Alle tijden zijn UTC + 1 uur

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 239 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Afdrukweergave

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 06 Okt 2017 14:42 
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 13:23
Berichten:12612
Limburg vooruit schreef:
De baardaapman word gecastreerd. Ze waren een poging aant doen hem te verdoven.
Toen ik zei dat er toch een kweekprogramma voor die soort bestaat kreeg ik als antwoord dat er met geen enkele soort gekweekt wordt.
Zeer vreemd!


Dat past binnen hun ideologie, ze wensen immers dieren een 'blijvende thuis' te geven. Als je gaat kweken moet ook de nakweek op termijn ergens heen.

_________________
Steeds weer onderweg enzo(o)!


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 11 Dec 2017 19:03 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1843
Woonplaats: Het forum

Ook in de Zonnegloed zorgde de sneeuw voor prachtige plaatjes, en de dierentuin deelde deze graag met ons:

Afbeelding

Afbeelding

AfbeeldingOmhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 26 Feb 2018 19:39 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1843
Woonplaats: Het forum
De nieuwste poster van het park blikt voornamelijk op de bruine beren (opvang):
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 06 Apr 2018 19:40 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1843
Woonplaats: Het forum

Food & giftshop vernieuwd!

Onze zitruimte en shop werden in december en januari vernieuwd.

Rust even uit tijdens of na het vertoeven op ons domein. Voor een kopje thee of koffie en een lekkere koek, of een broodje, een praatje … kun je terecht in de vernieuwde Food- & Giftshop.

Vanaf nu ook verschillende soorten belegde broodjes te verkrijgen, vele nieuwe versnaperingen (koekjes, chocolade, noten, chips…) Er zijn houten tafels/zitbanken zowel binnen als buiten op het terras (ook gedeeltelijk overdekt) en hier en daar verspreid over ons domein.Coole T-shirts

Afbeelding

Voortaan hebben we verschillende steunproducten van De Zonnegloed Sanctuary. Waaronder de coole T-shirts maar ook schrijfblokken, balpennen, kleurpotloden en notitieboekjes.Nieuwe quarantaine ruimte afgewerkt

Ons bouwteam zit nooit stil! Omdat we sommige dieren die bij ons aankomen dikwijls eerst moeten observeren of om dieren tijd te geven om zich aan te passen na een rit naar De Zonnegloed, houden we ze eerst een korte tijd afgezonderd in een quarantaine-zone.

Hier gaan we na of er geen ziektes of wonden zijn en kijken we hoe het dier reageert op de aanwezigheid van onze dierenverzorgers. Dieren die plots ziek worden of door hun soortgenoten afgestoten worden, die moeten we ook even apart kunnen plaatsen en met de grootste zorg en hygiëne in de gaten houden....

Daarom werd het tijd voor weeral nieuwe investeringen in een vernieuwde en ruimere quarantaine. We zijn apetrots dat ze af is! Financieel werd dit onder andere mogelijk gemaakt door een erfenis van een dierenliefhebster. We zijn daar zeer dankbaar voor.
Daarnaast zijn de werken bezig aan de nieuwe ziekenboeg, we verwachten de werken te eindigen na de paasvakantie.

Nogmaals dank aan alle donateurs, inzamelaars en vele bezoekers die dit mee mogelijk maakten!Week van de vrijwilliger.‘Ik voel de adrenaline: fantastisch om zo dicht bij de dieren te kunnen zijn!’

In het kader van de "Week van de vrijwilliger", ging Elke Spelters die redactrice bij het weekblad Flair is, een dag als vrijwilliger helpen bij wildlife-opvangcentrum De Zonnegloed.


Van 3 tot 11 maart is het immers Week van de Vrijwilliger. Tijd om zelf als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken, dacht ze. ‘Mocht ik dichterbij wonen, dan kwam ik hier minstens één keer per week helpen!’

Hierbij willen we nogmaals alle vrijwilligers danken die kort of lang geholpen hebben of nog steeds helpen binnen ons Sanctuary!

Wil je zelf je goed hart tonen voor dieren in nood? Word vrijwilliger, lid of adoptieouder bij De Zonnegloed! Of neem een abonnement.
Meer info op http://www.dezonnegloed.beBeren Mimi en Uli komen steeds dichter.

