Alle tijden zijn UTC + 1 uur

Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten. U kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.  [ 1 bericht ] 
  Afdrukweergave

Regels Laafsekikkers
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 12 Mei 2013 09:54 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1900
Woonplaats: Het forum
Forumregels & richtlijnen

 • Doelstelling & forumdefinities

  (NL) Laafsekikkers.be is een niet-commercieel forum voor en door dierentuinliefhebbers. De focus van dit forum (ontstaan in 2006) is het delen van nieuws(feiten) en foto's van de dierentuinen. De hoofdfocus ligt bij de dierentuinen van België en Nederland. De discussies op het forum worden in het Nederlands gehouden.

  • (FR) Laafsekikkers.be est un forum/communauté non-commercial par et pour des fanatiques des arcs/jardin zoologiques. Le focus de ce forum (crée en 2006) est axé sur le partage de nouvelles, faits et images des zoos (principalement les zoo de Belgique et des Pays-Bas). Les discussions sur le forum ce font en néerlandais.

  • (EN) Laafsekikkers.be is a non-commericial forum-community by and for zoo-fanatics. The focus of this community (which has started in 2006), is sharing news/ facts and pictures of zoos. The main focus lays within the zoos of Belgium and the Netherlands. The discussions on the forum are held in "Dutch".

 • Registratie
  Via het registratiepaneel kan u zich eenvoudig registeren voor een Laafsekikkers-account.
  De registratie voor het forum staat los van het 'leuk vinden' of 'volgen' van de Laafsekikkers-facebookpagina.

  Forum-regel: toelichting
  • Eenmaal u de vereiste gegevens in dit formulier hebt ingevuld dient u enkel nog te wachten op de bevestiging van uw account door een lid van het forumteam. We proberen dit steeds zo snel mogelijk af te ronden. Rekening houdend met het feit dat dit forum hobby-matig wordt uitgebaat, kan hier wel een korte periode over gaan.
  • Let hierbij op, het is niet mogelijk om een account te verwijderen zonder de goede werking van dit forum aan te passen. Daarom is dit in principe niet toegestaan op het forum. Wel kan u steeds via het instellingenmenu ervoor zorgen dat niemand buiten het beheer u kan contacteren. Door vervolgens het forum niet meer te bezoeken of in te loggen, is er vanuit het forum door de leden geen band meer met u, waardoor u praktisch het forum hebt verlaten.
   Vertrouwelijke gegevens zoals uw paswoorden blijven verborgen/ geëncrypteerd via het phpBB platform, ook voor het beheer.
  • We vragen dat u in uw profiel geen onwaarheden invult, alsook dat u uw avatar beperkt tot maximaal 120 pixels (hoogte & breedte) binnen een bestandsgrootte van 24.41 Kb
  • Iedere gebruiker krijgt naargelang zijn 'lidmaatschap' op het forum ook een rang toegewezen. Moderators en admins krijgen een speciale rang toegewezen welke hun taken verduidelijken, gewone leden krijgen er één die evolueert met hun postgedrag.
   • 0000 posts: Laafse kikkerdril
   • 0100 posts: Laafs dikkopje
   • 0250 posts: Laafs kikkertje
   • 1000 posts: Laafse pijlgifkikker
   • 2000 posts: Laafse boomkikker
   • 5000 posts: Volgroeide Laafse kikker

 • Plaatsen van berichten
  De berichten op het forum kennen enkele beperkingen. Elk bericht moet minstens 10 karakters bevatten (maximaal 60.000), maximaal 25 links en maximaal 5 smilies. Probeer steeds voldoende aandacht (lees uw berichten na voor typfouten) aan uw berichten te besteden, zodat deze duidelijk & verzorgd overkomen naar de overige leden. Berichten met wederzijds respect voor de waarden en meningen van de anderen zorgen voor een open-vriendschappelijke sfeer, een sfeer welke we op het forum trachten te bewaren. Uw kan u berichten binnen de eerste 180 minuten na het plaatsen zelf bewerken, daarna dient een lid van het forumteam dit voor u aan te passen (indien vereist).

