Alle tijden zijn UTC + 1 uur

Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 
  Afdrukweergave

Diamond Themepark Awards 2017 - DTPA 2017/2018
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 25 Jan 2018 17:09 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1652
Woonplaats: Het forum

De Diamond ThemePark Awards is ondertussen aan de achtste editie toe. Na zeven edities is deze poll een heus begrip geworden in de Lage Landen. Het is een erkenning naar de dierentuinen en pretparken toe, van enerzijds een samengestelde vakjury met doorwinterde fans en dit jaar de parken zelf, en anderzijds de reguliere bezoeker. Vorig jaar stemden bijna 50.000 mensen op hun favoriete park.

Ook dit jaar hebben de parken uit België en Nederland fors geïnvesteerd om de bezoekers te verwennen. De ene investering bleef misschien net iets meer onopgemerkt dan de andere, of was iets kleinschaliger, maar met de Diamond ThemePark Awards willen we graag al die parken in de kijker zetten, niet alleen op het einde als winnaar, maar ook bij aanvang van de stemmen, bij de nominaties.

Zoals elk jaar worden categorieën herwerkt, of worden nieuwe categorieën geïntroduceerd. Dat is ook bij deze achtste editie het geval. Na rondvraag hebben we ook meer kandidaten per categorie toegelaten.

Er zijn heel wat attractieve categorieën, maar deze zijn alvast de 'beestigste'.
We overlopen: • Beste Dierentuin Be/Ne
 • Mooiste Dierenverblijf Be/Ne
 • Beste Nieuw Dierenverblijf Be/Ne
 • Mooiste Geboorte Be/Ne
 • Leukste Avontuur / Beleving in de Zoo Be/Ne
 • Educatie-Award Be/Ne
 • Beste Restaurant Be/Ne
 • Beste Evenement Be/Ne
 • Beste Themamuziek Be/Ne
 • Mooiste Park Be/Ne (=> landscaping, theming).
 • Beste Personeel Be/Ne
 • e-Award Be/Ne
 • Leukste Actie op SocMed Be/Ne
 • Beste Show in een park Be/Ne
 • Beste Europese Dierentuin

De Vakjury bestaat dit jaar uit een FANjury en een PARKjury. Net als bij bvb Profvoetballer van het Jaar, kunnen de parken zelf (de genomineerde parken uit België en Nederland) vanuit hun professionele kijk een stem uitbrengen op de beste kandidaten.
De combinatie van hun stemmen bepalen voor de helft de uitslag van de Diamond ThemePark Awards. De andere helft wordt bepaald door het publiek.

De website is opgebouwd in vier talen : Nederlands, Engels, Frans en Duits.
Stemmen kan tot zondag 4 maart.

De bekendmaking van de winnaars zal gebeuren tijdens een speciaal evenement in Safaripark Beekse Bergen.

http://www.diamondthemeparkawards.com/n ... te-2018-nlOmhoog
 Profiel  
 

Re: Diamond Themepark Awards 2017 - DTPA 2017/2018
BerichtGeplaatst: 26 Feb 2018 19:43 
Fictieve account
Fictieve account
Gebruikers-avatar
Offline

Geregistreerd:11 Nov 2010 22:22
Berichten:1652
Woonplaats: Het forum

Diamond ThemePark Awards Editie 8

Afbeelding

Deze week is het de laatste week dat men zijn stem kan uitbrengen voor de Diamond ThemePark Awards: wat vind jij het beste pretpark of beste dierentuin. Op dit en vele andere zaken proberen we elkjaar opnieuw een antwoord te vinden. Reeds voor de achtste keer organiseren twee pretparkfan-vrienden, Patrick Joossens en Vincent De Vriendt, deze verkiezing. “Met de Diamond ThemePark Awards willen we graag de parken in België en Nederland in de kijker zetten. Uiteraard krijgen vooral de winnaars de meeste aandacht, maar tijdens de stemperiode proberen we alle parken aan bod te komen via onze social media kanalen.”, vertelt Patrick.

In Nederland bestaan er verschillende verkiezingen in de recreatiesector, maar in België is dat eerder beperkt. Daarom is het belang van de Awards niet te onderschatten. “Ons initieel doel was om op een positieve manieren de sector in de kijker te zetten. We hadden nooit verwacht dat ons initiatief zo populair zou worden, en vooral zo belangrijk zou zijn voor de parken zelf. We zijn daar best trots op.”, aldus Vincent.

Het systeem is eenvoudig: mensen beantwoorden een uitgebreide enquête. Daarnaast is er een jury, die bestaat uit enerzijds verschillende gerenommeerde fansites en gepassioneerde mensen die jaarlijks meer dan 20 parken bezoeken. Vanuit hun passie en ervaring hebben zij een specifieke kijk op de verschillende parken. Anderzijds bestaat de jury ook uit de parken zelf. Zij hebben uiteraard een heel andere invalshoek.
Al die scores worden samengebracht en het eindresultaat levert dan de winnaar op. En die kennen we pas op 16 mei. Tijdens een speciaal evenement in Beekse Bergen worden dan de winnaars bekend gemaakt. Het gastpark staat bekend om haar prachtige Safaripark en het nabijgelegen Speelland, en sinds dit jaar opent men ook het Safari Resort waar gasten een unieke slaapbeleving tegemoet gaan.

Stemmen kan via: http://www.diamondthemeparkawards.com/n ... te-2018-nlOmhoog
 Profiel  
 

Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


  Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  

Dit forum werkt op phpBB © 2000-heden door de phpBB Group
Forumthema door Gokin/ Webdesigner custom, geoptimaliseerd met Greensmilies. Vertaald door phpBBservice.nl.


Creative Commons Licentie


Laafsekikkers is een niet-commercieel forum, 'Voor' en 'Door' dieren(tuin)liefhebbers, welke met online publicaties informatie over dierentuinen deelt. Werk van Laafsekikkers is in licentie gegeven volgens een Creative Commons: Naamsvermelding, Niet Commercieel 2.0 Belgische licentie. Citaten van bronnen buiten de Laafsekikkers dienen steeds door de gebruikers zelf, op eigen verantwoordelijkheid, voorzien te worden van een correcte bronvermelding. De gebruikers zijn steeds allen zelf verantwoordelijk voor hun geplaatste posts op het forum. Meer regels/ informatie over het forum vind u terug in onze forumregels.