Mimi en Uli zitten momenteel opgesloten in een veel te kleine, betonnen kooi bij een restaurant in de Noord-Albanese stad Shodër. Ze hebben geen toegang tot een waterpartij, lopen op hun eigen uitwerpselen en hebben geen mogelijkheid om te graven, te klimmen of een nest te bouwen.

Het is er een trend dat horecazaken pronken met beren in te kleine kooien, pure horror. Toen Uli en Mimi nog welpjes waren, werd hun moeder door Albanese jagers doodgeschoten en belandden zo als toeristische attractie in de verschrikkelijke kooi.

Animal rescue Albania nam contact op met De Zonnegloed of we deze zwaar verwaarloosde beren kunnen opvangen. De twee zussen waren uitgehongerd toen vrijwilligers van Animal rescue Albania hen aantroffen. Toen we het hartverscheurende verhaal van Uli en Mimi hoorden, konden we niet anders dan onze uiterste best doen om de dieren in onze sanctuary op te vangen.

Alles op alles wordt opgestart om deze dieren uit hun benarde situatie weg te krijgen.
Het verblijf voor de twee nieuwe beren is klaar! Ook het buiten terrein werd aangepast en werd voorzien van twee grotten waarin de beren kunnen schuilen.

Ook het papier werk begint te vlotten. Cites papieren (paspoorten) van de beren zijn opgemaakt, officiële veterinaire keuringen door de overheid zijn uitgevoerd, nu nog wachten op de invoerpapieren van België en de uitvoerpapieren van Albanië. Maar elke dag komen we een stukje dichter bij de redding van deze twee prachtige dieren die een veel beter leven verdienen dan de ellende waar ze nu mee maken. Ook de route is al uitgestippeld enkel nog de invoerpapieren en uitvoerpapieren; nu kan het snel gaan.

Bedankt aan kruisbeton voor het sponsoren van de berengrotten

!


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 14 Jun 2018 17:18 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1843
Woonplaats: Het forum

Reddingsactie bruine beren ulli en mimi

“Mimi en Uli zaten opgesloten in een veel te krappe, betonnen kooi bij een restaurant in de noord-Albanese stad Shkodër”. De beren hebben geen toegang tot een waterpartij, lopen op hun eigen uitwerpselen en hebben geen mogelijkheid om te graven, te klimmen of een nest te bouwen. “Het is er een trend dat horecazaken pronken met beren in te kleine kooien, pure maffiapraktijken zijn het.” Uli en Mimi, toen ze nog welpjes waren werd hun moeder door Albanese jagers doodgeschoten en belanden ze zo als toeristische attractie in die verschrikkelijke kooi.

Animal rescue Albania nam contact op met De Zonnegloed om te helpen bij de redding van deze twee zwaar verwaarloosde beren. De twee zussen waren zo goed als uitgehongerd toen vrijwilligers van Animal rescue Albania hen aantroffen. Toen we het hartverscheurende verhaal van Uli en Mimi hoorden, konden we niet anders dan onze uiterste best doen om de dieren in onze sanctuary te krijgen.

Een grootse reddingsoperatie werd op poten gezet en het ellendige leven van de beren eindigde toen ze in beslag werden genomen. Ze krijgen een tijdelijk onderkomen in de zoo van Tirana zodat we de papiermolen op volle toeren kunnen laten draaien. Albanië heeft de inbeslagname reeds uitgevoerd nu moeten de cite- & traces (transport) papieren van beide landen opgemaakt worden. Ook komt er nog extra nachtverblijf bij en wordt het buiten verblijf aangepast zodat de beren op een zachte manier aan elkaar kunnen geïntroduceerd worden, voldoende mogelijkheden hebben om hun winterrust door te brengen, en naar hartenlust kunnen genieten van een natuurlijke omgeving met echt gras onder de voeten en een poel om zich te wassen en te stoeien.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 29 Jun 2018 17:57 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1843
Woonplaats: Het forum

De Zonnegloed is vanaf 1 juli een rookvrij park!
De Zonnegloed is de zomervakantie afgetrapt met het invoeren van een rookvrij park. Voortaan wordt er aan alle bezoekers gevraagd om het park rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven aan de kinderen.
Natuurlijk blijft iedereen welkom. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Er zijn drie speciale rooklocaties gemaakt. De locaties liggen verspreid in het park. De rest van het park zal volledig rookvrij zijn.