  Forum-regel: toelichting
  • Let op de inhoud van uw posts, zodat deze iets kan toevoegen aan het forum. Probeer in uw berichten/ reacties dus niet enkel een reeks smilies te plaatsen, of de vrij eenvoudige opmerking "vind ik ook/ mooie foto/ leuk".
  • Probeer de inhoud van u berichten aan te passen naar het thema van het topic in kwestie, zodat u steeds ontopic blijft.
  • Vermijd een (zuivere) databasepost indien dit verder geen actuele nieuwswaarde heeft. We delen op dit forum nieuwtjes en foto's vanuit dierentuinen, voor (zuivere) databasen zijn er andere (wiki) alternatieven.
  • Het forum heeft als doel om nieuwtjes met elkaar te delen. Het enkel en alleen warm maken voor feiten welke je niet mag/ kan delen is dus niet toegestaan.
  • Probeer origineel te blijven in uw berichten en foto's. Plaats niet meerdere keren eenzelfde foto of bericht.
  • Plaats geen meerdere berichten binnen een korte tijdspanne (zonder tegenreacties) in één en hetzelfde topic, maar pas je oorspronkelijke bericht aan indien het niet gaat om een 'groot' nieuwsfeit.
  • Foto's in uw berichten passen het best op het forum onder een limiet van 700pixels (hoogte en breedte), probeer ook het aantal foto's te beperken waar mogelijk. Dit om lange laadtijden te voorkomen bij de lezers van het forum. Dit laatste is ook van toepassing voor het plaatsen van Youtube-filmpjes. Waar noodzakelijk kan het forumbeheer vragen om hierin aanpassingen te brengen, of deze zelf uitvoeren.
  • We gaan op dit forum diverse discussiethema's aan, de discussies voeren we over de inhoud, niet over de auteur. Door gefundeerd (probeer slogans te vermijden) en uitgediept een discussie aan te gaan, draait de discussie automatisch om eigenlijke inhoud.
  • Noem niet alleen een dierennaam (zoals Kianga), maar ook de diersoort. Niet iedereen volgt specifieke individuen op, waardoor dit anders tot verwarring zou kunnen leiden.
  • Spreek de leden aan met hun forumnaam, niet met hun persoonlijke (echte) naam. Dit om de privacy van de leden te waarborgen.
  • Gebruik geen scheldwoorden in uw berichten, sommige woorden staan hierdoor reeds op een (korte) censuurlijst.
  • Aanstootgevende berichten of persoonlijke aanvallen (gericht aan mensen op, of buiten het forum om) zijn niet toegestaan.
  • We zijn een Nederlandstalig forum in België, daarom vragen het het gebruik van andere talen te beperken op het forum. Indien er toch anderstalige (bv Frans, Engels of Duits) bronnen gebruikt dienen te worden vragen we dat deze van een beknopte vertaling worden voorzien.
   Indien Franstalige berichten/posts voorzien worden van een evenwaardige Nederlandse (door van vertaalmachine's zoals Google-translate) vertaling willen we hierin een uitzondering in maken. Voorbeelden hiervan kan u op het forum terugvinden.
  • Beperk het gebruik van bijkomende UBBcodes zoals 'Bolt/ Italic/ Color/ ...'. Op die manier kan de communicatie vanaf het beheer naar de leden toe het duidelijkste gebeuren.

 • Onderschriften/ reclame
  Voor het promoten van een website bestaat er in het offtopic-terrarium een apart topic, waar dit mogelijk gemaakt wordt. Elders op het forum wordt dit in principe niet toegestaan. Dit is ook van toepassing voor het promoten/ te koop aanbieden van items en/of veilingen. Voor dat laatste hebben we twee verzameltopics (verkooptopic, kooptips). Voor een afwijking van deze regel dien je op voorhand met het bestuur contact op te nemen.

  Elk bericht op het forum kan voorzien worden van een onderschrift, deze zijn door de gebruikers zelf in te stellen (dit onderschrift is voor alle berichten per gebruiker hetzelfde).

  Forum-regel: toelichting
  • Binnen dit onderschrift is het toegestaan om een link te plaatsen (maximaal twee) naar een eigen website, er is echter maar één afbeelding/ banner (maximaal 600 pixels breed en 100 pixels hoog) per onderschrift toegestaan.
  • De handtekening mag maximaal 4 regels lang zijn & 255 tekens bevatten.
  • Aanstootgevende berichten zijn niet toegestaan.

 • bronvermelding, ontlenen van rechten
  • Gebruikers van dit forum zijn ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun berichten. Alle bijdragen op dit forum blijven eigendom van de gebruiker zelf. Het forum neemt geen verantwoordelijkheid voor de uitspraken, citaten, teksten en/of afbeeldingen en foto's die gebruikers plaatsen op het forum. De gebruikers dienen zelf na te gaan of de inhoud die men wenst te plaatsen ook effectief mag geplaatst worden op het forum.
  • De door de gebruikers geplaatste berichten dienen altijd voorzien te worden van een correcte bronvermelding. We accepteren enkel openbare bronnen van derden, bronnen die zonder een bijkomende registratie of inlogcode te raadplegen zijn. Met uitzondering van grotere sociale mediabronnen zoals facebook, instagram of twitter. Voor persberichten van dierentuinen vragen we de oorspronkelijke bron (de website of sociale media-pagina van de dierentuin in kwestie). Dit om eventuele communicatiefouten welke voortkomen uit de herverdeling van informatie uit te kunnen sluiten.
  • Dit forum werkt met de Creative Commons licentie 'Naamsvermelding-NietCommercieel 2.0 België (CC BY-NC 2.0 BE)'.

