aldus Nicola Hamilton, general manager van SEA LIFE Blankenberge.

Fantastisch initiatief
“Het is een fantastisch initiatief. De kinderen zijn super enthousiast over deze uitstap vandaag. De toegankelijkheid is erg belangrijk voor onze dove en slechthorende kinderen. Zonder gebarentaal kunnen zij de presentaties niet volgen, en missen ze een groot stuk van hun bezoek. Horen dat SEA LIFE zich meer en meer toegankelijk opstelt voor onze kinderen ” Hilde Van Tricht, coördinator voor doven en slechthorenden bij BuBaO Sint-Lievenspoort.

Dit initiatief gaat morgen overigens ook door in SEA LIFE Scheveningen en SEA LIFE Parijs.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » oktober 1, 2019, 19:12

Drukke periode in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge

Het enige zeehondenopvangcentrum van België verzorgt op dit moment 8 zeehonden. 8 pups die afgelopen zomer erg verzwakt aanspoelden langs de Belgische kust. De zeehondenpopulatie is aan het herstellen, maar blijkt nog erg zwak. De zeehonden stellen het ondertussen goed en zijn ook te bezoeken door de bezoekers van SEA LIFE Blankenberge.

8 zeehonden
Op dit moment worden 8 zeehonden verzorgd in het centrum. “Er zijn deze zomer meer zeehonden aangespoeld die bovendien ook veel zwakker waren dan vroeger.”, vertelt Victor Vienne, dierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge. “Er worden tegenwoordig meer zeehonden opgemerkt aan de Belgische kust, hierdoor krijgen we ook meer meldingen op ons noodnummer. Het is goed om te zien dat wandelaars net zo begaan zijn met de gezondheid de zeehonden als wij. Het delen van hun beeldmateriaal is erg waardevol voor ons, zo kunnen wij de “banaanhouding” van de pup al controleren.”, gaat Vienne verder.

Amper 8 kilogram

Het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge is het enige centrum in België dat zieke zeehonden verzorgt. “We vangen zeehonden op over de hele lengte van de kust. Zo hebben we op dit moment een zeehond uit Zeebrugge, dat was dichtbij voor ons rescue team. Maar ook de zeehond die in nood was in Koksijde kon op onze hulp rekenen.” vertelt Nicola Hamilton, general manager bij SEA LIFE Blankenberge. “We merkten dat er deze zomer opmerkelijk meer zeehonden last hadden van longontstekingen of oorontstekingen. Hierdoor werden ze veel zwakker binnengebracht met een lager startgewicht, onze zwakste woog bijvoorbeeld amper 8kg. Ons team dierenverzorgers diende hun gezondheid dus nog korter op te volgen.”, gaat Hamilton verder. Wanneer de zeehonden helemaal hersteld zijn, moeten ze bovendien minimum 30kg te wegen alvorens ze terug worden vrijgelaten in zee.

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

1. Houd afstand en raak het dier in geen geval aan.
2. Kijk of het dier gewond is. Zie je wondjes? Bel de brandweer of het zeehondenopvangcentrum.
3. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan soms wel een volledige dag duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders. Hou daarom 10 tot 20 meter afstand.
4. Ligt het dier hélemaal plat? Bel de politie of bezorg beeldmateriaal aan het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).
5. Is de zeehond overleden? Neem dan contact op met de brandweer.


Gebruikersavatar
Laafsekikker
Fictieve account
Fictieve account
Berichten: 2174
Lid geworden op: november 11, 2010, 22:22
Favoriete dierentuin: Elke dierentuin
Abonnement dierentuin: Meerdere
Locatie: Het forum
Contacteer:

Re: Nieuwstopic Sealife Blankenberge

Bericht door Laafsekikker » oktober 25, 2019, 10:04

SEA LIFE HELEMAAL KLAAR VOOR DE HERFSTVAKANTIE
Wie piraat wil worden kan tijdens de herfstvakantie in de leer bij SEA LIFE Blankenberge. Dit jaar heeft het park opnieuw tal van toffe, gratis, activiteiten in petto voor jong en oud. Het uitdagend piratenparcours leert je in acht stappen hoe je een échte piraat wordt. Laat je daarna ook schminken in een piraat en neem deel aan de piratenschool om jouw opleiding compleet te maken. Zeemeerminnen kunnen er zich eerst laten schminken als een zeemeermin en vervolgens hun haar laten vlechten door een zeemeermin.

Verkleed = gratis toegang
Dinsdag 29 oktober kun je er alvast even jouw Halloween kostuum uitproberen. Kinderen onder 12 die het park verkleed als piraat of zeemeermin bezoeken, krijgen gratis toegang.

Alle dieren op post
Het park onderging een ware transformatie naar piraten- en zeemeerminnen-oord. Alle dieren in het park blijven te bezichtigen, zo ook de herstellende zeehondenpups. De dieren zijn logischerwijs niet verkleed in het piraten- en zeemeerminnenthema.


Plaats reactie