De Zonnegloed de zomervakantie af met het invoeren van een rookvrij park. Voortaan wordt er gevraagd aan alle bezoekers van het opvangcentrum maart toch ook wel een familipark om het park rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven aan de vele kinderen die De Zonnegloed bezoeken. Hiermee wil De Zonnegloed vzw haar verantwoordelijkheid als kindvriendelijk- en educatief park nemen en de jonge bezoekers beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Iedereen is een blijft welkom in De Zonnegloed. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Op dit moment worden er in De Zonnegloed nog enkele voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van drie speciale rooklocaties. De locaties liggen verspreid in het park. Bij het binnen komen, achteraan bij de roofvogels en midden in het park dicht bij de beren. De rest van het park zal volledig rookvrij zijn.

Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. De Zonnegloed wil dat kinderen de ruimte en vrijheid krijgen om te spelen. Om deze ruimte en vrijheid te bieden creëert het opvangcentrum een veilige omgeving waar de kinderen zelf op ontdekking kunnen gaan. Daar past dan ook een rookvrije omgeving bij. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

Kom op tegen kanker stelden ons deze vraag of wij De Zonnegloed rook vrij wilden maken. Het was na hun uitleg snel beslist om alles in het werk te stellen om daarmee te starten. Ook werd er een enquête door Kom op tegen kanker opgestart en kwamen ze enkele dagen bezoekers bevragen hoe ze daar tegenover stonden. Deze enquête was zeer positief en bevestigde nogmaals het positieve karakter van deze beslissing om een rookvrij park aan te bieden.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 29 Jul 2018 11:09 
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 13:23
Berichten:12612

En ze blijven maar timmeren.

Ze blijven verder werken aan nieuwe en betere verblijfplaatsen voor de dieren die ze reeds opvangen of gaan opvangen. Deel één van de nieuwe, ruimere en diervriendelijke roofvogel verblijven zijn afgewerkt.

De nieuwe verblijven voor de Amerikaanse Woestijnbuizerd, Amerikaanse Oehe, Europese Torenvalk, Roodpootbosuil en Boeboeksuil zijn voltooid.


https://www.facebook.com/permalink.php? ... 3168264907

_________________
Steeds weer onderweg enzo(o)!


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 12 Aug 2018 16:13 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1843
Woonplaats: Het forum

Na 4 weken verblijf in quarantaine, werden de twee nieuwe beren vrijgegeven om hun nieuwe omgeving te gaan proeven. Alle testen zijn goed verlopen en de beren werden vrij verklaard van ziektes of besmettingen.

We lieten eerst Mimi en Uli toe in hun nieuw buitenverblijf, zonder mogelijk contact met de reeds aanwezige beren Berros en Elena. Uli was zeer nieuwsgierig en nam al snel de eerste stappen naar buiten. Ze snoof meteen diverse geuren op die ze waarschijnlijk nooit gekend heeft… gras, bomen, bladeren… en ging op onderzoek. Ze rolde zich in het gras en het duurde niet lang voor ze begon met het graven van een diepe kuil om in te gaan liggen. Genieten als een echte beer, na een jarenlang gevangenschap achter tralies op een betonnen vloer.

Mimi is helaas nog een ander verhaal. Zij heeft het blijkbaar moeilijker om zich aan te passen en we vrezen dat ze een groter trauma opgelopen heeft dan Uli. Ze is onzeker en onwennig en durft de drempel nog niet overschrijden. Ze steekt regelmatig haar snoet door het luik om de geuren op te snuiven, maar durft de eerste stap naar buiten nog niet zetten… bang voor het onbekende.
Ondertussen hebben we wel al Berros en Elena buitengelaten om kennis te maken met Uli, weliswaar nog met afrastering tussen. Dit verliep ongelofelijk goed. Natuurlijk met wat gegrom en macho-gedrag van onze mannelijke beer Berros, maar toch met wat voorzichtigheid, want Uli laat toch wel zien dat ze een stevige berin is die liever met rust gelaten wordt. Voorlopig blijft alles rustig en is het prachtig om te zien hoe de drie beren buiten genieten van het mooie weer. En nu nog Mimi… Zij zal wat meer tijd nodig hebben en plots toch wel die stap durven zetten … en vaststellen dat er een nieuwe start bestaat!