   Forum-regel: toelichting
   Hierdoor is het toegestaan voor gebruikers om het werk te kopiëren, te verspreiden en door te geven. Alsook afgeleide werken hiervan te maken. Echter dient de gebruiker bij het werk, de door de maker of de licentiegever aangegeven naam te vermelden (maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat de Laafsekikkers instemmen met het werk of het gebruik ervan) van de Laafsekikkers. De gebruiker mag het werk tevens niet voor commerciële doeleinden gebruiken. Dit met inachtname van het feit dat de gebruiker afstand mag doen van een of meerdere van deze voorwaarden met de voorafgaande toestemming van de Laafsekikkers. Deze licentievoorwaarden dienen bij het hergebruik van het werk ook kenbaar gemaakt te worden aan derden.

   Onder geen beding worden de volgende rechten door de licentie-overeenkomst in het gedrang gebracht. De morele rechten van de auteur, de rechten van anderen (ofwel op het werk zelf ofwel op de wijze waarop het werk wordt gebruikt, zoals het portretrecht of het recht op privacy) en de wettelijke beperkingen op de intellectuele eigendomsrechten.

 • Beheer & forumwerking
  De dagelijkse werking van het forum wordt verzorgd door het forumteam. Bestaande uit administrator Gorilla Gust, samen met moderator black-star.

  Forum-regel: toelichting
  • De LaafseKikkers dragen zorg voor de privacy van de geregistreerde gebruikers op haar forum. De e-mail/IP-adressen van gebruikers zijn alleen bekend bij het forumteam. Deze gegevens worden onder normale omstandigheden niet vrijgeven aan derden. Bij misbruik door de gebruiker in kwestie kan deze informatie wel gebruikt worden om geschikte sancties te treffen, eventueel in samenspraak met derden.
  • Het forumteam kan sancties opleggen indien dit nodig wordt geacht, dit kan gaan van opbouwende maatregelen zoals een moderatiewachtlijst tot een (al dan niet tijdelijke) forum-ban. De communicatie hierover zal altijd via prive-berichten of email lopen.
  • Indien de forumregels onvoldoende blijken te zijn om werking van het forum te verzekeren kan elk lid van het forumteam, zelfstandig en ten voordele van het forum, richtlijnen opmaken buiten deze regels om. Ook deze richtlijnen dienen door de leden opgevolgd te worden. Indien dit tot een conflict met een specifiek lid van het forumteam zou leiden, kan de gebruiker steeds een ander lid van het forumteam hierop aanspreken (via email of een prive-bericht).
  • Elk lid binnen het forumbeheer is afzonderlijk te contacteren via de PM en mail-functie op het forum. Of langs het algemene e-mailadres dat u hier kan raadplegen: http://www.laafsekikkers.be/contact.html

 • Forumregels
  De forumregels kunnen ten alle tijden, en zonder voorgaande notificatie, aangepast worden.

  Leden welke inloggen verklaren zich steeds akkoord met de forumregels, en de eventuele aanpassingen hiervan. De forumregels zijn steeds te raadplegen zonder dat men hiervoor dient in te loggen. Belangrijke herzieningen in de forumregels worden steeds duidelijk aangekondigd.


Omhoog
 Profiel  
 

Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten. U kunt geen berichten wijzigen of nieuwe reacties plaatsen.  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


  Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  

Dit forum werkt op phpBB © 2000-heden door de phpBB Group
Forumthema door Gokin/ Webdesigner custom, geoptimaliseerd met Greensmilies. Vertaald door phpBBservice.nl.


Creative Commons Licentie


Laafsekikkers is een niet-commercieel forum, 'Voor' en 'Door' dieren(tuin)liefhebbers, welke met online publicaties informatie over dierentuinen deelt. Werk van Laafsekikkers is in licentie gegeven volgens een Creative Commons: Naamsvermelding, Niet Commercieel 2.0 Belgische licentie. Citaten van bronnen buiten de Laafsekikkers dienen steeds door de gebruikers zelf, op eigen verantwoordelijkheid, voorzien te worden van een correcte bronvermelding. De gebruikers zijn steeds allen zelf verantwoordelijk voor hun geplaatste posts op het forum. Meer regels/ informatie over het forum vind u terug in onze forumregels en in onze privacy-disclaimer.Lees er meer over