In bijlage enkele momenten die we filmden tijdens de eerste uurtjes in hun nieuwe thuis.
De beren en honderden andere dieren zijn dagelijks te bezichtigen in ons sanctuary!

Voor meer info kan je steeds terecht op onze website www.dezonnegloed.be
We bekijken de beelden via https://www.facebook.com/11842316826490 ... 215564419/Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 12 Okt 2018 16:21 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1843
Woonplaats: Het forum

Gevonden roofvogel uit valkerij of particulier bezit.

Zondagavond belde de de eigenaar van RAWA Alveringem aan met een prachtige roofvogel. Hij vond de roofvogel in zijn tuin.

Het dier had wat uitdrogingsverschijnselen en was redelijk verzwakt. We hebben hem dadelijk opgevangen, in quarantaine geplaatst en hem de eerste hulp toe gediend. Ondertussen is hij al redelijk aangesterkt.

Het gevaar van deze tamme roofvogels in vrijheid is dat ze snel verzwakken en verongelukken door de riempjes aan hun klauwen, zo komen ze vast te zitten aan prikkeldraad, takken, of verongelukken in het verkeer. Het is een roofvogel uit de valkerij of van particuliere eigenaar.

Indien iemand deze vogel mist gelieve dringend contact met ons op te nemen. 057/40 18 56.Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 12 Okt 2018 22:41 
Laafs kikkertje
Laafs kikkertje
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:27 Jan 2015 18:46
Berichten:928
Woonplaats: rijswijk
Welke soort is het? Leek op een buizerd...

_________________
alles draait om de etherdicipline! ;)


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 02 Nov 2018 19:56 
Laafsekikkers Admin
Laafsekikkers Admin
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 13:23
Berichten:12612

Rolstaartbeer Frantz (donkerbruine kleur) ontsnapte van zijn baasje die hem niet meer terug wou. Hij kwam terecht bij een lieve familie, maar zij ontdekten al snel dat Frantz niet geschikt was als huisdier. Na een tijdje werd hij bij Stichting AAP geplaatst. Nadat zij een soortgenootje (Lalka – lichtbruine kleur) voor hem vonden, waren ze op zoek naar een permanente thuis voor deze twee rolstaartberen. Ze klopten aan bij De Zonnegloed en inmiddels verblijven ze nog even in quarantaine onder observatie totdat de dierenarts de nodige controles heeft uitgevoerd en hun toekomstig verblijf klaar is voor ingebruikname.

De kleine beestjes zolder wordt verdriedubbeld waar we onder andere ook de nieuwe prachtige nijlvaranen zullen onderbrengen. Er komen ook tijgerpythons, netpythons, luipaardgekko's een buidelrat en een Afrikaanse sporenschildpad.


_________________
Steeds weer onderweg enzo(o)!


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 02 Nov 2018 20:18 
Volgroeide Laafse kikker
Volgroeide Laafse kikker
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 17:12
Berichten:5105
Buidelrat, kan je dat nu nergens anders kwijt dan in een opvang waar ze nooit kweken.


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 02 Nov 2018 20:39 
Laafs Dikkopje
Laafs Dikkopje
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:02 Jul 2017 05:31
Berichten:150
Als het van Stichting AAP afkomt? Nee, ze willen niet dat de dieren die ze plaatsen gaan fokken want dat neemt ruimte in die ze liever gevuld zien met opvangdieren. Dat is de reden dat Dierenrijk bijvoorbeeld alleen vrouwelijke javaapen hebben...


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 02 Nov 2018 21:53 
Laafse boomkikker
Laafse boomkikker
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:13 Nov 2010 17:20
Berichten:3411
Woonplaats: Waregem
JvG schreef:
Als het van Stichting AAP afkomt? Nee, ze willen niet dat de dieren die ze plaatsen gaan fokken want dat neemt ruimte in die ze liever gevuld zien met opvangdieren. Dat is de reden dat Dierenrijk bijvoorbeeld alleen vrouwelijke javaapen hebben...


Plaatsen zij dan nooit dieren in het reguliere kweekcircuit?

_________________
Extinction is forever!
Saving threatened rainforest forever: http://www.rainforesttrust.org/


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 02 Nov 2018 22:12 
Laafs Dikkopje
Laafs Dikkopje
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:02 Jul 2017 05:31
Berichten:150
Zover ik weet niet bewust, tenminste de dieren die ze opgevangen hebben en daarna hun "eigendom" zijn geworden. Die blijven na herplaatsing dan ook hun eigendom. Stel dat ze via de overheid de vraag voor opvang krijgen maar de overheid de eigenaar blijft dan hebben ze er niets over te zeggen natuurlijk ;)


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 02 Nov 2018 22:55 
Laafs kikkertje
Laafs kikkertje
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:16 Nov 2016 21:00
Berichten:291
Woonplaats: Antwerpen
Dat van die eigendom klopt. Voordeel hiervan voor dierenparken is natuurlijk dat ze gemakkelijker kunnen stoppen met het houden van opvangertjes. Zo is het de taak van AAP om nieuwe opvangplekken te zoeken voor de wasberen van Zoo Antwerpen als die er mee stopt.


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 02 Nov 2018 23:14 
Laafse boomkikker
Laafse boomkikker
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:13 Nov 2010 17:20
Berichten:3411
Woonplaats: Waregem
Voor bepaalde algemene soorten snap ik dit want anders wil de eerste de beste er mee kweken terwijl er al teveel zijn, maar voor echt zeldzame soorten zou het toch van een therapeutische hardnekkigheid getuigen om ze niet terug te plaatsen in een off kweekcircuit.

_________________
Extinction is forever!
Saving threatened rainforest forever: http://www.rainforesttrust.org/


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 03 Nov 2018 08:51 
Laafs Dikkopje
Laafs Dikkopje
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:02 Jul 2017 05:31
Berichten:150
Mogelijk dat dit meer in een ander topic past ;)
Maar Stichting AAP is een opvangorganisatie en geen natuurbehoudsorganisatie. Dus fokprogramma's is niet iets waar ze aan meewerken. Stel dat je ooit een dier niet kan plaatsen vanwege een fokprogramma met geen plek...

Ze werken wel naast herplaatsing ook mee met dierentuinen als het gaat over dieren die alleen zijn. Apenheul heeft jaren terug hun laatste huzaaraap naar AAP gebracht waar die gekoppeld werd aan een soortgenoot. Hierna kwamen ze samen terug naar Apenheul.

Vanuit dierentuinen worden ook dieren opgevangen waarvan de omstandigheden niet voldoen (meestal vanuit Oost-Europa en het Middelandse zeegebied).

Voor de meest opgevangen soorten zoals berberapen en wasberen is het kweekverbod niet erg maar voor de specialere soorten zoals rolstaartberen en buidelratten is het inderdaad wel enorm balen. Zeker vanwege de vaak nieuwe bloedlijnen...


Omhoog
 Profiel  
 

Re: Nieuwstopic Sanctuary de Zonnegloed
BerichtGeplaatst: 03 Nov 2018 11:12 
Volgroeide Laafse kikker
Volgroeide Laafse kikker
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 17:12
Berichten:5105
Opvang is goed en (spijtig genoeg) noodzakelijk. Maar het uit kweek halen vind ik absurd.
Vaak zijn het illegale dieren die onverwant zijn en dus zeer nuttig.

Kijk naar de sneeuwluipaarden van Opglabbeek, zij gaan alle 3 naar tuinen met doel van kweek.


Omhoog
 Profiel  
 

Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 239 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


  Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bing [Bot] en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  

Dit forum werkt op phpBB © 2000-heden door de phpBB Group
Forumthema door Gokin/ Webdesigner custom, geoptimaliseerd met Greensmilies. Vertaald door phpBBservice.nl.


Creative Commons Licentie


Laafsekikkers is een niet-commercieel forum, 'Voor' en 'Door' dieren(tuin)liefhebbers, welke met online publicaties informatie over dierentuinen deelt. Werk van Laafsekikkers is in licentie gegeven volgens een Creative Commons: Naamsvermelding, Niet Commercieel 2.0 Belgische licentie. Citaten van bronnen buiten de Laafsekikkers dienen steeds door de gebruikers zelf, op eigen verantwoordelijkheid, voorzien te worden van een correcte bronvermelding. De gebruikers zijn steeds allen zelf verantwoordelijk voor hun geplaatste posts op het forum. Meer regels/ informatie over het forum vind u terug in onze forumregels en in onze privacy-disclaimer.Lees er meer over